>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga mistrzów 2024/2025

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Rozgrywki rozpoczynają się 12 Listopada i potrwają aż do 18 Maja

Faworytami są Jastrzębski Węgiel, Perugia, Aluron Zawiercie i Warszawa - powiedzmy sobie szczerze, w tym roku strasznie niski poziom.
Brakuje choćby Trentino czy Piacenzy.

Grupa A
Grupa A.png

Grupa B
Grupa B.png

Grupa C
Grupa C.png

Grupa D
Grupa D.png

Grupa E
Grupa E.png

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Roeselare - Zawiercie typ powyżej 3.5 seta - TAK kurs 1.75 Fortuna

Roeselare gra na swoim terenie, a to jest ogromny atut tej drużyny. Pamiętam jak nie tak dawno Kędzierzynianie grali na tej hali może nie w optymalnym składzie bo kilku siatkarzy wtedy brakowało, ale był to dla nich ogromnie trudny mecz. W dodatku Roeselare w ostatnim meczu Ligi Mistrzów przegrali dopiero po tie-breaku z topowym zespołem jakim jest włoskie Milano. W składzie Milano m.in Reggers, Kaziyski, Louati, Piano ze świetnym trenerem Piazza. Zawiercie dzisiaj w swoim optymalnym składzie powinni przystąpić do tego meczu chodź brakuje bodajże rezerwowych rozgrywających Kozłowskiego i Nowosielskiego więc Tavares bez zmiany. Roeselare zajmuje drugie miejsce w swojej lidze,.gdzie brakuje im zaledwie punkta do lidera. Według mnie na swoim terenie belgijski zespół stać na wygranie minimum seta z naszym zespołem. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez zibi16:
zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Milano - Zawiercie 2:3

Mecz 2óch najlepszych drużyn w grupie C. Mocno faworyzowani są goście w tym spotkanie co mnie osobiście mocno dziwi.
Milano u siebie gra świetną siatkówkę, może w tym sezonie nie wygląda to aż tak dobrze jak w poprzednim ale w tym również nie wygląda to źle. Co prawda 3 spotkania u siebie przegrane ale nie bez walki. Porażka z Perugią 1:3 (187 punktów), porażka z Trentino 1:3 (205 punktów) i porażka 1:3 z Verona (197 punktów). Ogólnie w tym sezonie Milano u siebie gra bardzo długie spotkanie, jedynie z Civitanova wygrana 3:0 pozostałe 6 spotkań co najmniej 4 sety i w każdym przekroczona linia.
Zawiercie mocny zespół ale czy są aż takim faworytem? Milano w swoim składzie ma naprawdę świetnch zawodników M. Kazyijski, F. Reggers, Y. Louati, M. Piano itd.

Wchodzę w tym meczu w over bo wygrać może tutaj każdy.

powyżej 181,5 1,74 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1163
no PRO8L3M 40,4K

no PRO8L3M

Użytkownik
W dniu dzisiejszym będziemy mieli okazje oglądać dwa bardzo ciekawe spotkania w Lidze Mistrzów z udziałem naszych drużyn. Zibi wspomniał o meczu Milano - Zawiercie. Moją uwagę przykuwa spotkanie w Warszawie pomiędzy Projektem, a BR Volleys. Dziwi mnie trochę taka dysproporcja kursów na rzecz gospodarzy. Projekt gra dobrą siatkówkę. Berlin jednak ma mocną pierwszą szóstkę. Kapitalnie w ataku gra Amerykanin Hanes. Reichert i Schott na przyjęciu to może nie jest najwyższa półka, ale są to goście o sporych umiejętnościach i dużym ograniu międzynarodowym. Przewagą Projektu powinien być środek siatki. Krick i Knidge nie wypadli sroce spod ogona jednak na tle Kochanowskiego i Semeniuka szczególnie w elementach bloku i serwisu nie dają tyle. Tillie to jest dość mądry rozgrywający i przy dobrym przyjęciu będzie w stanie prowadzić grę. Uważam, że przy w miarę przyzwoitym przyjęciu Berlin może być nawet lepszy w ataku. Różnicę na rzecz Projektu zrobić mogą blok i serwis. Spodziewam się dość wyrównanego meczu. Myślę, że goście są tutaj niedoceniani. Pytanie na ile im samym uda się odrzucić gospodarzy od siatki. Mając graczy takich jak Tillie i Szalpuk możliwość gry na ponowienie i sytuacyjnych piłkach pozwala się ratować. W moim mniemaniu Berlin to solidna europejska drużyna, która grając swoje będzie szukała szans. Ten mecz wcale nie wydaje mi się taki jednostronny. Skoro Bełchatów ostatnio w lidze był w stanie doprowadzić do tie-breaka w Waraszawie i otrzeć się o zwycięstwo to na podobne rzeczy stać ekipę z Berlina.

Projekt Warszawa - BR Volleys, BR Volleys wygra seta @ 1,50 STS

Ostatnia edycja:
pinio1111 194,2K

pinio1111

Użytkownik
Milano - Zawiercie
M. Bieniek over 10,5pkt. 1,90 10pkt

Trudny mecz w LM przed jurajskimi rycerzami. Owszem są faworytami, ale sądzę że nie skończy się to w 3 setach. Moim zdaniem można iść w over pkt w meczu, co już podał Zibi, ale ja spróbuję over Bienia.
Mateusz od momentu powrotu po kontuzji gra wyśmienicie. W lidze ma średnią ataku ponad 70%, do tego punktuje blokiem i zagrywką. Moim zdaniem z jego umiejętnościami i zgraniem z Tavaresem, może tą linię pokryć nawet w 3 setach. Oczywiście jest to uwarunkowane dobrym przyjęciem, kolegów z zespołu, ale sądzę że skoro w lidze funkcjonuje ono na wysokim poziomie to nie inaczej będzie dzisiaj.
Linia jest wystawiona prawidłowo, jednak ja wierzę że Bieniu pokaże swoje nieprzeciętne umiejętności i znacznie ją przebije, przyczyniając się do kolejnego zwycięstwa Aluronu.

Ostatnia edycja:
AndrzejKoziol 6,1K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Pamiętajcie, że MIlano dzisiejsze spotkanie rozgrywa nie w swojej hali. Zagrają na obiekcie Busto Arsizio więc atut własnej hali odpada.

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Milano - Zawiercie typ (Handicap setowy -1.5 seta Zawiercie) kurs 2.02 Superbet

Milano kadrowo wyglądają naprawdę dobrze przynajmniej na papierze. Jednak Zawiercie oglądając te dwie ekipy i patrząc na formę to stawiam na Zawiercie. Ostatnio Perugia oddała jednego seta, gdzie był to set na przewagi i mogli spokojnie ten mecz wygrać w trzech setach. W dodatku Milano nie rozgrywa swoich spotkań na własnym obiekcie na własnej hali tylko Busto Arsizio. W Zawierciu już wrócił do świetnej dyspozycji Bieniek czołowy środkowy na świecie i nasz Reprezentant Polski. Milano ostatnio straciło seta z zespołem Tirol Innsbruck, gdzie kurs na nich był w okolicach 10.00 więc ogromny. Takie zespoły jak Verona, Trentino, Perugia wygrały za 3 pkt w tym sezonie to myślę, że Zawiercianie spokojnie są wstanie wygrać w tym spotkaniu za 3 pkt ponieważ są w fenomenalnej formie. W ubiegłym sezonie na przyjęciu grał Yuki Ishikawa, znakomity siatkarz, teraz jego osobę zastąpił w klubie Louati, gdzie to według mnie zdecydowanie polka niżej. Z zespołu odszedł jeszcze Loser czołowy środkowy z Argentyny i tych dwóch siatkarzy zasiliło Perugie. W zespole z Zawiercia nie ma słabego punktu na przyjęciu Kwolo z Russelem, na pozycji atakującego Butryn, na libero uznawany za najlepszego libero na świecie Perry, na rozegraniu od lat już Tavares, na środku Gladyr oraz Bieniu to wszystko wygląda imponująco i dzisiaj myślę, że na dość trudnym terenie nie zabraknie motywacji i Zawiercie wygra za 3 pkt i umocni się na pozycji lidera w grupie. Pozdrawiam.

K 182,2K

kossma

Użytkownik
ACH Ljubljana - Maaseik
typ: Ljubljana (-1.5) @1.72 GO+Bet
Gospodarze są bardzo niewygodnym rywalem nawet dla silnych ekip i zwykle nie ustępują im wiele punktowo. Tak było z naszym Projektem, który przy kursie 1.05 wygrał w Ljubljanie 1:3 w setach i 83:99 (+16 ) punktami. Nolico w Warszawie oberwali do zera i różnicą 28 oczek. Fakt, grali na wyjezdzie, tylko że pózniej u siebie, ulegli BR Volleys szesnastoma punktami. I też nie zdołali urwać seta. Warto do tego dodać, że w zeszłym sezonie Ljubljana na własnym parkiecie, nawiązywała całkiem konkretną walkę z Trentino, Asseco czy wspomnianym wcześniej Projektem. Ale konkurowali także z BR w delegacji. Przy kursie 1.10 na Berlin, urwali im seta, niewiela brakło i zdobyli by drugiego, ulegając ostatecznie 9 oczkami w meczu.
Maaseikowi w tym sezonie jakoś nie idzie, nawet w lidze - już trzy batalie przegrali i są na trzecim miejscu z bilansem setów 24-14. Tak samo jak Lindemans Aalst, a tych z pucharu cev w środku zeszłego miesiąca wyrzucił taki cypryjski Pafos.
W moim odczuciu znacznie lepiej prezentuje się mistrz Słowenii od swojego dzisiejszego konkurenta. Powinni znacząco tu przeważać i wyraznie wygrać.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Galatasaray - Ziraat Bankasi Ankara typ (Handicap setowy -2.5 seta Ziraat Bankasi Ankara) kurs 2.49 Fortuna

Galatasaray kadrowo wyglądają gorzej od Galatasaray. Ziraat Bankasi Ankara na pozycji atakującego mają czy to Maata czy Sterna są to czołowi atakujący w swoich reprezentacjach. Chociaż w Holandii Masy rywalizuje z Nimirem. Pierwszego grudnia mieliśmy już taki sam mecz i w tym samym miejscu i to spotkanie Ziraat wygrali w trzech setach, dzień tylko jeden set był w miarę wyrównany, reszta dość gładko wygrane przez Ziraat. Ekipa gości ma drugie miejsce w lidze mając tyle samo punktów co lider Halbank Ankara mający tych punktów. Galatasaray jest na pozycji trzeciej że strata punktowa 5 punktów do Ziraatu i Halbanku. Wracając do składu Ziraat na przyjęciu może pochwalić się Clevenotem, który grał nie tak dawno w Zawierciu i Jastrzębiu. Kolejnym przyjmującym jest Anderson top wśród przyjmujących. Galatasaray to głównie atakujący Patry i zdecydowanie słabsi, ale wartościowi przyjmujący w postaci Antonova oraz Kovara lecz swoje lata dobre gry już zdecydowanie za nimi. Miał przyjść Ngapeth, ale ten transfer się oddala. Według mnie mecz Pucharowy i Ziraat wydaje mi się, że powinien wypracować sobie dobry wynik przez rewanżem. Pozdrawiam.

J 1,4K

jakxx88

Użytkownik
Galatasaray - Ziraat Bankasi Ankara typ (Handicap setowy -2.5 seta Ziraat Bankasi Ankara) kurs 2.49 Fortuna

Galatasaray kadrowo wyglądają gorzej od Galatasaray. Ziraat Bankasi Ankara na pozycji atakującego mają czy to Maata czy Sterna są to czołowi atakujący w swoich reprezentacjach. Chociaż w Holandii Masy rywalizuje z Nimirem. Pierwszego grudnia mieliśmy już taki sam mecz i w tym samym miejscu i to spotkanie Ziraat wygrali w trzech setach, dzień tylko jeden set był w miarę wyrównany, reszta dość gładko wygrane przez Ziraat. Ekipa gości ma drugie miejsce w lidze mając tyle samo punktów co lider Halbank Ankara mający tych punktów. Galatasaray jest na pozycji trzeciej że strata punktowa 5 punktów do Ziraatu i Halbanku. Wracając do składu Ziraat na przyjęciu może pochwalić się Clevenotem, który grał nie tak dawno w Zawierciu i Jastrzębiu. Kolejnym przyjmującym jest Anderson top wśród przyjmujących. Galatasaray to głównie atakujący Patry i zdecydowanie słabsi, ale wartościowi przyjmujący w postaci Antonova oraz Kovara lecz swoje lata dobre gry już zdecydowanie za nimi. Miał przyjść Ngapeth, ale ten transfer się oddala. Według mnie mecz Pucharowy i Ziraat wydaje mi się, że powinien wypracować sobie dobry wynik przez rewanżem. Pozdrawiam.

Atanasov nie antonov jak napisałeś jest zawodnikiem galatasaray.. następnym razem sprawdzaj składy jak czegoś nie wiesz bo możesz łatwo kogoś wprowadzić w błąd..

Otrzymane punkty reputacji: +230
m0neymaker777 8,1K

m0neymaker777

Użytkownik
Halkbank Ankara - Ceske Budejovice typ Halkbank wygra 3:0 kurs 1.65 Superbet

Już o godzinie 16 w Ankarze rozpocznie się mecz 4 kolejki grupy D siatkarskiej Ligi Mistrzów. Sytuacja w grupie przedstawia się tak, że Czesi zamykają stawkę z zerowym dorobkiem punktowym i stosunkiem setów 2:9. Miejsce wyżej są Turcy z 4 oczkami i stosunkiem setów 5:7. Będzie to ważny mecz dla Halkbanku ponieważ po stracie punktów w domowym meczu z St Nazaire, kiedy to przegrali 2:3 na chwilę obecną nie łapią się do fazy pucharowej, tak więc jak podkreślają sami siatkarze mocno skupią się na dzisiejszym meczu, żeby zainkasować w nim komplet 3 punktów.
W bezpośrednim pojedynku w Czechach, Budziejowice przegrały, ale seta udało im się wydrzeć, mecz zakończył się wynikiem 3:1 dla Halkbanku, w małych punktach gospodarze przegrali jednak dosyć wyraźnie bo 17 oczkami.
Można jeszcze spojrzeć jak zespoły radzą sobie w swoich ligach, na półmetku zmagań i tak w wyraźnie silniejszej lidze tureckiej Halkbank zajmuje wysokie drugie miejsce z 10 zwycięstwami w 12 meczach. U siebie nie grali może z najsilniejszymi ale mają komplet 6 zwycięstw, przy 18 setach wygranych i tylko 3 przegranych, wygląda to solidnie.
Mistrz Czech za to na chwilę obecną dołuje. Budziejowice są dopiero na 5 miejscu z bilansem 7 wygranych i aż 6 porażek. Na wyjazdach w lidze, wygląda to jeszcze gorzej, bo przegrali 4 z 7 takich meczów (14:17 w setach). Za przyczynę tak słabych wyników w klubie pisze się o zbyt dużej rotacji nazwisk w składzie w stosunku do zeszłego sezonu oraz gorszym niż oczekiwano wejściu po kontuzji jednego z zagranicznych siatkarzy. 14 grudnia Czeskie Budziejowice pokonały wreszcie w lidze 3:0 drużyne Zlin (9 zespół w tabeli) i tym samym klub przerwał serie 7 kolejnych porażek we wszystkich rozgrywkach.
W oparciu o powyższe fakty liczę, że Halkbank jest w stanie wygrać w tym meczu do zera, w klubie nie ma żadnych kontuzji, to mecz o ważne punkty w tabeli, domowa forma wygląda dobrze, a rywal wydaje się być w nie najlepszej dyspozycji. Na papierze wygląda to całkiem dobrze, zobaczymy co na to rzeczywistość.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3661
Do góry Bottom