Osobiście gram dzisiaj 2 dość pewne spotkania po bądź co bądź nie wysokich kursach, ale za to za dużą stawkę. Pierwsze spotkanie to mecz
Mołdawia - Grecja i moim zdaniem bardzo dobry kurs na zwycięstwo Greków, obecnie w granicach
1,40. Co o tym sądzicie? Myślę, że Grecy po ostatniej porażce ze Szwajcarami na ich obiekcie stracili szanse na pierwsze miejsce w grupie i powalczą jedynie o drugą lokatę. Jednak nie będzie to takie łatwe, gdyż po piętach depcze im
Łotwa i muszą się sprężyć, aby odskoczyć Łotyszom na bezpieczną odległość. W meczu z Mołdawią nie wyobrażam sobie, że Grecy nie przywiozą kompletu oczek. Mołdawianie to obecnie najsłabsza ekipa w tej grupie. Na koncie zaledwie 2 oczka, po dwóch remisach 0:0 z Luksemburgiem. Reszta spotkań to same porażki. Grecy ostatnio spuścili dość z tonu i dali odskoczyć Szwajcarii na 6 oczek. Kluczowym momentem wydawały się być 2 porażki z Helwetami, najpierw u siebie 2:1 , a następnie 2:0 na wyjeździe. Jeżeli teraz w meczu z Mołdawią Grecy stracą jakieś punkty będzie to dla nich prawdziwa katastrofa i zagmatwanie sobie sytuacji w grupie. Ważnym spotkaniem dla układu tabeli będzie mecz Łotwy z Szwajcarią. Pewne jest, że jedna z tych ekip straci punkty, kto wie, czy nie dwie ekipy, remis bowiem jak najbardziej prawdopodobny, wtedy Grecy przy swoim zwycięstwie odrobią cenne punkty i albo zbliżą się do Szwajcarów, albo odskoczą Łotwie. Jak dla mnie jeden z pewniejszych spotkań tego dnia.
Mołdawia - Grecja 2 @ 1,39 betfair 1:1 Bramka w 90 minucie dla Mołdawii.... żal
Drugi mecz jaki na dziś wybrałem (do dubelka do Grecji) jest potyczka
Albanii z Danią i wcale nie stawiam tutaj na Duńczyków. Typ jaki wybrałem w tym meczu to
under 3,5 po dość satysfakcjonującym kursie 1,30. Duńczycy raczej na 90 % wygrają grupę i znajdą się w MŚ 2010 w RPA. Są naprawdę w świetnej formie. Zachowują zimną krew w kluczowych momentach ważnych spotkań (końcówka meczu z Porugalią w Lizbonie wygranego 2:3) a przede wszystkim są skuteczni (0:1 ze Szwecją). Z Albanią grali już u siebie. Tam udało się zaaplikować gościom 3 gole i nie stracić żadnego. Skoro u siebie strzelili 3 to w Albanii będzie o to znacznie trudniej. Dunczycy słynną głównie z dobrej defensywy. Do tej pory stracili zaledwie 3 gole, co jest fenomenalnym wynikiem. Większość spotkań, które rozegrali do tej pory w kwalifikacjach, szczególnie wyjazdowym kończyło się niezbyt wysokimi wynikami (0:0 z Węgrami, 0:1 ze Szwecją, 0:3 z Maltą). Rywal Danii, czyli Albania u siebie jest naprawdę groźnym zespołem. Każdy kto gra tam mecze wyjazdowe, musi liczyć się z trudną przeprawą. Być może Albańczycy nie grają jakiegoś wielkiego futbolu i nie wygrywają zbyt często spotkań, to jednak wywieźć z tamtąd 3 oczka jest bardzo trudno. Przekonali się o tym Portugalczycy, którzy wygrali swoje spotkanie z Albanią 2:1 trafiając gola w doliczonym czasie gry. Praktycznie każdy wynik zespołu Albanii oscyluje poniżej linii 3,5 gola, to może być troche nie pokojące, gdyż zadziałać może prawo serii, ale wątpie w to. Do tej pory Albania u siebie 0:0 ze Szwecją, 3:0 z Maltą, 0:1 z Węgrami i 1:2 z Portugalią. Na wyjazdach jest podobnie. Z Danią 0:3, z Maltą i Portugalią 0:0, a z Węgrami 0:2. Sądzę zatem, że ciężka przeprawa czeka Danie. Nie wątpie w to, że wygrają, bo są faworytami, jednak będzie im ciężko. Im dłużej Albania utrzymywać będzie korzystny wynik tym ciężej Danii będzie cokolwiek trafić. Linia dosyć bezpiecznie ustawiona jak dla mnie.
Albania - Dania (under 3,5) 1,30 betfair 1:1
Razem daje to dość solidny kurs 1,81, który zagrany "grubo", może przynieść wysoki zysk.
Co sądzicie?