>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Mistrzów 2012/2013

Status
Zamknięty.
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
My tu gadu, gadu a mi się wydaję że Resovia pokaże jutro klasę i łyknie na miękko chłopaków z Zalau:
Podopieczni trenera Sordyla również słabo spisują się w lidze rumuńskiej. Co prawda w ostatnim meczu pokonali we własnej hali 3:0 Stiinta Explorari Baia Mare, lecz wciąż zajmują odległą - ósmą lokatę w tabeli. - Ciągle nie jesteśmy w komfortowej sytuacji jeśli chodzi o nasze wyniki w rozgrywkach ligi rumuńskiej. Jeśli udałoby nam się pokusić o jakieś punkty w meczu z Resovią, to nie tylko odzyskalibyśmy nadzieję na lepszy wynik w tegorocznej LM, ale przede wszystkim to by nas zmotywowała na kolejne pojedynki ligowe - mówi przed rewanżowym spotkaniem kapitan Rematu - Robinson Dvoranen.
Ogólnie jak się patrzy na Remat Zalau to chemii w tym zespole nie ma. Była już dyskusja czy zmienic trenera Sordyla, który widocznie nie może znaleźc wspólnego języka ze swoimi podopiecznymi.
Pomimo naszych problemów zarówno personalnych, jak i sportowo-organizacyjnych będziemy mocno starali się, aby z każdą drużyną walczyć o zwycięstwo.
Kapitan zespołu, który po dłuższym odpoczynku jest już w 100% gotowy do gry twierdzi tak:
Z Remat Zalau zagramy na sto procent. Nie będzie żadnego odpuszczania, czy lekceważenia rywala. Wiemy, że musimy maksymalnie utrzymać koncentrację i zrobić wszystko żeby wygrywać tzw. łatwe piłki - zapewnia kapitan rzeszowian - Olieg Achrem.
Nasza gwiazda eksportowa ZB9 także bojowo nastawiony:
– Musimy wygrać z Rematem, najlepiej w trzech setach, a potem pozostanie nam już tylko koncentrować się na sobotnim meczu o 6 punktów ze Skrą Bełchatów – twierdzi Zbigniew Bartman.
Także cóż. - Wszyscy oprócz Piotra Nowakowskiego, który został w Polsce są zwarci i gotowi do gry. Także szóstka wyjdzie zapewne mocno ofensywna z Kovacevicem i Akhremem na przyjęciu. Aczkolwiek największą przewagę widzę po stronie Asseco Resovii Rzeszów w elemencie bloku. Jeżeli Dvoranen nie powtórzy dobrej gry ze spotkania z Arago de Sete to schematycznie i mocno czytelnie rozgrywający setter drużyny rumuńskiej - Alexandru Stoian będzie dawał sporo możliwości swoim skrzydłowym do zaliczenie efektownej czapki pod nogi.

I jeszcze ciekawostka:
Warto dodać, że do Rumunii wybiera się dość spora, bo 50-osobowa grupa kibiców Resovii, która z pewnością zrobi wszystko, by wesprzeć swoich ulubieńców podczas spotkania i pomóc im w ważnym zwycięstwie.
Asseco Resovia Rzeszów wygra 3:0 1.909 Pinnacle​

Otrzymane punkty reputacji: +9
houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
ACH Volley Ljubljana v Macerata
Tak się zastanawiam czy nie warto lekko pograć w stronę Lube. Wiem że pojechali rezerwami, chociaż w stosunku do pierwszego meczu to znowu nie takie rezerwy (wszystko zależy w jakim składzie wyjdą). Różnica w składzie na ten mecz to w zasadzie tylko brak Zaytseva, Savani i tak by nie zagrał bo kontuzjowany, na rozegraniu patrząc na pierwszy mecz i tak nie grał Travica tylko Monopoli, a Starovic tak jak Travica też nie grał.
Reasumując jeżeli w podstawowej 6 będą przynajmniej : Parodi, Stankovic, Podrascanin, Pajenk, Monopoli to myślę że jak by nie patrzeć będą mieli realne szanse na wygraną. Gdyż w pierwszym meczu wyrównana walka tylko toczyła się w pierwszym secie. Co myślicie o typie na Macerate @ 3.55 Unibet? ⛔
Edit: ewentualnie Macerata +1.5 @ 2.30 Unibet ⛔

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Zgadzam się z tobą, houston4. ACH to nie jest aż taka potęga, żeby nagle w trzech setach rozjechała nawet drugi garnitur Maceraty, który i tak prezentuje się przyzwoicie, choć jak to się mówi, dupy nie urywa. Ja sam zwycięstwa nie ciskam, ale ewentualne handsy +2,5 oraz +1,5 myślę jak najbardziej można się skusić.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Skład MAceraty na mecz z Bledem (oficjalna wersja):

Jesli zmiennicy zagrają na poważnie to Macerata spokojnie może pokusic sie o win (chyba ze wyjda same juniory). Najlepiej poczekac na live na wyjsciowa szostke.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Moim zdaniem taki Parodi czy Podrascanin pojechali tam tylko po to aby było tych 12 zawodników i nie płacić kar. Wątpię w to aby pojawili się na boisku w dłuższym wymiarze czasowym. Tak czy inaczej pierwsza szóstka z Bledu powinna bez problemów ograć Macerate za 3 pkt nawet jak będzie grał Parodi i Koy. Bo Parodi królem ofensywy nie jest. Jest to typowy zawodnik defensywny. Koy w ofensywie może i coś potrafi ale jakimś kozakiem nie jest i taki Kovacewic umiejętnościami bije go na głowę. Poza tym Koy w przyjęciu spisuje się słabo. Lampariello będzie grał jako libero i o ile z przyjęciem może nie będzie miał problemów o tyle gdy będzie musiał przejąć drugą piłkę i wystawiać to na pewno będą problemy. Nawet jeśli wyszła by silna para środkowych to samym solidnym środkiem Macerata za wiele tutaj nie ugra. Bled ma przewagę praktycznie na każdej pozycji prócz środka dlatego moim zdaniem Macerata wróci do domu z zerowym dorobkiem punktowym.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Moim zdaniem taki Parodi czy Podrascanin pojechali tam tylko po to aby było tych 12 zawodników i nie płacić kar. Wątpię w to aby pojawili się na boisku w dłuższym wymiarze czasowym. Tak czy inaczej pierwsza szóstka z Bledu powinna bez problemów ograć Macerate za 3 pkt nawet jak będzie grał Parodi i Koy.
Jestem tego samego zdania, Bled to nie są ogórki, grają fajną siatkówkę, zwłaszcza u siebie są groźni. Szkoda, że kurs na nich jest już tak niski.
Dzisiaj myślę żeby spróbować zagrać coś pod Skrę. Po głowie chodzi mi taka propozycja, poniżej 138,5✅ w bet365 za 1.85. Kursy na -2,5 śmiesznie niskie.
Rumuni co prawda mają dość ciekawy skład, ogarnięty Gonzalez na rozegraniu, skuteczny Ojansivu w ataku, na libero przyzwoity Samardzić, do tego Bojić, Terzić, ale myślę, że jeśli Nawrocki dzisiaj znowu postawi na dokładne przyjęcie w osobie Bąkiewicza zamiast Wlazłego, to mecz powinien skończyć się w trzech setach. Liczę dzisiaj na więcej minut na parkiecie Bonifante, lubię Woickiego, ale niestety do poziomu Włocha daleko mu. Z ostatecznym typem warto poczekać do ogłoszenia składów.
Wobec tego co napisał niżej Redwitz typ wygląda jeszcze lepiej. O Ojansivu nic nie słyszałem, kiedy odszedł?

