>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Liga Angielska 2011

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Belle Vue - Poole 1 @ 1,80 tobet ⛔ 44-46
Ciekawe dzisiaj mecze w Anglii, jednak ja skupiam się nad tym który będzie transmitowany w Polsacie Sport. Mecz w Manchesterze pomiędzy Belle Vue Aces - Pole Pirates. W normalnych warunkach faworytem byliby goście jednak dzisiaj wystąpią ze sporymi osłabieniami. Nie wystąpi Darcy Ward za którego goście zastosują Rider Replacement czyli zastępstwo zawodnika (Darcy ma 3 średnią w zespole) z powodu tego iż startuje dzisiaj w eliminacjach do GP. Nie jedzie również Davey Watt za którego Piraci wystawiają jako gościa Madsa Korneliussena. Mads wystąpił dwukrotnie w tym roku na torze w Manchesterze i zdobył po 12 punktów (o ile dobrze pamiętam). Ale to nie koniec nie jedzie również Christian Hefenbrock który dzisiaj ma mistrzostwa Niemiec. Skład Piratów z Poole jest następujący Holder, Korneliussen, Andersson, Doyle, Newman i Gafurow. Skład nie powala dwa dość mocne ogniwa ale na tym siła raczej się kończy bo Piraci słabo spisują się w tym roku na wyjazdach. Natomiast ekipa Belle Vue jedzie niezmienionym składem na Belle Vue Stadium w tym roku ulegli tylko młotom z Lakeside. Resztę spotkań wygrali. Będą dzisiaj również stosowali zet zetkę za Patricka Hougaarda za którego mogą jechać wszyscy oprócz Harrisa. Czyli najprawdopodobniej pojedzie Schlein, Kling, Gjedde i Frampton. Jeśli Kling pojedzie z pozycji rezerwowego to dzisiaj solidnie zapunktuje. Schlein na wyspach spisuje się rewelacyjnie. Harris po wczorajszej kiepskiej jeździe dzisiaj nie może zawieść. W Angli zawsze solidnie punktuje. Gjedde w tym sezonie bardzo solidnie. Jedzie Frampton za Dawida Stachyrę i niewątpliwie jest to wzmocnienie tego zespołu, bo już gorzej od Stachyry na wyspach to mało kto jeździ. Cook też przejawia momenty dobrej jazdy. Zwycięstwo gospodarzy jak najbardziej w zasięgu.
@ Nie mam pytań co zrobili w 11 i 12 biegu :-|

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Czy ktos z Was ma informacje na temat drugiego meczu...? Chodzi mi o sklady i ewentualne absencje... Dodatkowo chcialem sie Was poradzic jak widzicie typ Nermark pow 6.5 po kursie 1.72 w Tobet? I jeszcze jedno pytanie odnosnie tego jak internetowe buku rozliczaja ilosc biegow? Zawodnik moze jechac powiedzmy nawet w 7 i wszystkie sie licza czy pierwsze 5 jak to jest w naziemnych? Sory za problem ale jest to dla mnie wazne.Dzieki! ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Czy ktos z Was ma informacje na temat drugiego meczu...? Chodzi mi o sklady i ewentualne absencje... Dodatkowo chcialem sie Was poradzic jak widzicie typ Nermark pow 6.5 po kursie 1.72 w Tobet? I jeszcze jedno pytanie odnosnie tego jak internetowe buku rozliczaja ilosc biegow? Zawodnik moze jechac powiedzmy nawet w 7 i wszystkie sie licza czy pierwsze 5 jak to jest w naziemnych? Sory za problem ale jest to dla mnie wazne.Dzieki! ????
Peterborough Panthers = 00
1. Nicki Pedersen -
2. Linus Sundström -
3. Kacper Gomolski -
4. Troy Batchelor -
5. Krzysztof Buczkowski -
6. Norbet Kosciuch -
7. Richard Lawson -

Bimingham Brummies = 00
1. Krzysztof Kasprzak -
2. Ulrich Østergaard -
3. Ben Barker -
4. Danny King -
5. Daniel Nermark -
6. James Wright -
7. Claus Vissing -
W bukach internetowych liczą się wszystkie starty. Obojętnie czy jedzie 6 czy 3 (bo tyle musi minimum pojechać aby zakład był ważny). Tylko że w Anglii jeśli nie ma Z/Z to zawodnik jedzie max 5 biegów (oczywiście zawodnicy spod numerów 6 i 7 jako że są rezerwowi mogą jechać więcej startów max 7), tam nie ma czegoś takiego jak rezerwa taktyczna. Jest tylko joker który może być zastosowany tylko w biegu danego zawodnika który jedzie akurat jako joker. Co do Nermarka nie wiem.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczących R/R za Warda - wszyscy mogą jechać za młodego Australijczyka, włącznie z Holderem. Darcy ma drugie co do wysokości CMA w drużynie, co pozwala na takie manewry. Na przyszłość zerknijcie do aktualnych CMA (&gt;oficjalna strona BEL&lt;), w Anglii obowiązuje następująca zasada jeśli chodzi o Z/Z. Mogą jechać wszyscy Ci, którzy mają niższą średnią od zawodnika zastępowanego + jeden zawodnik, który ma tą średnią wyższą (tylko i wyłącznie jeden).
@ dawid.400: Gość normalnie może jechać jako Z/Z.
Zaraz jakieś typy będą.

