Wczorajsze mecze EU LCS były średnie. O ile Vitality zaskoczyło, tak reszta mnie nie przekonała. Misfits na własne życzenie przegrali 2mapę, h2k zagrało taki piach, że dawno nie widziałem takiej miazgi z ich udziałem. Szczególnie na minus gra Jankosa, który był wyraźnie pod formą tego dnia. Fnatic solidna gra, oddany Kennen dwukrotnie (nie wiem czemu go nie banują i w zupełności się nie zgadzam ze stwierdzeniem kolegi wyżej, że należy go zostawiać open).
Dzisiaj Splyce z Roccat i widzę tutaj 2-0 dla "Węży". Wyrównane pojedynki widzę na midzie oraz ew. w jungli. Na pozostałych pozycjach przeważa Splyce, w szczególności na TOPie. Betsy w ostatnich miesiącach bardzo duży progres, ale widać że gra drużyny w głównej mierze opiera się na nim. Wystarczy, że Trashy kilkukrotnie go zneutralizuje wraz z Sencuxem i będzie po mapie. Calle też zdecydowanie odważniejsze po stronie Splyce. Jedynie walki w late gamie mogą potoczyć się na korzyść Roccat, bo głównie pod tą fazę gry budują teamcompy.
DW 0-2 Splyce @2.50 STS
(bardzo dobra 1 mapa po stronie Roccat) lub dla mniej odważnych Splyce Win @1.50 STS
W drugim pojedynku UOL na G2 i aż się dziwię, że faworytami są G2. W tym splicie pokazują się bardzo słabo, poziom trzyma jedynie Zven, reszta dużo poniżej oczekiwań. Po drugiej stronie groźny i zwariowany UOL z bardzo solidnymi graczami. Na midzie powinno już dawno dojść do zmiany, ale widocznie Exileh ma jakieś duże znaczenie w teamie, bo mnie nie przekonuje jego gra, dużo randomowych śmierci, potrafi czasami zmienić rozgrywkę na niekorzyść drużyny, a on to robi "perfekcyjnie". Botlane porównywalny, z lekką przewagą dla G2. Toplane i Jungla zdecydowanie dla UOL, Koreańczycy grają słabo i taki Vizicsacsi i Xerxe zjadają ich obecnie na śniadanko.
UOL win @2.02 STS