Dziś na szybko bo nie mam zbytnio pomysłu na rozgrywki handballowe, to co pierwsze przychodzi mi na myśl patrząc na wieczorne pojedynki:
Melsungen- Karskrona
Typ: over 58,5
Kurs: 1,85
STS
W pierwszym meczu mocno underowy wynik bo 25-26 na korzyść Niemców. Jednak należy zwrócić uwagę na dość dziwny przebieg meczu. Do przerwy widniał wynik 14-18, po czym w drugiej połowie raz że oba zespoły zanotowały masę strat (łącznie 10, przy 4 stratach w pierwszych 30 minutach) oraz uaktywnili się mocno bramkarze, którzy w całym przebiegu meczu wykręcili pokaźne wyniki:
- bramka Karlskrony - 15 interwencji i ponad 45 % skuteczności
- bramka Melsungen- 14 interwencji i 36 % skuteczności,
czyli jak na standard piłki ręcznej bardzo wysoka skuteczność, szczególnie bramkarzy dzisiejszych gości.
Uważam że nic dwa razy się nie zdarza i dziś zobaczymy spotkanie zbliżone do pierwszej połowy pierwszego pojedynku. Goście mocno overowi, a Melsungen też ostatnio preferuje całkiem ofensywny
handball stąd moja propozycja na over 58,5
-----------------------------------------------------------------------
Kriens- Elverum
Typ: over 62,5
Kurs: 1,73
Etoto
Kolejny mecz gdzie pachnie mi overem bo spotykają się dwie overowe drużyny. Pierwszy wynik zakończony małą niespodzianką bo w Norwegii wygrali Szwajcarzy 34-31, zatem padło aż 65 bramek, mimo bardzo dobrej dyspozycji bramkarzy obu ekip. Łącznie bramkarze odbili aż 30 piłek, co jest bardzo rzadko spotykanym wynikiem w rozgrwkach handballowych. Dziś spodziewam się podobnego meczu, a może i nawet większej liczby bramek niż kilka tygodni temu.
-----------------------------------------------------------------------
St. Raphael- Flensburg
Typ: Flensburg under 35,5 36
Kurs: 1,71
Superbet
Pierwszy mecz zakończony 32-30 dla Niemców, mimo również bardzo wysokiej skuteczności w bramce obu ekip. Dziś jednak przenosimy się do Francji i sytuacja wygląda tak:
- Flensburg pewny awansu
- Francuzi muszą łapać punkty bo walczą z Bidasoą o awans
- Flensburg w niepełnym składzie bo z 12 zawodnikami z pola
Uważam że Francuzi z uwagi na walkę o awans postawią twardą defensywę aby urwać punktu z wyżej notowanym rywalem. Flansburg nie sądzę aby się spinał, mając zapewniony awans i okrojony skład, myślę że będą zarządzać siłami i nie będą forsować tempa gry co powinno przełożyć się na mniejszą ilość bramek.