W sobotę tylko siedem meczów z różnych względów. Maly prognostyk poniżej (dokładne wyniki spotkań jak zwykle tylko dla mnie). Wszystkie mecze o 16 czasu polskiego.
Barnsley - Portsmouth
Mecz dwóch drużyn z dołu tabeli, które ostatnio grają mizernie. Widziałem gości jakiś czas temu i rzeczywiście prezentują się nieciekawie. Na ostatnie 10 meczy wygrali 3 i chociaż spadek im raczej nie grozi, to jednak z taką grą zakończą sezon tuż na strefą spadkową. Do tego w drużynie mają szpital. Na mecz z Barnsley przyjeżdża... 14 zawodników, plus kilku juniorów. Gospodarze mają nieco lepiej, choć ich gra pozostawia również wiele do życzenia. Kontuzjowany jest tylko obrońca Bobby Hassel i w kadrze pojawi się dwóch nowych graczy, ale zaczną oni raczej mecz z ławki. Gospodarze mieli walczyć o playoffy, ale spadli nisko i do tego pałają chęcią rewanżu za 0-2 w pierwszym meczu i przyznam, że mają spore szanse dostać 3 punkty. Liczę na dużo goli i wczesne strzelanie.
Aha - Portsmouth prawdopodobnie zostanie ukarany odjęciem min. 10 punktów (takie małe info).
Barnsley @ 2.10
2-0
Gol przed 29 min @ 1.83 (miałem dać BTS ale jest tylko 1.72)
0-0 // trochę pojechałem
over 3.5 @ 3.40
plus bonusowo - 1 połowa gole pow. 2,5 @ 8
taaa
wynik 4-1
Crystal Palace - Watford
Krótko. Mistrz remisów kontra sąsiad w tabeli. W pierwszym meczu CP poradziło sobie gładko i wygrali 2-0, ponadto w 5 ostatnich wygrali 4 razy i raz zremisowali. Obie drużyny z niezmienionych składach i bez nowych kontuzji. The Eagles muszą w końcu przełamać w końcu niemoc ligową - ostatni mecz w lidze wygrali 7 kolejek temu. Myślę, że to dobry moment.
BTS @ 1.90
4-0
Crystal @ 2.25
Wynik 3-1
Ipswich - Cardiff
Gospodarze faworytem? Jeszcze kilka spotkań temu można by się postukać w głowę przy takim stwierdzeniu, ale obecnie tak właśnie jest. Obie drużyny zagrają bez nowych kontuzji, a smaczku dodaje fakt, że przeciwko gościom zagra ich były napastnik - Michael Chopra, który w ostatnich 3 meczach zdobył 4 gole. Statystyki przemawiają za Ipswich - są na fali. Wygrali 3 ostatnie mecze, w tym z West Ham wysoko i do tego w pierwszym meczu z Cardiff zremisowali 2-2. Goście w 3 meczach zdobyli 3 punkty. Najpewniejsze wydaje się BTS i ... remis.
BTS @ 1.61
3-0
Remis @ 3.30
// bardzo dobrze zagrali. Aż miło było oglądać. Widać, że poprzednie wyniki były nieprzypadkowe
Wynik 1-1
Leeds - Doncaster
Nie ma się co rozpisywać. Mimo braku trenera w Leeds (tymczasowym trenerem jest Neil Redfearn) to oni są faworytem co potwierdzają kursy. U gospodarzy nie zagra Fabian Delph, który doznał kontuzji kolana. Poza tym w obu drużynach bez zmian. W pierwszym meczu było 3-0 dla Leeds, więc każdy inny wynik niż wygrana gospodarzy będzie niespodzianką, tym bardziej, że goście to czerwona latarnia ligi i są kompletnie bez formy.
Leeds @ 1.57
3-2
1 połowa powyżej 1,5 gola @ 2.5
0-1
Wynik 3-1
Nottm Forest - Coventry
Mecz ciężki do wytypowania. Dla obu drużyn jest to mecz o 6 punktów i będzie to z pewnością mecz walki i uważnej gry szczególnie w obronie. Gospodarze mają nadzieję, że w składzie pojawi się najlepszy strzelec drużyny Marcus Tudgay, który ostatnio zmagał się z kontuzją. Ponadto nic nowego w składach. Osobiście skłaniam się ku niskiemu remisowi 0-0 lub 1-1. (chyba, że zagra Tudgay to może coś wbiją
)
Remis @ 3.75
2-0
Wynik 0-0
Peterborough - Bristol City
Kolejny mecz sąsiadów w dole tabeli. Obie drużyny mają kiepską serię i brak światełka w tunelu. Do tego w najbliższym meczu w każdej pojawił się nowy kontuzjowany zawodnik - u gospodarzy Gabby Zakuaini, a u gości Cole Skuse. Statystyki natomiast są bardzo ciekawe. Bristol City nie przegrało na London Road od 2001 - widać mają patent. BTS wydaje się tu najbardziej prawdopodobne.
BTS @ 1.66
3-0
i dla value Bristol City @ 3.00
Wynik 1-2
Southampton - Derby
Czy gospodarze wracają na właściwe tory? Cieżko powiedzieć. Niby wygrali z Barnsley 2-0 i zremisowali z West Ham 1-1, ale czy to był jedynie zryw czy rzeczywiście machina znów działa? Derby też jakby ostatnio spuściło z tonu i playoffy się oddalają. U Świętych nie zagra obrońca Frazer Richardson i poza tym nie ma żadnych nowych problemów, a u gości mogą nie zagrać pomocnik Craig Bryson and obrońca Gareth Roberts. Ostatnie 5 meczy z 7 między tymi drużynami skończyło się podziałem punktów i taki właśnie wynik chodzi mi po głowie (oczywiście sercem życzę Świetym zwycięstwa ????
Remis @ 3.80
4-0
Wynik 1-1
// nie pamiętam kiedy ostatni raz wszystkie mecze wygrali gospodarze i w sumie poza Leeds były to całkiem pewne zwycięstwa do zera! A ja szukałem niespodzianek na siłę