>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Liga Mistrzów, Liga Europejska oraz Puchar Europejski Mężczyzn i Kobiet - Sezon 2024/2025

lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Eurofarm- Sporting
Typ: Sporting under 32,5
Kurs: 1,88
Fortuna

Sporting jak na chwilę obecną rewelacja rozgrywek, jednak poza pierwszym pojedynkiem gdzie na własnym terenie podejmowali jeszcze mocno osłabiona Wisłę mieli pojedynki z drużynami ze słaba defensywą, dziś podejmują Eurofarm, który we własnej hali stawia bardzo twardy opór w defensywie. W ubiegłym sezonie tylko Aalborg pokrył zaproponowaną linię, a poza tym reszta gości miała niższe dorobki bramkowe:
Z Aalborgiem 28-33
Z PSG 25-31
Z Zagrzebiem 23-23
Z Szeged 27-28
Z Kielcami 21-24
Z THW Kiel 20-23
Z Kolstad 22-31

Sporting imponuje skutecznością, jednak liczę na przełamanie passy i silną defensywę Macedończyków.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1766
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
+4
Fusche Berlin- Wisła Płock
Typ: Fusche wygra różnica 1-5 bramek
Kurs: 2,61

Fortuna

Wisła dziś na wyjeździe zagra z vicemistrzem Niemiec. W mojej ocenie gospodarze są znacznym faworytem tego meczu, maja szeroki i silny skład z najlepszym piłkarzem ręcznym na świecie w chwili obecnej czyli Gidselem. Poza tym w bramce Milosavljev, na rozegraniu jeszcze Andersson, Drux czy Lihtlein. Wisła aż tak mocnego składu nie ma, ale nadrabia ambicją i silna defensywą. Uważam że nafciarze przy optymalnej formie są w stanie zagrać mecz na kontakcie z silnym niemiecki zespołem. Poza tym do gry under bramkowy tradycyjnie jak przy meczach Wisły bo twardo bronią i spowalniają rozegranie akcji, co prawda tutaj pojawia się element ryzyka bo Fusche gra na szybkich wznowieniach i maja dynamicznych i lubiących grę 1 na 1 rozgrywających, ale nieco ostrożniej próbuję:

under 59,5 @ 1,72 Fortuna

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Veszprem- Bukareszt
Typ: over 65,5
Kurs: 1,85
Superbet

Tutaj bez kombinacji, Veszprem gra szybki handball, podobnie jak Bukareszt, nie kalkulują za bardzo w ataku, szybko rzucają, dużo z gry z kontry, także nie zdziwi mnie wynik powyżej 70 bramkowy. Veszprem podrażnione porażką ze Sportingiem, będzie chciało pokazać siłę w LM, po wygranej w klubowych MŚ.
Dinamo ma kim rzucać bo jest Vujović, Thrastrason czy Ali Zein, zatem próbuję overów w kilku konfiguracjach:

Veszprem over 35,5 @ 1,87
Dinamo over 30,5 @ 1,99

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2694
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+5
Veszprem - Dinamo Bukareszt
Veszprem Handicap -4.5 bramek @ 1.85 Lvbet

Idę dzisiaj w stronę Veszprem, dość wyjątkowo, bo o wiele bardziej wolę próbować typów przeciwko nim. Co by nie mówić Veszprem u siebie jest silne, nie mając litości dla swoich rywali, są również świeżo po wygranej w Klubowych Mistrzostwach Świata, gdzie po drodze ograli Barcelonę i Magdeburg, choć obie drużyny dopiero po rzutach karnych. W Lidze Mistrzów jak na razie bilans 2-1, wywieźli punkty z trudnego terenu grając z Fuechse Berlin, zaś nie udało się ich wywieźć w meczu ze Sportingiem, gdzie dość boleśnie przegrali, za to u siebie ograli PSG rzucając im aż 41 bramek. Dinamo na ten moment niepokonane w LM, ale i rywale nie byli wcale tacy mocni, dzisiaj bardzo trudne zadanie i nie wierzę za bardzo w ich postawienie się tu. Na dodatek widzę, że w składzie meczowym nie ma Cupary, a więc pierwszego bramkarza Dinama, jego brak tu bolesna strata w bramce, którą Veszprem może wykorzystać, myślałem jeszcze nad grą wyższych linii, ale wczorajszy dzień średnio udany, więc dzisiaj spokojnie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2848
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+4
Nantes - Kolstad
Nantes Handicap -4.5 bramek @ 1.70 Betfan

