>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Liga Mistrzów, Liga Europejska oraz Puchar Europejski Mężczyzn i Kobiet - Sezon 2024/2025

lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Kolstad- Industria Kielce
Typ: Kielce wygrają różnicą 1-5 bramek
Kurs: 2,56

Fortuna

Kielczanie nadal mocno osłabieni ale wrócił przynajmniej Karacić co daje nieco więcej możliwości na rozegraniu. Kielczanie w niemal tym samy składzie poradzili sobie na trudnym terenie w Magdeburgu, więc uważam że z przeciętnymi Norwegami też sobie poradzą. Kolstad u siebie co prawda nieobliczalne ale to samo można powiedzieć o Kielczanach. Zespół gospodarzy w tym sezonie:
- porażka z Barcą -5 (D)
- porażka z Magdeburgiem -8 (W)
- zwycięstwo z Zagrzebiem + 4 (D)
- porażka z Nantes -17 (W)

Kielczanie jak dotąd porażka z Nantes i Barcą oraz wygrana z Zagrzebiem i Magdeburgiem.
Przed rokiem oba zespoły potykały się również w fazie grupowej i dwukrotnie górą byli Kielczanie, w Norwegii wygrali 32-30, w Kielcach 31-23.
Dziś idę w zwycięstwo gości różnicą max 5 bramek bo Norwegowie u siebie się zapewne mocno postawią, ale liczę na wyższość klasy i doświadczenia, które jest bez wątpienia po stronie zespołu Industrii.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2438
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Veszprem- Frederica
Typ: 2 (+11,5)
Kurs: 1,90
Fortuna

lub

Typ: Frederica over 26,5

Kurs: 1,76 Fortuna

Faworyt w tym spotkaniu jest jeden i są nim gospodarze, którzy jak co roku maja aspiracje na Final 4 i w końcu wygraną w Lidze Mistrzów jednak do tej pory bezskutecznie. Goście to kopciuszek w tych rozgrywkach, natomiast Veszprem jest nieobliczalne i potrafią zlekceważyć takiego rywala. Uważam że Frederica nieźle spisała się m.in w meczu z Fusche gdzie po prostu zabrakło im pomocy bramkarza do osiągnięcia dobrego wyniku, -8 na ciężkim terenie w Paryżu (mimo przeciętnego już składu zespołu ze stolicy Francji) też wstydu nie przynosi.
W mojej ocenie Veszprem tego meczu przegrać nie powinien, wręcz nie może ale czy zbuduje 12 bramkową przewagę? Tutaj mam wątpliwości co do nastawienia gospodarzy, czy będą grać na 100% czy wykorzystają nieco "łatwiejszy" mecz aby porotować składem, bo przez KMŚ mieli mocno napięte ostatnie 3 tygodnie.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2378
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Kolstad - Kielce
Under 58.5 bramek @ 1.91 Fortuna

Nie spodziewam się dużej ilości bramek w tym spotkaniu, Kielce w tym sezonie starają się grać mocno defensywnie i przynosi to efekty, bo do tej pory stracili najmniej bramek w całych rozgrywkach, jak przekłada się to na wyniki? Jak na razie mogą mieć mieszane uczucia, bo bilans 2-0-2, ale od samego początku sezonu muszą radzić sobie ze sporymi absencjami, więc wstydu nie ma, tym bardziej, że przegrali z Nantes i Barceloną po wyrównanych spotkaniach, a ostatnio byli w stanie ograć Magdeburg. Przez wspomniane osłabienia, Kielce również nie są aż tak wyniosłe w grze ofensywnej, bo mniej bramek od nich rzuciły tylko Wisła i Eurofarm. Kolstad podobnie jak w poprzednim sezonie radzi sobie słabiutko, raptem jedno zwycięstwo z Zagrzebiem, choć to dla nich i tak duży plus, bo w poprzednim dwa razy z nimi przegrywali, poza tym porażki z Barceloną, Magdeburgiem i bardzo wysoka porażka w ostatniej kolejce z Nantes, które rzuciło aż 44 bramki, jednak nie brałbym tego meczu aż tak pod uwagę, bo Kolstad grało i bez Sagosena, oraz bez swojego pierwszego bramkarza Bergeruda, w pozostałych meczach Kolstad padały 54 bramki z Zagrzebiem, 58 bramek z Magdeburgiem i 65 bramek z Barceloną, dwie ostatnie drużyny rzuciły odpowiednio 33 i 35 bramek, czego nie spodziewałbym się dzisiaj po Kielcach. Dla porównania w meczach gości padały 53 bramki z Zagrzebiem, 43 bramki z mocno ofensywnym Nantes, 60 bramek z Barceloną i ostatnio 53 bramki z Magdeburgiem. W poprzednim sezonie oglądaliśmy już starcia pomiędzy tymi dwiema drużynami, raz mieliśmy over, za drugim razem under, tu bliżej mi ku underowi, tym bardziej, że do bramki Kolstad wraca Bergerud, którego strata była bardzo bolesna dla Kolstad w meczu z Nantes.

