Lokomotiv Baku - Azerrail Baku
Zapowiada się na pewno bardzo ciekawe spotkanie. U bukmacherów faworyta brak.
Lokomotiv przegrał pierwsze wyjazdowe spotkanie z Dynamo Kazań, oglądałem fragmenty i wyglądało to przyzwoicie. Trzeba jednak wziąć poprawkę, bo strasznie słabo zagrały w tym meczu przyjmujące rosyjskiego zespołu, czyli Vasileva i Del Core. Siła Lokomotivu to przede wszystkim atakująca Havlickova, którą wspierają przyjmujące Crncevic i Danielso. Solidny środek siatki i rozegranie (Ozge Cemberci Kirdar). Na pewno bardzo jasnym punktem jest libero Brenda Castillo.
Azerrail pokazał bardzo pozytywną siatkówkę podczas 1 kolejki. Pewna wygrana w trzech setach z MTV Stuttgart. Rozgrywa Nootsara Tomkom, która jest naprawdę bardzo kreatywna. Mocny środek siatki (Filipova i Tow-Arnett). Naprawdę ciekawie wyglądają Amerykanki, które może nie grają w kadrze, ale prezentują wysoko poziom, czyli atakująca Eckerman, przyjmująca Kingdon i wspomniana środkowa Tow-Arnett.
Gospodarzem jest Lokomotiv, ale Azerrail również w tej hali występuje jako gospodarz, więc tak naprawdę nie ma co mówić o przewadze parkietu. W pierwszej serii spotkań naprawdę dobre wrażenie pozostawił po sobie Azerrail i wydaje mi się, że w starciu z Lokomotivem będzie miał zdecydowanie więcej argumentów po swojej stronie.
Typ:
Azerrail Baku @ 1.93 Pinnacle
Impel Wrocław - SC Dresdner
Wrocław w pierwszej kolejce rozbił azerski Telekom w trzech setach. Niemiecka ekipa przed własną publicznością przegrała 1:3 z Fenerbahce Stambuł, ale to dla nikogo nie było zaskoczeniem.
Impel na pewno wzmocniony w porównaniu do poprzedniego sezonu, ale jak na razie wcale nie błyszczy. Słabe spotkania z Chemikiem i Atomem, z Muszynianką się uratowały, ale też wyglądało to mocno przeciętnie. Przede wszystkim jest problem na lewym skrzydle. Hildebrand strasznie nieregularna jak na razie, Costagrande słabiutko wygląda, a Kossanyiova to nie jest jeszcze ten najwyższy poziom. Do rozegrania Radeckiej nie ma co się przyczepiać. Środkowe solidne, ale jednak czegoś brakuje.
Dresdner to zawsze była ekipa solidna, która stanowiła kolektyw i przede wszystkim dawała radę na własnym parkiecie. Teraz wielkich gwiazd nie ma, ale powinno to wyglądać podobnie. Dijkema zrobiła spory postęp w sezonie reprezentacyjnym, atakująca Lippmann ma fajne warunki fizyczne, ale jakoś nie może zrobić kolejnego kroku do przodu.
Faworytem jest Impel, który ma lepszy skład i zdecydowanie większy potencjał. Jak na razie ten zespół gra jednak poniżej oczekiwań i jakoś nie jestem przekonany do ich łatwej przeprawy z niemiecką ekipą.
Typ:
Over 3.5 seta @ 1.53 Pinnacle
Pomi Casalmaggiore - Chemik Police
Chemik świetnie rozpoczął sezon. Same zwycięstwa i przede wszystkim straciły chyba tylko jednego seta.
Casalmaggiore miało bardzo udany poprzedni sezon. Pojawiły się zmiany, ale na początku obecnego sezonu również ich gra wygląda bardzo, bardzo dobrze.
Co do Chemika. Na pewno sporym wzmocnieniem są Montano i Havelkova. Montano jak na razie nieregularna, ale w porównaniu do Bjelicy to inna półka. Havelkova sporo wniosła, do teog dochodzi fajna współpraca z Wołosz (grały razem w Busto Arsizio). Chemik ma naprawdę fajnie zbilansowany skład i ciekawy system gry. Przy dobrym przyjęciu grają naprawdę szybko.
Casalmaggiore strasznie mi się podobało już w poprzednim sezonie. Obawiałem się trochę, że odejście Skorupy, Ortolani i Gennari może trochę osłabić ten zespół. Lloyd, Kozuch, i Piccinini jak na razie dają radę. Bardzo mocny środek siatki z Gibbemeyer i Stevanovic. W świetnej formie jest libero Imma Sirressi. Zespół naprawdę bardzo dobrze poukładany i z małą ilością słabszych punktów. Dobrze przyjmują, świetnie bronią i grają dosyć szybką siatkówkę. Na wyższej piłce mogą mieć problemy, ale ciężko je ruszyć zagrywką (chociaż Chemik ma dobrą).
Casalmaggiore u siebie jest według mnie faworytem. Może nie zdecydowanym, bo Chemik w tym zestawieniu personalnym też jest groźny.
Obie drużyny mają udany początek sezonu. Nie ma jednak sensu porównywać OrlenLigi do rywalizacji we Włoszech. Casalmaggiore fajnie pokazało się z Eczacibasi na wyjeździe, wydaje mi się, że wygra kolejne spotkanie, a Chemik zakończy swoją dobrą passę.
Ze stawką się nie poszaleje (limity), ale kurs super jak dla mnie.
Typ:
Pomi Casalmaggiore @ 1.82 MarathonBet