Kolstad dalej bez Bergeruda w bramce, oraz zabraknie dzisiaj też Sagosena, który mimo, że już tak dużo nie rzuca jak kiedyś, to jednak jest to ważne ogniwo w rozegraniu. Upatruje w tym szanse Nantes, które ma na razie bilans 1-2, wygrana jedynie z osłabionymi Kielcami, a nie dali rady Aalborgowi i Szeged, dzisiaj więc spora okazja na wyrównanie swojego bilansu. Kolstad z takim samym bilansem, porażki z Barceloną i Magdeburgiem, więc jakiegoś wstydu nie ma, wygrana z Zagrzebiem to mała niespodzianka, której dzisiaj nie powinni powtórzyć. Kolstad jak już wspomniałem osłabione, ostatnio zaliczyli porażkę ligową z Elverum, co w ostatnich meczach nie zdarzało się zbyt często.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3359
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
Magdeburg- Kielce
Typ: under 59,5
Kurs: 1,75

Fortuna

Powiedzieć że Kielce maja problemy kadrowe to jak nic nie powiedzieć, jedynie 10 graczy z pola ma do dyspozycji Talant Dujshebajev (przy 14 zawodnikach Magdeburga). W kadrze Kielc brakuje tak naprawdę całego podstawowego rozegrania czyli trio: Sicko, Karacić, Alex, poza tym nie ma w kadrze skrzydłowego Kounkoud i Wiadernego, nie ma Cordaliji oraz Hasana Kaddacha, także niemal cały skład można z brakujących zawodników uskładać.
W mojej ocenie szanse z Magdeburgiem, który w mojej ocenie i tak jest daleki od dyspozycji jaką prezentowali 2 lata temu to i tak Kielczanie mają marne, wrócili do składu co prawda Maqueda i Olejniczak ale ich dyspozycja po kontuzji też zapewne nie jest wybitna.
Idę tutaj w under bramkowy bo Industria nie będzie zapewne gonić tępa bo od 40 minuty będą oddychać rękawami, dziś jedyną szansą aby nie dostać łomotu od Niemców to żelazna defensywa i skuteczność w ataku pozycyjnym. Wobec tego poszukam tutaj underu bramkowego bo linia dosyć przyjemna, oba zespoły spotykały się w ostatnich sezonach 4- krotnie w spotkaniach o stawkę i ani razu nie padł over, mimo że chyba nigdy Indutsria nie grała z tak osłabiona ofensywą. Zresztą w mojej ocenie Magdeburg sporo stracił na jakości w ofensywie oddając do Szeged Smarasona.

Poza tym idę dziś w bramki Arka, bo powinien zagrać na skrzydle bo nie ma Kounkouda, i wrócił Maqueda. Poza tym jest pierwszym do rzucania karnych.
Moryto over 5,5 gola @ 2,00 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1601
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
Barcelona- Aalborg
Typ: Barcelona over 35,5 35 bramek :mad: dzień konia Norstena rozwalił system- 17 interwencji :mad:
Kurs: 1,86
Fortuna

Barca podrażniona po nieudanych KMŚ gdzie polegli nawet z egipskim Al Ahly, Aalborg nadal bez Landina zatem mocna wyrwa w defensywie. Skoro Aalborgowi w lidze Duńskiej taki Mors czy GOG rzucają 35 i 33 bramki to Barca z ogromnym potencjałem ofensywnym spokojnie jest w stanie zbliżyć się do 40 trafień. Aalborg bez Hansena i Landina to już nie jest ten sam zespół który mocno powalczył w finale Ligi Mistrzów kilka miesięcy temu, spodziewam się dziś raczej mocno jednostronnego pojedynku.