Y 20

ymaginary

Użytkownik
Ja nie rozumiem. Na sporting bet jest para Nermark +2.5 - Kosciuch -2.5. Dla mnie to jakies nieporozumienie.... Przeciez Kosciuch w zadnym swoim starcie dotychczas nie przekroczyl bodajze 4pkt...Kurs na Nermarka 1.85
Pantery z Birmingham zmierzyły się ostatnio także w Peterborough, bylo to 26 maja i wówczas Kościuch zanotował całkiem solidny wystep - 9+1 (3,0,1,2*,3,w), z kolei Nermark specjalnie nie zachwycił - 6+1 (1,2,2,1*).
Zakładając, że Kasper i Barker będą liderami i to oni pojadą w 15 gonitwie, Nermark może mieć problemy żeby wygrać tej pojedynek. Poza tym trudno przypuszczać, aby w swoich nominalnych czterech startach objechał Nickiego czy Batchelora.
Też początkowo myślałem, że to promo, ale po głębszym zastanowieniu odpuszczam.
Muszę jeszcze pomyśleć, czy zagrać na Asy, gdyby nie wczorajszy występ Harrisa pewnie nie miałbym wątpliwości, ale obawiam się, że może znowu dać ciała. Jest jeszcze trochę czasu, chętnie wysłucham jakiś ciekawych opinii.

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Dobra na szybko, bo ładna pogoda i obiecałem chłopakom pokopać piłkę ????
Chris Holder (suma punktów) Typ: Over 12.5 @ 2.00 ▶ Expekt/Tobet ⛔
&quot;Chrispy&quot; to najskuteczniejszy jeździec Elite League w tym sezonie. Nikogo absolutnie to nie może dziwić, bowiem młody Australijczyk znajduje się w kapitalnej formie. Piąte miejsce w klasyfikacji przejściowej GP niech będzie tego najlepszym wyznacznikiem. Dzisiaj w zasadzie będzie miał tylko dwóch rywali Schleina i Harrisa. Reszta nie powinna być problemem dla Chrisa. Dodatkowym handicapem będzie na pewno dodatkowy start jako &quot;zet zetka&quot; za swojego młodszego kolegę - Warda. Niby Greyhound Stadium nie jest ulubionym torem zawodnika z Antypodów, to nie zwykł schodzić tu poniżej pewnego dość wysokiego poziomu. W obliczu braku w składzie jego rodaków Watta i Warda, ciężar zdobywania punktów spocznie głównie na jego barkach, a że w tym sezonie Holder nie zwykł zawodzić, powinien się z tego zadania również wywiązać.
Jordan Frampton - Renat Gafurow Typ: Gafurow +0.5 @ 1.85 ▶ SB ✅
Niby Gafurow na wyjazdach jest cieniem samego siebie. To jednak widać progres w porównaniu z początkiem sezonu. Dzisiaj jego handicapem w pojedynku z Framptonem powinna być pozycja rezerwowego i liczę, że te przewagę Rosjanin wykorzysta. Framtpon wraca do BEL po rocznej przerwie, myślę, że sobie dzisiaj nie poradzi. Później może jeszcze coś dopiszę ... czas goni ;/

