Pick Szeged- Eurofarm Pelister
Typ: Szeged under 31,5
Kurs: 1,91
Fortuna
Odnośnie tego meczu uważam że to może być podobna zagrywka buków jak wczoraj w meczu Zagrzebia. Tutaj moim zdaniem linia powinna być 60,5 czy 59,5.
Wyniki Szeged u siebie:
33-34 z Wisłą
31-29 z PSG
30-34 z Magdeburgiem
Wyniki Eurofarmu na wyjazdach:
33-27 z PSG
36-25 z Wisłą
36-26 z Magdeburgiem
Linia bazowa 56,5.... no nie spina mi się to mimo że pierwszy mecz underowy ale Eurofarm na wyjeździe to inna drużyna i na logikę w mojej ocenie linia powinna być wyższa bo śmierdzi bramkami 60+. Doszukuję się celowej zagrywki buków aby grać overy bo na to wskazują wyniki, a potem zonk jak w Zagrzebiu stąd moja zmiana frontu bo pierwotnie chciałem ładować over 55,5 bo Szeged u siebie dużo rzuca a Eurofarm gra radosny
handball na wyjazdach. Czy dobrze czuję? "Wuj" wie, okaże się za niespełna 2 godziny. Ogólnie ciężki mecz do typowania bo Pick cały czas osłabiony, gdyż nie ma w kadrze Banhidiego, Smarasona czy Roda. Szeged gra u siebie i potrzebuje punktów bo jak by dzisiaj przegrali to Macedończycy zrównają się z Nimi punktami i zrobi się gorąca sytuacja w tabeli. Eurofarm na wyjazdach to zupełnie inny zespół niż we własnej hali i trochę ciężko mi wierzyć że będą potrafili nawiązać aż tak wyrównaną walkę i wygrać jak w pierwszym meczu, ale handicap jest dość wysoki i przy linii 6,5 i 7,5 delikatnie chyba spróbuję na Macedończyków bo Szeged nie zachwyca i w dodatku ma od początku sezonu problemy kadrowe.
Under 57,5 @ 1,75 LVbet
Eurofarm over 25,5 @ 2,02 Superbet
Eurofarm +7,5 @ 1,65 Fortuna
Eurofarm +6,5 @ 1,90 Fortuna
----------------------------------------------------------------------
Dinamo Bukareszt- HBC Nantes
Typ: Nantes under 33,5
Kurs: 1,94
Superbet
Pierwszy mecz wygrało dość zdecydowanie Nantes ale przez przespaną pierwszą połowę Rumunów. Dziś uważam że na własnym terenie spiszą się lepiej i powalczą w defensywie. Potrafili zatrzymać ofensywę Kielc, Veszprem czy Sportingu i żadna z tych drużyn nie przekroczyła tej linii. W ubiegłym sezonie tylko PSG przekroczyło tą linię w szalonym meczu, rzucając 40 bramek, a grali m.in z Magdeburgiem, Fusche, Veszprem czy Sportingiem czyli mega overowymi drużynami. Co prawda ofensywa Nantes jest wybitna bo Bos, Briet, Ovincek, Laporte, Tournaut robią świetną robotę w tym sezonie, jednak liczę że bramka Rumunów mimo braku Cupary spisze się solidnie, do składu wrócił Akimienko więc ofensywa solidnie wzmocniona co powinno pozwolić powalczyć z Francuzami i idę w delikatne handi w ich stronę oraz under bramkowy w totalu.
Under 63,5 @ 1,82 Superbet
Dinamo (+4,5) @ 1,78 Superbet
----------------------------------------------------------------------
GOG- Wisła Płock
Typ: over 60,5
Kurs: 1,70
STS
Tutaj idę w over bramkowy bo GOG ultra ofensywny
handball, a Wisła w tym sezonie również gra zdecydowanie inaczej niż w ubiegłym roku z uwagę na specyfikę pozyskanych zawodników o czym już wielokrotnie pisałem. Nafciarze po dwóch porażkach wliczonych w koszta z Barceloną i zarazem dwóch underowych meczach, dziś spodziewam się jednak szybkiej gry z obu stron i wielu bramek. Poza tym uważam że Wisłę stać tutaj na wygraną bo prezentują się na prawdę bardzo fajnie w tym sezonie i skoro potrafili powalczyć z Magdeburgiem czy ograć silny Szeged to stać ich na wygraną z jednak sporo słabszym GOG-iem.
Wisła wygra i over 61,5 @ 3,00 Fortuna
Wisła (-1,5) @ 1,77 Fortuna
Szkoda tego meczu Wisły bo rzadko się zdarza dwóch bramkarzy z ponad 30% skutecznością, Razem 27 interwencji oraz 4 zmarnowanie "7"