Ostatnia edycja:
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Wisła Płock - Eurofarm Pelister
Under 54.5 bramek @ 2.02 Fortuna

W drugim meczu z udziałem drużyny z Polski również szukam underu, choć tu linie już nie tak wygórowane jak w przypadku spotkania Kielc. Ważne spotkanie dla obu drużyn, które na ten moment nie zaznały jeszcze smaku zwycięstwa, bliżej ku temu był Eurofarm, który zremisował w ostatniej kolejce ze Sportingiem, Wisła ma zaś komplet 4 porażek i na pierwszy rzut oka ta statystyka wygląda dla nich bardzo krzywdząca, a w rzeczywistości zawsze brakuje odrobiny szczęścia, ich porażki to w końcu -1 z Fuechse Berlin, -1 z PSG, -2 z Dinamem Bukareszt i -5 ze Sportingiem w pierwszej kolejce, Wisła zasługuje tu na zwycięstwo i mam nadzieję, że w końcu się go doczekają w tym spotkaniu. Eurofarm pomimo wspomnianego sensacyjnego remisu ze Sportigniem, pozostałe mecze również przegrał, tyle, że przegrywał -9 bramkami z Dinamem, -8 bramkami z Fuechse i -2 bramkami z PSG. Obie drużyny rzucają najmniej bramek w tych rozgrywkach LM, tracą również podobną ilość. Spodziewam się więc dzisiaj mocno defensywnego spotkania, Wisła potrafiła u siebie zatrzymać Dinamo na 28 bramkach, czy PSG na 24 bramkach, a Eurofarm ma problemy ze zdobywaniem bramek, bo pomimo 29 bramek trafionych PSG w pierwszej kolejce, to później już tylko 22 bramki z Fuechse, 25 bramek z Dinamem i 24 bramki ze Sportingiem. Spodziewam się dzisiaj piłki wygodnej dla jednej, jak i drugiej drużyny, a więc mocno defensywnego spotkania, na dodatek jest tu spora szansa na pierwsze zwycięstwo obu ekip, a w przypadku Wisły nawet szansa na pierwsze punkty, kolejny aspekt to fakt, że zapewne pomiędzy tymi dwiema drużynami rozstrzygnie się kwestia awansu, bo Fredericia na ten moment mocno odstaje i niewiadomo czy to się zmieni.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +855
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Sporting- Fusche
Typ: under 65,5
Kurs: 1,84
Fortuna

Kogoś poniosło z ta linią, rozumiem że Sporting mocno overowy w dotychczasowych meczach ale dziś będzie w mojej ocenie twarde spotkanie bez wielkich fajerwerków bramkowych. Fusche to nie Veszprem czy Frederica że nie mają defensywy. Już Eurofarm pokazał że Portugalczyków da się zatrzymać, meczu z Wisłą nie liczę bo to był pierwszy mecz sezonu w LM i w mojej ocenie nafciarzom ten mecz nie wyszedł.

Fusche potrafi bronić, mają fenomenalnego bramkarza, nawet overovy Veszprem rzucił tylko 32 bramki, co na ich możliwości to wcale nie jest dużo.