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Belle Vue - Poole 1 @ 1,80 tobet
Ciekawe dzisiaj mecze w Anglii, jednak ja skupiam się nad tym który będzie transmitowany w Polsacie Sport. Mecz w Manchesterze pomiędzy Belle Vue Aces - Pole Pirates. W normalnych warunkach faworytem byliby goście jednak dzisiaj wystąpią ze sporymi osłabieniami. Nie wystąpi Darcy Ward za którego goście zastosują Rider Replacement czyli zastępstwo zawodnika (Darcy ma 3 średnią w zespole) z powodu tego iż startuje dzisiaj w eliminacjach do GP. Nie jedzie również Davey Watt za którego Piraci wystawiają jako gościa Madsa Korneliussena. Mads wystąpił dwukrotnie w tym roku na torze w Manchesterze i zdobył po 12 punktów (o ile dobrze pamiętam). Ale to nie koniec nie jedzie również Christian Hefenbrock który dzisiaj ma mistrzostwa Niemiec. Skład Piratów z Poole jest następujący Holder, Korneliussen, Andersson, Doyle, Newman i Gafurow. Skład nie powala dwa dość mocne ogniwa ale na tym siła raczej się kończy bo Piraci słabo spisują się w tym roku na wyjazdach. Natomiast ekipa Belle Vue jedzie niezmienionym składem na Belle Vue Stadium w tym roku ulegli tylko młotom z Lakeside. Resztę spotkań wygrali. Będą dzisiaj również stosowali zet zetkę za Patricka Hougaarda za którego mogą jechać wszyscy oprócz Harrisa. Czyli najprawdopodobniej pojedzie Schlein, Kling, Gjedde i Frampton. Jeśli Kling pojedzie z pozycji rezerwowego to dzisiaj solidnie zapunktuje. Schlein na wyspach spisuje się rewelacyjnie. Harris po wczorajszej kiepskiej jeździe dzisiaj nie może zawieść. W Angli zawsze solidnie punktuje. Gjedde w tym sezonie bardzo solidnie. Jedzie Frampton za Dawida Stachyrę i niewątpliwie jest to wzmocnienie tego zespołu, bo już gorzej od Stachyry na wyspach to mało kto jeździ. Cook też przejawia momenty dobrej jazdy. Zwycięstwo gospodarzy jak najbardziej w zasięgu.
Jakoś ciężko mi się zgodzić z tą analizą...
Brak Paddy&#39;ego to bardzo duża strata, a dodatkowo nie może zmienić go lider zespołu czyli Bomber. To w dużym stopniu osłabia siłę ognia Asów.
Belle Vue w tym sezonie u siebie? Nie powala. Porażki z Młotami oraz Orłami, nikłe zwycięstwa z Wilkami i Gwiazdkami i przekonujące zwycięstwo nad najsłabszym w EL Birmingham nie czyni z miejscowych mocarzy. Brak Watta? Przecież to wzmocienie!! Korneliussen w bardzo dobrej formie, lubi tor w Manchesterze i wystąpi na nim 6krotnie. Dodając do tego 6 startów Holdera to już suma punktów obu jeźdźców powinna opiewać w granicach 30 oczek. Kogo mamy dalej.. Andersson i Doyle.. Objawienia tego sezonu, Szwed przebudził się w polskiej lidze, na wyspach też bardzo przyzwoite uzupełnienie składu. Punktuje dosyć regularnie poza jednym wyjątkiem bodajże w Lakeside gdzie zrobił 3 czy 4 oczka. Doyle pozornie słabszy od Dennisa, ale czy napewno? Warto rzucić okiem na jego ostatnie występy w EL. Punktował w ostatnich meczach bardzo przyzwoicie - 4starty 7pkt, 4 starty 6pkt, 5 startów 6pkt, 4 starty 7pkt, 4 starty 4pkt, 4 starty 9 pkt, 4 starty 8 pkt. Ostatnie zero w EL zanotował 9 maja w biegu z Wardem, Larsenem i Nichollsem !! Zatem nie można nazywać go słabym zawodnikiem. Z kim będzie rywalizował? Frampton? Powinien sobie poradzić.. Kling? Powinien powalczyć. Cook? Powinien pokonać. Gjedde? Delikatnie słabszy. Zostaje jeszcze Renat Gafurov, który jest nieobliczalny i może pojechać mecz życia, a może polecieć padaką i nie zrobić punktu. Ostatnio jednak lepsze czasy dla Rosjanina nastały. Każdy pamięta jego 17tkę na Łotwie, bardzo dobry występ ostatnio dla Poole wróży całkiem przyzwoicie tymbardziej, że poza jego zasięgiem jest tylko RooBoy i Bomber.
Pomijam Newmana, który pojedzie 3krotnie (najpewniej raz zmieniony przez Gafurova) i zakończy spotkanie z zerem ;)
Kurs 2.1, który oferuje Tobet wygląda szalenie atrakcyjnie do tego na livebecie kilka biegów będzie można zagrać.
Belle Vue Aces vs Poole Pirates @ 2.1
Verti, już 2.2 na over Holdera ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Przyznam szczerze, że jestem zaskoczony stawianiem na równi przez sportingbet Jordana Framptona z Renatem Gafurovem. Pierwszy z nich został niedawno zakontraktowany w miejsce beznadziejnie jeżdżącego w na wyspach Dawida Stachyry i nie miał jeszcze w tym sezonie okazji do walki na torze pod Manchesterem. W Premier League gdzie głównie występuje, broni barw ekipy z Rye House i na razie legitymuje się dopiero 13 średnią w lidze, więc bez rewelacji. Z kolei Rosjanin początek sezonu w EL nie zaliczy do udanych. Na szczęście później z każdym meczem było już dużo lepiej, szczególnie na torze w Poole. Co prawda na wyjazdach nie błyszczał, ale dzisiaj akurat dla niego tor będzie tak samo nowy jak i dla Framptona. Sporym atutem Gafurova będzie jazda z pozycji rezerw, co jak niejednokrotnie już podkreślałem daje łatwiejsze szanse na zdobycie dużej ilości punktów. Na korzyść Framptona może przemawiać stosowanie ZZ przez Asy, dzięki czemu może pojechać jeden raz więcej. Mimo tego jestem bardzo sceptyczny co do jego możliwości, więc z pełnym przekonaniem gram na doświadczonego Rosjanina.
J.Frampton v R.Gafurov - R.Gafurov(+0.5) # 1,85 Sportingbet ✅ (5-12,5)
Drugi typ pochodzi z innego meczu EL, gdzie Pantery podejmą ekipę z Birmingham. W zespole gości mamy w składzie słabo spisującego się na razie Kaspera i niewiele lepiej jeżdżącego Nermarka. Za to na pierwszy plan wysunął się nieoczekiwanie młody Anglik, Ben Barker. Właściwie z dnia na dzień stał się liderem zespołu i zaczął kręcić naprawdę dobre wyniki. Uważam, że jeśli dzisiaj można na kogoś liczyć z gości to na pewno właśnie na niego, więc uznałem, że handicap +3,5 w pojedynku z Troyem Batchelorem to dobra opcja. Z kolei do Australijczyka również nie można się przyczepić, bo jeździ w tym sezonie całkiem nieźle. Zaskakująco dobrze radzi sobie w naszej Ekstralidze, a i na wyspach jest przecież wiodącą postacią swojego zespołu. Obaj jeźdźcy niedawno spotkali się na tym torze i wtedy zapisali na swoim koncie po 10 &quot;oczek&quot;. Myślę, ze i jednego i drugiego spokojnie stać na powtórzenie tych wyników, więc ten spory dodatni hc jest bardzo kuszący.
T.Batchelor v B.Barker - B.Barker(+3.5) # 1,85 Sportingbet ⛔ (13-8,5)

