FK Suduva Marijampole - VMFD Zalgiris 1-3 Darvydas Sernas i jego hat-trick.
Typ: 1 @ 5.25 Bet365 / 1X @2.50 Bet365
Typ jest typowo brany na logikę i trochę "na wyczucie".
Jak dla mnie Żalgiris który jest już pewny mistrza (o czym pisałem już w trakcie sezonu, a zostałem oblany falą nienawiści
). Może odpuścić sobie ten mecz, gdyż 19 listopada grali towarzysko z Mińskiem. Co prawda trochę rezerwowym składem jednak byli gracze z pierwszej 11. Dwa ten mecz dla Zalgirisu jest o nic, w ostatniej kolejce zmierzą się oni u siebie z jedynym rywalem Trakai, i to będzie idealna okazja aby pokazać kto rządzi w lidze. Nie należy zapomnieć że wilki mają do wygrania jeszcze jedno trofeum jakim jest puchar, a z kim zagrają? No jak że by inaczej nikt inny tylko Trakai.
Natomiast Suduva ma do wygrania w tym meczu bardzo bardzo dużo, po pierwsze mają tyle samo punktów co Atlantas, z którym zmierzą się w następnej kolejce na wyjeździe. Dwa obecnie gospodarze są na 3 miejscu które daje prawo eliminacji w pucharach. Więc tutaj gospodarze naprawdę mają o co walczyć a Zalgiris niekoniecznie. Forma gospodarzy jest co by nie mówić naprawdę dobra w ostatnich czterech meczach cztery przekonujące zwycięstwa: 5-1, 5-0, 8-1, 3-0. W wybornej formie jest 34 letni Tomas Radzinevičius w tym sezonie strzelił 28 bramek! W ostatnich czterech meczach "tylko" 7 bramek i 3 asysty.
Nie wiem jeszcze jakie są składy na to spotkanie bo nie mogę znaleźć, jak by ktoś znalazł to niech wrzuci info. Jednak moim zdaniem Suduva może tutaj wygrać bardzo wiele i nie odpuści a piłkarzy jak na A Lyge ma ogarniętych więc wszystko jest możliwe.
Utenis - FK Siauliai 3-2
Typ: 1 -1,5 bramki @1.63 Bet365
Siauliai w dupę dostaje od każdego nadal są ostatni w lidze mimo że Kruoja wycofała się z ligi i każdy mecz przegrywają walkowerem. Te wyniki mówią samo za siebie zero ładu i składu. Chociażby ich najlepszy strzelec ma 5 bramek...
Utenis typowy ligowy średniak, ale pod koniec sezonu złapał wiatru w żagle i win na wyjeździe z Granitasem, win ze Stumbrasem i remis z Trakai. Nie ma co szukać sensacji wygrana gospodarzy spora ilością bramek. Jako ciekawostkę dodam że goście nie wygrali od 16.08.2015.