Skoro to luźne rozmowy to dorzucę swoje trzy grosze na temat wylosowanych par.
Schalke 04 - Manchester City
Nie spodziewam się tutaj fajerwerków, może Schalke zrobić jakiś remis dziwnym trafem u siebie ale w dwumeczu City wychodzi. Raczej w Manchesterze goście z Niemiec dostaną lekcję finezji, wyprowadzania piłki, odbioru piłki, słowem wszystkiego czego nowoczesna piłka wymaga.
Atletico Madryt – Juventus FC
W tym dwumeczu spodziewam się sporej dawki fauli i kartek. Myślę, że Juve jest na tyle wyrafinowane, że dwumecz wyciągnie, zakładam tutaj jednak niskie wyniki. Jakieś 1-1 w Madrycie, później 1-0 w Turynie, tak mi się wydaje.
Manchester United – Paris Saint-Germain
Uwaga, jestem kibicem ManUtd. Dlatego też może być moja opinia trochę kierowana sentymentem, bo patrząc czysto na sytuację Czerwonych Diabłów to nie widać kolorowej przyszłości. Jeżeli chodzi o skład to ta drużyna nie jest cienka
na papierze. Owszem defensywa jest papierowa, ale bramka, środek pola czy ofensywa jest dość wyważona (podkreślam -
na papierze). Do tych spotkań wiele się może jeszcze wydarzyć. W zimowym oknie spodziewam się wzmocnień w defensywie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mówcie co chcecie ale w Manchesterze wiedzą jak gra się ligę mistrzów. PSG jest bardzo silne, może strzelać bramki na zawołanie. I pewnie dwumecz wygrają. Nie obstawił bym jednak tego dwumeczu w żaden sposób. No może bym się skusił na to, że Man Utd strzeli w obu spotkaniach.
Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund
Jak dla mnie za wysokie progi dla Totków. Są zmęczeni graniem na Wembley i ja nie nabiorę się na ich "formę". Borussia z drugiej strony ciągnie dwa fronty. Ma szansę na mistrza Niemiec i szansę w
LM. Aczkolwiek wielkim atutem tej drużyny jest piłkarz co się zwie Sancho. Co jeśli Reus i Sancho wypadną na jakiś mecz? Jakbym miał się do czegoś skłonić, to widzę tu wysokie wyniki w obydwu spotkaniach oraz to, że obydwie drużyny strzelą w obydwu spotkaniach.
Olympique Lyon – FC Barcelona
Raczej nie ma większych refleksji, moim zdaniem Barcelona zaklepuje na śmierć Lyon. Owszem Lyon gra radośnie ale właśnie przez to Barcelona ich zje. To już koniec przygody francuskiej drużyny. Nie zdziwię się jeśli obydwa mecze będą do 0.
AS Roma – FC Porto
Pierwsza myśl to raczej Roma, aczkolwiek niewiele powiem o Porto bo nie za bardzo ich oglądałem. Romie przyglądam się od czasu do czasu i raczej nie jest problemem im wpuścić bramkę. A to może być problemem dla Rzymian. Myślę, że może potoczyć się w dwie strony, przewiduję spore wyniki w dwumeczu.
Ajax Amsterdam – Real Madryt
Ten dwumecz bardzo mi się podoba. Real skierowany przynajmniej ostatnio na właściwe tory przez Solariego. Wystarczy, że wszyscy wyjadacze z Madrytu poczują krew i nie widzę wyjścia dla Ajaxu. Aczkolwiek nie mówię, że Ajax będzie tu wyglądał biednie. Myślę, że u siebie postraszą Real ale ci drudzy u siebie zmienią bieg dwumeczu i ostatecznie wygrają.
Liverpool FC – Bayern Monachium
Gdyby nie fakt, że trenerem Bayernu jest Kovac, to powiedział bym, że dwumecz wygra Bayern. Owszem ostatnio Liverpool gra dobrze, nawet bardzo dobrze. Wydaje mi się jednak, że Bayern ma patent na zachodzenie daleko w lidze mistrzów. Kiedyś powiedziałem właśnie, że Bayern i
LM chodzą w parze. Liverpool praktycznie mocny w każdej formacji. Ciężki dwumecz i ciężki do wywróżenia. Nie jestem tutaj w stanie osądzić, czy mecze będą obfite w gole i kartki czy przeciwnie. Prawdę mówiąc nie obiorę tutaj strony i po prostu obejrzę sobie piłkarską ucztę. Chciałbym, żeby wyszedł Bayern