Siemanko
Fazy grupowej nie chciało mi się pisać, chociaż ładnie powchodziło, ale
tenis psuł zawsze
mniejsza o to, faza grupowa skończona i teraz wisienka na torcie, a mianowicie ćwierćfinały
coś ode mnie:
TOP -FANTIC
Wiadomo, każdy się jara TOP i nie powiem według mnie też s oni w top 3 do wygrania całych Worldsów, ale według mnie Fanatic może postraszyć. Meta jest dla nich wręcz idealna, cały split grali pod Selfmade'a, więc wiedzą jak teraz grać. Knight jeszcze nie odpalił na miarę swoich możliwości i tego się boję, ale sam rzucę stówkę na Fanatic bo nie takie rzeczy miały miejsce na Worldsach ( G2 pokonujace wtedy KOZACKIE RNG czy TL na MSI pokonujące IG) to jest
lol, tu wszystko może się zdarzyć. Polecam grać mapkę dla Fanatic. Skoro Flyquest urwało mapkę to i Fanatic może
Wiadomo BO5 to nie BO1, ale to moje przemyślenia.
SUNNING-JDG
Ja tu zagram w stronę SUNNING. Kozackie starcie junglerów. Przed mistrzostwami staawiaałbym wyżej Kanaviego, aaale teraaaz większe wraażenie zrobił na mnie SOFM. Mają kozaka Bina i Huanfenga, który teamfightowo ora. Wiadomo Zoom, czy Loken to nie ogórki, nawet może skillowo i przewyższają zawodników z Sunning, ale mimo wszystko, mimo faktu, że JDG tak jak wielu uważa jest najmądrzejszą drużyna pod względem makro itp. to czuję tu Sunning i sam tak pogram.
GENG-G2 (ŚWIETNY MECZ)
TUTAJ OBOWIĄZKOWO G2. DLA MNIE NIE MA INNEJ OPCJI NIŻ WYGRANA G2. NAWET JEŚLI TO BĘDZIE 5 MAP TO G2 TO WYGRA. Według mnie również nie jest to 50 na 50 tylko tak z 35-65 dla G2. Dlatego warto łapać teraz kurs na G2 bo myślę, że spadnie.Drabinka ułożyła się idealnie dla G2. Oni nienawidzą grać z drużynami z LPL'a, zdecydowanie bardfziej wolą drużyny z LCK. Rok temu G2 pokonało T1 z tym samym junglerem, Jankos pomimo faktu, że meta nie jest dla niego dobra, wie jak grać na Clida. Skillowo chłopaki nie odstają od Rulera czy BDD. Jankos od poczatku wiosny mówił, że zależy im w tym roku tylko na worldsach. Ludzie tam gadali, że nawet się na nie nie dostaną, a tu bach wygrali kolejny split. Szczerze uważam, że G2 może ogarnąć też półfinał bo jedynie do ich stylu nie pasuje właśnie TOP. Z Sunning pomimo 2 przegranych uważam, że w BO% by sobie poradzili. Także według mnie to jest obowiązkowy bet na ćwierćfinały.
Ostatni ćwierćfinał nie wiem do końca jak ugryźć. Damwon serio jest mega dobre, ale DRX z Choovym na czele może zamieszać.
Mimo wszystko po tym jak oglądałem ich BO5 w finale LCK, gdzie stawiałem na DRX tutaj uważam, że jednak faworyt wygra.
Nie tak łatwo jak w finale LCK, ale stawiam 3:1 ewentualnie 3:2 dla DAMWON i liczę na mini finał G2-DAMWON
Oczywiście każdy ma swoje zdanie, więc słowa będziemy rozliczać po ostatnim ćwierćfinale. Wyjdzie kto wtedy jaki typer
ale moje typy to:
TOP-FANATIC : 3:1 (sercem Fanatic i szczerzę liczę na nich, mam nadzieję, że napsują trochę krwi temu JackyLovowi bo za pewny jest
)
SUNNING-JGD : 3:2
GENG - G2 : 1:3 / 2:3 ale na bank G2
DAMWON-DRX : chciałbym 5 mapę i 2:3, ale rozumem uważam, że 3:1 max 3:2
oczywiście jakby jednak "cudem" Fanatic ugrało i ktoś by mi się czepiał, że postawiłem 3:1 to od razu piszę, że te wyżej to typy, które jakby mi kazali wpisać bo mi ręce utną to taki bym wpisał, ale jak pisałem nie zdziwi mnie np 5 map w top-fanatic, albo win fanatic, czy win drx. w Meczu Sunning-JDG też nie zdziwi mnie nic bo kursy są wystawione prawidłowo, ale po prostu lepsze wrażenie zrobiło na mnie Sunning i ich bardziej lubię, że tak powiem
Jedynie zdziwiłaby mnie przegrana G2. To, że oni w BO1 tam ktoś wyżej pisał, że nie zrobili wrażenia to po prostu fakt, że mieli już awans i oni wtedy grają HAKUNAMATATA
rok temu jak było? ostatnie 2 mecze w fazie grupowej ? 2 STOMPY od GRIFFIN, a później ? WIN i T1 i DAMWON. Według mnie serio to jest 200% win. No i ten ostatni mecz to rzucę też stówkę na DRX, aale tutaj akurat najmniej uważam, że DRX wygra bo Damwon to serio kozaki i tylko G2 albo TOP może ich pokonać, ale sercem za DRX i fajnie jakby ugrali
to takie sprostowaaanie jakby ktoś się czepiał
Pozdro i z fartem
PS. Mógłbym się bardziej rozpisywać, pisać o każdej drużynie, argumenty itp, ale nie widzę sensu, każdy może to widzieć inaczej, a jak ma wejść to wejdzie