Premiata Montegranaro - Montepaschi SienaHC(-7,0) 2 1,90
Montepaschi ostatnio zaliczyło swoją pierwszą wtope, ale kiedyś przecież ona musiała nadejść i odziwo nie odnieśli jej jak to często bywa z jakimiś przeciętniakami tylko z naprawde dobrą ekipą, która obecnie zajmuje 3 miejsce w lidze - Air Avellino. Dlatego też zdziwił mnie tak niski handicap i jak go zobaczyłem to odrazu chciałem go zagrać. Siena, a Premiata to weług mnie zupełnie inne klasy, może i Montegrano gra dobrze w lidze i zajmuje to wysokie 4 miejsce, ale z dzisiejszymi gośćmi nie widze dla nich większych szans, tak samo jak nie wierze w to, że Siena mogłaby zaliczyć 2 porażki z rzędu. Drużyna, która ogrywa u siebie Tau, przegrywa tylko trzema punktami z CSKA miałaby przegrać z Montegrano, która ostatnio zaliczyła wyjazdową wtope z 14 drużyną ligii ? Dobra przyznaje, że Premiata gra dobrze u siebie i nie doznała porażki już od 6 meczy, jednak jakie to były drużyny ? oprócz Avellino same przeciętniaki, zgadza się grali z Romą, ale gdy ja widze ich gre na wyjazdach to chyba moge ich nazwać przeciętniakami ? Moim zdaniem pewność tego typu to 9,5/10
Virtus Bologna - Air Avellino 2 1,95
Moim zdaniem jedyny fakt, który przemawia za gospodarzami to histora meczy obu drużyn, oprócz tego nie widze żadnych innych powodów, dla których dzisiaj mieliby wygrać gospodarze. Air Avellino jest na fali po wygraniu z dotąd nie pokonaną Sieną, jeśli chodzi o ich gry wyjazdowe to plasują się na 2 miejscu w tabeli, a jeśli chodzi o gre u siebie Virtusu to zajmuje on dopiero 12 miejsce. Nie można też usprawiedliwiać gry Bologni tym, że grała ona u siebie z mocnymi rywalami, bo nie grała. Oprócz Sieny wszyscy jej rywale, z którymi wygrała to dolna tabela od miejsca 11 w dół. Moim zdaniem warto postawić ten mecz nawet jeśli ktoś nie chce ryzykować to za mniejszą kase. Moim zdaniem pewność tego typu to 8/10
Pozdrawiam