>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

League Of Legends - sezon 2025 (LEC, LCS, LPL etc.)

Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Dziś pod lupę biorę dwa spotkania, więc zapraszam:

Fajnie Miec Sklad v Partizan Esports

Drużyna z Rybsonem na czele zdecydowanie lepiej wypada w grupowych team fight'ach, co pokazały ostatnie spotkania - od pierwszych minut troszkę w plecy, a później totalna dominacja. Co mam na myśli jeżeli chodzi o dominację? Dobrze rozegrane cele, które Rybson zdecydowanie ma na priorytecie. Ogólnie jak dla mnie to cały skład FSM jest naprawdę dobry, chociaż czasem mam zwątpienie w Frajgo czy wybory Mrozka, ale wtedy zdecydowanie Zamulek i minemaciek ciągną grę do góry. Jeżeli chodzi o zespół PE to również zespół, który lubi grać agresywnie - myślę, że to będzie ciekawe spotkanie Rybsona z SteFanem. Myślę, że to właśnie dżungla i mid będą dziś królować jeżeli chodzi o znaczenie w tej grze. Chociaż z drugiej strony to może właśnie zamulek wyciągnie na dzień dobry Luciana albo Varusa i zdominuję linię. Oglądałem ostatnio gry Rybsona, w których wpadł na Simnivaka, naprawdę widać, że komunikację ma wypracowaną bardzo dobrze, wie i kiedy gdzie podejść - dlatego liczę, że dziś będzie znaczącym graczem w 2 spotkaniach.

Moje typy na to spotkanie to więc:

Wygrana FSM - 1.22 @ Betclic
Poniżej 2.5 map - 1.55 @ Betclic
minemaciek powyżej 22.5 asyst - 1.65 @ Betclic
Liczba śmierci na mapie 1 i 2 (łącznie) - powyżej 7.5 (Whistle) - 1.65 @ Betclic

Kolejne spotkanie to:

Zero Tenacity v GnG Amazigh

Tutaj bez opisu większego, ZT to mocny zespół, który zdecydowanie jest faworytem, tak jak FSM w pojedynku powyżej. Z10 fajnie podchodzi do map jeżeli chodzi o długi termin, nie podpalają się nawet z słabszym zawodnikiem. Widzę dziś Jacę na Leonie albo Naucie, gdzie naprawdę fajne kotwice sadzi. Wiemy, że bot lubi grać agresywnie od początku, Jaca ma już taki styl i dlatego też myślę, że śmiało można iść w wynik z asystami w jego stronę.

Wygrana ZT - 1.18 @ Betclic
2:0 dla ZT - 1.70 @ Betclic
Jacktroll powyżej 23.5 asyst - 1.80 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +785
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
BK ROG Esports v Fajnie Miec Sklad

FSM prezentuje ostatnio bardzo solidną formę i realnie może powalczyć nie tylko o jedną mapę, ale nawet o całe zwycięstwo. Francuska drużyna wygląda mocniej na papierze, ale FSM ma swój styl – ryzykowny, agresywny, często zaskakujący – który może całkowicie wybić rywala z rytmu. Trzeba będzie uważać na Szygendę i Omona – to gracze, którzy potrafią przejąć kontrolę nad grą. Kluczowe będą więc wybory Mrozka i aktywność Rybsona, którzy mogą skutecznie ograniczyć wpływ przeciwników na rozgrywkę. Sporo zależy też od Zamulka – lidera, który musi pociągnąć zespół w najtrudniejszych momentach. Na bocie nie można zapominać o minemacku, który potrafi świetnie inicjować walki – to może dać ogromną przewagę. Frajgo z kolei będzie chciał coś udowodnić, co może przełożyć się na ambitną, pełną pasji grę. FSM ma przed sobą trudne wyzwanie, ale też ogromną szansę. Jeśli zagrają odważnie i z głową – mogą dziś sprawić dużą niespodziankę.

Powyżej 3.5 map - 1.80 @ Betclic
Fajnie Mieć Skład (+ 2.5 map) - 1.75 @ Betclic
Wygrana FSM - 7.00 @ Betclic (dla odważnych, ja zagrałem for fun 1:3 / 2:3).