unicaja 17,2K

unicaja

Użytkownik
Coś ten kurs na over Holdera idzie systematycznie w górę - już jest 2,30... Na pewno Chrispy jedzie dzisiaj 6 razy ? Bo aż sam się dziwię że tak wysoko ????
6 startów = wystarczy jedna wygrana i 5 drugich miejsc. Nawet zważając na słaby występ Kangura na tym torze przed rokiem ów zakład wygląda przynajmniej przyzwoicie.
@ Feekus
Dzięki za info ????

oki 270

oki

Użytkownik
Buczkowski +0,5 - Kasprzak ✅
1,85 sportingbet
Buczek u siebie powinien zrobic 8-10 pkt, natomiast wydaje mi sie ze Kasprzaka nie stac w obecnej formie na taki wyczyn. Rowniez manager Birmingham wypowiadal sie, iz jest zaniepokojony postawa kaspera i jesli nie bedzie poprawy to bedzie trzeba podjac decyzje co do jego startow jako NR 1.
Dwa bezposredni pojedynki miedzy tymi zawodnikami i tu licze na zwyciestwa Buczka.
EDIT: chyba Kasper po tym wystepie bedzie spalony na Wyspach

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Szukałem, szukałem i tylko to znalazłem. Praktycznie wszystko już na temat tego typu powiedziane, ale ode mnie parę słów ;)

Chris Holder over 12,5 punktów 2,3 Tobet ⛔

Chris dzisiaj pojedzie sześć razy, pod nie obecność Watt oraz Warda musi być po prostu pierwszą „armatą” Piratów bo inaczej dzisiaj wieczorem może być jednostronne spotkanie, w co po prostu nie wierze. Myślę, że nie ma sensu wracać do zeszłego sezonu, ponieważ Chris pokazuje zupełnie inną formę w tym sezonie na wielu stadionach. 13 punktów to naprawdę nie jest dużo jak na tego zawodnika, bardzo dobrze, że to spotkanie pokarze Polsat Sport bo jestem pewien, że będzie na co po patrzeć ;) Jeśli Chris przywiezie co najmniej dwa punkty w biegu 13 oraz 15 to jest zupełnie spokojny o 13 punktów w jego wykonaniu. Swoją drogą musiał by dzisiaj naprawdę pojechać katastrofalnie by tej granicy nie „zaliczyć”, tym bardziej, że ciężko znależć bieg w którym będzie można go przewieżć na 5-1. Dziwna jest ta rozbieżność kursowa między bukmacherem Tobet a Bet365, czyżby Tobet i większość w nim grająca nie wiedziała o szóstym starcie Chrisa? A może Ward dzisiaj przyjedzie na starcie z „Asami”? :?

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
w cieniu spotkania Elitserien odbędzie się starcie gigantów w brytyjskiej Elite League. Poole podejmie u siebie Orły z Eastbourne.Czasu mało także do rzeczy, konkretny typ podaję:
Chris Holder (-1) vs Bjarne Pedersen (+1) @ 1.7
Crispy zmierzy się trzykrotnie z Duńczykiem.. To mówi samo za siebie, Bjarne na wyjazdach nie szaleje, a Holder na własnym torze czuje się jak ryba w wodzie. Wysoka dyspozycja Australijczyka + dzień wolny wczoraj podczas gdy jechała Elitserien daje bardzo duże szanse, że typ okaże się trafny. Bjarne ma ponadto z kim przegrywać, na horyzoncie rysuje się druga, niesamowicie mocna postać - Darcy Ward. Eastbourne było mocne na początku sezonu, teraz znacznie spuścili z tonu i już nie są taką rewelacją. Szykuje się &#39;easy home win&#39; today, a Holder będzie głównym aktorem tego widowiska ;) wg mnie peffka na dziś i grzechem jest nie zagrać, bo nawet handi -2 przyjąłbym z pocałowaniem ręki ????

