Dyscyplina: Koszykówka - Superpuchar Hiszpanii - Półfinał
Godzina: 19:00
Spotkanie: Laboral Kutxa - Gran Canaria
Typ: 2
Kurs: 1,82
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Tydzień przed rozpoczęciem ligi ACB
Hiszpania cztery najlepsze drużyny poprzedniego sezonu spotkają się w walce o superpuchar Hiszpanii.
W pierwszym półfinałowym pojedynku spotkają się Laboral Kutxa z Gran Canaria i to jest tylko przedsmak co nas czeka wieczorem o 21:00 gdzie spotkają się wieczni rywale Real Madryt z Barceloną ale wytypować ten mecz kto wygra jest dużo trudniej niż ten pierwszy półfinał, przynajmniej dla mnie.
W tym meczu parę dni temu faworytem bukmacherów byli gospodarze tego turnieju czyli Laboral Kutxa z czym się nie zgadzałem a teraz już kursy pospadały z 2,55 na 1,82 i teraz wydają mi się kursy zgodne czyli praktycznie 50/50. Moim faworytem w tym meczu jest drużyna "gości" czyli Gran Canaria i właśnie taki typ polecam.
Laboral Kutxa rozegrali 3 spotkania
towarzyskie: pierwszy z nich przegrali nieznacznie lecz przegrali 70:73 z Murcia następnie ograli również nieznacznie 76:72 Tenerife by w trzecim pojedynku ulec 68:73 beniaminkowi. Laboral w tych meczach pokazał się ze słabej strony, rozegrali 3 pojedynki ze średniakami ligi (w tym jeden z beniaminkiem) i wypadli naprawdę blado na tle słabego rywala.
Gran Canaria rozegrała 4 spotkania
towarzyskie i Oni wręcz odwrotnie wygrali wszystkie 4 spotkania pokazując się z bardzo dobrej strony. W pierwszym meczu ograli Tenerife 77:63 (gdy Laboral ograła ich tylko 4 punktami), w następnym meczu rozbili Unicaja 93:69, kolejnym przeciwnikiem był zespół Fuenlabrada które także rozbili 92:80 a w czwartym meczu rozbili zespół z Bilbao 105:81.
Po 1 mieli dużo trudniejszych przeciwników których pokonali dużo łatwiej, są w bardzo dobrej formie na początku sezonu i myślę, że mogą powalczyć tutaj o zwycięstwo całego superpucharu. Myślę, że spokojnie wejdą do finału, jedynie co przemawia za Laboral to ich własna hala ale i tą przeszkodę przejdą goście. Polecam grać zwycięstwo gości.
Powodzenia.