:siata:
Lube Banca Macerata-Sisley Treviso Typ : powyżej 183,5 pkt @ 1,90 Gamebookers
184pkt
Macerata jest tuż po turnieju finałowym
Champions League ktory im nie wyszedł. Według niektórych byli głównym faworytem do wygrania. A tymczasem zajeli ostatnie miejsce. Przegrywając oba mecze 0:3 z Trentino po bardzo słabej grze. Momentami widac było przebłyski dobrej gry lecz to za mało było tego dnia na dobrze dysponowanego rywala który nie popełnial wielu błędów. Potem mecz o 3msc który widac było brak chęci do gry zawodników podstawowych. Moglo i powinno się zakończyc ponownym 0:3 do tylu, lecz naprzeciw byla Iskra która dzień wcześniej nie wykorzystala przewagi 19-13 przegrywają seta z Iraklisem a tego dnia w secie nr 3 mieli 8 pilek meczowych na 3:0 w meczu z Maceratą i nie wykorzystali ani jednej przy prowadzeniu 24-20 przegrali seta 28:30. O ile w pierwszym meczu nikt nie zasługiwal na jakieś znaczące wyróżnienia w Maceracie bo zawiedli dosłownie wszyscy, a słabośc
COrsano czy
Świderskiego na przyjęciu była widoczna dobitnie. W meczu o 3msc gre ciągneli rezerwowi. Kiedy przegrywali 0-2 De Giorgi wprowadzil m.in
Podrascanina, Monopoliego ktorzy dali powera zespołowi i wiare w zwyciestwo. W tym meczu kontuzji stopy nabawil się czeski środkowy
Martin Lebl. Czy będzie w stanie dziisja zagrac śmiem wątpic w to raczej. Jego miejsce zajmie zatem Serb
Podrascanin.
Dzisiaj naprzeciw stanie "wielki" Sisley w składzie z wieloma gwiazdami jak
Ricardo, Fei, Gustavo, Cisolla. W serii jest 2-0 dla Maceraty, która wygrała 3:0 (25-21; 25-21; 25-23) u siebie i 3:2 (25:23; 19:25; 25:20; 23:25; 15:13) na wyjeździe. Czyżby miał to byc już koniec tej rywalizacji. Różnie może byc ale stawianie na rozsypaną psychicznie drużyne Maceraty po kursie 1,30 raczej się nie kalkuluje, chociaż wcale nie mówie że nie wygrają tego meczu. Jednak znalazlem o wiele ciekawszy zakład na ten mecz. Chodzi mi tutaj o powyżej 183,5pkt. Linia wręcz idealna do grania. Nie jest zawyżona, a wręcz wydaje mi się że lekko zaniżona
Po tym co widzialem w Final Four w Pradze to Macerate głównie ciągnie
Igor Omrcen. Słabo spisuje się
Sebastian Świderski w ataku i jeżeli początek meczu mu nie wyjdzie to potem cięzko mu żeby się odnalazł. Lepiej atak się rozkłada w drużynie Sisleya. Tam przewodzi oczywiście Fei, ale w sukurs idzie mu Cisolla.
Wszystko może się odegrac na przyjęciu a w tym elemencie widoczne były błędy w zespole Maceraty. Corsano jak na libero nie spisywal się najlepiej, do tego Świderski. Więc jedynym w miare pewnym punktem wydaje się
Matteo Martino.
Teraz może warto przejśc do historii spotkań. Wogóle spotykaly sie ze sobą 49 razy ( 24 zwyciestwa Maceraty, 25 zwyciestw Treviso).W fazie play off grali 15krotnie ( 7 win Maceraty, 8 Treviso). W sezonie zasadniczym dwa sukcesy Maceraty. Zatem w tym sezonie już 4-0 można powiedizec na korzysc gospodarzy dzisiejszego meczu. Jednak nie sa to wcale łatwe zwyciestwa. Gwarancja emocji w tym meczu jest duża. Na trzech setach nie powinno się moim zdaniem skończyc. Rywale chcą jeszcze przedłużyc swoje nadzieje na wygranie tej rywalizacji a do tego potrzeba dzisiaj wygrac i walczyc na noże
Do pokrycia overa starcza 4 sety zakończone wynikiem 25:21...
:siata
erugia-Copra Piacenza Typ : 1 @ 1,70 bet365
1:3
Jescze odwołam się do meczu który tak ładnie opisal
akselek
W sumie Piacenza wcale tak łatwo miec dzisiaj nie powinna. Perugia sadze że wcale tak łatwo meczu nie odda. Na własnym terenie sa w stanie nawet pokusic się o win w tym meczu i to właśnie takiego wyniku bym się spodziewał. Panuje myślę lekki hurraoptymizm przed zwycięstwem Copry. A wcale takie pewne to nie jest jak dla mnie. Nie znajduje jakiś przekonywujących argumentów do zwyciestwa gospodarzy ale sądze mają okazje by pokusic się o zwyciestwo. Nie po to tak dobrze grali w końcowce fazy zasadniczej by odpaśc tak szybko w fazie play off. Może to będzie pusty slogan ale własny parkiet, wielka ambicja przemawiają za gospodarzami.
Oprócz tego zostanie rozegrany jeszcze dzisiaj mecz Itas Diatec Trentino-Tonno Valentia i w tym mecz nie spodziewam się innego wyniku jak zwyciestwo gospodarzy z Michałem WIniarskim w składzie.
Kurs @ 1,16 bet365
3:2 na
podbicie ako uważam że bardzo dobry
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz na dzisiejsze mecze