Final MŚ Kanada-
Szwecja
Typ
Szwecja win
Kurs 2.6
Fortuna
Ciężki mecz do typowania. Kursy na Kanade spadają, zagrali piękna trzecią tercje z Rosją, jednak przez pierwsze dwie byli gorsi co ostatnio im sie nie zdarzało. Zawsze byla pelna kontrola w meczu o stawke łatwość utrzymywania sie przy krążku i konstruowania akcji. Na ile z Rosji troche zeszło powietrze po dwoch tercjach a na ile Kanada wziela się do roboty trudno ocenić. Nie mniej jednak to co zrobili w trzeciej to majstersztyk. Kogo Kanada ma w składzie wszyscy widzą. Napewno nie jest to najsilniejszy skład. Bo wielu nie mogło zagrać a i nie wszyscy z górnej pilki chcieli. Ale to co maja na finał wystarczyło. Nie chcę sie czepiać ale czegoś mi brakuje w druzynie Kanady. W bramce Pickard. Solidny bramkarz ale raczej nie wirtuoz. Obrona szału nie ma. Atak bardzo nieobliczalny i mogący rozmontowac kazda obrone. Ale to Kanada i poziom zawsze trzyma. Teraz Szwedzi. Przyjechali po złoto. Ta drużyna mam wrażenie rosła i dojrzewała przez cały turniej. Jej człon to czolowe postaci swoich druzyn w
nhl. Wiele wniósł przyjaz Lundqvista i Backstroma. W bramce Szwedzi zyskali spokoj i doświadczenie. Backstrom to swietny playmaker ktory macza swój kij w kluczowych bramkach i widzi wiele na lodzie. Praktycznie procz Forsberga Arvidsona i Karlssona maja wszystkich najlepszych. Sa szybcy i świetnie panuja nad krążkiem. Napewno sa w stanie ograc Kanade i powalczyć o złoto. Mecz nie będzie latwy dla żadnej z drużyn. O wygranej moga zdecydować detale, szczescie i dyspozycja dnia. Ja ide w strone Szwedow. Moze czas na zmianę warty. Moze Ludqvist ukradnie mecz bo jest w stanie. Mozna tez sprobowac z podpórką po kursie 1.91. Jak będzie zobaczymy okolo 23