Oba zespoły spotkały się przed rokiem w lidze europy i dwa razy przy obecnej linii był under.​

Ostatnia edycja:
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
PSG - Dinamo Bukareszt
Dinamo Bukareszt Handicap +5.5 bramek @ 1.87
Dinamo Bukareszt @ 8.00
Fortuna

Konsekwentnie przeciwko PSG, choć w ostatniej kolejce akurat wybrałem ich under z Fredericią, co okazało się złym wyborem, tak dzisiaj atakuje już handicap w stronę gości, a także for fun czysty win. Francuzi mnie nie przekonują, ich zwycięstwa, oprócz tej zdecydowanej wygranej z Fredericią 8 bramkami, która co by nie mówić mocno odstaje od grupy, to wygrane 2 bramkami z Eurofarmem i 1 bramką z Wisłą Płock, a gdy trafił się już wiele lepszy przeciwnik Veszprem, to polegli aż 13 bramkami. Dinamo radzi sobie jak na razie bardzo dobrze, bilans 3-0-1, choć co prawda wygrane zrobione na Fredericii, Wiśle i Eurofarmie, zaś zdecydowana porażka z Veszprem, jestem ciekawy jak zagrają ze Sportingiem czy Fuechse, a przede wszystkim jak poradzą sobie dzisiaj z PSG, które formą jakoś nie imponuje. Jestem mimo wszystko dobrej myśli, obie drużyny zagrały ze sobą ostatnio w LM dwa sezony temu, oba mecze wygrało PSG różnicami dwukrotnie 7 bramek, ale mieliśmy wtedy inne okoliczności, PSG w końcu wygrało wtedy grupę. Dobrą wiadomością dla Dinama jest fakt powrotu Cupary do bramki, który nie grał w meczu z Veszprem i jak się to skończyło wszystko wiemy, chciałem dokopać się do statystyk w tamtym meczu i sprawdzić % obron bramkarzy Dinama, jednak kilka źródeł podaje 100% skuteczność rzutową Veszprem i Dinama, co jest raczej niemożliwe.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +756
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Wisła Płock- Eurofarm
Typ: Eurofarm (+5,5)
Kurs: 1,83
Fortuna

Ciekawy pojedynek czeka Nas dziś w Płocku, Nafciarze będą podejmować Macedoński Eurofarm, zatem zapowiada się twarda walka w defensywie po obu strona bo zmierzą się dwa mocno grające w obronie zespoły. Nie spodziewałbym się tutaj jakiejś ostrej wymiany ciosów jak to ma obecnie miejsce w Kolstad. Wisła ma szansę tutaj na pierwsze punkty bo Eurofarm wydaje się być słabszym zespołem od drużyny Sabate, ale na pewno trzeb być czujnym bo przegrana -2 w Paryżu, czy remis z Berlinem to są wyniki które poszły w świat i nie są przypadkiem. Zatem spodziewam się trudnej przeprawydla Nafciarzy i próbuję handi na gości oraz undery bramkowe.
Wisła w dodatku bez Fazekasa oraz Krajewskiego także under Wisły jak najbardziej do gry.
Wisła under 29,5 @ 1,97
under 52,5 @ 2,34

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +884
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
PSG- Dinamo
Typ: over 63,5
Kurs: 1,79

Fortuna

Dinamo to bardzo ofensywna drużyna, ja dotąd trafiali na mocne defensywy z Wisłą i Eurofarmem i tam nie udało się postrzelać, a ostatnio w Veszprem mecz im nie wyszedł i swoje wyjął Corales. Dziś zagrają z szybko grającym PSG, którym nawet Eurofarm rzucił 29 bramek więc uważam że Dinamo może przekroczyć 30. Paryżanie mają kilka jednostek strzeleckich które są w dobrej formie bo Syprzak gra świetny sezon, jest dynamiczny Stein oraz armata Prandhi czy solidne skrzydła. Kuleje nieco prawe rozegranie ale myślę że pozostałe ekipa swoje narzuca.
W mojej ocenie może to być overowy rekord dnia.

over 31,5 HT@ 1,92 Fortuna
Dinamo over 29,5 @ 2,05 Fortuna

over 67,5 @ 3,15 Fortuna 67 bramek :cautious:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1937
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Flensburg- Tatabanya
Typ: over 63,5
Kurs: 1,90