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2380
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Boostgate v ULF Esports

Moim zdaniem dziś jedynym rozsądnym wyborem na EMEA Masters pozostaje Boostgate. To drużyna, która prezentuje się zdecydowanie najlepiej na tle pozostałych ekip i w obecnej formie trudno szukać realnych zagrożeń dla ich pozycji. Jeśli chodzi o graczy, to szczególnie warto zwrócić uwagę na Patcha. To support, który nie tylko doskonale rozumie swoją rolę na mapie, ale też aktywnie uczestniczy w praktycznie każdym zabójstwie swojej drużyny. Jego rotacje – najpierw zejścia z dolnej alei do mida, a potem świetnie zaplanowany swap na topa – świadczą o dużej świadomości gry i doświadczeniu. Patch ewidentnie wie, kiedy i gdzie się znaleźć, aby zapewnić swojej drużynie przewagę. Spodziewam się, że już na pierwszej mapie zobaczymy przynajmniej 15 asyst po stronie Patcha. Styl gry tej drużyny, oparty na agresywnej kontroli mapy i skutecznej egzekucji, powinien przełożyć się na dynamiczną rozgrywkę z dużą liczbą zabójstw. Liczę na widowiskowy mecz z wyraźnym wskazaniem na faworyta.

Patch powyżej 24.5 asyst na pierwszej i drugiej mapie - 1.72 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2531
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
GIANTX Pride v Gentle Mates

Na dziś przedstawiam państwu dwa typy, które moim zdaniem warto sprawdzić. Pierwszy to oczywiście gładziutka wygrana GIANTX Pride, a druga to liczba asyst dla zwodnika Edrote (Erdote Powyżej 19,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1.72 @ Betclic), który moim zdaniem spokojnie już na pierwszej mapie osiągnie liczbę około 14/16. Nie jestem aż tak super zaznajomiony z drużyną, którą faworyzuję, jednak zobaczyłem kilka urywków, które śmiało pozwalają stwierdzić, że w tym spotkaniu będzie gra do jednej bramki, dlatego też nie będę zdziwony jeżeli w tym spotkaniu zobaczymy gładkie 3:0 - kurs również kursi. FMS zaskoczyło, ale nie sądzę, aby GM miało taką moc przebicia. Mocno stawiam tutaj na strategiczne podejście w początkowej fazie gry, a później to już tylko czyszczenie mapy (więc zabójstwa i asysty). Myślę, że pierwsze 10 minut będzie spokojne, a póżniej Feisty i Aetinoth się odpalą. Spotkanie o 17:00, polecam oglądać i mocno kibicować GP!

-1.5 map dla GIANTX - 2.20 @ Betclic
Erdote Powyżej 19,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1.72 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Gentle Mates v Barça eSports

Thayger Powyże j 15,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1,80 @ Betclic

Moim zdaniem super kurs, który zdecydowanie został zaniżony. Oczywiście Gentle Mates mnie ostatnio zaskoczyło (można powiedzieć, że nawet pozytywnie), ale jednak Barca Esport ma moim zdaniem lepszą strategię podchodzenia do obiektów, jak i samych walk drużynowych. Nie możemy zapomnieć również, że mamy tutaj Czekolada, który moim zdaniem dobrze sobie radzi. Jeżeli chodzi o dżunglera Barcy, to zawodnik, który wybiera agresywnych czempionów, co tylko strzyja ilości asyst. Myślę, że spokojnie zobaczymy koło 20 asyst dla tego zawodnika. Wiadomo, że teraz gra się Vi, Trundle, Xina oraz Naafiri. Jeżeli Thayger wybierze właśnie Naafiri albo Trundle, bez problemu będziemy mieć wygraną w kieszeni. Nawet jeżeli GM wygra pierwszą albo drugą mapę, jestem przekonany, że nie będzie to mała liczba zabójstw, a spokojnie zobaczymy po 25+ na każdej mapie. Dla mnie to jedyny słuszny typ na dziś, któremu poświęciłem chwilkę.

Powodzenia! 🧨

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2829
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
BK ROG Esports v Los Ratones

Velja Powyżej 5,5 Zawodnik - Liczba śmierci - Mapa 1 & 2 - 1.90 @ Betlic

Doss Powyżej 19,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1.72 @ Betclic

Jak dla mnie dwa typy dziś, które warte uwagi są. Nie śledziłem drużyn aż bardzo, ale widzę, że obecnie wszyscy faworyzują Los Ratones - nic dziwnego, są to doświadczenie zawodnicy, którzy grali w najlepszych ligach. Ja jednak mam trochę inne zdanie. Moim zdaniem to drużyna, która po prostu sobie gra for fun i wykorzystuje doświadczenie, które zdobywali latami na scenie międzynardowej. Jak dla mnie to właśnie dżungler LR nie do końca pasuje w kompozycję tego składu, co równa się troszkę chaotycznymi grami - dużą ilością śmierci. Dodatkowo widzimy, że pickują czempionów, którzy potrafią potem ginąć po 5 do 10 razy na jednej mapie, co jest totalnie nieporozumiem. To właśnie nasuwa myśl, że LR nie skupia się tak bardzo na wygranej tak jak inne drużyny. Spotkanie o 17:00, czy zobaczymy kolejny raz Veliję umierającego raz po raz? Oby tak!