Barcelona (-6,5) @ 1,77 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +389
maniek81 426,9K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Gniezno - Saloniki h(0-13.5) [2] 1.80 betclic / 1.85 sts / 1.83 betfan
31-17, aj jedna bramka, ale Saloniki nawet w naszej lidze centralnej miałby problem

Inauguracja pucharów europejskich w Gnieźnie. Dla Gniezna to historyczny moment, bowiem pierwszy występ na europejskiej arenie po zaledwie dwóch sezonach spędzonych w Superlidze. Generalnie dzisiejsze rywalki to drużyna poziomem bardziej zbliżona do drużyn z naszej ligi centralnej z młodym składem. Nie wiem czy tam średnia wiekowa przekracza 20 lat. Gnieźnianki powinny ten mecz zwyciężyć gładko. Ja jednak spróbuję dodatniego handicapu na Greczynki. Dlaczego? A no dlatego, że oba mecze rozgrywane są w Gnieźnie. Dzisiaj formalnym gospodarzem są Saloniki, w niedzielę rewanż, gdzie gospodarzem będzie Gniezno. I tak sobie myślę, że jeśli dzisiaj miałby być pogrom, to na niedzielne spotkanie rewanżowe pofatyguje się mniej kibiców. Do tego dziś w składzie Gniezna zabraknie Zosi Bartkowiak i Kasi Cygan, czyli słabnie nieco siła rażenia na skrzydle i rozegraniu. Zapowiadany jest za to powrót Justyny Świerżewskiej, ale tu trzeba mieć na uwadze, że wraca niemal po rocznej przerwie spowodowanej zerwaniem więzadeł. Typ nie jest z tych typu "pewniak", bo tu może równie dobrze skoczyć się +20 dla Gniezna, ale biorę pod uwagę okoliczności i lekko próbuję.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +142
D 11,7K

damianex1

Użytkownik
+3
Gniezno - Saloniki h(0-13.5) [2] 1.80 betclic / 1.85 sts / 1.83 betfan
31-17, aj jedna bramka, ale Saloniki nawet w naszej lidze centralnej miałby problem

Inauguracja pucharów europejskich w Gnieźnie. Dla Gniezna to historyczny moment, bowiem pierwszy występ na europejskiej arenie po zaledwie dwóch sezonach spędzonych w Superlidze. Generalnie dzisiejsze rywalki to drużyna poziomem bardziej zbliżona do drużyn z naszej ligi centralnej z młodym składem. Nie wiem czy tam średnia wiekowa przekracza 20 lat. Gnieźnianki powinny ten mecz zwyciężyć gładko. Ja jednak spróbuję dodatniego handicapu na Greczynki. Dlaczego? A no dlatego, że oba mecze rozgrywane są w Gnieźnie. Dzisiaj formalnym gospodarzem są Saloniki, w niedzielę rewanż, gdzie gospodarzem będzie Gniezno. I tak sobie myślę, że jeśli dzisiaj miałby być pogrom, to na niedzielne spotkanie rewanżowe pofatyguje się mniej kibiców. Do tego dziś w składzie Gniezna zabraknie Zosi Bartkowiak i Kasi Cygan, czyli słabnie nieco siła rażenia na skrzydle i rozegraniu. Zapowiadany jest za to powrót Justyny Świerżewskiej, ale tu trzeba mieć na uwadze, że wraca niemal po rocznej przerwie spowodowanej zerwaniem więzadeł. Typ nie jest z tych typu "pewniak", bo tu może równie dobrze skoczyć się +20 dla Gniezna, ale biorę pod uwagę okoliczności i lekko próbuję.
Przecież siadło-13