LVBET

Flensburg to bardzo szybko grająca drużyna, ich domeną są szybkie wznowienia co przynosi im sporo bramek, we własnej hali rzucją bardzo dużo bramek, ich osiągi w tym sezonie to 42,37,42 27(z Magdeburgiem). Węgrzy też do zamulaczy nie należą, rzucali w tym sezonie na wyjazdach: 27 (z silnym Szeged), 33, 29, 31, 33. Zatem spodziewam się tutaj mocno overowego wyniku, nie zdziwię się jak zakręci się wynik w okolicy 70 trafień.

over 66,5 @ 2,82 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1609
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Ystads- Chrobry Głogów
Typ: 1 (-5,5)
Kurs: 1,77

LVBET

Idę w stronę Szwedów którzy pod dwóch spotkaniach mają skromny punkcik na koncie. Grobry z kolei może pochwalić się remisem z Hiszpanami oraz wygraną z trudnym rywalem z Rumunii. Ja w dalszym ciągu uważam że polski handball daleko odstaje od europejskiej czołówki, nie licząc tutaj Kielc i Płocka, gdzie o sile zespołu stanowią zagraniczni zawodnicy z duża renomą na świecie. W mojej ocenie Szwedzi dziś mocno dojada Chrobergo, który może powalczyć ale raczej na własnym terenie. Spójrzmy na wyniki z przed roku kiedy u siebie zremisował z Constantą i przegrał -5 z Tatabanyą, by z tymi samymi rywalami na wyjeździe dostać analogicznie -11 i -13.
Ystads w rodzimej lidze prowadzi z bilansem 6-1 i ich wygrane są mocno przekonujące szczególnie na własnym terenie, nie wiem zresztą czy nieco nie odpuścili ostatniego meczu z Alingsås, gdzie zaliczyli pierwszą porażkę w sezonie aby mocniej zaistnieć w dzisiejszym pojedynku z Chrobrym. Nie uważam również ze poziom liga szwedzkiej jest znacząco niższy od poziomu Superligi (z wyłaczeniem oczywiście Industrii i Wisły), Chrobry na wyjazdach męczył się w tym sezonie z Wybrzeżem czy Ostrowem, a od wspomnianej Wisły dostał już oklep -21, zatem w mojej ocenie Szwedzi dziś pewnie biorą to spotkanie.

Ystads (-8,5) @ 2,66 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2103
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Gorenje - Luzern
Typ: 1
Kurs: 1,97
Superbet

W mojej ocenie Słoweńcy są silniejszą ekipą. Zespół Szwajcarów to już nie ten sam zespół co w ubiegłym sezonie gdzie mieli w swoich szeregach jeszcze Andre Schmida, który jest legendą szwajcarskiego ręczniaka (rzucił w kadrze niemal 1100 bramek w 218 spotkaniach). Mimo swojego wieku Andy był ważnym ogniwem zespołu Kries Luzern w ubiegłorocznych rozgrywkach. Zespół Groenje to bardzo solidna słoweńska ekipa, a jak wiemy Słowenia to naród słynący ze świetnych piłkarzy ręcznych i uważam że zespół zbudowany w oparciu o krajowych zawodników powinien sobie poradzić z (w mojej ocenie) niżej notowanym zespołem.​

Ostatnia edycja:
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Ystads IF - Chrobry Głogów
Over 61.5 bramek @ 1.81
Over 64.5 bramek @ 2.72
Fortuna

