Pole Vault - Women Head-to-Head H. Bleasdale/A. Rogowska 2.30 Bwin
Myślę, że Rogowska wygra. Są to jej ostanie IO, a w Londynie skacze się bardzo ciężko - zmienny wiatr, dosyć chłodno. Doświadczenie będzie procentowało. (10 lat różnicy pomiędzy zawodniczkami) Jeszcze rok temu wierzyłem, że tyczka, młot, dysk to konkurencje, gdzie mamy największe szanse. Trochę kontuzje tyczkarzy i tyczkarek pokrzyzowały przygotowania naszych mistrzów (Wojciechowski i Rogowska). Ale po obejrzeniu kwalifikacji jestem raczej spokojny o Anię Rogowską.
Hammer - Men - Head-to-Head K. Pars/ każdy inny zawodnik 2.30 Bwin
Pars to świetny zawodnik, ale nie wychodzą mu starty na IO. 5 w Atenach i 4 w Pekinie. Ciśnienie będzie miał olbrzymie, gdyż startowac będzie jako faworyt. Najlepsze wyniki o niczym nie świadczą, gdyż każdy inaczej się przygotowuje. Jak oglądałem wywiad z P. Fajdkiem, to powiedział, że każdy gdzieś się zaszył i chce zaskoczyć na Olimpiadzie.
Head-to-Head M. Farah/D. Gebremeskel (obaj zawodnicy muszą wystartować w 1. rundzie) Bwin 1.72
Po wczorajszym biegu, w którym Farah przebiegł ostatnie 400 w poniżej 54s. będzie bardzo trudno go pokonać. A wiadomo, ze na IO biegi średnie i długie rozgrywane są na miejsca, a nie na czas. O tym, że wynik nie jest przed IO najważniejszy przekonała się dziś dotkliwie Mary Jepkosgei Keitany (2.18 w maratonie), która przyjechała do Londynu z najlepszym tegorocznym wynikiem, a wróci bez żadnego medalu. Faraha będzie czekało trudniejsze zadanie niż podczas biegu na 10000m, ale z pomocą kibiców i rodziny jest duża szansa, że się powiedzie.
Skok o tyczce, kobiety - zwycięska wysokość mniej niż 4,92 Bwin Kurs 1,85
O tutaj się nie zanosi na nic więcej. I kropka.