Otrzymane punkty reputacji: +416
D 11,7K

damianex1

Użytkownik
+4
A przepraszam myślałem o handicapie odwrotnym, mało kto grał w tą stronę to nie zwróciłem uwagi,pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +484
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+6
Chrobry Głogów - CSM Constanta
Chrobry Głogów Handicap +4.5 bramek @ 1.80 Lvbet

Poszukam jutro typów w stronę naszych drużyn w Lidze Europejskiej. Na pierwszy ogień Chrobry Głogów, który ponownie trafił do grupy z CSM Constantą i ich mecz w poprzednim sezonie w Rumunii zakończył się dość boleśnie, bo przegrali aż 11 bramkami, nie funkcjonowała wtedy ofensywa, która zdobyła jedynie 18 bramek, rewanż w Polsce rozgrywany był już pod inne dyktando i Chrobremu udało się zremisować. Teraz Constanta znowu bardzo dużym faworytem, ale myślę, że Chrobrego stać, żeby powalczyć u siebie, ich forma nie wydaje się być najgorsza, w swoim pierwszym spotkaniu w LE również sprawili dużą niespodziankę remisując na wyjeździe z silnymi rywalami z Hiszpanii, a mogło być nawet lepiej, bo prowadzili w końcówce 2 bramkami. Udało się z Hiszpanami na ich terenie, więc teraz osobiście liczę na jeszcze większą walkę u siebie.

Bjerringbro/Silkeborg - Górnik Zabrze
Górnik Zabrze Handicap +7.5 bramek @ 1.75 Lvbet

Górnik w poprzednim sezonie pokazał się z dobrej strony w LE, wyszli z grupy, choć w następnym etapie spotkała ich już bolesna rzeczywistość, ale jak ma się w grupie Hannover, Rhein-Neckar i Nantes, to nie można było za dużo oczekiwać, a i tak udało im się ten Rhein-Neckar pokonać. Na wyjazdach mimo kompletu porażek w rundzie głównej, przegrywali 6 bramkami z Hannoverem, 8 bramkami z Nantes i 4 bramkami z Rhein-Neckar. Tegoroczne rozgrywki również niestety zaczęli od porażki z Granollers, choć i tak pokazali się z dobrej strony przegrywając tylko 4 bramkami. Jutro ich przeciwnikiem solidna drużyna z Danii, która musiała walczyć w rundzie wstępnej, aby do LE się dostać, zaś ich pierwsze spotkanie to bolesna porażka z Montpellier 14 bramkami. Zgadzam się, że gospodarze są faworytem tego meczu, jednak Górnik trochę doświadczenia w ostatnich latach złapał i stać ich, żeby nie przegrać w takim meczu różnicą aż 7 bramek.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1248
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+3
MT Melsungen - Vardar 1961
Vardar 1961 Handicap +8.5 bramek @ 1.75 Lvbet
Vardar 1961 @ 17.00 Superbet

