berciq89
Użytkownik
Z tym krokiem w tył chodziło mi że klub nie będzie występował w LM więc byłby to jednak krok w tył biorąc pod uwagę aspekt sportowy bo zostałaby walka tylko o Scudetto. A Lube jak co roku będzie walczyło też w LM, ale jak mówisz że Zaycev odchodzi do Superligi to kim go zastąpić jak nie Atanem właśnie ???? Pewnie i tak finanse odegrają kluczową rolę w wyborze klubu...Modena może być jeszcze mocniejsza w przyszłym sezonie, więc ciężko powiedzieć czy to byłby krok w tył. Zresztą jak na razie sporo mówi się we Włoszech o tym, że będzie "zastrzyk finansowy" w kilku klubach, ale we Włoszech często dość dużo mówią.
Co do samego zainteresowania Atanasijevicem to mnie to zupełnie nie dziwi. Ma dopiero 23 lata, a ten sezon miał po prostu kapitalny. Nigdy jakoś jego wielkim fanem nie byłem, ale widać, że się rozwija. Ma jeszcze czasem jakieś takie dziwne zaćmienia w swojej głowie i tłucze przed siebie (najczęściej w trochę trudniejszej sytuacji), ale jak zaczyna bić po kierunkach to w sumie nie ma co zbierać. Do tego posiada naprawdę świetną zagrywkę. Kiedyś też pisałem, że ma idealny charakter do uprawiania sportu. Są zawodnicy, którym ciężko się przełamać jak im zupełnie nie idzie (Sokolov, Bartman), a Atanasijevic nie ma z tym żadnego problemu.
Mówi się że Modena może być mocniejsza owszem a to za sprawą prywatnych inwestorów którzy wylożyli pieniądze na kontrakty Bruno i Erwina, słyszałem że jednymi z nich jest rodzina Tonich ( to rodzice Luki znanego pilkarza) maja w regionie sieć resteuracji. Ale wątpię czy to wszystko wypali bo finansowo nie są w stanie konkurować z klubami z Rosji a tylko gigantyczne pieniądze skuszą największych.