Nie jestem tak przekonany do Chrobrego jak w poprzednim meczu, może to i błąd, bo ta drużyna naprawdę pokazuje się z bardzo dobrej strony, na otwarcie remis z CD Bidasoa Irun, a więc można śmiało powiedzieć drugą siłą w Hiszpanii, następnie wygrana z CSM Constantą, która w poprzednim sezonie sprawiła im sporo problemów. Dzisiaj rywal, który na ten moment ma gorsze wyniki, ale i tak jest zdecydowanym faworytem. Mimo, że nie jestem przekonany w 100% co do Chrobrego, to jednak jestem zdania, że pokażą ponownie swój ofensywny styl gry, bo przeciwnik do tego bardzo dobry. O Ystads zostało już wspomniane, od siebie dodam tylko, że w ich meczach ligowych pada średnio 64.6 bramek na mecz, w ich meczach z CSM Constantą i CD Bidasoa Irun co prawda tego stylu nie było tak widać, ale już w dwumeczu z z Madeira SAD, który zdecydował o byciu szwedzkiej drużyny w Lidze Europy, już zdecydowanie tak, bo pierwszy mecz skończył się 70 bramkami, zaś drugie spotkanie 68 bramkami. Jeśli obie drużyny zagrają dzisiaj na miarę swoich oczekiwań, tak do tej pory, to mecz powinien zakończyć się spokojnie zdobyczą ponad 60 bramek, największe obawy mam do Chrobrego, który może swojej dyspozycji nie utrzymać, jednak 33 bramki z Bidasoa i 37 bramek z Constantą to jednak dobre prognostyki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3224
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Górnik Zabrze - Montpellier
Montpellier Handicap -3.5 bramek @ 1.50
Montpellier Handicap -5.5 bramek @ 1.96
Fortuna

Nie ma co porównywać poprzednich rywali Górnika, do dzisiejszego w postaci Montpellier, bo ani Granollers, ani Bjerringbro/Silkeborg za bardzo podjazdu do Francuzów nie mają, zresztą Montpellier to ekipa, która bardziej pasowałaby do Ligi Mistrzów, niż Ligi Europy, ale we Francji już tak jest, że PSG ma przeważnie stałe miejsce w LM, zaś pomiędzy Nantes i Montpellier toczy się walka o tą drugą pozycję, w poprzednim sezonie tą walkę wygrało Nantes, stąd możemy oglądać Montpellier właśnie w Lidze Europy. Idę dzisiaj w handicapy w stronę gości, Górnik radzi sobie w tym sezonie bardzo słabo, w lidze bilans raptem 4-5, w LE już dwa mecze przegrane z Granollers -4 i Bjerringbro również takim samym stosunkiem bramkowym. Montpellier na innym biegunie, w lidze bilans 6-1, porażka jedynie ze wspomnianym Nantes, w LE komplet wygranych +14 bramkami z Bjerringbro i +4 z Granollers, dzisiaj zaś ich najłatwiejszy przeciwnik w postaci Górnika. Klub Zabrza musiał już w tym sezonie radzić sobie z Kielcami i Płockiem, w obu przypadkach w meczach domowych, z pierwszymi dostali -8 bramkami, a mogło być wyżej, bo Kielce prowadziły już 11 bramkami, a i pod koniec stracili 2 bramki ze swojej przewagi, z Płockiem zaś było -7. Specjalnie piszę o tych dwóch drużynach, bo do nich można w jakimś stopniu porównywać Montpellier. W poprzednim sezonie Górnikowi dane było mierzyć się zaś z Nantes, wtedy przegrali u siebie różnicą 9 bramek.

Ostatnia edycja:
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Constanta- Bidasoa
Typ: Bidasoa under 29,5 30 :mad:
Kurs: 1,94
Fortuna

Nie ogarniam tych kursów na Hiszpanów, w moich oczach faworytem tego meczu są Rumuni i delikatnie idę w tym kierunku. Zaciekawił mnie kurs na bramki, bo Rumuni to dośc underowa drużyna na własnym terenie, Hiszpanie w lidze też bardzie underowo niż overowo, ich osiągi w tym sezonie: 26,30,35,28,22,34. Rumuni na własnym terenie tracili: 31,20, 24, 34 (Dinamo).
Uważam że będzie to zacięty mecz i jak tylko bramkarze zagrają przynajmniej na średnim poziomie to uważam że ciężko będzie Hiszpanom rzucić 30 bramek.

Constanta lub remis @ 1,85 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +250
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Nexe- Kiel
Typ: under 60,5 26-35 znowu 1 bramka :mad:
Kurs: 1,84
Fortuna

Spodziewam się twardej batalii, Nexe to solidni Chorwaci z takimi nazwiskami w składzie jak: Dolenec, Strlek, Lucin, Kozina. Zespół gości to już nie jest czołówka Bundesligi bo oddali pałeczkę Fusche i Magdeburgowi. Kilończycy słyną z twardej obrony, od tego sezonu mają jeszcze Wolfa między słupkami, także uważam że nie będzie tutaj huraganowych ataków tylko mecz w oparciu o twarda defensywę. Dotychczasowe mecze obu drużyn w dwóch pierwszych kolejkach overowe, ale tu spodziewam się małej ilości bramek.

---------------------------------------------------------
Vardar- Porto
Typ: under 57,5
Kurs: 1,71

Fortuna

Kolejne spotkanie gdzie licze na twardy mecz, hala w Skopje to trudny teren z fanatycznym dopingiem kibiców. Rzadko rywal tutaj zbliżają się do granicy 30 trafień. Idę w tym spotkaniu w under globalny oraz w undery gości bo nie sądzę aby Porto łatwo tutaj wygrało. Nie zdziwi mnie urwanie punktów przez zespół z Macedonii.

Porto under 29,5 @ 1,76
Porto under 27,5 @ 2,73

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +340
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Fredericia - Wisła Płock
Over 56.5 bramek @ 1.83
Over 60.5 bramek @ 3.40
Fortuna

Kolejna szansa na punkty dla Wisły Płock, po ostatniej wygranej z Eurofarmem Pelister, czeka ich mecz wyjazdowy z najsłabszą w grupie Fredericią, która do tej pory nie zdobyła żadnych punktów, faworytem meczu oczywiście Wisła, czy jednak będzie to dla nich tak łatwe spotkanie? Coś mi podpowiada, że nie, Fredericia mimo kompletu porażek, mocno postawiła się ostatnio Veszprem na wyjeździe, mimo, że bardzo dużo tracą bramek, to również sami nie pozostają dłużni swoim rywalom, przez co mogliśmy oglądać w ich wykonaniu już 32 bramki z Veszprem, 30 bramek z PSG, 32 bramki z Fuechse Berlin, czy 28 bramek z Dinamem Bukareszt i tak naprawdę pod względem ofensywnym nie wyszło im jedno spotkanie ze Sportingiem, gdzie byli w stanie rzucić tylko 19 bramek. Wisła trochę na innym biegunie, bo ich mecze nie obfitują w aż tak dużą ilość bramek, prawdę mówiąc jedynie ze Sportingiem dane było nam obejrzeć 63 bramki, w tym 29 w wykonaniu Wisły, pozostałe wyniki niskie, 54 bramki z Dinamem Bukareszt, 47 z PSG, 49 z Fuechse Berlin, czy ostatnie 44 bramki z Eurofarmem Pelister, jednak do tej pory nie było im dane grać z tak słabą defensywą, a co by nie mówić byli w końcu w stanie rzucić 29 bramek Sportingowi, który w tej edycji LM również ma jedną z lepszych defensyw. Gdyby było to spotkanie w Polsce, raczej grałbym tu under, albo odpuścił, bo Wisła raczej przygniotłaby swoją defensywą rywali, jednak, jako, że to mecz wyjazdowy, gdzie tak łatwo nie jest, na dodatek z drużyną, u której pada duża ilość bramek i wciąż czekają na swoje pierwsze punkty, a po ostatnim meczu mogą być pełni nadziei, stąd decyduję się na over w całym spotkaniu, myślałem również nad overami samej Wisły, w końcu 32 bramki w ich wykonaniu wyceniane są na 2.86, ale zdecydowałem się pozostać przy overze w całym meczu.

Ostatnia edycja:
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Kielce - Aalborg
Aalborg @ 2.90
Alex Vlah over 2.5 bramek @ 1.65
Alex Vlah trafi 5 bramek lub więcej @ 3.75
Lvbet

Czy Kielce są aż takimi faworytami tego spotkanie, no nie powiedziałbym, z a kursów prawie na równo, różnice zrobiły się już w okolicach 1.85 - 2.90, co jest tego przyczyną, czy ruchy kadrowe w jednej czy drugiej ekipie? Kielce od początku sezonu radzą sobie z nieobecnościami, jednak z meczu na mecz jest coraz lepiej można powiedzieć, tym razem do gry wraca Konkound, jednak czy można spodziewać się jego znaczącej roli w dzisiejszym meczu? No tego już bym nie powiedział. Aalborg swoje problemy również ma, dalej grają bez Landina, wypadł Antosen, a teraz dodatkowo duża strata w postaci Hoxera, który musi przejść operację, ale i z tymi problemami Aalborg radzi sobie całkiem nieźle, będąc obok Kielc w tabeli. A więc obie drużyny z problemami i zgadzam się, że w tych okolicznościach Kielce są tu faworytem, ale grzechem nie jest spróbować zagrać po takim kursie zwycięstwa Aalborga. Kielce wygrały swoje ostatnie dwa mecze, ale w obu przypadkach powtórzył się niebezpieczny schemat, przy dość pewnym prowadzeniu tracili je, z Kolstad tylko cudem nie było remisu w tym spotkaniu, a prowadzili w końcu w drugiej połowie różnicą nawet 6 bramek. Z Aalborgiem taki przestój może być bolesny, który mimo swoich strat dalej jest bardzo niebezpieczną drużyną. Dorzucam również overy Vlah, na ten moment drugi zawodnik w drużynie pod względem zdobytych bramek, choć z bramkami u niego bywa różnie, 4 z Nantes, 2 z Zagrzebiem, 6 z Magdeburgiem, 3 z Barceloną i 2 z Szeged, dzisiaj powinien mieć jednak swoje okazje, a gdy je dostaje, to zazwyczaj je wykorzystuje, choć bukmacherzy liczą dzisiaj najbardziej na Thurina i Arnoldsena, któremu w sumie wyszło jedno spotkanie z Nantes, kiedy to rzucił 11 bramek. Vlah przeciwko Kielcom w ubiegłym sezonie rzucał 5 bramek w Polsce i 6 bramek w Danii, co prawda oba spotkania były bardzo ofensywne, a dzisiaj może pójść tak naprawdę w jedną, albo drugą stronę, jednak jak widać dobrze mu się z Kielcami gra, dlatego próbuję linii wystawionej przez bukmachera, oraz drugiego zakładu specjalnego, gdzie liczę na jego powtórzenie wyniku z ubiegłego sezonu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +251
lukas88 485,7K

lukas88

Forum VIP
Frederica- Wisła Płock
Typ: Frederica (+1,5) HT
Kurs: 1,82

Fortuna

Ja dziś nieco idę pod prąd panującemu trendowi i grze na Płock, kursy na Wisłę 1,40-1,50? Jakby grali u siebie to może i bym to łyknął ale grają na ciężkim terenie w Danii. Wiślacy przed tygodniem zdobyli pierwsze punkty a Duńczycy na swoje pierwsze oczko czekają. Dla nich każdy następny mecz jest jak "finał" bo każdy punkt to dla nich sukces, a w grupie poza spotkaniami z Eurofarmem i Wisłą będzie mega cięzko. Frederica u siebie postawiła się Fusche gdzie do przerwy remisowali, a ze Sportingiem dostali oklep ale to był pierwszy mecz i myślę że wyszli mocno spięci, aczkolwiek gra Portugalczyków mi mocno imponuje.
W mojej ocenie Nafciarze są faworytem ale spodziewałem się kursów w okolicy 1,8-2,0. Przy takich kursach zdecydowanie idę w kierunku gospodarzy. Co do bramek to szedłbym bardziej w under bo wiemy jaki styl ma Wisła, dość wolno rozgrywają akcję, twarda defensywa i uważam że Frederica będzie grać tak samo. Duńczycy do tej pory wysokie wyniki ale zobaczmy z kim grali, z samymi overowymi zespołami, które szybko rozgrywają akcję a nie bawią się w atak pozycyjny.
Jako główny typ idę w handi do przerwy bo Duńczycy pierwsze połówki mają niezłe a po przerwie brakuje im nieco sił i zimnej krwi, poza tym ide w under i w związku z tym że spodziewam się twardego spotkania na styku próbuję remis w podwójnej szansie.

Frederica (+2,5) @ 1,90 Superbet
under 57,5 @ 1,72 Superbet

remis do przerwy lub w całym meczu @ 4,45 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +888
Do góry Bottom