>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

LEGA PALLAVOLO sezon 2011/2012 - Włochy

Status
Zamknięty.
akselek 552

akselek

Użytkownik

Tak przedstawiają się kursy oferowane przez bwin na 1. kolejkę A1. Swoje typy i przemyślenia na tą kolejkę postaram się zamieścić w najbliższym czasie (sobota/ niedziela), a w międzyczasie zapraszam wszystkich do udzielania się i wspólnej dyskusji.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Wreszcie rusza najlepsza liga. Warto pamiętać o zmianach jakie wprowadzili włodarze Serie A. Aż dziwię się że jeszcze nikt o tym nie napisał.
Otóż w tym roku do fazy play off awansuje aż 12 spośród 14 drużyn. Będą oni podzieleni na 4 grupy po 3 zespoły w każdej. Gra każdy z każdym po jednym meczu w hali najlepszej drużyny z grupy po rundzie zasadniczej. Awans wywalczą tylko drużyny z pierwszych miejsc. Natomiast zespoły z drugich miejsc zagrają play offy o udział w Challenge Cup (wszystko zależne od pucharu Włoch).
Rozkład grup wygląda tak:
A: 1a 8a 12a
B: 2a 7a 11a
C: 3a 6a 10a
D: 4a 5a 9a
DATE: 7-8-9 aprile 2012
Półfinały będą rozegrane nie do trzech zwycięstw jak było dotychczas tylko do 2 wygranych. Finał pozostaje niezmieniony i 1 spotkanie rozstrzygnie kto zdobędzie Scudetto.
Pierwsza kolejka ciężka do typowania, zawodnicy po ME sporo transferów przed sezonem, forma zespołów to spora zagadka ale i tak coś się pogra ;)

B 11

bandziuk

Użytkownik
No to zaczynamy. Rzuciły mi się w oczy 4 spotkania które zamierzam zagrać mianowicie : Piacenza+Modena+Trentino(-1,5)+Cuneo kurs akumulowany 3,70.
Zacznę od analizy pierwszego i chyba najciekawszego spotkania
Padova - Piacenza
Ważny mecz dla drużyny gości początek sezonu wygrana jest bardzo potrzebna aby nabrać pewności siebie w walce z mocniejszymi zespołami jedynym mankamentem który może pokrzyżować plany Copry jest fakt ze graja na wyjeździe ale zawodnicy Padwy nie sa tej samej klasy co np. Zlatanov, Żekov , Nikołov. Wymieniłem tylko nazwiska 3 graczy którzy wg. mnie stanowią o sile zespołu z Piacenzy. Po drugiej stronie siatki nie zobaczymy takich nazwisk siła zespołu gości jest na pewno dużo dużo większa początek sezonu i fakt gry na wyjeździe powoduje ze oferowany kurs jest bardzo atrakcyjny który po prostu trzeba zagrać. przewiduje ze mecz nie będzie ciężką przeprawą wydaje mi się że ambicja i gra przed własną publicznością nie pomoże gospodarzom w najgorszym wypadku dla gości mogą ugrać seta. Odważni mogą spróbować z handi.
Modena - Roma
W tym spotkaniu myślę że bardziej doświadczony skład gospodarzy upora się z grajkami z Rzymu. Aspekt gry na własnej hali powinien mieć duży wpływ na losy tego spotkania gdyby Zaytsev był trochę bardziej doświadczonym graczem może spróbowałbym typ w drugą stronę na dzień dzisiejszy daje większe szanse ekipie Modeny.
Pozostałych spotkań nie będę komentował Trento musi to po prostu wygrać stawiam na szybkie 3:0 Cuneo to samo mecz bez historii szybki mecz 3:0 i do domu ciao Bella!!

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
No to zaczynamy. Rzuciły mi się w oczy 4 spotkania które zamierzam zagrać mianowicie : Piacenza+Modena+Trentino(-1,5)+Cuneo kurs akumulowany 3,70.
Zacznę od analizy pierwszego i chyba najciekawszego spotkania

Padova - Piacenza

Ważny mecz dla drużyny gości początek sezonu wygrana jest bardzo potrzebna aby nabrać pewności siebie w walce z mocniejszymi zespołami jedynym mankamentem który może pokrzyżować plany Copry jest fakt ze graja na wyjeździe ale zawodnicy Padwy nie sa tej samej klasy co np. Zlatanov, Żekov , Nikołov. Wymieniłem tylko nazwiska 3 graczy którzy wg. mnie stanowią o sile zespołu z Piacenzy. Po drugiej stronie siatki nie zobaczymy takich nazwisk siła zespołu gości jest na pewno dużo dużo większa początek sezonu i fakt gry na wyjeździe powoduje ze oferowany kurs jest bardzo atrakcyjny który po prostu trzeba zagrać. przewiduje ze mecz nie będzie ciężką przeprawą wydaje mi się że ambicja i gra przed własną publicznością nie pomoże gospodarzom w najgorszym wypadku dla gości mogą ugrać seta. Odważni mogą spróbować z handi.
Po drugiej stronie gra Japończyk Yu Koshikawa , który jak ma dzień to naprawdę ciężko go zatrzymać . Ale co do samego typu to się zgadzam , sam Koshikawa nie pokona tak solidnego teamu jak Piacenza , do tego dochodzi całkiem niezły kurs na gości.

