Witam, mi przy przeglądaniu oferty wpadły w oko 2 mecze, mianowicie:
1. Macedonia Płn -
Izrael 1 @1.9
efortuna
Spojrzenie na tabele i widzimy że zagra 2ga z 3cia drużyną z grupy, bez szans na miejsce 1sze premiowane awansem. W tabeli zespołów z 2gich miejsc macedończycy są ostatni z bilansem 7 punktów ale mają do rozegrania jeszcze 3 mecze, wszystkie z drużynami ponad ostatnie miejsce w tabeli czyli mogą dobić do 16 bo zagrają 2x z Izraelem i Czarnogórą u siebie. 16 pkt w tabeli 2gich miejsc może dać już awans, a na pewno na dzień dzisiejszy pozwala o nim marzyć. W przerwie po pandemicznej Macedonia u siebie uległa 0:1 Hiszpanom, i wygrała na wyspach owczych 2-1 i parę dni temu 4-1 z kazachstanem.
Izrael z kolei na Wyspach dostał 3-1 w czapkę, 2-1 u siebie w plecy z Kazachstanem i pokonał ostatnio Czarnogórę na wyjeździe 2-1. Czyli te ostatnie wyniki pokazują że Macedonia wygrywała z tym z kim
Izrael przegrywał.
Patrząc na personalia u Macedończyków jest paru piłkarzy spoza kraju, jak ŚO Rufati z Zoryi, pomocnicy Zdravkovski, Atanasov z Cypru i Hajduka, oglądając mecz z Kazachami moją uwagę zwrócił Mitrovski z rezerw/młodzieżówki Sportingu.
Mam też sentyment do Macedonii pamiętając
eliminacje do ostatniego młodzieżowego Euro gdzie wygrali grupę przed Francją, Ukrainą czy Islandią.
Patrząc na personalia drużyny z Izraela to wszyscy są z ligi krajowej, szans na awans tracąc 2 punkty do Macedonii nie mają bo poza tym 2meczem mają wyjazd do Hiszpanii..
Moim zdaniem szansa przed Macedończykami, grają u siebie, jakość piłkarską mają po swojej stronie, kursy poleciały już z ponad 2 i chyba warto spróbować.
2.
Grecja-Chorwacja 2 @ 1,7
efortuna
Tu będzie krócej, patrząc na Chorwatów to trudno nie odnieść wrażenia że oni robili wszystko żeby na to Euro nie pojechać ale mam nadzieję że przestali się wygłupiać. Ekipa z m.in. znanym wszystkim Kulenoviciem czy Musą ze Slavii Praga.
Miesiąc temu ograli Greków u siebie 5-0, pare dni temu San Marino 10-0. Sytuacja w tabeli taka że 3 wygrane mecze do końca eliminacji dadzą im awans. Po dzisiejszym meczu wyjazd do Szkocji i
Litwa u siebie. Spore spadki na Chorwatów, z kursów po około 2,3-2,4 ale też jakość po ich stronie, mieli pecha Chorwaci miesiąc temu w meczu z Czechami na wyjeździe gdzie mimo sporej przewagi (oglądałem) skonczylo się 0-0 i dziś są na musie. Grecy po przerwie pandemicznej 0-5 wspomniane z Chorwatami, wygrana 1-0 z San Marino i 0-2 z Litwą. Matematycznie szanse na awans mają... ale bądźmy poważni, nie po 0-2 z Litwą. Powinni dziś to Chorwaci spokojnie wziąć.