Dzis powinna zrewanzowac się za klęskę na ME Alminova ,którą stawiam na win w parze z Dobriskey
Alminova vs Dobriskey 1 @ 1.36 ladbrokes,gram to w dublu z parą w oszczepie
Pitkamaki vs Wirkkala 1 @1.40
nawet mi nie mów o niej, przez nią kilka stów przewaliłem, analizowałem jej wyniki jak ona nie wygrała na ME to chyba sama nie wie, przecież wystarczyło pobiec poniżej 4 minut, ale ona złą taktykę przyjęła bo myślała że odsadzi wszystkie rywalki i nawet z mniejszymi siłami dobiegnie, a rywalki wytrzymały tempo i na finiszu wygrały z nią.
Co do dzisiejszego jej występu byłbym ostrożny, być może będzie chciała udowodnić że to była wpadka, ale różnie bywa z psychiką i jak najbardziej bym ją odpuścił.
Co do drugie typu to się zgodzę, Pitkamaki według mnie w tym sezonie ma jeden cel: pokonać choć raz Thorkildsena, powyżej 85m powinno wystarczyć do pokonania Wirkkali któremu udało się w tym sezonie 2 rzuty,a reszta to już kiepskie.
Dobry kurs jest w Tobet Fabiana Murer - Svetlana Feofanova 1 1.75. Myślę że Rosjanka może być jeszcze trochę zmęczona, do tego ma problemy na niektórych wysokościach, i tak jak Murer np. do 4.75 przechodzi zaliczając skok praktycznie zawsze w pierwszej próbie, tak Feofanova na 4.60-70-75 już zazwyczaj się męczy. A nie sądzę by skoczyła wyżej niż Murer. Dlatego dla mnie bardzo dobry kurs.