Przeglądając pozostałe jutrzejsze spotkania Ligi Europejskiej postanowiłem dodać jeszcze jeden typ, w stronę Vardaru w meczu z Melsungen. Można by po raz kolejny powtórzyć się, że to już nie ten sam Vardar co kiedyś, tylko, że to już nie nowa sytuacja, mimo wszystko Vardar był bardzo blisko odzyskanie mistrzostwa Macedonii w poprzednim sezonie, zdecydowały 2 punkty, niestety nie udało się. W tym sezonie rozgrywki nie zaczęły się dla nich najlepiej, bo przegrali pierwszy mecz ligowy z Alkaloid, jednak od tamtej pory wygrali kolejne 7 spotkań, w tym pokonując w lidze Eurofarm, czy też w LE pokonując zdecydowanie Valur. Ich rywalami MT Melsungen, który poprzedni sezon zaczęli z wysokiego C, utrzymując się sporo na fotelu lidera w Bundeslidze, jednak gdy liga przyśpieszyła, to trochę się wszysko pozmieniało, jednak i tak zajęli wysokie 5 miejsce. Tegoroczny sezon zaczęli bardzo podobnie, bo w tej chwili mają na swoim koncie 10 punktów, tyle samo co liderujące Fuechse Berlin, ale i znajdujący się na 3 miejscu Hannover. Swoją dobrą dyspozycję potwierdzili również w pierwszym meczu LE, gdzie ograli na wyjeździe Porto. W każdym razie uważam, że Vardar może się tu postawić, są oni głodni gry, w poprzednim sezonie nie oglądaliśmy ich w europejskich rozgrywkach, forma również dopisuje, zaś Melsungen 4 dni po tym meczu czeka bardzo ważne spotkanie w lidze, bo zagrają mecz domowy ze wspomnianymi, liderującymi w Bundeslidze Fuechse Berlin, więc nie wiem czym w tym meczu aż tak będą zabijać się o zwycięstwo, tym bardziej, że grupa nie należy do mocno wymagającej, więc i mogą sobie trochę rotować, a i tak awans powinien być. Osobiście wybieram wysoki handicap w stronę Vardaru, bo mogą przegrać aż 8 bramkami, ale i też gram for fun czysty win, bo kurs na to bardzo wysoki.

Ostatnia edycja:
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
+2
Chrobry Głogów- Constanta
Typ: over 54,5
Kurs: 1,78

Fortuna

Ja nie ruszam handicapów na zespół z Głogowa bo klubowy handball poza Wisłą i Kielcami to jakaś parodia, Nie sugerowałbym się optymistycznym wynikiem z poprzedniego sezonu gdzie padł remis 29-29 bo wtedy dzień konia mieli bramkarze zespołu Chrobrego gdyż zaliczyli 15 obron przy 6 obronach bramkarzy Rumuńskiego zespołu. Uważam że goście wygrają to spotkanie, ale kursy na wygrana marne więc idę w over bo Chrobry traci sporo bramek, swoje też powinni rzucić a linia nie jest zbyt wysoka

Constanta + over 54,5 @ 2,34 Fortuna

--------------------------------------------------------------------
Granollers- Montpellier
Typ: over 64,5
Kurs: 1,84
Fortuna

Hiszpanie grają szybki handball i w lidze krajowej osiągją wyniki w okolicy 70 bramek z podobnej klasy rywalami, dziś podejmują dużo silniejszy zespół jakim jest zespół Montpellier, który jeszcze kilka sezonów temu był mocno underowy, ale w ostatnim czasie ich wyniki zdecydowanie poszły w overy, w pierwszej kolejce 40 bramek rzuconych silnej defensywie Bjerringbro robi wrażenie i dziś z Hiszpanami może być podobny wynik.

Montpellier + over 64,5 @ 2,28 Fortuna

-------------------------------------------------------------------

Melsungen- Vardar
Typ: under 55,5
Kurs: 1,85

Fortuna

Tutaj zgadzam się z chamberlain chamberlain aby grać na handi w kierunku gości bo tutaj spodziewam się twardej walki i niskiego wyniku. Niemcy tracą mało bramek, zazwyczaj rywalom trudno jest przekroczyć granice 23-24 bramek, zresztą ostatnio grając na wyjeździe pozwolili KIEL rzucić tylko 21 bramek. Pomiędzy słupkami gospodarzy wystąpi zapewne Morawski, którego dobrze pamiętamy z wystepów w Płocku gdzie niejednokrotnie "murował" bramkę.

under 52,5 @2,87 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1606
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
+1
Torrelavega - NEXE
Typ: NEXE kurs 2.30 Superbet

Dla mnie faworyt jest jeden - Nexe.
Zespół o klasę lepszy od dzisiejszego rywala. Kursy niesamowicie zawyżone z dwóch powodów.
Torrelavega w lidze hiszpańskiej znajduje się w czubie tabeli, ale powód jest prosty. Do tej pory wszystkie spotkania, które wygrali rozegrali z samym dołem tabeli. Wygrali te mecze, ale zwycięstwa okazałe nie były, a grali z trzema ostatnimi zespołami w lidze, tylko jeden rywal lepszy, bo że środka tabeli. Gdy przyszło im zagrać z Barceloną - przegrali 15 bramkami.
Drugi powód kursów to porażka w pierwszej kolejce Nexe jedna bramką z Vojvodina. Oprócz tego w lidze komplet bardzo wysokich zwycięstw.
W składzie Nexe znajduje się wielu bardzo dobrych zawodników, uznanych na światowych parkietach jak Dolonec, Strlek, Lucin, Cenić, Moslovac. Byłych lub aktualnych reprezentantów swoich reprezentacji.
Jak dla mnie wynik jest oczywisty. Pewne zwycięstwo Nexe!

chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+5
Aalborg - Szeged
Szeged over 30.5 bramek @ 2.04
Szeged @ 2.80
Fortuna

Szeged przed rozpoczęciem obecnego sezonu dokonał kilku wzmocnień i widać to po ich grze, w lidze komplet zwycięstw (choć nie grali jeszcze z Veszprem, które nie ma dla nich w ostatnich sezonach litości), zaś w Lidze Mistrzów bilans 3-1, a na rozkładzie Magdeburg, Nantes i Zagrzeb, które grało u siebie, a wiadomo jak niewygodną drużyną są w domu, porażka za to z Barceloną, nie ma wstydu tym bardziej, że przegrali tylko 1 bramką, a w pewnym momencie w drugiej połowy przegrywali przecież aż 9 bramkami, więc byli w stanie odrobić 8 bramek straty, a z Barceloną to wcale nie łatwy wyczyn. Aalborg finaliści ubiegłego finału LM, zaś ten sezon to jak na razie mieszane uczucia, po pierwsze dalej grają bez swojego pierwszego bramkarza Landina, a jego zmiennicy nie spisują się zbyt znakomicie, choć dobry mecz zagrał ostatnio Norsten, to i tak Barcelona była w stanie rzucić 35 bramek. Idę dzisiaj przede wszystkim w over Szeged, który jak widać nie robi sobie za dużo z defensyw rywali, na ten moment ich dorobek to 31 bramek z Magdeburgiem, 30 bramek z Barceloną, 33 bramki z Nantes i 35 bramek z Zagrzebiem. Aalborg braki na bramce musi nadrabiać w ofensywie, z Nantes się udało i wygrali 38:31, z Magdeburgiem też było blisko, bo padł remis 33:33, jednak nie udało się z Zagrzebiem, któremu byli w stanie rzucić na wyjeździe tylko 23 bramki, oraz ostatnio we wspomnianym meczu z Barceloną, gdzie sami zdobyli 27 bramek. Spodziewam się dzisiaj mimo wszystko przewagi Szeged, moim zdaniem są w stanie pokryć dzisiejszą linię, uważam też, że stać ich na zwycięstwo, Aalborg nie taki straszny jak go malują, a przede wszystkim Szeged ma sporą przewagę na bramce, bo nie ma co porównywać Norstena i Hellberga do Thulina i Miklera.

Ostatnia edycja:
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+2
SC Magdeburg - Nantes
Nantes over 29.5 bramek @ 2.00 Fortuna