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Los Ratones vs Barca eSports

Nie ma kursów na zawodników jeszcze, ale już stawiam twardo na Barcę. Kurs jest bardzo obiecujący, więc śmiało można stawiać na typy, które podam poniżej. Moim zdaniem Barca to zdecydowany faworyt, który powinien rozgomić Los Ratones 1:3 bez problemu. Nie będę zdziwiony jeżeli będzie to walka nawet do 0. Obecnie Thayger i Czekolad to mega mocny skład. Zdobywanie przewagi od pierwszych minut, smoki, heraldy, barony - wszystko na ich korzyść. Barca potrafi pięknie wykorzystać rotację zespołu. Coś dzieję się na dolnej alejce? Automatycznie herald leci na górą aleję i dwie wieże dla Barcy zdobyte. Czasem jedynie mogę im zarzucić złe rozłożenie graczy przez co zostają wyłapani jako pojedyncze jednostki, natomiast w walkach drużynowach jest niesamowita. Do 20 minut średnie prowadzenie to około 2 tysiące w przewadze złota, to samo map, jak i smoków. Jeżeli chodzi o LR to zdecydowanie nie jestem fanem ich gry, chociaż z BKR pokazali swoje mocne strony, jednak Baus i Crownie nadal mnie nie przekonują. Widzę, że kursy spadły z 2.50 do 2.15 w dość szybkim czasie, myślę, że zobaczymy tutaj pewnie koło 1.90, 2.05 finalnie. Nie mieli łatwo z BKR, więc z Barcą tymbardziej. Będę zdziwiony jeżeli wygrają. Obawiam się tylko, że Czekolad czasem może coś odwalić w momencie, którym najbardziej będzie potrzebny, ale może finał zmotywuje go do bycia MVP? Oby!

Wygrana Barca eSports - 2.15 @ Betclic
Barca Esports (+1.5) - 1.52 @ Betclic
Barca eSports (-1.5) - 4.30 @ LV Bet

Dodam kursy na zawodników poniżej jak się pojawią.

EDIT: Smutno się to oglądało, to nie ta Barca co grała przeciwko KC.

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Los Ratones vs Barca eSports

Zawodnik - Liczba asyst - Mapa 1 & 2 - whiteinn Powyżej 20,5 - 1.65 @ Betclic
Zawodnik - Liczba asyst - Mapa 1 & 2 - Czekolad Powyżej 13,5 - 1.80 @ Betclic
Zawodnik - Liczba śmierci - Mapa 1 & 2 - Velja Powyżej 4,5 @ 1.58 @ Betclic

Dodatkowe kursy na spotkania odnośnie asyst i zabójstw. Dalej idę w stronę pełnej dominacji Barcy - obym się nie przeliczył, ale mam dobre myśli odnośnie tego spotkania. ;)

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
MSI, mamy to! Nareszcie znalazłem odrobinę czasu, aby sprawdzić spotkania, oglądnąc kilka meczy, sprawdzić poprzednie spotkania i śmiało zacząć typować.

Więc obecnie przedtawiam CTBC Flying Oyster v T1.

Jako, że jest to pierwsza gra T1 na MSI to mogę zaprezentować typ na Dorana, który moim zdaniem świetnie gra na topie, zdecydowanie lepiej niż Driver. Moim zdaniem tutaj będzie totalna dominacja, różnica klas jest niesamowicie duża i tutaj będzie na pewno mnóstwo akcji przemyślanych przez T1. W większości akcji Doran bierze udział, który zbiera niesamowitą liczbę asyst, dlatego dziś prezentuję ten typ:

Doran powyżej 14.5 asyst na 1 i 2 mapie @ Betclic - 1.72

Byłem ciekaw jeszcze supporta Kerii, ale jako, że są to pierwsze gry, spróbuję się wstrzymać i zobaczymy jak się potoczą te mistrzostwa.

Doggo powyżej 5.5 śmierci na 1 i 2 mapie @ Betclic - 1.58 @ Betclic

Myślę, że Oner skupi się na dolnej alejce, co będzie prostą drogą do szybkich wygranych.

EDIT:

1 mapa wedle przewidzeń, druga to już wręcz przeciwnie.

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik

Bardzo ciężko typuję się obecne gry, czołowe drużyny są naprawdę w fatalnym stanie, ciągle nie jestem pewien czy to wina tych zmian, które weszły w ostanich aktualizacjach czy może po prostu świeża krew wchodzi "na rynek". W dzisiejszym spotkaniu MSI próbuję postawić na dominację G2 mimo wszystko, szczególnie po grze przeciwko GenG, którą moim zdaniem fajnie pokazali ze swojej strony. Przyznam szczerze, że stawiałem na czyste 3:0 dla GenG. Na dziś mam kilka typów, ale skupię się głównie obecnie na jednym zawodniku, to będzie właśnie BrokenBlade, który moim zdaniem na Jaxie pokazał niesamowitą grę, którą liczę, że powtórzy przeciwko FQ. Jeżeli chodzi o FQ, to LTA region, w którym naprawdę dobrze sobie radzą. Mają tam Bwipo, który grał w Fnatic oraz dwóch Polaków, jednak myślę, ze dziś śmiało możemy zobaczyć powyżej 3.5 map, ale to z korzyścią dla G2. BB to gracz, który skupia się na targetach oraz na tym, aby jak najbardziej wspomóc swoją drużynę. Dobrze wiemy, że górna alejka to ta, która ma przetrwać, farmić, puszować i wygrywać. Dokładnie tak sądzę, że zobaczymy dziś grę. BB puszujący górną alejkę, teleport na plecy i bank 3 asysty od ręki. Chciałbym, aby wyciągnął Gwen, Siona albo Renektona, co sprawi, że spokojnie liczba asyst zostanie pokryta.

BrokenBlade Powyżej 11,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1.72 @ Betlic
Labrov Powyżej 20,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1.72 @ Betlic
G2 Esports (+1,5) - 1.40 @ Betlic

Ostatnia edycja:
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Anyone's Legend v CTBC Flying Oyster

W tym meczu Anyone’s Legend wygląda na zdecydowanego faworyta i raczej nie powinno być tu większego zaskoczenia. Są w dobrej formie – pokonali FlyQuest 3:1 i stoczyli bardzo wyrównaną serię z Gen.G, przegrywając dopiero po pięciu mapach. Grają pewnie, mają dobrą kontrolę tempa i zwykle dominują w późniejszych fazach gry. CTBC Flying Oyster też potrafi zaskoczyć – zagrali niezłą serię z T1 i pokonali KOI 3:1, ale Anyone’s Legend to jednak wyższy poziom. Jeśli AL dobrze zacznie, raczej nie odda już kontroli. Najbardziej prawdopodobny wynik to 3:1 dla AL – może CFO urwie jedną mapę, ale pełna seria raczej im się nie uda. Dobre opcje na zakład to zwycięstwo Anyone’s Legend albo wygrana z handicapem -1.5 mapy.

Wygrana AL - 1.20 @ Betclic
AL (-1.5 map) - 1.55 @ Betclic

Ekstra:
Wygrana AL 3:0- 2.70 @ Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +809
Przemkowsky. 144K

Przemkowsky.

Użytkownik
Gen.G v T1

Nie spodziewałem się T1 w finale, nie będę kłamał, ale mieli też dużo szczęścia bo AL oddało 5 mapę dosłownie za darmo wczoraj. Nie ma co ukrywać, gdyby AL grało dosłownie tak jak na mapach, które wybrali naprawdę dobre picki, przemyślane. Jednak dwie mapy dosłownie oddali na korzyść T1. Jeżeli chodzi o T1, dobrze wiemy, że z GenG mają problem niestety, co prawda walczą i próbują, ale ostatnio również zakończyli w 5 mapach. Jeżeli chodzi o skład, znacznie bliżej mi do Rulera niż do Gumy, który wczoraj mimo wszystko naprawdę pokazał poziom i udało mu się nawet Athakana nawet ukradł zespołowi AL. Dla mnie dziś kilka typów jest warte uwagi, więc:

Wygrana Gen.G - 1.50 @ Betclic
Duro Powyżej 21,5 asyst na 1 i 2 mapie - 1.80 @ Betclic
Faker zostanie zabity powyżej 6,5 razy na 1 i 2 mapie - 2.00 @ Betclic

Dodatkowo właśnie myślę, że to właśnie GenG skupi się na ubiciu Fakera, co by morały poszły w dół. Chciałbym zobaczyć Canyona na Nocturnie i Xinie, wtedy będę bezpieczny jeżeli na 1 / 2 mapie zostaną wybrane te picki właśnie.

Do góry Bottom