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Dzisiaj na Wyspach niezbyt ciekawie, jedyny pojedynek zostanie rozegrany w ramach Elite League Knock Out Cup, czyli rozgrywek schodzących na dalszy plan. Oto awizowane składy na ten pojedynek:
Swindon @ 1. Nicholls, 2. Klindt R/R 3. Wright, 4. Monberg, 5. Stead, 6. Sedgmen, 7. Gathercole
Poole @ 1. Holder, 2. Andersson, 3. Watt, 4. Doyle, 5. Ward, 6. Gafurow, 7. Vissing
Informacyjnie napiszę, że jako Z/Z za młodego Duńczyka mogą jechać wszyscy poza Nichollsem.
Co do samego meczu to znacznie więcej do zaoferowania mają &quot;Piraci&quot; i także w opinii bukmacherów ekipa Matta Forda jest faworytem. Kurs 1.53 na zwycięstwo przyjezdnych niezbyt przekonywuje, niemniej jednak chyba warto go pobrać. &quot;Rudziki&quot; bez Klindta i Janowskiego, co dość znacząco wpływa na obniżenie wartości drużyny z hrabstwa Wilthshire. &quot;Piraci&quot; po wczorajszym zwycięstwie nad Eastbourne wysforowali się na pierwsze miejsce w Elite League.&quot;Piraci&quot; to wiadomo trójka wspaniałych &quot;Kangurów&quot;, czyli Ward, Watt i Holder. Dwójka pierwszych pokazała wczoraj kawał dobrego speedwaya na Wimborne Road i poprowadziła miejscowych do pewnego zwycięstwa nad dotychczasowym liderem. Holder po wczorajszym pojedynku narzekał na ból szyi o czym tradycyjnie poinformował na swoim Twitterze.
&quot;Goin to be difficult to team ride tonight because I can&#39;t turn my head!! Haha neck is a bit of a problem!&quot;. &quot;Chrispy&quot; raczej się nie zgrywał w tym momencie, choć z nim nigdy nie wiadomo ;)
Tak czy siak &quot;Piraci&quot; od dyspozycji Holdera nie są raczej uzależnieni. Mają w obwodzie wspomnianych już rodaków Chrisa, ale i również dobrze radzącego sobie Anderssona i Doyle&#39;a oraz mającego co raz lepsze występy na brytyjskich torach Gafurowa. Gościnny występ Vissinga również powinien przynieść znacznie więcej korzyści niż jazda nieopierzonego 19-letniego Newmana.
&quot;Rudziki&quot; niewiele mogą przeciwstawić swoistemu &quot;dream teamowi&quot; z Poole. Jest nowo kreowany indywidualny mistrz Wielkiej Brytanii - Nicholls i na tym w zasadzie argumenty miejscowych się wyczerpały. &quot;Steady&quot; w tym sezonie nie jest tak skuteczny jak w poprzednim, a i kontuzje skutecznie odbiły piętno na dyspozycji Brytyjczyka. Monberg u siebie całkiem w porządku. Ale co z jadącym jako gość Wright&#39;em? Jest strasznie nierówny, choć mam w pamięci jego 14+1 podczas jego ostatniego pobytu na Abbey Stadium. Ciekawe czy to wypali? Rezerwy nie wydają się specjalnie mocne na tle pary Gafurow &amp; Vissing. Ponadto &quot;twierdza Rudzików&quot; w tym sezonie poległa już kilkakrotnie (na 7 meczów u siebie, aż 3 porażki) m.in. z beniaminkami z King&#39;s Lynn oraz Birmingham. Co prawda w tym sezonie obie ekipy pojedynkowały się na Abbey i wówczas lepsi okazali się miejscowi (50-43), teraz jednak jak patrzę na ten mecz to widzę, że aż 18 punktów zdobyli nieobecni dzisiaj Janowski (8+1) oraz Klindt (10+1). Czy bez nich równie skutecznie &quot;Rudziki&quot; będą się bronić? Nie wydaję mi się. Stawiam na zwycięstwo &quot;Piratów&quot; oraz Nichollsa w parzę z Holderem.

Typ: Poole Pirates @ 1.53 ▶ Bet365 ✅
Typ: Nicholls - Holder 1 (+0.5) @ 1.72 ▶ Tobet ⛔

No to &quot;Rudziki&quot; pojechały ...

