Kwalifikacje under 21 - Euro 2017
Francja u21- Szkocja u21
Typ: Francja @ 1,302:0
Francuzi mają co co chwila świetnych młodych zawodników. Obecna młodzieżówka to także niezła paczka. Wystarczy zobaczyć na powołania na ten mecz:
Gardiens : Didillon (Metz),
Hassen (Nice), Nardi (Monaco)
- Défenseurs : Conte (Reims), Gbamin (Lens), Hernandez (Atlético Madrid),
Kimpembe (PSG),
Laporte (Athletic Bilbao), Lenglet (Nancy), Pavard (LOSC)
- Milieux : Bakayoko (Monaco), Koziello (Nice),
Lemar (Monaco),
Rabiot (PSG),
Tolisso (OL), Walter (Nice)
- Attaquants :
Cornet (OL),
Dembélé (Rennes), Haller (Utrecht), Jean (Troyes),
Nkoudou (OM)
Pogrubiłem graczy, którzy powinni być już znani szerszej publiczności. Bramkarz Hassen to mocny punkt Nicei w tym sezonie. W defensywie przecież znakomity Laporte i dostający kilka szans Kimpembe w PSG od Blanca, a przy takich stoperach jak ma Blanc to już wiele o nim świadczy.
W pomocy Rabiot, Lemar i Tolisso, komentarz zbędny. Rabiot PSG, Lemar wymiata w Monaco ostatnio, a Tolisso podstawowy gracz Lyonu. Do tego jeszcze ostatnio często grający w Monaco Bakayoko.
Z przodu to ten fenomenalny Dembele z Rennes, chłopak niesamowity po prostu, jeżeli ktoś nie widział jeszcze jakiegoś meczu w jego wykonaniu, to polecam szybko nadrobić zaległości bo talent czystej wody!!
Do tego Nkoudou, który jest jedną z jasnych postaci Marsylii na skrzydle, przebojowy i błyskotliwy, a ponadto ostatnio w formie Cornet z Lyonu.
Z kadry wypadł Koziello z Nicei, ale akurat dadzą radę bez niego. No i Kingsley Coman dostał powołanie od Deschampsa wiec nie będzie go w tym meczu, ale jak mówię z przodu Cornet, Dembele i Nkoudou go zastąpią.
Oba zespoły grały w listopadzie, wtedy
Francja w październiku wygrała na wyjeździe 2:1 to czemu tego mieliby nie zrobić i u siebie, z takim potencjałem?
Szkocja 5 pkt, a
Francja 10 pkt w grupie i Francuzi gonią Islandie, która ma 12pkt i jeden mecz więcej. Trzeba taki mecz wygrać. Allez Les Blues!!
Hiszpania u21- Chorwacja u21
Typ; Hiszpania @ 1,330:3
Rzut oka na przewidywane składy:
Hiszpanie może i bez Inaki Williams i bez Borjy Mayorala, pierwszy kontuzjowany, a Borja Mayoral pomaga w tym terminie Hiszpanii u19 po prostu. No, ale sami widzicie jaki to potencjał ma ta młodzieżówka. Oliver Torres, Deulofeu, Saul, Asensio, Bellerin, Munir
El Haddadi czy Santi Mina.
Chorwaci z przodu mają Marica z Lechii Gdańsk i Perice z Udinese. Potencjał ich nie rokuje po prostu.. Nie oglądam polskiej
ekstraklasy to nie wiem co ten Maric potrafi, czy nie potrafi, ale ten Perica to jest po prostu słaby jak dla mnie.
Chorwacja już grała z
Hiszpania w listopadzie, wtedy Hiszpanie wygrali 3:2. Chorwaci wtedy grali z Halilovicem i Kovacicem, teraz obaj dostali powołania do pierwszej reprezentacji więc ich w tym starciu nie ujrzymy.
Hiszpania zatem wygrywa i odskakuje na bezpieczny dystans od rywala do awansu na Euro.