Fajne mamy dziś kursy na spotkania
LM, warte ryzyka i pogrania nieco grubiej, mianowicie:
Flensburg- PSG
Typ: 2 Co dramat zagrało PSG w pierwszej połowie to masakra, dawno nie widziałem tak słabej połówki w wykonaniu jakiegokolwiek zespołu w LM. W ostatnim kwadransie zabrakło trochę zimnej krwi bo obrona zaczęła fajnie grać i swoje dołożył Gerard. Jednak szacun dla Buricia bo był wczoraj niesamowity.
Kurs: 2,15
Coolbet
PSG po niemrawym początku sezonu zaczęło po F4 grać fajny
handball, ostatnio jestem pod wrażeniem tego co na środku rozegrania robi Steins. Holender niesamowicie gra na zwodzie i swoją dynamiką rozbijał obronę Kielczan w ostatnim meczu. To zawodnik, któy swoją grą bardzo przypomina mi Zormana, Skube czy Cindricia. W tej formie co jest teraz jest dużo lepszym zawodnikiem na środek rozegrania od leciwego już kontuzjowanego Nikoli Karabaticia. Poza tym rozegrał się Prandhi, kilka ciekawych akcji z Kielcami + dobry przęgląd pola i podania na koło. Co ważne niemal cały mecz z Vive na ławce przesiedział Hansen (wchodził tylko na grę w przewadze i karne), także Duńczyk wypoczety i na pewno będzie dziś groźny. Flensburg jak dla mnie jest na równi pochyłej, zresztą w ostatnich latach PAG im nie leży, za wyjątkiem pierwszego meczu, gdzie PSG poczuło się zbyt pewnie i głupi przegrali w końcówce (3/4 meczu pod kontrolą, jeszcze w okolicy 40 minuty prowadzili 23-18.
Dziś uważam że są w lepszej dyspozycji, są rządni rewanżu i moim zdaniem dziś sięgną po komplet punktów.
PSG -1,5@ 2,42 GGBET
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szeged- Vive
Typ: X2
Kurs: 1,86
GG bet
Vive po ostrym laniu od PSG, w tym meczu nie wychodziło im prawie nic, Alex bez szału, niewidoczny Karacić, słaby Karalek, do tego głupio i moim zdaniem niesłusznie wyrzucony Moryto.
Nie wierzę w drugi tak słaby mecz Kielczan, owszem mają swoje problemy bo są bez dwóch głównych skrzydłowych, zostaje Moryto i młody Surgiel, któemu brakuje doświadczenia i zimnej krwi. Jednak Reszta składu Kielczan jest na najwyższym światowym poziomie i nie widzę innych argumentów, poza brakami na skrzydłach w Kielcach, które przemawiałyby za zespołem z Węgier. Podpieram typ remisem bo uważam że to będzie mecz na styki, Vive dawno bez podziału punktów a Szeged w tej edycji
LM jeszcze remisu nie zanotował.
VIVE-1,5@ 2,66 Marathon
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nantes- Kiel
Typ: 2 Nie wiedziałem że nie gra Sagosen
Kurs: 1,95
Coolbet
Nantes to dal mnie drużyna, której nie potrafie zidentyfikować, potrafią dostać bęcki 2 razy od Motoru, u siebie od słabego Celje, a ograć na wyjeździe THW. Potem mecz na styku z Barceloną, łomot z silnym Aalborgiem a następnie wymęczone zwycięstwo ze słabym Zagrzebiem. Nie ogarniam tej drużyny. THW poczatek sezonu
LM mieli ciężki, wspomniany łomot u siebie od Nantes 27-35, ale później był tendencja zwyżkowa, do zespołu wpasował się Sagosen, brakuje jeszcze powrotu Bylika i będą ponownie postrachem Europy. Zresztą i tak trzeb na nich mocno uważać, w końcu są triumfatorem
LM.
Uważam że podobnie jak w pierwszym meczu, który opisałem Kilończycy będą chcieli się zrewanżować za mocną wpadkę z początku sezonu, mają na pewno ku temu odpowiednie warunki. Nie zapominajmy że Nantes mocno opiera swoją ofensywę na Lazwrovie, który młodzieniaszkiem już nie jest i starcia z silną obroną THW dla niego przyjemnością nie będą.
THW-1,5@2,39 Pinnacle