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Taka późna pora a nikt nie podał jeszcze żadnych typów.
Lindgren - Pedersen 1 @ 1,50 Betsafe ▶
Kibice Wolverhampton i Peterborough zacierają ręce na pojedynki pomiędzy Szwedem a Duńczykiem. Lindgren znakomicie prezentuje się w Elit League. Dzisiaj musi poprowadzić miejscowe wilki do triumfu nad Panterami. Fredka legitymuje się 2 średnią w lidze. Ale na własnym torze jest szczególnie mocny średnia blisko ~2,6 robi wrażenie. U siebie nigdy nie zawodzi. Nicki natomiast 9 średnia w lidze ale na wyjazdach tylko średnia ~1,80, co na lidera zespołu to strasznie słabo. Nicki od początku sezonu nie jeździ tak jakby tego oczekiwał bardzo często zawodzi. A dzisiaj dodatkowo może tracić punkty nie tylko na Lindgrenie ale także na Woffindenie i Karlssonie. Moim zdaniem więcej oczek dzisiaj zgromadzi Lindgren.
Kennett - Pedersen 1 @ 1,65 Betsafe ✅ 12-6 izzi bet
Z drugiego spotkania również wybieram punktowy H2H. Pomiędzy Anglikiem a Duńćzykiem. Kennett w tym roku spisuje się również znakomicie w Elit League, wczoraj w Polsce pokazał że jest naprawdę mocnym zawodnikiem. Dzisiaj jego Coventry podejmują orły z Eastbourne. U gospodarzy nie jedzie Emil Sajfutdinow (jedzie Schlein za niego) więc ciężar solidnego punktowania spada na barki młodego Anglika. Ale ten przeważnie nie zawodzi. Średnia ~2,2, ale u siebie blisko ~2,6 co jest rewelacyjnym rezultatem. Bjarne jest w dobre formie na wyjazdach średnia 2,2 jest liderem zespołu ale dzisiaj jedzie z Lewisem Bridgerem który również może mu zabierać punkty. Do tego tacy rywale jak Pawlicki i Schlein nie pozwolą na łatwe zdobycze punktowe. Moim zdaniem to Anglik uciuła dzisiaj więcej oczek.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Coventry Bees - Eastbourne Eagles (0-8 Po 8 biegach) 2 1,72 Bet365 ✅
Edward Kennet - Bjarne Pedersen (0,5-0) 1 1,72 Tobet
✅
„Pszczoły” dzisiaj podejmą jednego z faworytów ligi czyli drużynę „Orłów”. Handicap mnie trochę zdziwił, przecież goście to wcale nie taka słaba drużyna. Bjarne, Joonas, Lewism Lukas to nie chłopcy do bicia liczę, że dzisiaj stworzą wyrównane spotkanie w Coventry. W drużynie gospodarzy dzisiaj zabraknie Emila, za niego jako gość wystąpi Schlein, jeśli dobrze mu reszta zespołu powie jak ma się przełożyć to nie wiem czy odbierać to w kontekście osłabienia czy wzmocnienia. Moim zdaniem liderem gospodarzy powinien być dzisiaj „Edzio” wiem, że Polska to Polska a Anglia to Anglia, ale wczoraj zrobił na mnie wielkie wrażenie, ponieważ w dużym stopniu przyczynił się do pogromu we Wrocławiu. Nie „czuje” kompletnie Bjarne Pedersena i nie mam pojęcia jak się dzisiaj zaprezentuje, niby jest liderem drużyny „Orzełków” ale mam wrażenie, że to rozstanie z Poole nie wyszło mu na dobre.. Podsumowując, uważam, że liderem gospodarzy będzie dzisiaj „Edzio”, ale goście będą się bronili i praktycznie przez cały czas goście będą w kontakcie.

edit // w końcu &quot;zadziałała&quot; Anglia ;) &quot;Edzio&quot;, &quot;Edzio&quot;, &quot;Edzio&quot; ! ????

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Na dzisiaj dwa szybkie typki.
1. Birmingham Brummies - Peterborough Panthers Typ: B&#39;ham -11 @ 1.90 ▶ StanJames ⛔
2. Krzysztof Buczkowski - Krzysztof Kasprzak Typ: Buczkowski +1.5 @ 1.85 ▶ SB ✅
&quot;Niedźwiadki&quot; na PerryBar Stadium nie przekonują, ale gromadzą cenne punkty. Dzisiaj liczę na to, że podopieczni Grahama Drury&#39;ego staną na wysokości zadania i wypunktują osłabione &quot;Pantery&quot;. Teoretycznie zabraknie ekipie z Showground postaci drugoplanowych, czyli Kościucha i Gomólskiego, jednak ich pozycja jest nieoceniona. Za &quot;Gingera&quot; stosowane będzie Z/Z, które nie daje wielkiego pola manewru, bowiem jako zastępstwo jeździć będą mogli Lawson, Buczkowski oraz debiutujący w BEL Alex Davis (na co dzień reprezentujący barwy Somerset Rebels, jeździec naprawdę mierny), syn byłej legendy &quot;Panter&quot; Stephena (?), który zastąpi Kościucha, bowiem ten dzisiaj miał do spełnienia swe obowiązki jako jeździec &quot;Skorpionów&quot; z Poznania. Rezerwy &quot;Panter&quot; prezentują się fatalnie. Lawson i Davis będą wąchać &quot;dymek&quot; (a bynajmniej powinni). Para Woelbert &amp; Vissing nie powinna mieć z nimi absolutnych problemów, a pomyśleć, że będą musieli jeszcze zastąpić kontuzjowanego Gomólskiego. Co prawda &quot;Pantery&quot; mogą liczyć na swoich liderów - Pedersena i Batchelora, ale nie wiem czy to nie za mało na wyrównaną ekipę z PerryBar. Świetnie jeździ Nermark oraz Barker, Ostergaard okazał się świetnym wzmocnieniem, swoje jeździ King, również rezerwy zapewniają miażdżącą przewagę nad przyjezdnymi. Obawy tylko budzi Kasprzak, którego wyniki po powrocie na Wyspy (został zawieszony przez Unię Tarnów) są przerażające. 2 oczka z &quot;Panterami&quot; na Showground, 6+1 z Coventry na PB oraz 7 ponownie na East of Showground. Te wyniki absolutnie go deklasują jako lidera &quot;Miśków&quot;. Może akurat się dzisiaj obudzi, ale ja spróbuję pograć na Buczkowskiego, który gwarantuje dość solidne punkty (od 5 do 10), a jeżeli dołożyć mu dodatkowy start jako z/z i handicap to może okazać się lepszy od KK. Mocniej jednak biorę typ na Birmingham. Mają ciekawy, wyrównany zespół, a z dziurawym jak szwajcarski ser składem &quot;Panter&quot; powinni sobie poradzić.
No to Sundstroem dzisiaj mnie &quot;ubił&quot;. TB i NP zgodnie z planem, ale takiego występu Linusa się nie spodziewałem. Kasprzak cieniem samego siebie ...

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Takie typy na &quot;raz, dwa, trzy&quot;:
F. Lindgren powyżej 11 @ 1.75 ▶ Bet365 ✅
Tłumaczyć chyba nie trzeba? Fredka na angielskich torach jest niesamowicie szybki. Szczególnie na Monmore. Szczerze mam problem z przypomnieniem sobie meczu w którym Szwed zawiódłby na torze &quot;Wilków&quot;. Raz chyba nie udało mu się przekroczyć &quot;dychy&quot;. Forma niezła i powinno styknąć, żeby poprowadzić swoją ekipę do wygranej w derbowym pojedynku.
K. Bjerre powyżej 10.5 @ 1.83 ▶ Skybet ⛔
Kenio wraca na swój ukochany owal przy Showground. Ze względu na zawirowania z przyszłością &quot;Panter&quot; musiał opuścić ekipę z hrabstwa Cambridgeshire. Forma niezbyt błyskotliwa, ale myślę, że świetna znajomość tego toru powinna w zupełności wystarczyć do przekroczenia dwucyfrowej bariery punktowej.
Tak krótko, bo się spieszę, ale podałem bo myślę, że typy godne polecenia.

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 5

kukos

Użytkownik
Linus Sundstroem (-1) - Olly Allen 1 @ 2.00 bet365
Linus u siebie spisuję się bardzo dobrze dodatkowy start w postaci z/z za Kacpra.Allen 23.06 wycofał się z zawodów z powodu kontuzji kolana.Mam do niego szacunek jednak jest on bardzo kontuzjogenny i może dziś nie walczyć na &quot;cały gwizdek&quot;

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Nie mam ochoty na długie rozprawki, więc do rzeczy ...
1. Lee Richardson - Chris Harris Typ: Richardson @ 2.00 ▶ betsafe ⛔
Dla mnie peFFka. Gorąco polecam! &quot;Rico&quot; odkurzył ostatnio na Wyspach najlepsze furmanki (pisał o tym na Twitterze ???? ) i widać od razu kapitalny rezultat wczoraj na torze w Swindon (15 w 6 startach) w poprzednich tygodniach również wiodło mu się całkiem dobrze. Harris wczoraj zaszalał z kompletem. Dzisiaj nie wróżę mu tego samego. &quot;Bomberowi&quot; tor w Thurrocku po prostu nie leży, szczerze mam problem, żeby przypomnieć sobie jakąś &quot;dwucyfrówkę&quot; (bez dżokerów) Chrisa na najkrótszym torze w BEL. Obaj dzisiaj będą jeździć jako Z/Z. Lee za Shielsa, Chris za Schleina. Czyli czekają ich najprawdopodobniej, aż trzy bezpośrednie pojedynki (1,13 i 15 bieg). &quot;Bomber&quot; po GP w Cardiff zapowiedział zmiany w swoim teamie, szuka różnych rozwiązań. Nie jestem jakoś przekonany, żeby dzisiaj na tym nielubianym torze radził sobie jakoś wybitnie. &quot;Rico&quot; na torze w Thurrocku rzadko kiedy przegrywa (choć ostatnio co raz częściej), sądzę, że Richardson bez trudu powinien się uporać z Bomberem. Tu na tym torze.
No nie wierzę :| &quot;Rico&quot; wszystko wygrywał, a na koniec dwie &quot;jedynki&quot;
Comments: Hammers pair gated but Harris passed them both on bend 3 lap 1. Szkoda grać :|

2. Ricky Kling - Ricky Wells Typ: Kling +0.5 @ 1.72 ▶ Tobet ✅
Kolejny dobry pick na dzisiaj moim zdaniem. Kling jest lepiej objeżdżony, bardziej doświadczony i co by nie mówić, lepszy. Wells dzisiaj gościnnie w barwach &quot;Młotów&quot;. Nie wróżę mu tutaj niczego wielkiego. Z drugiej strony Szwed ostatnio notuje pozytywne rezultaty (7 w meczu z Birmingham oraz 13+2 z Poole). Dodatkowym atutem Klinga powinien być fakt, że z owalem w Thurrocku zdążył się zapoznać jako jeździec &quot;Młotów&quot; w latach 2007-2008. Powinien się uporać z Wellsem. Drugi typ na dzisiaj, który z czystym sumieniem mogę polecić.
3. Emil Sajfutdinow (suma punktów) Typ: Over 12 @ 2.37 ▶ Bet365 ⛔
Długo oczekiwany debiut Emila na Brandon. Ogólnie po dość długim rozbracie z BEL, Rosjanin wraca na angielskie tory. Początek miał piorunujący. Dzisiaj Alun Rossister i wszyscy kibice &quot;Pszczółek&quot; liczą na fantastyczną postawę Emila, ten nie powinien zawieść miejscowych kibiców i zrobić dobry &quot;szoł&quot;. Myślę, że linia całkiem do zrealizowania.
To na tyle. Jakbym miał wybierać jakieś zdarzenie handicapowe drużyn. To skłaniałbym się dwukrotnie ku gospodarzom, czyli Lakeside -8.5 i Coventry -7.5. &quot;Młoty&quot; nie powinny mieć większych problemów. Harrisowi będzie tu piekielnie ciężko, Hougaard po kontuzji to jeszcze nie to, Gjedde w kratkę. Lakeside u siebie mocne, choć nie tak jak bywało to w przeszłości. &quot;Rico&quot;, &quot;Świder&quot; i Kauko to pewne punkty, Ostergaard w Thurrocku też radził sobie zawsze pewnie. Ciężko może być z rezerwami, ale myślę, że remisy będą sukcesami.
PS. Widzę, że SB dodało ofertę. Wybrałbym stamtąd typ Sitera - Sedgmen 1 (-1.5) @ 1.85 ✅
Pzdr.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
3 spotkania dziś w angielskiej Elite League. Dania głównego nie tykam, bo nie mam pojęcia jak ono się potoczy (Peterborough z Poole). Natomiast warto zerknąć na 2 pozostałe mecze.
Belle Vue vs Lakeside Hammers
Gospodarze w optymalnym zestawieniu - paradoksalnie z/z za Stachyre jest olbrzymim wzmocnieniem, dlaczego? 2 dodatkowe występy dla Klinga, jeden dla Cooka i jeden dla Gjedde. Zacznijmy od pozycji nr 1 - Bomber po nierównym początku sezonu na Wyspach zaczął regularnie wozić dwucyfrówki, dziś poza Rico wydaje się, że nie ma groźnych konkurentów i 12pkt spokojnie w zasięgu Anglika. 2 to wspomniana już wcześniej z/z, 3 czyli objawienie ostatnich tygodni - Charlie Gjedde. Punktuje jak na zawołanie, czy to na własnym torze, czy obcym. Tworzy bardzo silną parę z będącym pod 4 Paddym. Duńczyk wraca po kontuzji i spodziewam się dziś solidnego punktowania z jego strony. Pod piątką drugi z miejscowych liderów - Rory Schlein. RooBoy zaskakuje mnie swoją postawą od początku rozgrywek, wskoczył przebojem do reprezentacji Australii i dziś podobnie jak w przypadku Bombera może punkty stracić tylko z Rico. Rezerwowi Cook i Kling wyglądają znacznie lepiej niż ich vis a vis. W obozie gości pełna z/z za Shieldsa, chimeryczny Świderski, bardzo dobry w ostatnim czasie Lee i nieobliczalny Peter Ljung. GDYBY na rezerwie znajdował się Stuart Robson to tego spotkania na pewno bym nie grał, ale z racji tego, że w jego miejsce pojedzie Kevin Doolan (który na pewno nie gwarantuje takiej zdobyczy punktowej jak wcześniej wspomniany zawodnik) spokojnie grać można i upatrywać sporego value ze strony buków. O Robercie Mear (Mearze? - nie wiem jak odmienić ;p) może lepiej nie wspominać, bo nie odegra żadnej roli w dzisiejszym przedstawieniu. Zestawienie mocno na korzyść gospodarzy, a kurs 1.35 zachęca do grania!
Wolverhampton Wolves vs Birmingham Brummies
Druga potyczka, którą wybrałem (żeby podbić trochę AKO) to Wilki z Niedźwiadkami. Nie ma tu innego scenariusza jak zwycięstwo miejscowych - Fredka, Tai i PK wspomagani Tyronem Proctorem i Rickiem Wellsem, którzy na własnym torze potrafią powalczyć z każdym zapewnią zwycięstwo gospodarzom i co do tego nie ma wątpliwości. Goście nie mają kim straszyć, nadal odczuwalny brak Alesa Drymla i zawodzący po całości Kasper.
Podsumowując:
Belle Vue @ 1.35
Wolverhampton @ 1.06
AKO: 1.43

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom