A uwzględniasz , że w ekipie gospodarzy jedzie dzisiaj także Ch. Gjedde - ze średnią w meczach u siebie ok2,2 na bieg. A pojedzie co najmniej 5 a może i 6 razy (o ile tak jak w ostatnim meczu u siebie w miejsce Harrisa w nominowanym).
Jak dla mnie typ w drugą strone czyli :
Belle Vue (+5,5) - Poole 1 1.90 2/10 Expekt 20.30 - pierwsza myśl to faktycznie było grac na Pooe. Ale spodziewałem się co najmniej równych kursów na gości i gospodarzy.
PO drugie - okazało się , że do składu gospodarzy wracają właśnie Ch. Gjedde i C.Cook.
Czyli zz za Hougaarda powoli staje sie atutem bo R.Schlein + Ch. Gjedde + C.Cook + pewnie R.Kling wyjadą ok 7-8 pkt których Houugard pewnie by juz nie wyjechał.
R.Schlein pojedzie 6 razy a w Anglii ładnie punktuje (ostatnie 3 mecze u siebie odpowiednio : 10pkt ( w 5 biegach), 13 pkt w 5 biegach , 11 pkt w 5 biegach . czyli dzisiaj można oczekiwać ok.12-15 pkt.
Ch.Gjedde - u siebie bardzo dobra jazda - zakładam , że pojedzie w 5 biegach (zz -ka , ale w nominowanym Harris) - w ostatnich 3 meczach u siebie odpowiednio :12 pkt ( w 5 biegach), 8 pkt ( w 4 biegach) , 10 pkt (ale w 4 biegach). dzisiaj wychodzi mi u niego 11-12 pkt.
Bomber Harris - jakby ostatnio cos drgnęło (pojedzie w 5 biegach)- ostatnio 7 pkt ( w 4 biegach) , 5 pkt ( w 5 biegach) , 13 pkt w 5 biegach. Ale ostatni mecz na wyjeździe w ubiegłym tygodniu 9 pkt. w 5 biegach. I dzisiaj w 5 biegach wychodzi mi u niego ok. 9 pkt.
C.Cook - pewnie 5 biegów - 3-4 pkt.
R.Kling + Jankowski - muszą ujechać choćby te ok. 5 -6 pkt. razem. Choćby na Newmanie powinni to przywieźć.