>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liverpool FC - Arsenal FC (1-1) rewanż

Status
Zamknięty.
emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Liverpool FC - Arsenal FC
1 - 2,20
X - 3,10
2 - 3,30
Zapraszam do analizowania oraz dyskutowania nt. rewanżowego meczu 1/4 finału pomiędzy Liverpool&#39;em a Arsenalem Londyn.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Wszyscy są pod wrażeniem Arsenalu i piszą tu i ówdzie o fenomenalnych małolatach z Londynu... nieźli są ale to nie ten Arsenal jakiemu niegdyś kibicowali fani z Polski. Teraz jest pełny młodych, nieogranych dzieciaków z wielkim talentem. Zaczyna opływać kasą niczym inne kluby patrzące na nazwiska a nie zespół. Niespodzianką było dla mnie wyeliminowanie Milanu i pewnie większość powie, że to było dośc oczywiste i Typer powinien przewidzieć bo Arsenal jest &#39;oczywiście&#39; lepszy... ale trudno - ja nadal stawiam na doświadczenie i wiedzę a nie na gwizdy i show [a właśnie tak zaczynam patrzeć na Arsenal]
Kanonierzy w ostatnich meczach wypadali bardzo przeciętnie łapiąc serię remisów. Wydaje mi się że obrazuje to ich zmęczenie sezonem i brak ogrania/profesjonalizmu w wielkiej lidze... W LM radzili sobie ładnie, w meczu z Liverpoolem atakowali do upadłego i wielu to zaimponowało ale wiele nie dało. 1-1 to niekorzystny wynik dla nich... Teraz bedą musieli odrabiać, wygrać lub przynajmniej strzelić by bramkowo zremispować. We Włoszech dali radę, teraz dadzą?
Moim zdanie nie sprostaja temu zadaniu. Są zaangazowani w walkę w lidze [Liverpool już mniej] i powinni sie raczej na tym skupić. Grali w ten weekend ze swoimi obecnymi rywalami z LM i zaledwie zremisowali na własnym stadionie, czyli wynik się powtórzył.
Liverpool po wyeliminowaniu Interu, jakby ożył w rozgrywkach z własnego podwórka i zaczął walczyć, trochę za późno ale wygrywa. Arsenalowi nie odpuszcza, czy to w lidze czy w LM. 1-1 na wyjeździe to kożystny wynik zakładając że zespoły sa sobie równe.
Myślę że teraz Liverpool goszcząc młodzików u siebie pokaże im jak wygrywa się dwumecze i zakończy ich walkę w LM. Jak dla mnie będzie to zasłużony awans przyszłych gospodarzy. Arsenal ładnie grał pierwszy mecz ale niskutecznie - zmarnował szansę a te lubią sie w futbolu mścić. Zemści się a Liverpool awansuje prawdopodobnie wygrywając omawiany mecz.

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Teraz jest pełny młodych, nieogranych dzieciaków z wielkim talentem.
Nie wiem zupełnie o czym chciałeś napisać ale zupełnie nie mogę się z tym zgodzić.Arsenal tylko z pozoru ma młodych graczy ,wprawdzie nie przekraczają 30 lat ale 17 lat to też nie jest.Eboue ,Toure ,Senderos a więc obrońcy grający w 1 meczu z L&#39;poolem mają za sobą finał Ligi Mistrzów prawie wygrany , w Premier League nie schodzą z dobrego poziomu a w kadrze swoich państw mają 1 skład.O Gallasie nie wspominam bo to mistrz Anglii z Chelsea i od dobrych kilku lat gra w kadrze Francji.Pomoc : Hleb - 24 lat bodajże ,Mistrz Niemiec ,gdyby nie to ,że jest z Białorusi byłby o wiele lepszy,Fabregas - od kilku lat gra w 1 składzie The Gunners mimo 20 lat...on jest młody ale już śmiem twierdzić ,że ograny i zaliczający się do czołówki pomocników w Premier League,Adebayor i van Persie na pewno nie są nieograni bo to kapitalni napastnicy o czym przekonali nie raz...nie mogę zapomnieć również o Manuelu Almunii ,który chyba jest najstarszy z zawodników w meczu grający z L&#39;poolem.
Zaczyna opływać kasą niczym inne kluby patrzące na nazwiska a nie zespół.
Arsenal to przykład klubu który nie płaci lukratywnych kontraktów ,nie kupuje mega gwiazd.Wenger sprowadza nie oszlifowane talenty jak Eboue ,Toure czy Djourou a potem ci piłkarze są najlepsi.W tym zdaniu miałeś na myśli chyba Chelsea która kupiła Szewczenkę za 50 mln E a teraz gra on w 2 zespole.
Kanonierzy w ostatnich meczach wypadali bardzo przeciętnie łapiąc serię remisów. Wydaje mi się że obrazuje to ich zmęczenie sezonem i brak ogrania/profesjonalizmu w wielkiej lidze...
Tak to prawda ,Arsenal grał w PL ostatnio słabo i te remisy zaważyły na tym ,że nie zdobędą dziś mistrzostwa,ale z drugą częścią zdania się nie zgodzę.Zmęczenie to na pewno nie jest ale wg mnie zbyt duża rotacja w składzie a przede wszystkim masa kontuzji która panuje w Arsenalu.Zauważ ,że w LM grał Adebayor i Persie a w lidze musieli leczyć kontuzje ( Adebayor wszedł z ławki mimo kontuzji kostki ).Tak jak wspomniałem Arsenal ma składzie graczy ogranych i bardzo ogranych a tym bardziej nie jest to wina braku profesjonalizmu.
Ogólnie uważam ,że mecz będzie tak jak 1 i 2 zacięty.Typuję osobiście wynik dokładny 1-1.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Może to wynika z moich dziwacznych poglądów i niczego więcej ale uważam że piłkarze między 18 a 24 rokiem życia są zbyt błodzi by mówić o jakimś wielkim ograniu czy doświadczeniu. Wydaje mi się że inaczej podchodzą do futbolu, mniej zawodowo, profesjonalnie i są bardziej podatni na błędy. Mają również znacznie słabszą psychikę. Nie mówię jednak że zawodnicy Arsenalu nie mają ogromnego talentu i nie prezentują wielkich umiejętności. Tyle, że są w wieku w którym łatwo się wypalić i spaść z afiszów, a to często boli...
Nie pomyliłem oczywiście Arsenalu z Chelsea ???? Odnośnie zabogatych ekip takie wrażenie sprawiali dla mnie podczas meczy Kanonierzy ale skoro mówisz że na Transwery wydają mało to się nie sprzeczam.
Mimo wszystko uważam że Liverpool zewrze szeregi i sprawi wielkie kłopoty gościom, może nawet awansując bez dogrywki.

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Może to wynika z moich dziwacznych poglądów i niczego więcej ale uważam że piłkarze między 18 a 24 rokiem życia są zbyt błodzi by mówić o jakimś wielkim ograniu czy doświadczeniu. Wydaje mi się że inaczej podchodzą do futbolu, mniej zawodowo, profesjonalnie i są bardziej podatni na błędy. Mają również znacznie słabszą psychikę. Nie mówię jednak że zawodnicy Arsenalu nie mają ogromnego talentu i nie prezentują wielkich umiejętności. Tyle, że są w wieku w którym łatwo się wypalić i spaść z afiszów, a to często boli...
No ja mam zupełnie inne zdanie.Kto jest w tej chwili najlepszym piłkarzem świata ? 23 letni Cristiano Ronaldo.Dla mnie młody wiek jest najlepszy w piłce nożnej.Oczywiście ważne jest ogranie i doświadczenie ale nie zawsze.Oto bowiem w Górniku Zabrze gra 20 letni Michał Pazdan i kończący karierę Tomasz Hajto.Który jest blisko kadry ? Pazdan.Może to nie jest zbyt dobry przykład bo Hajto w kadrze miał swoje 5 minut ale działa to na tej zasadzie.Spójrz na przykład Milanu.Jeszcze do niedawna obronę tworzył Maldini z innym piłkarskim &#39;dziadkiem&#39; którego nazwiska sobie nie przypomnę.Razem mieli bagatela 80 lat.W tej chwili ich czas minął a pałeczkę przejął Nesta - także gracz po 30.Młody zawodnik może mieć dobrą psychikę a stary słabą i odwrotnie.Wszystko zależy od zawodnika.Taki Alessandro Pato jest rok starszy ode mnie a ma już prawie 10 goli w Serie A.Z kolei Gillardina wydawać by się mogło bardziej doświadczony zawodnik &#39;zaciął się&#39; i nie może odblokować.
Pozdro

sieku 31

sieku

Użytkownik
Tylko że jakoś mam wrażenia że C.Ronaldo się wypali i taki spadek z piedestału może go wiele kosztować. Musiałby być peawdziwą gwiazdą piłki noznej by długie letat utrzymywać choć podobną formę... Póki co jest dla mnie młodym talentem.
A jak mowa o Górniku to z Pazdana wszyscy się cieszą i dobrze mu rokują ale to Hajto trzyma zespół w ryzach i prowadzi grę...

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Tylko że jakoś mam wrażenia że C.Ronaldo się wypali i taki spadek z piedestału może go wiele kosztować. Musiałby być peawdziwą gwiazdą piłki noznej by długie letat utrzymywać choć podobną formę... Póki co jest dla mnie młodym talentem.
Wg mnie C.Ronaldo młodym talentem był jak przychodził ze Sportingu.Teraz jest jak najbardziej mega gwiazdą piłki nożnej ,lada chwila pobije rekord bramek w ManU ( 45 w sezonie ) i stanie się 23-letnią legendą klubu jeśli już nie jest.On od kilku lat nie schodzi ze światowego poziomu ,omijają go urazy i zauważ ,że dziennikarze piszą o nim gdy nie strzeli bramki w meczu ,że jest w kryzysie ;)

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Wg mnie C.Ronaldo młodym talentem był jak przychodził ze Sportingu.Teraz jest jak najbardziej mega gwiazdą piłki nożnej ,lada chwila pobije rekord bramek w ManU ( 45 w sezonie ) i stanie się 23-letnią legendą klubu jeśli już nie jest.On od kilku lat nie schodzi ze światowego poziomu ,omijają go urazy i zauważ ,że dziennikarze piszą o nim gdy nie strzeli bramki w meczu ,że jest w kryzysie ;)
Ale w ważnych meczach sie spalał wiele razy , a o MŚ ni mówie nawet czy Euro 04.
Ale to mecz Arsenalu wiec sory za offtop

S 0

sebastian28

Użytkownik
Arsenal musi ruszyc do przodu ,strzelic bramke a w tym jest atut The Redds bo kontry na Anfield są zabójcze i jak zrobi sie 1-0 dla The Redds to bedzie po meczu bo Arsenal musiał bedzie jeszcze mocniej zaatakowac a jak pojdzie kontra na 2-0 to bedzie po meczu.Gerrard i Torres odpoczywali ,nie sądze aby The Redds niewykozystali ogromniej szansy i nie awansowali.Sa zespołem zawsze dobrze radzacym sobie w LM a Arsenal widac młodym składem nie jest w stanie wytrzymac w takim tempie całego trudnego sezonu zwłaszca ze zespoł trapia kontuzje i lawka robi sie coraz wezsza.
Liverpool awans @ 1.57 Unibet
kurs napewno jeszcze spadnie

C 0

chodniczak1991

Użytkownik
No ja mam zupełnie inne zdanie.Kto jest w tej chwili najlepszym piłkarzem świata ? 23 letni Cristiano Ronaldo.Dla mnie młody wiek jest najlepszy w piłce nożnej.Oczywiście ważne jest ogranie i doświadczenie ale nie zawsze.Oto bowiem w Górniku Zabrze gra 20 letni Michał Pazdan i kończący karierę Tomasz Hajto.Który jest blisko kadry ? Pazdan.Może to nie jest zbyt dobry przykład bo Hajto w kadrze miał swoje 5 minut ale działa to na tej zasadzie.Spójrz na przykład Milanu.Jeszcze do niedawna obronę tworzył Maldini z innym piłkarskim &#39;dziadkiem&#39; którego nazwiska sobie nie przypomnę.Razem mieli bagatela 80 lat.W tej chwili ich czas minął a pałeczkę przejął Nesta - także gracz po 30.Młody zawodnik może mieć dobrą psychikę a stary słabą i odwrotnie.Wszystko zależy od zawodnika.Taki Alessandro Pato jest rok starszy ode mnie a ma już prawie 10 goli w Serie A.Z kolei Gillardina wydawać by się mogło bardziej doświadczony zawodnik &#39;zaciął się&#39; i nie może odblokować.

Pozdro
Nie mylcie pojęcia doświadczony piłkarz (26-32 lata) ze starym piłkarzem (33-40 lat)!! ???? :jezora: I omawiajcie typ a nie piłkarzy!!!!!

sieku 31

sieku

Użytkownik
Nie mylcie pojęcia doświadczony piłkarz (26-32 lata) ze starym piłkarzem (33-40 lat)!! ???? :jezora: I omawiajcie typ a nie piłkarzy!!!!!
Tyle że ważne jest dla analizy meczu jacy piłkarze grają w składzie... A co do pierwszego zdania to się w pełni zgadzam!

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Liverpool - Arsenal Zakwalifikuje się do następnej rundy ?
✅✅✅
Liverpool
Obie drużyny w ostatnim tygodniu spotkały się ze sobą już dwukrotnie, oba razy w Londynie i w obydwóch meczach padł remis 1:1. Oglądając pierwszą potyczkę tych obu ekip zauważyłem dobrą grę Arsenalu i bardzo przemyślaną grę Liverpool&#39;u. Benitez jest wspaniałym taktykiem do gier w Lidze Mistrzów co już kilkakrotnie udowadniał a dokładnie chodzi mi o to że swój zespół w ciągu trzech lat dwa razy dotarł do finału w czym raz wygrał. Meneger The Reds pewnie dość dokładnie obserwował ostatnie dwa mecze z ekipą A.Wengera i pewnie wyciągnie dość dobre wnioski i dołoży do tego dobrą taktykę. W drużynie z Londynu nie ma ostatnimi czasy kto strzelać bramek, Adebayor nie jest już w formie z początku sezonu , R.V. Perrsi nie doszedł po kontuzji jeszcze do pełni formy a Nicklas Bendtner nie radzi sobie jeszcze w tak elitarnych rozgrywkach jak Liga Mistrzów. Ogólnie rzecz biorąc to myślę że może ten mecz zakończyć się 0:0 lub jak ostatnie dwa mecze 1:1, ale szanse na końcowy sukces bardziej wypatruję w drużynie z miasta The Beatles ponieważ Pep Reina nie jest tak dobry na przedpolu ale jest dość dobry na lini bramkowej i w razie czego z pewnością będzie lepiej bronił karne niż Almunia. Do karnych też z pewnością podejdą : Gerrard , Torres , Kuyt , Carragher a w Arsenalu z pewnością podejdą : Adebayor , Robin van Persie , Aleksandri Hleb , Cesc Fabregas. Gracze Arsenalu są na pewno bardzo dobrzy ale czy są na tyle doświadczeni i mocni psychicznie aby wywalczyć półfinał najlepszych rozgrywek na świecie ? Myślę że nie i to gracze Liverpool&#39;o lepiej wytrzymają tą wojnę nerwów jakby miało do tego dość :spokodfhgfh: Moim zdaniem awansuję : Liverpool :spokodfhgfh::spokodfhgfh:Moje typy na ten mecz :
Remis do przerwy✅✅✅
Liverpool✅✅✅
Awans Liverpool&#39;o✅✅✅
1:1⛔

pozdROWienia ????

sieku 31

sieku

Użytkownik
Nie no, bez przesady! Karne to już loteria... wszystko zależy od psychiki danego dnia i szczęścia...
Zgadzam się jednak co do tego że trzecie z rzędu spotkanie tych ekip może zakończyć się remisem... i znowu może to być 1-1 ????

L 0

losyart

Użytkownik
Liverpool-Arsenal
Typ Czas pierwszej bramki Od 31 minuty lub późńiej
kurs:2.10
Buk:Expekt

Jutro decydujący mecz o awansie do Półfinału Ligi Mistrzów.Na Anfield Road po raz 3 w przeciągu tygodnia spotkają się tuzy angielskiego futbolu czyli Arsenal z Liverpoolem.Dwa poprzednie zakończyły się remisami 1:1 oba miały miejsce w Londynie na Emirates.Teraz The Reds są gospodarzemi to oni są leciutkim faworytem ale przejdźmy do uzasadnienia mojego typu otóż jest bardzo ważny mecz dla obu ekip i obie przede wszystkim będą niezwykle uważnie grać w obronie szczególnie w pierwszej połowie,ponieważ wynik 0:0 premiuje The Reds to oni są w komfortowej sytuacji a patrząc na pierwszy mecz obu ekip dało się zauważyć niezwykłą dyscyplinę taktyczną i na prawdę imponującą grę w obronie The Reds.W drugiej połowie Arsenal będzie musiał zaatakować i zakończy się to bramką dla jednej ze stron.

patryk0146 959

patryk0146

Użytkownik
ja sadze ze liverpool to ekipa duzo bardziej poukladana taktycznie, i to jutro bedzie atut. w pierwszym meczu arsenal mial przewage, mial okazje ale bardzo duzo akcji zostalo natychmiast przerywanych. milan tez mial dobry wynik ale jednak przegral, a przegral dlatego bo chcial wygrac drogi mecz broniac sie i szukajac jednej kontry. wracajac jeszcze do meczu w mediolanie arsenal wygral bo kapitalnie z dystansu udezyl fabregas, gdyby ten gol nie padl moze wlosi dociagneli by do karnych. jutro arsenal nie moze liczyc na to ze znow fabregas trafi z 30 metrow, musi zagrac przedewszystkim skupiony w obronie bo jesli zagraja swoja pilke (piekna dla oka niesamowicie ofensywna) to liverpool ich &quot;wypunktuje&quot;, a liverpool zagra napewno bardziej nastawiony ofensywnie niz w pierwszym meczu i kazda kontra moze ten mecz zakonczyc. ja stawiam na liverpool, kurs kusi a szanse na zwyciestwo liverpoolczycy przed wlasna publicznoscia maja duze

J 0

jurwittrans

Użytkownik
Moim zdaniem Arsenal wygra dzisiejszy mecz.Wygraja, ponieważ w koncu nie graja u siebie a jak wiadomo podczas ostatniego meczu z Live kibice Arsenalu sie nie popisali. I nie moze pasc juz remis.Arsenal wyjdzie ardziej ofensywnie.I bedzie dobrze poniewaz ich obroncy sa swiatowej klasy i powstrzymaja Liverpool.

kosmall 20

kosmall

Użytkownik
Ja osobiscie wierze z zwyciestwo dzis Arsenalu. Praktycznie stracili juz szanse na zdobycie mistrzostwa, wiec ich uwaga powinna skupic sie na LM. Jednak samo mentalne nastawienie nie wystarczy by wyeliminowac The Reeds. Licza sie umiejetnosci piłkarzy, obecna forma, dostepny skład, W Skladzie Arsenalu zabraknie niestety nadal Bacary Sagny, Rosickyego no i oczywiscie Eduardo, ktorego nie zobaczymy bardzo dlugo. Wazne, by zrobic cos z prawa pomoca, bo ewidentnie Eboue odstaje od oczekiwan ze strony kibicow grajac na tej pozycji. Mysle, ze Walcott powinien zajac jego miejsce, bardzo ladnie zagrał w pierwszym meczu, popisujac sie niezwyklym rajdem i jeszcze lepszym strzałem na bramke, podobnie w rewanzu na San Siro wypracowal bardzo dobra sytuacje, rajdem wlasnie po prawej stronie boiska, NAlezy przypilnowac Gerrarda, to on jest najlepszym ogniwem Liverpoolu, on decyduje o grze, potrafie swietnie podac pilke m . in. do Torresa.. O Hiszpanie chyba nie trzeba wiele mowic, trzeba go kryc i to najlepiej podwajac a nawet potrajac w razie potrzeby. Mysle, ze poradza sobie z nim, tak jak to robil Clichy w pierwszym meczu.... ( na mnie wywarl olbrzymie wrazenie swoja gra). Van Persie.... nie wiem czy powinien wyjsc w pierwszym skladzie, jego forma nie jest jeszcze najwyzsza, choc skoro Walcott mialby zagrac na prawej flance to RvP powinien wyjsc w linii ataku. Jesli Arsenal zagra tak jak w pierwszym meczu, to o wynik sie nie obawiam. Wtedy zabraklo szczescia, wszyscy chyba pamietaja sytuacje Bendtnera;/;/ Kolejnym aspektem jest sedziowanie... ARsenal po raz kolejny jest okradany z goli przez sedziów. Niezaliczona bramka Adebayora w meczu ligowym z Boro, bramka zaliczona nieslusznie w tym samym meczu, tylko ze dla przeciwnika, teraz niepodyktowany rzut karny za foul na Hlebie... tak nie moze byc. tym bardziej nie na takim poziomie rozgyrwek. Jesli Arsenalowi dopisze szczescie, sedziowie nie bede gwizdac przeciwko nim to Arsenal wyjdzie z tego pojedynku zwyciesko. Mamy lepszych piłkarzy, żądnych sukcesow i gry o najwyzsza stawke. PRzyszlosc nalezy do nich, jesli nie w tym sezonie to w nastepnym gwarantuje mistrzostwo Anglii

TYP jak najbardziej na ARSENAL

sieku 31

sieku

Użytkownik
Ja postawiłem na under 1,5 w pierwszej połowie. Myślę że typ ten jest bardzo prawdopodobny gdyż Liverpool do dzikiego ataku się nie rzuci bo wynik 0-0 jest dla nich kożystny. Nie mówię oczywiście że przez 90minut będą bronić Częstochowy ale wielkiej ofensywy nie zobaczymy. Na zdecydowane ataki będzie musiał się zdecydować Arsenal, który musi coś strzelić by walczyć o awans. Jednak jak już pisałem [a mało kto się ze mną zgadza ???? ] faworytem są według mnie gospodarze i to oni będą błyszczeć na boisku taktyką gry... Arsenalowi będzie bardzo ciężko o bramkę, choć nie mówię że nie strzela :p Myślę że w pierwszej połowie jeden gol to mex co mozemy zobaczyć. W drugiej połowie gra trochę powinna przyspieszyć dlatego jakoś nie jestem przekonany do underu 2,5 w całym spotkaniu. Myślałem o remisie ale kolejne 1:1 to bedą już cyrki ???? Bez względu na wynik, polecam under 1,5 w pierwszej połowie po kursie 1,3

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Moim zdaniem wynik tego spotkania jest tylko jeden zwyciestwo Liverpoolo. Mimo to ze arsenal gral bardzo dobrze w 1meczu ale nie mogl wykorzystac sytuacij Liverpool zagra u siebie taktycznie i wygra z liverpoolem 2:1

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jest to dzisiaj jedyny mecz na który gram ..no za tak średnio
Postawiłem over 2,5 + Avans Chelsea który jest delikatnie wyższy niz win no ale nie sądze ze Turcy strzelą więcej niz 1 gola
Kwota na zakład 40 Zł do wygrania ponad 130
Na zabezpieczenie dałem za 10 zeta na wynik 1-1 Arsenal-Liverpool za kurs 6.0 jednak sądze ze dzisiaj padnie więcej bramek Arsenal obecnie jest poza burtą i będzie chciał jak najszybciej zdobyc gola cąną jego utraty, nawet wtedy bedą w komfortowej sytuacji

tak czy siak grając tym systemem nie powinno byc w plecy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom