[kupon 3] IV liga Wielkopolska - południe
spotkanie: Victoria Ostrzeszów - Olimpia Koło 
typ: 1
kurs: 1,52 [tobet]
stawka: 1j [+0,52j]
wynik: [2-0]
Może na początek napiszę, że Olimpia to mój ukochany zespół, ponieważ spędziłem w nim 11 lat gry od młodzika po seniora (w samej lidze seniorskiej grałem 2,5 roku debiutując w IV lidze). Nie jestem już zawodnikiem tej drużyny, wiecie studia się zaczęły i trudno o dojazd na trening i tak dalej, a po za tym kontuzja, złamana noga, która wyleczyła mnie z gry na pół roku. Jednak jestem z tym klubem zżyty, gdy tylko mogę oglądam ich poczynania czasami na treningach oraz w meczu ligowym na stadionie miejskim w Kole choć często jeżdżę też na wyjazdy. Moim znajomi to przede wszystkim zawodnicy Olimpii więc wiem co się dzieje w klubie, jaka jest sytuacja i tak dalej. No dobra ale może więcej o spotkaniu. Olimpia jedzie na trudny teren, ciężki mecz z drużyną z Ostrzeszowa. Sam grałem tam jeszcze 2 sezony temu gdzie ten mecz traktowaliśmy jako mecz o utrzymanie – wygrywamy to zostajemy w lidze, przegrywamy – spadek (Ostrzeszów w tej samej sytuacji, więc wygrany zostawał w IV lidze). Oczywiście przegraliśmy mecz na własne życzenie, mimo motywacji prezesa z podwójnej premii. Wiecie nie raz pieniądze nawet nie zmotywują tak dobrze. Mecz po prostu nie wyszedł i tyle. No dobra ale Olimpia znów zawitała w IV lidze jako beniaminek. Jak już napisałem mecz będzie trudny, drużyna z Koła w ostatnim spotkaniu ze Ślesinem wygrała 2-3 lecz muszę napisać że wynik troszkę niesprawiedliwy, ponieważ wygrana nie należała się, może co najwyżej remis, ale na pewno nie wygrana. Ale wiadomo, nikt nie będzie pamiętał gry tylko, że 3 punkty powędrowały do Koła. LKS Ślesin, bo to był rywal Olimpii w ostatnim spotkaniu był drużyną lepszą, poukładaną i to oni dominowali na boisku, ale kontry Olimpii były zabójcze, bo z przodu biega zawodnik, gepard jak na niego mówią, bo mógł by rywalizować nawet z Boltem na setkę (śmiech, ale tak na serio to chłopak ma ponad 11 sekund). Olimpia to drużyna młoda, trzech zawodników ma ponad 30 lat, a reszta nie przekracza 24 lat. Podporą ma być środek obrony gdzie biegają jedni ze starszych zawodników, lecz oni w tym sezonie jak na razie nie radzą sobie dobrze, bo przegrany mecz z Białym Orłem Koźmin to zawalili niestety oni, 2 babole = 2 bramki Orła. Natomiast co do składu to drużyna nie będzie osłabiona, żadnych kontuzji, żadnych pauz za kartki. Olimpia to drużyna, która nie gra na wyjazdach zbyt dobrze, traci dużo bramek, natomiast u siebie mało. Jednak nie sądzę, żeby to spotkanie wygrali, z bólem serca muszę to przyznać. W Ślesinie mieli dużo, nawet bardzo dużo szczęścia, a jak wiadomo 2 razy nie może tak być, więc sądzę, że mogą sobie nie poradzić. Mecz przede wszystkim oceniam z punktu widzenia Olimpii, bo nie wiem jak wygląda sytuacja ekipy z Ostrzeszowa. Na 3 rozegrane mecze mają 4 punkty, wygrali w 1 kolejce z dobrą drużyną Victoria Września, zremisowali z II Jarotą, a ostatnio przegrali z Obrą Kościan. Myślę, że sytuacja w szatnie po przegranej jest inna niż ta w Olimpii. Wiecie większa spina na wygranie meczu. Na koniec chciałem napisać, że
IV liga przewidywalną nie jest, mecz meczowi nie równy, każdy wygrać może z każdym. Olimpia tak samo nie jest drużyną przewidywalną. Albo wyjdzie im mecz, albo nie. Tak rządzi się ta klasa rozgrywkowa. Jeżeli będę miał jeszcze jakieś ciekawe wiadomości co do tego meczu to na pewno dopiszę. Mecz dopiero w niedzielę więc jeszcze trochę czasu jest.
Dzisiaj również napiszę o 2 innych spotkaniach z IV lig ale to dopiero po południu lub wieczorem.