Koshikawa jest akurat na Mistrzostwach Azji, więc dziś go nie zobaczymy na parkietach ligi włoskiej.
No tak , zapomniałbym że teraz trwają i Mistrzostwa Azji i Mistrzostwa Ameryki płd. , to wszystko zmienia postać rzeczy jeśli chodzi o typy na Serie A. Jednak typ na Piacenze wydaje się teraz jeszcze lepszy ????

akselek 552

akselek

Użytkownik

Fidia Padova - Copra Elior Piacenza
Po jednym ze słabszych sezonów, w którym to siatkarze Copry nie zdołali się zakwalifikować do Play-Off, w tym sezonie od początku powinni zdobywać punkty, które im ten cel umożliwią. Do tego dochodzi fakt zmiany kwalifikacji do Play-Off co dodatkowo ułatwi sprawę. Skład Piacenzy na ten sezon jest zdecydowanie mocniejszy na papierze, niż ten z ubiegłego sezonu. Z poprzedniego sezonu pozostali tylko Davide Marra, Maxwell Holt, Jacobo Massari, Luca Tencati i ikona Hristo Zlatanov. Za to do klubu przyszli: Ryan Ammerman, który będzie pełnił funkcję drugiego rozgrywającego, natomiast pierwszym rozgrywającym będzie Andrey Zhekov, Jiri Kral - środkowy, Mory Sidibe, Samuele Papi, Nikolay Penchev - przyjmujący, Vladimir Nikolov - atakujący. Jak widać Piacenza nie próżnowała na rynku transferowym by nie powtórzyła się sytuacja z poprzedniego sezonu. W springach podopieczni Angelo Lorenzettiego spisywali się dobrze. Oto wyniki jakie zanotowali: 24.08 COPRA ELIOR PIACENZA – CMC RAVENNA 5-0 (25-22; 25-21; 25-22; 25-20; 15-11)
31.08 COPRA ELIOR PIACENZA – MARMI LANZA VERONA 4-0 (25 – 22; 25 – 18; 25 – 20; 25 – 21)
2.09 COPRA ELIOR PIACENZA – BRE BANCA LANNUTTI CUNEO 3-1 (25-21; 25-23; 25-15; 25-23)
7.09 COPRA ELIOR PIACENZA – ACQUA PARADISO MONZA BRIANZA 2-3 (25-21; 24-26; 23-25; 29-27; 12-15)
12.09 EDILESSE REGGIO - COPRA PIACENZA 2-1 (28-26, 22-25, 15-12)
12.09 COPRA ELIOR PIACENZA - M.ROMA VOLLEY 2-0 (25-21, 25-21)
17.09 MARMI LANZA VERONA – COPRA ELIOR PIACENZA 0-4 (19-25; 18-25; 18-25; 22-25)
21.09 ACQUA PARADISO MONZA BRIANZA – COPRA ELIOR PIACENZA 1-3 (25-18; 18-25; 21-25; 18-25)
Także jak widać całkiem nieźle to wygląda. Piacenza wygrała sześć z ośmiu spotkań. Padova po kilku sezonach tułaczki na zapleczu A1 wraca do elity. Ich skład nie wygląda całkiem najgorzej. Myślę, że powinni się utrzymać. Klub z Padwy pozyskał w przerwie kilku zawodników, którzy grali niegdyś w Piacenzie. Są to Javier Gonzalez i Andrea Semenzato, którzy spędzili w Piacenzie ostatni sezon, Ventceslav Simeonov grał w latach 2005-2008 oraz libero Marco Zingaro 2008-2009. O sile Padovy stanowią także Japończyk Yu Koshikawa, który można powiedzieć wprowadził ten zespół do A1, a także pozyskany Sebastian Schwarz. Jednak tego pierwszego zabraknie w dzisiejszym spotkaniu. Porównując siły obu zespołów Piacenza ma o wiele większe możliwości i sądzę, że to Copra wyjdzie z dzisiejszego pojedynku zwycięsko. Fidia Padova - Copra Elior Piacenza 2 @ 1.63 GB 8/10

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
A ja mam takie pytanie. Wiadomo, że nie zobaczymy na parkiecie np. Koshikawy, De Cecco albo Conte, ale czy może ktoś dostał wolne po ME, szczególnie tutaj upatrywałbym Serbów czy Włochów? Grają od pierwszej kolejki Podrascanin, Nikić, Parodi, Mastragelo itp?

badys87 34

badys87

Użytkownik
Ja osobiście do 1. kolejki podchodzę po najmniejsze linii oporu tzn. gram na wygrane Trento i Cuneo za trzy punkty, czyli z setowym hcp -1,5. W Sportingbet taki dubelek ma AKO = @2,03. Czemu tak? Po pierwsze są to zespoły zdecydowanie lepsze i grają u siebie, co zawsze jest sporym atutem. Po drugie w obu ekipach utrzymano trzon z poprzednich rozgrywek (Cuneo - Grbić, Wijsmans, Mastrangelo i Henno plus Fortunato. Trento - Raphael, Stokr, Kaziyski, Juantorena, Birrarelli, Bari plus Sokolov, Della Lunga). Rywal Bre Banci, czyli Verona przebudował totalnie skład. Wymieniono trójkę przyjmujących, obu środkowych i atakującego. W mojej ocenie lepszych zastąpiono gorszymi (Kromm wyjątek IMHO) ze względu na problemy finansowe (mówił o tym Łasko w jednym z wywiadów). U rywala Trento, w Monzy, zmian jest mniej i niekoniecznie na gorsze, ale w pierwszym meczu zabraknie podstawowego rozgrywającego De Cecco i wydaje mi się, że Zhukouski nie zapewni odpowiedniego poziomu rozegrania (choć słyszałem o nim dużo dobrego, nie jestem przekonany do tego zawodnika), który pozwoliłby urwać punkt Trento.
Oczywiście to pierwsza kolejka, różna cuda wianki są możliwe, ale prześledziłem wyniki z początku zeszłego sezonu, kiedy to też zaraz po dużej imprezie startowała liga i akurat Cuneo oraz Trento zaprezentowały się zgodnie z oczekiwaniami bardzo dobrze, nie dając większych szans rywalom. Sądzę, że teraz będzie tak samo, a Bre Bance nie przeszkodzi w tym nawet nieobecność Leo Vissotto.
@mariok1992 ja interesowałem się tylko graczami z czwórki drużyn, które wymieniam powyżej i zarówno Mastrangelo jak i cała ekipa kadrowiczów z Trydentu ma grać. Z tego co kojarzę Trento wygrało w czwartek z Modeną (3:1) i grali wszyscy poza Birrarellim i Barim, ale ta dwójka też jest w treningu.

B 11

bandziuk

Użytkownik
Zgadzam się z Badysem hc -1,5 na Cuneo i Trento powinno siąść bez problemu oba zespoły będą walczyć w tym sezonie o najwyższe cele swoje mecze rozgrywają w domu myślę że zarówno Trentino jak i Cuneo mocno rozpoczną walkę w serie A sam osobiście pograłem na taśmie -2,5 zobaczymy jak to będzie trzeba być dobrej myśli i coś czuję że pierwsza kolejka da naprawdę zarobić ???? powodzenia

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Casa Modena - M.Roma Volley​

Modena w tym sezonie na pewno mierzy wysoko. Mają bardzo dobry skład i mogą zagrozić najlepszym. Ogromnym wzmocnieniem powinien być przyjmujący Matthew Anderson, który przyszedł z Vibo Valentii. Reprezentant USA świetnie spisuje się przede wszystkim w ataku. Oczywiście nadal kluczową postacią będzie atakujący Angel Dennis, który naprawdę jest fantastycznym zawodnikiem. Parę środkowych powinni tworzyć nowi zawodnicy czyli Viktor Yosifov i Andrea Sala. Ciekawi mnie to w jakiej formie będzie Matteo Martino, który na pewno ma spory potencjał, ale niestety nie potrafi tego wykorzystać.

Roma przed sezonem pozyskała kilku ciekawych zawodników. Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na reprezentanta Włoch, Giulio Sabbi, który w poprzednim sezonie znakomicie spisywał się w Serie A2. Wzmocnieniem powinno być trio, które przyszło z Sisleya czyli rozgrywający Dante Boninfante, przyjmujący Gabriele Maruotti i znakomity środkowy Novica Bjelica. Kluczową postacią powinien być jednak przyjmujący Ivan Zaystev. Fantastyczna zagrywka i potężny atak. Trochę zawodził na Mistrzostwach Europy, ale potencjał ma ogromny.

Spodziewam się wyrównanego spotkania. W wyjściowym składzie obu zespołów będzie na pewno sporo zmian w porównaniu z poprzednim sezonem, więc gra może jeszcze nie być perfekcyjna. Mam nadzieję, że po raz kolejny swoją drużynę do zwycięstwa poprowadzi kubański atakujący, Angel Dennis. Na tej pozycji największą przewagę powinni mieć właśnie zawodnicy Modeny. Giulio Sabbi to spory talent, ale tak naprawdę nie wiadomo co pokaże. Milan Bencz to zawodnik solidny i leworęczny. W porównaniu z Dennisem wypadają jednak słabo.

Typ:
Casa Modena @ 1.50 Betsafe ✅

Lube Banca Marche Macerata - CMC Ravenna​

Przed sezonem z Maceraty odeszło kilku zawodników, w tym świetny rozgrywający Valerio Vermiglio. Zastąpił go Dragan Travica i myślę, że zespół wiele na tym nie straci. Sporym wzmocnieniem powinien być doświadczony libero Jean-Francois Exiga. W poprzednim sezonie na tej pozycji występował Alessandro Paparoni, któremu do klasy Francuza sporo brakuje. Trener Alberto Giuliani na pewno liczy na Simone Parodiego, z którym miał okazję pracować w Cuneo. Simone po ciężkiej kontuzji jeszcze nie wrócił do swojej optymalnej formy, ale stać go na grę na naprawdę wysokim poziomie. Kluczowym zawodnikiem powinien być Cristian Savani, który na Mistrzostwach Europy prezentował się doskonale. Może słabiej radzi sobie w przyjęciu, ale w ataku potrafi chyba wszystko.

Beniamienk z Ravenny w porównaniu do zespołu z Maceraty wypada słabiutko. Sporym osłabieniem w pierwszym spotkaniu będzie brak przyjmujących Quirogi, Robertsa i Verhannemana. Quiroga znajduje się na Mistrzostwach Ameryki Południowej, Roberts na Mistrzostwach Azji i Oceanii, a Verhanneman ma problemy z brzuchem (Info by&gt;PROBET&lt;). Polscy kibice na pewno będą śledzić wyniki tego zespołu, bo podstawowym atakującym powinien być Piotrek Gruszka.

Macerata w tym sezonie na pewno mierzy w Scudetto. Skład mają naprawdę bardzo, bardzo mocny. Najgroźniejszą bronią Lube w tym sezonie może być zagrywka. Savani, Omrcen, Parodi, Travica, Podrascanin i Stankovic - tak powinna wyglądać podstawowa szóstka tego zespołu i każdy z tych zawodników potrafi piekielnie mocno zagrywać. Według mnie beniaminek nie będzie miał w tym meczu szans. Mam nadzieję, że Macerata w inauguracyjnym spotkaniu dobrze się zaprezentuje przed własną publicznością.

Typ:
Lube Banca Marche Macerata (-2.5 seta) @ 1.90 Unibet ⛔

Sisley Belluno - Andreoli Latina​

W Sisleyu po raz kolejny prawie wszystko będzie zależało od atakującego Alessandro Fei. Świetny zawodnik. Bardzo skuteczny w ataku, posiadający dobrą zagrywkę i bardzo dobrze blokujący. Czego chcieć więcej ? Wspierać go powinien przyjmujący Robert Horstink, który kiedyś był uważany za najbardziej perspektywicznego zawodnika. Bardzo wszechstronny zawodnik. Mocny atak i dobre przyjęcie. Na pozycji rozgrywającego i libero dwóch doświadczonych zawodników. Odpowiednio Donald Suxho i Alessandro Farina. W poprzednim sezonie parę środkowych tworzyli Bontje i Bjelica. Obecna para De Togni - Kohut wygląda &quot;troszkę&quot; słabiej.

Gdyby patrzeć tylko na nazwiska to od razu Latinę można by uznać za jeden z najsłabszych zespołów w Serie A1. Podstawowym atakującym powinien być Jakub Jarosz, który od czasu do czasu miewa dobre występy. Najczęściej wtedy gdy nikt się tego nie spodziewa. Nie jestem fanem talentu Kuby, ale mam nadzieję, że rozwinie się we Włoszech. Na przyjęciu podstawowym zawodnikiem powinien być leworęczny Jose Rivera, który swoimi atakami potrafi zdenerwować blokujących rywali.

Sisley przed sezonem trochę się osłabił, ale z takimi zespołami jak Latina powinien sobie spokojnie radzić.

Typ:
Sisley Belluno @ 1.40 Betsafe ⛔

Fidia Padova - Copra Elior Piacenza​

Beniaminek z Padovy na papierze wygląda przyzwoicie. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie Yu Koshikawy, który już w trakcie sezonu powinien być motorem napędowymm Padovy. Główną armatą powinien być atakujący Ventceslav Simeonov. Bardzo doświadczony i według mnie dobry, solidny zawodnik. W poprzednich sezonach bardzo podobała mi się gra rozgrywającego Javiera Gonzaleza, który preferuje szybką, kombinacyjną grę. Dysponuje również świetną zagrywką. Na przyjęciu pewne miejsce powinien mieć Sebastian Schwarz. Nie jestem fanem jego talentu, ale Sebastian gwarantuje przyzwoity poziom. Podobnie zresztą jak para środkowych Semenzato - Suljagic, która ma świetne warunki fizyczne.

Copra po raz kolejny przebudowana, ale tym razem powinno być już lepiej. Przede wszystkim sporym wzmocnieniem powinien być Vladimir Nikolov. Nie trzeba chyba nikomu przedstawiać tego zawodnika. Bardzo doświadczony i nadal bardzo dobry atakujący. Na rozegranie został ściągnięty Andrey Zhekov i mam nadzieję, że pokaże to na co go stać. W reprezentacji często grał uproszczoną siatkówkę i to było trochę irytujące. Na pewno mocnym punktem będzie środkowy Maxwell Holt. Znakomite warunki fizyczne i bardzo dobra zagrywka. Kluczową postacią będzie nie kto inny jak Hristo Zlatanov. Ikona Piacenzy i bardzo waleczny zawodnik.

Atutem Padovy będzie własny parkiet, ale innych atutów nie widzę. Personalnie lepiej wyglądaja goście. Piacenza może być najbardziej walecznym zespołem. Hristo Zlatanov i Vladimir Nikolov w jednej drużynie ? Fantastycznie. Liczę na udaną inaugurację dla Piacenzy, która musi znaleźć sposób na powstrzymanie Simeonova, co powinno być kluczem do zwycięstwa.

Typ:
Copra Elior Piacenza @ 1.55 Unibet ⛔

badys87 34

badys87

Użytkownik
Ja osobiście do 1. kolejki podchodzę po najmniejsze linii oporu tzn. gram na wygrane Trento ✅ i Cuneo ✅ za trzy punkty, czyli z setowym hcp -1,5. W Sportingbet taki dubelek ma AKO = @2,03✅. Czemu tak? Po pierwsze są to zespoły zdecydowanie lepsze i grają u siebie, co zawsze jest sporym atutem. Po drugie w obu ekipach utrzymano trzon z poprzednich rozgrywek (Cuneo - Grbić, Wijsmans, Mastrangelo i Henno plus Fortunato. Trento - Raphael, Stokr, Kaziyski, Juantorena, Birrarelli, Bari plus Sokolov, Della Lunga). Rywal Bre Banci, czyli Verona przebudował totalnie skład. Wymieniono trójkę przyjmujących, obu środkowych i atakującego. W mojej ocenie lepszych zastąpiono gorszymi (Kromm wyjątek IMHO) ze względu na problemy finansowe (mówił o tym Łasko w jednym z wywiadów). U rywala Trento, w Monzy, zmian jest mniej i niekoniecznie na gorsze, ale w pierwszym meczu zabraknie podstawowego rozgrywającego De Cecco i wydaje mi się, że Zhukouski nie zapewni odpowiedniego poziomu rozegrania (choć słyszałem o nim dużo dobrego, nie jestem przekonany do tego zawodnika), który pozwoliłby urwać punkt Trento.
Oczywiście to pierwsza kolejka, różna cuda wianki są możliwe, ale prześledziłem wyniki z początku zeszłego sezonu, kiedy to też zaraz po dużej imprezie startowała liga i akurat Cuneo oraz Trento zaprezentowały się zgodnie z oczekiwaniami bardzo dobrze, nie dając większych szans rywalom. Sądzę, że teraz będzie tak samo, a Bre Bance nie przeszkodzi w tym nawet nieobecność Leo Vissotto.
@mariok1992 ja interesowałem się tylko graczami z czwórki drużyn, które wymieniam powyżej i zarówno Mastrangelo jak i cała ekipa kadrowiczów z Trydentu ma grać. Z tego co kojarzę Trento wygrało w czwartek z Modeną (3:1) i grali wszyscy poza Birrarellim i Barim, ale ta dwójka też jest w treningu.
Jednak dobrym pomysłem było zaufanie potentatom, bo w pozostałych spotkaniach mieliśmy zaskakujące wyniki. Przegrały faworyzowane Sisley, Copra i San Giustino. Lube też seta z Ravenną straciło. W zasadzie jeszcze tylko Modena zgodnie z planem. Po tej pierwszej kolejce mam wrażenie, że wiem mniej niż przed nią. Widzę, że SerieA1 będzie trzeba &quot;uczyć się&quot; od nowa przez kilka pierwszych kolejek.
Z dwójki naszych zagrał tylko Piotrek Gruszka i jako atakujący był... ostatnią opcją w ataku swojej drużyny co mnie bardzo zdziwiło. Jarosz cały mecz na ławce i patrząc na to jak grał Troy (55% w ataku + 3 asy) to trochę może na niej jeszcze posiedzieć.
Miałem przyjemność oglądać mecz Trento - Monza i jedna podstawowa obserwacja... Djurić już w pierwszym meczu udowodnił, że będzie potwornym wzmocnieniem Trento. Świetny w ataku, jeszcze lepszy w bloku, a jeszcze nie zdążył pokazać wszystkiego co ma najlepsze - wiadomo pierwszy mecz, nie wszystko zagrało tak jak powinno. Strach się bać jak dołoży w kolejnych meczach jeszcze tę swoją piorunującą zagrywkę.

T 20,7K

tadzin

Użytkownik
Co do San Giustino to kontuzja Sasy Starovica zaważyła chyba na przegranej, jego zmiennicy grali na o wiele niższym poziomie. Co do Gruszki to warto zwrócić uwagę że grał jako przyjmujący i wystarczy sobie przypomnieć jak fatalnie mu szło w Delektcie, a chodzi mi nie tyle o słabą jakość przyjęcia, a bardzo niska skuteczność w ataku spowodowana obciążeniem Piotra w przyjęciu. Teraz na dodatek jest on po bardzo cięzkiej kontuzji.

T 20,7K

tadzin

Użytkownik
Jako że włoską dopiero od tego sezonu zaczynam typować, albo też &quot;próbuje zacząć&quot; mam pytanie co sądzicie o takich typach:
Padova - Trento-2,5 2.37
Z jednej strony Trento to Trento i w PLS nikt by nie wystawił takich wysokich kursów na Mistrza w konfrontacji z beniaminkiem, z drugiej strony to nie liga polska ???? . W 1. kolejce Padova nieoczekiwanie wygrała z Coprą, jednak nie oszukujmy się po pierwsze Copra poprzedni sezon może zaliczyć do katastrofalnych, po drugie w tym sezonie w stosunku do poprzedniego skład został solidnie przemeblowany co w przypadku pierwszych meczy wychodzi najbardziej (niezgranie, nieporozumienia etc). O teamie z Padwy za bardzo nie mogę się wypowiedzieć bo są to dla mnie w większości gracze anonimowi, a google poza statystykami z wcześniejszego sezonu niewiele pomaga.
Ravenna - Modena 1.45
Znów pojedynek z beniaminkiem, patrząc kadrowo niezbyt dobrze się prezentujący a po statystykach z meczu z Maceratą dobrze prezentował się jedynie środek (duża ilość kończonych ataków przez środkowych).
Roma - Macerata 1.55
Tu to już w ogóle na pierwszy rzut mojego laikowatego oka widzę ogromną przepaść między drużynami.
Nie są to analizy ani propozycje, tylko ciekaw jestem czy coś tu dobrze rozumuję i czy po części podzielacie opinię.
W ogóle cały dzień nie mogłem pojąć kursu na Trento oscylującego w okolicach 1.3 na początku dnia (teraz spadł).

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Fidia Padova - Itas Diatec Trentino​

Spotkanie 3 Kolejki, które zostanie rozegrane awansem.

Beniaminek z Padovy w pierwszej kolejce pozytywnie zaskoczył i pokonał faworyzowaną Piacenzę 3:0. W tym spotkaniu na przyjęciu zagrała para Rosso - De Marchi i zaprezentowała się bardzo dobrze. Skutecznie atakował doświadczony Ventceslav Simeonov.

Trentino zaczęło sezon od mocnego uderzenia. Podopieczni Trenera Stoytcheva pokonali zespół z Monzy 3:0. Nie trzeba chyba nikomu przypominać kto występuje w tym zespole i jakie są ich największe atuty. Fajnie do zespołu wprowadził się środkowy Mitar Djuric i już teraz widać, że będzie sporym wzmocnieniem. Bardzo skuteczny w ataku, dobrze grający w bloku i przede wszystkim posiadający bardzo mocną zagrywkę.

Trener Paolo Montagniani ma solidny zespół, ale nie sądze, żeby Ci zawodnicy byli w stanie nawiązać walkę z Trentino. Kaziyski i Juantorena w meczu z Monzą pokazali, że są w bardzo dobrej formie. Troszkę zawiódł Jan Stokr, ale zawsze w obwodzie jest Tsvetan Sokolov.

Typ:
Under 184.5 pkt @ 1.45 Betsafe ✅

badys87 34

badys87

Użytkownik
Roma - Macerata 1.55
Tu to już w ogóle na pierwszy rzut mojego laikowatego oka widzę ogromną przepaść między drużynami.
Nie są to analizy ani propozycje, tylko ciekaw jestem czy coś tu dobrze rozumuję i czy po części podzielacie opinię.
Ja się absolutnie zgadzam co do Roma - Macerata. Goście @1,55 6/10 bwin / Gamebookers . Ten mecz to jakby starcie Italii B z Italią A (na niektórych pozycjach). W Romie na rozegraniu drugi sypacz Azzurrich Bonifante, w Maceracie podstawowy Travica. W Romie na przyjęciu para Zaytsev-Maruotti (zmiennicy podczas LŚ 2010 i MŚ 2010) i podstawowi gracze Savani-Parodi (w tym sezonie reprezentacyjnym przez poważną kontuzję Parodiego się pomieszało, ale myślę, że wciąż tak trzeba widzieć tą hierarchię i że już podczas PŚ wszystko wróci do normy). Reszta pozycji to w Romie na ataku drugi atakujący Italii Sabbi (bez przeszłości w A1) i Chorwat Omrcen - tutaj to już w ogóle przepaść pod każdym względem. Libero Rzymian Corsano - były i mający najlepsze lata za sobą zawodnik Azzurich, a po drugiej stronie Exiga - obecnie zawodnik dużo lepszy od Włocha i w obronie i w przyjęciu IMHO. Środek siatki wydaje się najbardziej wyrównany, ale Lebl też już najlepsze lata za sobą, a Bjelica chyba przed dwoma laty przegrał rywalizację w kadrze ze Stankoviciem (Macerata) i dlatego odszedł z kadry (mimo tego nie uważam go za słabszego). Summa summarum goście w tym porównaniu wypadają dużo lepiej i wydaje mi się, że są dosyć dużym faworytem tego pojedynku. Jeśli przegrają to ja mocno się zdziwię, choć w A1 nie takie rzeczy się działy ;].

Otrzymane punkty reputacji: +2
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Lega Pallavolo
Spotkanie:
CMC Ravenna - Casa Modena
Typ: Casa Modena
Kurs: 1.495
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
W drugiej kolejce włoskiej Lega Pallavolo spotkają się ze sobą beniaminek CMC Ravenna z Piotrkiem Gruszką w składzie i Casa Modena, która w tym sezonie ma apetyt na miejsce na podium. Ekipa Gruszki w pierwszej kolejce urwała seta drużynie Lube Banca Macerata, jednak ten mecz był swoistym spotkaniem bez historii, trio Savani-Parodi-Omrcen wbili &quot;świeżaków&quot; w parkiet - a Polak w tamtym spotkaniu będąc cały czas na parkiecie ugrał tylko 6punktów, ale w pierwszym meczu grał na pozycji przyjmującego, atakującym w tym meczu był Stefano Moro (9pkt) więcej piłek do skończenia dostawali środkowi Stefano Mengozzi (15pkt) oraz Theodore Brunner (11pkt). Jak widac w drużynie z Ravenny jest dużo roszad, dużo punktów zdobywają środkowi, Piotrek Gruszka jest przesunięty na pozycje przyjmującego itd... Może tą sytuację poprawi powrót Ricardo Quirogi, który powinien byc już gotowy po Mistrzostwach Ameryki Południowej, w których Argentyńczycy zdobyli srebrny medal, ulegając w finale Brazylijczykom 1:3. Bardzo wartościowy zawodnik, dynamiczny, z dobrą zagrywką - jednak czy na dobrze poukładaną drużynę z Modeny to wystarczy? W pierwszej kolejce Casa zgarnęła komplet punktów wygrywając u siebie 3:1 z M Roma Volley. Widac dobrze w zespół wkomponował się były środkowy Trentino Andrea Sala, który zdobył 12punktów. Jednak w tym meczu świetnie zagrali przyjmujący Casy - Matthiew Anderson (19pkt) a w szczególności Dick Kooy, który zdobył 21punktów ze skutecznością ponad 80%, a cała drużyna bardzo dobrze radziła sobie w bloku - 9punktowych i 17pasywnych. Moim zdaniem drużyna Casa Modena jest o klasę lepsza od beniaminka CMC Ravenna, mają w składzie o wiele lepszych zawodników oraz solidnego setter&#39;a - Mikko Esko - prym w ataku dalej powinien wieśc Dick Kooy, który w przerwie między sezonami odpoczywał. Może drużyna Casy niezbyt dobrze radziła sobie w tamtym sezonie na wyjeździe, ale z typowymi outsiderami wygrywali - zgarniając komplet punktów.

Mocny skład i osoba trenera Daniele Bagniolego wymagają od takich zawodników jak Dick Kooy, Andrea Sala czy Matthiew Anderson zgarniac całą pule w takich pojedynkach jak ten nadchodzący z beniaminkiem CMC Ravenna.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Acqua Paradiso Monza - Fidia Padova​

Padova pozytywnie zaskoczyła w pierwszej serii spotkań. Zwycięstwo 3:0 nad Piacenzą na pewno zrobiło wrażenie. W meczu z Trentino, które zostało rozegrane awansem nie mieli już zbyt wiele do powiedzenia. Do zespołu powinien już wrócić przyjmujący Yu Koshikawa, który będzie mocnym punktem. Wielkich nazwisk w zespole z Padovy nie widać, ale Simeonov, Semenzato, Suljagic gwarantują solidny poziom. Trzeba pamiętać o bardzo dobrym rozgrywającym jakim jest Javier Gonzalez.

Monza na inaugurację przegrała z Trentino 0:3, ale zagrali przyzwoicie. Do składu wrócił już świetny rozgrywający Luciano De Cecco i mam nadzieję, że rozpocznie dzisiejsze spotkanie w wyjściowym składzie. Trener Emanuele Zanini ma bardzo ciekawą kadrę i według mnie w tym sezonie będą mocni. Ciężko stwierdzić kto rozpocznie na przyjęciu. Na tej pozycji są Nikic, Aleksiev i Rooney. Każdy ma swoje atuty. W poprzednim meczu było widać, że Nikic po ME potrzebuje chyba troszkę odpoczynku.

Monza na własnym parkiecie powinna być bardzo groźna. Skład tego zespołu wygląda bardzo dobrze. Nie wiem jak zgrany z zespołem jest Luciano De Cecco, ale ten siatkarz jest bardzo potrzebny tej drużynie. Liczę na komplet punktów dla gospodarzy. Gavotto, Buti, Nikic, Rooney i De Cecco mogą to zagwarantować.

Typ:
Acqua Paradiso Monza (-1.5 seta) @ 1.60 Betsafe ✅

CMC Ravenna - Casa Modena​

Kadrowo Ravenna wygląda słabiutko. Do zespołu wracają Quiroga i Roberts, ale zagadką jest to czy od razu pojawią się w wyjściowym składzie. Problemy chyba z mięśniami brzucha miał Mathijs Verhanneman i nie wiem czy dzisiaj zagra. W poprzednim spotkaniu na przyjęciu wystapił Piotrek Gruszka i zagrał słabo.

Tak jak pisałem ostatnio. Modena ma bardzo mocny skład i może się liczyć w walce o najwyższe lokaty. W meczu z Romą rewelacyjnie zagrał Dick Kooy, który atakował ze skutecznością 82%. Na ten mecz brakowało w składzie Matteo Martino, który może być ciekawym uzupełnieniem, a może i wzmocnieniem.

Siła w ataku zdecydowanie po stronie Modeny. W Ravennie nie ma klasowego rozgrywającego i atakującego. Po stronie gości są odpowiednio Mikko Esko i Angel Dennis. Świetni zawodnicy. Mam nadzieję, że Modena zagra na swoim poziomie i od początku narzuci swój styl gry. Gospodarze nie mają w tym spotkaniu zbyt wiele argumentów po swojej stronie.

Typ:
Casa Modena @ 1.40 Betsafe ✅

corona 49

corona

Użytkownik
⚽ Copra Piacenza - Itas Diatec Trentino (-1.5) - 1.45

Mistrz Włoch wyrusza dziś do Piacenzy po kolejną wygraną. W tym sezonie drużyna z Trentino notuje dwie kolejne wygrane w trzech setach z Acqua Paradiso Monza Brianza oraz Fidią Padova. Świetnie w tych spotkaniach spisywał się Matey Kaziyski, który już od kilku sezonów jest wyróżniającą się postacią w tym zespole. Gospodarze jak narazie w tym roku mają na swoim koncie zaledwie jedną porażkę i to z beniaminkiem. Słaba postawa w pierwszym meczu z Fidią Padova skutkowała porażką 0:3, z tą samą Fidią z którą Itas wygrał gładko 3:0. W poprzednim sezonie Trentino pewnie wygrało w trzech setach, dziś za pewne będzie tak samo.

P 46

probet-65708

Użytkownik
Koshikawa podobno dopiero wczoraj przyleciał do Włoch, więc jest mało prawdopodobne, że dziś go zobaczymy na parkiecie.
Dziś sporo zdecydowanych faworytów, aż za ładnie to wygląda, więc może powiać niespodziankami, ale typy podane przez Redwitza wydają się być optymalne, szczególnie Modena, która wydaje się być poza zasięgiem beniaminka.
Wydaje mi się, że dziś można pograć na Sisley po kursie 2.20, wprawdzie jest to nieobliczalna drużyna i ciężko przewidzieć jak wypadnie, ale skoro tydzień temu słabo zagrała i przegrała, to akurat dziś może zaskoczyć i wygrać, bo jednak skład nadal ma całkiem całkiem, a Verona wydaje się być bardzo słaba.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
CMC Ravenna - Casa Modena: Typ 2 @1,40 Bah ✅
Copra Elior Piacenza - Itas Diatec Trentino
: Typ 2 @1,20 Bah ✅
Tonno Callipo Vibo Valentia - Bre Banca Lannutti Cuneo: Typ 2 @1,45 Bah ✅
M Roma Volley - Lube Banca Marche Macerata: Typ 2 @1,30 Bah ✅
Polecam zagrać takiego &quot;paragonika&quot; z prostego względu - firm takich jak Trento, Cuneo, czy Lube Banca przedstawiać nie trzeba, bo poprzednicy zrobili to już dobrze. Natomiast wiecznie nieobliczalna i znienawidzona przez wszystkich Modena chyba na dobre już zajmie miejsce pogrążonego w kryzysie finansowym Sisleya Treviso, bo kadra prezentuje się wprost fantastycznie na tle beniaminka. Co prawda nazwiska nie grają, ale to nie jest piłka nożna, że wystarczy jedna akcja, by przechylić szalę na swoją korzyść. Takich akcji potrzeba co najmniej 75, a nie sądzę, by ich było na to stać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom