Właśnie miałem o tym pisać. Myślę, że sprawę trzeba zgłosić do prokuratury. Skoro gwizdy na PADa zbada prokuratura to tym bardziej odpowiednie organy powinny zająć się tym meczem. Bo Rybakina mając 2 piłki setowe przy 5:2, postanowiła, że odpuści, doprowadzi do tiebreaka i przegra..cytat z dnia 14 lutego 2020 12:14 przez ar0nekZnów na tapecie Petersburg
Rybakina 5-2 40-15 => 6-7
I własnie dlatego jest to temat dla frustratow, ktorzy przegrywaja na graniu głupot.cytat z dnia 14 lutego 2020 15:47 przez hadalMam lepszy mecz ustawke Wang Qiang 27 w rank WTA przygrywa z 283 rank Kung L . Wang która w AO ograła Serene jedyne co potrafi zagrac to wystawke na środek kortu kursy przed meczem 1,1-7,0
Za wygranie w Tajlandii jest 43 000 $ Zeby to przebić w Dubaju musiałaby wejśc do cwiercinału (w co wątpie ze jej się uda) Zwłaszcza ze była najwyzej rozstawioną tenisistką która jeszcze grała w Tajlandii. Nie płacze bo tego nie grałem po prostu rzadko sie zdarza ze zawodniczka z TOP30 przegrywa z zawodniczką z pod koniec 3 setki. Dla mnie ustawka. Zresztą tenis to najbardziej korupcjogenny sport, do ustawki wystarczy 1 zawodnik, w sportach zespołowych jest troche trudniej.cytat z dnia 14 lutego 2020 16:14 przez tarki_16Przecież to normalka. Najlepsze tenisistki grają na pół gwizdka i mają gdzieś jakieś marne turnieje rangi International , bo wolą przygotować się na zawody w Dubaju i Katarze , gdzie za wygraną w 1 rundzie zarobią więcej niż za awans do półfinału czy finału w Tajlandii
No wlasnie dlatego gra w WTA a nie ATP. Facecie jednak mają silniejsza psychike i potrafią wytrzymać lepiej ciśnienie.cytat z dnia 17 lutego 2020 18:17 przez adik1992Czyli musieli się umówić we dwóch bo przy 5 pilkach setowych zawsze może pojawić się jakieś nieczyste uderzenie ramą bądź też pilka otrze się o siatkę i punkt przegrany . Nie ma możliwości by jeden zawodnik sam sie podlozyl.
Przed chwilą skończył się mecz Muguruzy która prowadziła 6:2 3:0 i serwis i drugi set wygrała 7:6(6).
Zapewne gdyby go przegrała już byłyby teksty o handlu. A Belgijka nie mając nic do stracenia zaczęła grać bardzo dobrze za to Muguruza myślała że mecz się sam wygra. Zresztą kto ogląda hiszpanke częściej niz 2 razy do roku ten wie że taka postawa w ciągu meczu to nic nowego.
W 1 rundzie AO przegrała 1 set z Rogers 0:6 a następne wygrała 6:1 6:0. Taki styl gry ma hiszpanka że gra ryzykownie często przebieg meczu jest dziwny dla kogoś co patrzy tylko na wynik.