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Moim zdaniem taki Parodi czy Podrascanin pojechali tam tylko po to aby było tych 12 zawodników i nie płacić kar. Wątpię w to aby pojawili się na boisku w dłuższym wymiarze czasowym. Tak czy inaczej pierwsza szóstka z Bledu powinna bez problemów ograć Macerate za 3 pkt nawet jak będzie grał Parodi i Koy. Bo Parodi królem ofensywy nie jest. Jest to typowy zawodnik defensywny. Koy w ofensywie może i coś potrafi ale jakimś kozakiem nie jest i taki Kovacewic umiejętnościami bije go na głowę. Poza tym Koy w przyjęciu spisuje się słabo. Lampariello będzie grał jako libero i o ile z przyjęciem może nie będzie miał problemów o tyle gdy będzie musiał przejąć drugą piłkę i wystawiać to na pewno będą problemy. Nawet jeśli wyszła by silna para środkowych to samym solidnym środkiem Macerata za wiele tutaj nie ugra. Bled ma przewagę praktycznie na każdej pozycji prócz środka dlatego moim zdaniem Macerata wróci do domu z zerowym dorobkiem punktowym.
Dokładnie. Poza tym na serio uwierzyliście, że buki dadzą wam taki kurs na Macerate ze Stankovicem, Parodim i Podrą ? :grin:. To nie idioci, gdyby wiedzieli że oni zagrają to więcej niż 1.60 by na Lube nie dali. Oczywistym jest, że wyjdzie tutaj trzeci granitur Włochów i pewnie zbiorą lanie. A może nie zbiorą? bo kto wie na co ich stać i czym im się będzie akurat chciało? . Ten mecz to typowy no bet i radziłbym odpuścić sobie granie tutaj czegokolwiek.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Odnośnie Tomisu to mają tam problemy finansowe. Z zespołu odszedł wcześniej libero z Bułgarii Vladislav Ivanov, który według mnie jest lepszym zawodnikiem od Samardzica.

Poza tym odszedł też atakujący Olli-Pekka Ojansivu. Nie jest to jakiś wybitny zawodnik, ale spisywał się całkiem nieźle. Być może dzisiaj na ataku zastąpi go Marko Bojic.

Gdybym był na miejscu trenera Nawrockiego to od początku postawiłbym na Dante Boninfante. W weekend mecz z Resovią, więc warto Włocha sprawdzić w dłuższym wymiarze z przeciętnym rywalem.

Bo Parodi królem ofensywy nie jest. Jest to typowy zawodnik defensywny.
Czy ja wiem czy taki typowy defensywny zawodnik. W tym sezonie gra bardzo dobrze w ofensywie, często dostaje trudne piłki i często je kończy. Po kontuzji nie ma już śladu. Warto sobie przypomnieć jak Parodi grał w Cuneo, kiedy tworzył parę przyjmujących z Wijsmansem. W optymalnej formie jest to według mnie zawodnik lepszy od Winiarskiego.

Ogólnie charaktersytyka Winiarskiego i Parodiego jest bardzo podobna. Czy Winiarski jest zawodnikiem typowo defensywnym ? Raczej nie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Dokładnie. Poza tym na serio uwierzyliście, że buki dadzą wam taki kurs na Macerate ze Stankovicem, Parodim i Podrą ? :grin:. To nie idioci, gdyby wiedzieli że oni zagrają to więcej niż 1.60 by na Lube nie dali. Oczywistym jest, że wyjdzie tutaj trzeci granitur Włochów i pewnie zbiorą lanie. A może nie zbiorą? bo kto wie na co ich stać i czym im się będzie akurat chciało? . Ten mecz to typowy no bet i radziłbym odpuścić sobie granie tutaj czegokolwiek.
Śmiem się nie zgodzić. Nie chcę zbytnio zachwalać tych rezerw Maceraty (bo o większości jak zauważyłeś z Filipem, nie za wiele wiadomo), ale też nie robiłbym z Bledu nie wiadomo jakich kozaków. Z zespołu, który przebojem wdarł się do Final Four za wiele nie zostało, a niektórzy zmiennicy mnie nie przekonują, taki Sidibe na przykład to potrafi seriami popełniać błędy. O ambicję sportową bym się nie martwił - skoro to zaplecze Maceraty, to będą chcieli się pokazać. A kto wie, jak ACH udźwignie rolę faworyta? Może nie udźwignie? Ja po prostu liczę na ambitne podejście gości w tym meczu.

K 128

konju1

Użytkownik
Info ze strony LBM.
Marko Podrascanin - wirus grypy
Travica, Zaytsev, Henno, Starović, Kovar, Savani - rehabilitacja/urazy/odpoczynek.
Pojechali za to:
Randazzo - 1994
Tartaglione - 1994
Henry - 1993
Ricci - 1994
Feverfew - 1993
Wszyscy z National B1 Series Championship.

Otrzymane punkty reputacji: +6
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Na dziś przeciwko Cuneo ?:&gt;
Cuneo bez Grbica, Wijsmansa i Mastrangelo.

Pojechał N&#39;Gapeth, Sokołow, Kohut, Della Lunga, libero De Pandis, więc źle to nie wygląda. Kwestia tego czy Ci zawodnicy albo większość z nich pojawi się na parkiecie.

Cuneo awans ma pewny. Do tego jeszcze mecz z Rumunami w ostatniej kolejce. W weekend grają z Maceratą, która też sobie odpuściła ostatni mecz w LM.

Obecnie kurs na Sete kiepski, ale Cuneo to zawsze były cwaniaki, więc nie sądzę, żeby grali dzisiaj na 100%.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Ja odpuszczam ten mecz. Sete gra w kratkę. Mocno osłabieni wygrywają z Paris, a później męczą się z Rematem w pięciu setach, wygrywają na trudnym terenie w Narbonne, żeby w następnej kolejce grać pięciosetówkę ze słabym Toulouse. Ciągle kontuzjowany jest Bencz, na ataku gra przyjmujący Rabiller. Nie wygląda to ostatnio najlepiej. Poza tym w sobotę trudny mecz w lidze na wyjeździe z trzecim w tabeli Nantes.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Ja się może nie znam za bardzo na siatkówce, ale w zaistniałych okolicznościach wydaje mi się świetnym pomysłem Under 185.5 pkt w tym meczu by Unibet.
Skoro Cuneo ma odpuszczać, to na pewno nie będą się silili na 5 setów, a przy ew. 4 linia ładna.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Sete - Cuneo​
W tym meczu sytuacja wydaje się być podobna do wczorajszego meczu Maceraty, ale jest zgoła odmienna. Cuneo nie ma jeszcze pewnego awansu z pierwszego miejsca, jeśli dziś dostaną to w ostatnim meczu będą musieli zagrać podstawowym składem i pewnie ograć Rumunów. Po co komplikować sobie życie i nie lepiej dziś pewnie ograć cienkich Francuzów a potem wystawić sobie jakiś rocznik 94 tak jak wczoraj Macerata? Moim zdaniem lepiej.
Na dzisiejsze spotkanie przyjechali m.in Ngapeth, Kohut czy Sokolov, więc nie widzę powodu aby nie zagrali. Gdyby ta trójka miała nie zagrać to raczej nie wybierałaby się na podróż do Francji, bo i po co? . Nie zobaczymy dziś na rozegraniu Grbica, ale On ma godnego zastępce w postaci Nimira który powinien podołać przeciwko tak słabemu rywalowi. Oczywistym jest że Cuneo nawet w lekko okrojonym składzie jest drużyną klasę lepszą od Sete. W drużynie z Francji praktycznie nie ma wartościowych zawodników, nieźli środkowi i Toniutti to wszystko co mają. Naprawdę słabiutkie przyjęcie (Nimir w pierwszym meczu sam nabił z 6-7 asów a Cuneo odrabiało straty nawet 7 punktów w secie dzięki samej zagrywce), naprawdę słabiutkie skrzydła (dziś nie zagra podstawowy atakujący Bencz, kompletnie nie mają go kim zastąpić).
Kurs jest bardzo wysoki i widzę tutaj ogromne value. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce, ale przed meczem jestem skłonny powiedzieć, że jest to naprawdę dobry typ. Liczę na profesjonalizm Włochów i podejście do meczu na poważnie, bo pierwsze miejsce teoretycznie nie jest jeszcze pewne. Kursy już sporo spadły, jeszcze tylko b365 trzyma tak wysoki.
Typy: Cuneo (2.60) B365 ✅ Dzięki za prezent buki ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom