Chaumont 52 - Dynamo Moskwa
3:2
Dynamo 1,35
eFortuna
Dynamo -1,5 seta 1,70
eFortuna
S. Boyer - P. Kruglov 1,40
forBet 22:25
Moim zdaniem zespół z Rosji jest tutaj dużym faworytem... i śmiało stawiam na zwycięstwo oraz zwycięstwo -1,5 seta.
Chaumont dość sensacyjnie wygrało w 1 kolejce z Bełchatowem na wyjeździe dość łatwo 3:1, w tym spotkaniu Boyer grał rewelacyjnie 33 punkty zdobyte dały zwycięstwo. Bełchatów nie mógł sobie poradzić kompletnie z tym zawodnikiem. W tym zespole jest TYLKO ten zawodnik Boyer dla porównania drugi najlepszy punktujący w meczu z Bełchatowem był Louati, który zdobył zaledwie 10 punktów reszta poniżej 10 punktów. 1 zawodnik nie będzie wygrywał wszystkich meczy a jeszcze jak On będzie miał gorszy dzień to już kompletnie drużyna bez szans.
Dynamo Moskwa fakt, także przegrał swoje pierwsze spotkanie lecz z dużo silniejszym zwłaszcza u siebie zespołem z Rosji Nowosybirskiem (w dwóch setach walczyli na równym poziomie, w 1 secie już Nowosybirsk odskoczył).
Reasumując tak jak wspomniałem, w Chaumont większość piłek będzie rozgrywana do Boyera, który zdobędzie zapewne sporo punktów ale to nie wystarczy na zespół Dinama, sam meczu nie wygra a nie ma pomocy w tym zespole.
Można także obstawić, że to On zdobędzie więcej punktów od Kruglova. Dla porównania Boyer 33 punkty zdobył w 4 setach a Kruglow w 3 setach 15 punktów.
ZAKSA Kędzierzyn Koźle - Trentino Volley
powyżej 183,5 1,80
forBet
Kolega wyżej zapytał czy można zaryzykować na Trentino i ja uważam, że są ku temu powody...
Z jednej strony na KMŚ ZAKSA pokazała, że jeśli zepną poślady to potrafią zagrać bardzo dobrze i napsuli sporo krwi Civitanovej z drugiej strony Trentino po słabym początku zaczynają grać dużo lepiej 6 zwycięstw z rzędu.
Ja w tym spotkaniu idę w stronę over punktowego w całym meczu, obie ekipy na pewną zagrają o zwycięstwo nie ma aż tak dużego faworyta i już kursy spadają na ekipę z Włoch.
Niby ZAKSA powinna u siebie wygrać ale czy to będzie łatwe zwycięstwo? Wątpię...
Czuję 4 wyrównane sety a może nawet i tie break.
Noliko Maaseik - Arkas Spor Izmir
powyżej 3,5 seta 1,35
forBet
powyżej 181,5 1,65
eFortuna
Tutaj króciutko, mecz wyrównany. Belgowie są mocni u siebie także nie odpuszczą. Lekkim faworytem są goście, którzy powalczyli ostatnio z ZAKSą, natomiast Noliko przegrał z Trentino 1:3.
Jeśli wygrali seta z Trentino to tym bardziej powinni ugrać go z Arkasem.
Możemy spodziewać się długiego meczu.