Drugie z ciekawszych spotkań dzisiaj, bo mecz Zagrzebia z Barceloną odpuszczam, a więc spotkanie Magdeburga z Nantes, faworytem gospodarze, choć bukmacherz trochę z rezerwą do nich podchodzą, kursy na czysty win w okolicach 1.40, w poprzednim sezonie raczej mielibyśmy sporo mniej, ale nie ma co się dziwić, Magdeburg w tym sezonie mocno nieobliczalny, a w Lidze Mistrzów radzi sobie dość przeciętnie. Bilans 1-1-2, już na otwarcie porażka z Szeged, następnie zdecydowana wygrana z Kolstad, które prawie przegrywa wszystko, remis z Aalborgiem, gdzie spodziewałem się szczerze ich wygranej, oraz ostatnia domowa porażka z mocno osłabionymi Kielcami. Coś ewidetnie nie trybi, w lidze wygląda to trochę inaczej, bo na 5 spotkań 1 porażka i to z Kiel, a w ostatniej rundzie ograli faworyzowany Flensburg, czego żałuję, że nie pograłem. W każdym razie dyspozycja z ligi nie przenosi się na LM, co może w jakiś sposób wykorzystać dzisiaj Nantes, które na otwarcie sezonu przegrało wysoko z Aalborgiem, ale to dobrze na nich podziałało, bo od tamtej pory wygrali z Kielcami i Kolstad, rzucając tym drugim aż 44 bramki, oraz przegrali nieznacznie z Szeged tylko 1 bramką. Chciałem pograć coś w stronę Nantes, jednak handicapy nie są jakieś satysfakcjonujące, stąd typ na over, Nantes w tym sezonie tylko raz nie przekroczyło tej linii, po underowym spotkaniu z Kielcami, dodatkowo jak wspominałem Magdeburg jest w tym sezonie mocno nieobliczalny, dlatego jak w poprzednim sezonie nie zagrałbym tu raczej takiego overu, tak dzisiaj próbuję, w końcu Kielce potrafili im ostatnio rzucić w pierwszej połowie aż 19 bramek, a mieli bardzo okrojony wachlarz w ofensywie, co prawda w drugiej Magdeburg pozwolił już tylko na 8 bramek, jednak Nantes ma silniejszą ofensywę, niż obecna drużyna z Kielc.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +753
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
+4
Aalborg- Szeged
Typ: over 61,5
Kurs: 1,88
Fortuna

Idę tutaj w over, Aalborg u siebie zawsze groźny i zazwyczaj overowy, potrafili rzucić 33 bramki Magdeburgowi czy 38 Nantes. Szeged po sporej przebudowie i tez ich styl stał się bardziej ofensywny, więc swoje powinni rzucić. co prawda dziś brakuje w kadrze Smarasona, który jest ważnym ogniwem, ale pewnie więcej minut dostanie Kukić który tez jest w dobrej formie. Aalborg nadal bez Landina, ostatnio świetny mecz rozegrał Norsten z Barceloną ale dziś nie sądzę aby powtórzył ten wynik. W szegen ma kto rzucac z drugiej lini bo jest Rod, Kukić czy Bodo, poza tym dobrze funkcjonują skrzydła z Frimmelem i Sostariciem (który rzucił już 32 bramki).
Zwycięzcy nie odważę się typować bo mecz powinien być na kontakcie zatem proponuję:
remis do przerwy lub w całym meczu @ 4,35 Superbet

Ostatnia edycja:
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
Zagrzeb- Barcelona
Typ: under 61,5
Kurs: 1,82
Fortuna

Jak Zagrzeb to under, nic tutaj innego nie ma co kombinować. Chorwaci mają twardą silną defensywę, więc Barca powinna się męczyć w ataku pozycyjnym, poza tym między słupkami nie byle kto bo Mandić. Barca też ma specjalistów od defensywy, a w bramce najlepszy duet na świecie czyli Nielsen + de Vargas, historia spotkań optymistyczna bo na 7 pojedynków w Zagrzebiu tylko raz padło over przy tej linii. Ciężko tutaj typować wynik bo faworytem bez wątpienia jest Barca, pytanie jak bardzo będzie im się chciało. Jak pójdą po minimum to wygrają 2-4 bramkami a jak wrzuca tryb "sport" to mogą Chorwatów ogolić -10, jednak w mojej ocenie Zagrzeb ma "papiery" aby postawić Katalończykom ciężkie warunki zatem delikatnie "ugryzę" handi na Zagrzeb:

Zagrzeb +6,5 @ 1,70
Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2021
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
+2
Veszprem - Fredericia
Over 65.5 bramek @ 1.95
Over 67.5 bramek @ 2.75
Lvbet

Gra Veszprem, więc jest mała obawa, że mecz nie potoczy się tak jak w sumie można sobie wyobrażać, no ale mimo wszystko skuszę się na overy w tym spotkaniu, bo przeciwnik mocno odstaje, a Veszprem lubi urządzać sobie strzelaniny w takich spotkaniach. Zacznę od zespołu gości, dla których debiut w Lidze Mistrzów jest bardzo bolesnym doświadczeniem, przegrywają każde spotkanie, a rywale przez całe spotkanie nie dają im nawet chwili na złapanie tchu, nie pamiętam już, żeby któraś drużyna w ostatnich latach traciła tak dużą ilość bramek, Fredericia po 4 spotkaniach ma aż 150 straconych bramek, co daje średnią 37.5 bramki na spotkanie, a złożyło się na to 37 bramek Dinama Bukareszt, 37 bramek Sportingu, 38 bramek Fuechse Berlin, oraz 38 bramek PSG, które z formą jest w lesie i akurat tutaj myślałem, że ich zespół trochę się postawi, jednak nic bardziej mylnego. Veszprem mimo jednej, dość zaskującej porażki ze Sportingiem, w pozostałych meczach był nieomylny zdobywając komplet punktów, a zdobywali je przeciwko Fuechse Berlin, PSG i Dinamie Bukareszt. Myślę, że jutro Veszprem będzie chciało się grać, co może skończyć się jakąś zdobyczą +40 bramek, na dobry wynik bramkowy stać też Fredericie, która zdobywała już 28 bramek z Dinamem, 32 bramki z Fuechse i 30 bramek z PSG, jedynie Sporting pozwolił im tylko na 19 bramek, a Veszprem to jednak przeciwnik, który oprócz sporej liczby rzucanych bramek, pozwala również na dużo swoim rywalom. Oferta na jutro jak na razie dość uboga, nieznane są również składy, ale to spotkanie jestem w stanie zaryzykować już dzisiaj, choć jak już wspominałem Veszprem to taka drużyna, gdzie jeśli jej mecz zapowiada się z dużą ilością bramek, to może ich paść grubo poniżej zapowiedzi, mimo wszystko liczę na dobre widowisko jutro, w poprzednim sezonie Ligi Mistrzów najwięcej bramek padło właśnie w meczu Veszprem, które ugrało u siebie Porto 44:34, tu jest potencjał również na wysoki wynik.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +141
lukas88 490,4K

lukas88

Forum VIP
Magdeburg- Nantes
Typ: 1 + over 61,5
Kurs: 2,43
Fortuna

Pierwsze dwa mecze jak na razie jak kulą w płot, ale próbujemy dalej. Magdeburg ma bardzo ciężki terminarz w ostatnim czasie od 3 kolejki LM pod koniec września rozegrali 8 spotkań bo byli na KMŚ, w analogicznym okresie Nantes rozegrało 3 mecze mniej. Jednak mimo tak napiętego grafiku Magdeburg potrafił ograć w weekend na trudnym terenie Flensburg. Idę dziś w stronę Magdeburga dość zdecydowanie bo raz że Nantes na wyjazdach radzi sobie przeciętnie o czym świadczy łomot od Aalborga -7 czy porażka z przeciętną Toulousą w lidze. Druga kwestia to spore osłabienia zespołu gości, w składzie brakuje:
- Nicoli Tournata- 10 goli dotychczas
- Odriozoli - 14 goli
- Milosavliejevicia - 6 goli
- nadal poza grą jest Rok Ovincek

Sytuacja Magdeburga po 4 kolejkach nie jest najlepsza więc dziś uważam że będą chcieli mocno wykorzystać osłabienie rywala.
Inne opcje:

Magdeburg over 32,5 @ 1,91
Magdeburg (-3,5) @ 1,89

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom