>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Kwalifikacje do Eurobasketu 2013

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Hmmm czy Austria taka radosna? Graja to co moga i potrafia, brak dobrej 4 i centra powoduje, ze deske ciagle przegrywaja i musza sie skupic na szybkim, dobrym rzucie. Moze to troche wygladac na radosny basket ale to jest glowna przyczyna takiej taktyki. Pod koszem Wegrzy nie sa potega ale jest duet Lorant - Trepak (206 cm - 210 cm) spelnia swoja role. Niżej Trotter, Hanga, Vojvoda, Witmann, Horvath wiec ma kto grac. To nie sa gorsi gracze od liderów Austrii a tacy graczy jak Adam Hanga mala roznice robia. Plus ta przewaga pod koszem.

Wegry 1,72 2/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Co do meczu Słowacji to nie zagra Gavel - 25.9 ppg. Myślę, że spokojnie można spróbować na Serbów z handicapem albo jakiś underek Słowaków. Bez swojego lidera nie powinni tutaj być żadnym zagrożeniem dla Serbów, pogrom izi wg mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Belgia-Finlandia
Finlandia +3,5✅
betsson 1,87
Belgowie już chyba nie myślą o graniu w kosza.Porażka ze słabiutką Szwajcarią to kabaret.I taki zespół jest stawiany jako faworyt w tym spotkaniu,mimo kompromitującej porażki z Finami na wyjeździe.
Mi nie pozostaje nic innego jak cieszyć się z wystawionego kursu.Finowie wprawdzie i tak mają pierwszą pozycję w kieszeni,chociaż hipotetycznie mogą przegrać z Belgami wysoko a Polacy rozgromią Albanię i jakimś cudem w ostatnim spotkaniu nie pokryją różnicy punktów i Polska wyjdzie z pierwszego.Bardzo mało prawdopodobne.Ale dla pewności powinni po prostu wygrać oba spotkania.
Finowie grają bardzo ciekawie w ataku i potrafią zdobywać bardzo dużo punktów.Choć moje obserwacje tyczą się spotkania z naszą słabo broniącą reprezentacją.Ale Belgowie na pewno nie będą bronić lepiej.W obronie Finowie mieli olbrzymie problemy z Gortatem,ale Belgowie nie mają tak dominującego fizycznie zawodnika więc na pewno będzie im łatwiej.
Zespół Fiński posiada kilku zawodników potrafiących zdobywać punkty i nawet jeśli jeden zagra słabo w ataku to inni zastąpią go.
Izrael-Słowacja
Izrael -27,5✅
1,87 betsson
Izrael zdobywa sporo punktów,a Słowacy po raz kolejny wystąpią bez swojego lidera.Po raz kolejny spodziewam się pogromu,w poprzednim spotkaniu Serbom nie chciało się grać w koszykówkę i nie pokryli handi i rzucili żałośnie mało punktów.
Izrael ma o co walczyć bo w tym momencie nie wychodzą do eurobasketu i muszą wysoko wygrać ze słabiutką Słowacją

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? Łotwa - Gruzja (HC 0/+3) --&gt; 2 - 1,83 (bet365) 3/10 ✅ 70-73
Ciekawie zapowiadają się dziś 2 spotkania. Łotwy z Gruzją i Belgii z Finlandią. Lepszym spotkaniem będzie chyba mecz Łotwy z Gruzją. Lekkim faworytem jest drużyna Łotwy, ale to przez to, że są gospodarzami. Niestety bet365 nie wystawił (może jeszcze wystawi?) dodatkowych HC, a myślę, że opcja dodatniego HC na Gruzinów w okolicy 5-7 pkt byłaby jak najbardziej do pogrania. Spodziewam się meczu na styku punkt za punkt. I wcale nie stoją Gruzini na straconej pozycji w tym spotkaniu. A pomyśleć, że sytuacja byłaby z goła inna gdyby nie przegrali frajersko z Holandią. W 1wszym spotkaniu w Gruzji Gruzja wygrała 79-76. Fakt, że Gruzini na wyjazdach grają troszkę gorzej niż w swojej hali, ale mecz o 2 miejsce w tabeli myślę, że zrobi swoje ;)

???? Węgry - Chorwacja --&gt; 2 - 1,33 (bet365) 6/10 ✅ 79-81
Chorwacja w poprzedniej kolejce odniosła bardzo ważne zwycięstwo pokonując w grupie 2gą Ukrainę 84-80. Bardzo zacięte spotkania były między tymi drużynami, bo 1wsze spotkanie wygrała tez Chorwacja tylko 1 pkt po dogrywce. Awans już pewny, ale nie sądzę, żeby Chorwaci dali się w przed ostatniej kolejce pokonać słabym Węgrom, którzy szans na awans już nie mają, a w ostatniej kolejce zostali zmasakrowani przez Austriaków różnicą 16 pkt, którzy specjalnie dobrym koszykarsko krajem nie są. Ten mecz powinien być dla Chorwatów podsumowaniem tych eliminacji i łatwą wygraną z rozbitymi Węgrami. I nawet rezerwowi Chorwaci powinni poradzić sobie ze słabymi w tych eliminacjach Węgrami.

Otrzymane punkty reputacji: +21
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Polska - Albania
Typ: over 166,5 ptk
Kurs: 2,02
Buk: Pinnacle

Dziś o godz. 20:30 reprezentacja Polski zagra z reprezentacją Albanii w ramach eliminacji do Eurobasketu 2013. Polacy w Lublinie będą mieli okazje świętować awans do ME przed własną publicznością. Polacy są liderami grupy E, Albania nie wygrała w grupie nawet meczu i zajmuje ostatnie miejsce.

Polacy wygrali w Albanii 67:105. Wcześniej Albania grając na wyjeździe przegrała ze Szwajcarią 93:84, Belgią 97:56 i Finlandią 112:77. Widać więc, iż Albania jest przeciwnikiem o 2 klasy gorszym od naszej reprezentacji i w meczach wyjazdowych traci mnóstwo punktów. Myślę, że Polacy z pewnością przekroczą granicę 100 ptk, a spotkanie będzie miało podobny przebieg do meczu Finów z Albańczykami. Polacy zagrają na luzie wiedząc, iż wysokie zwycięstwo pozwoli im walczyć o zwycięstwo w grupie (jeśli Finowie stracą punkty z Belgami lub Szwajcarią). Polacy wygrali 4 mecze z rzędu, mam nadzieje że dołożą kolejne wysokie zwycięstwo przedłużając ta szczęśliwą passę.

Kadra Polski na mecz z Albanią:
Łukasz Koszarek, Robert Skibniewski, Dardan Berisha, Piotr Pamuła, Mateusz Ponitka, Łukasz Wiśniewski, Michał Ignerski, Adam Waczyński, Przemysław Zamojski
Marcin Gortat, Przemysław Karnowski, Damian Kulig, Jakub Wojciechowski

K 195

kosmos111

Użytkownik
Zdecydowanie nie jest dobrze, a mówię to jako długoletni kibic Serbów ???? Ze starej gwardii tylko Krstić trzyma poziom, Dusko czy Milos graja mega nierówno, o Tepiciu to nawet mi się nie chce pisać... Macvan i Rasić też dużo poniżej poziomu. Sytuacja teraz nieciekawa, forma jest... jak jest. Trzeba wierzyć w magię gali Pionir, bo inaczej Eurobasket obejrzą w tv..
A łatwo na pewno nie będzie, Żydki w formie, Eliyahu dziś nawet triple double wykręcił.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Sytuacja raczej nie zaskakuje, tylko potwierdza sezon ligowy. Dusko gral dobrze ale nie zawsze, Milos wiadomo chyba nie trzeba tlumaczyc co mu w glowie siedzi a jedynym dobrze, regularnie grajacym byl Krstic. Cala ta druga linia zawodzila non stop. Pojedyncze dobre wystepy. Teraz to samo widac w kadrze. Jakby zgrali sie i dali z siebie wszystko to jeszcze ale ta serbska ambicja jakos nie bardzo dotyczy akurat koszykarzy. Żydki z meczu na mecz coraz lepiej potwierdzam chociaz, jak powszechnie wiadomo, im nigdy nie wolno ufac.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Niemcy - Azerbejdżan +14 1.82
Panbet
2/10

Niemcy - Azerbejdżan 9.25
Expekt
1/10

Dla nich wygrana to jedyna szansa na awans, więc lekko spróbuję, bo Niemcy bez motywacji totalnie. Azerbejdżan ma gorsze H2H ze Szwecją i Bułgarią, więc nic im nie da nawet niska porażka. Także taki wariant wybrałem.

Serbia - Izrael +13 1.86
Pinnacle
3/10

Serbia - Izrael 8.17
Pinnacle
1/10

Serbia gra słabiutko w tych eliminacjach, z Estonią plecy, z Islandią ledwo co im się udało wygrać. To nie jest ta ekipa, która jeszcze niedawno była 2-3 siłą w Europie. Dają ciała konkretnie, a tutaj czeka ich ciężki mecz, bo może i Izrael nie będzie grał na miliard procent, żeby za wszelką cenę tutaj rozgromić Serbów, ale co by nie powiedzieć to są profesjonaliści, którzy mają pewne umiejętności i nagle nie zapomną jak się gra w kosza. A, że zawsze lepiej wygrać to wiadomo, oni też to wiedzą zapewne. Także jak dla mnie szanse na win Izraela sporo większe niż mówi to kurs, także pobieram.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Gruzja(-13)1.92 4/10 ⛔
Linia fajna,Gruzja to cholernie niebezpieczny team ale mają chwile słabości i dekoncentracji.Oglądałem mecz z Łotwą i zrobili na mnie ogromne wrażenie.Mocni pod koszem,kilku dobrych strzelców powinni zrewanżować sie holendrom za porażke na ich parkiecie.To był wypadek przy pracy i takie mecze sie zdarzają.Dzisiaj chcąc przypieczętować awans powinni ograć rywala na luzie.Linia 13pkt jest do przeskoczenia.
No tak,jak zwykle jedna kwarta pieprzy cała zabawę

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Witam wszystkich już w nowej roli na forum.
Wczoraj w wolnej chwili zagrałem handicap na Azerów.Olo ma sporo racji,Azerowie wiedzą ,że Szwecja wygra swoje spotkanie wysoko więc awans muszą sobie sami wywalczyć.Niemcy bez większej presji mają zapewniony awans z pierwszego miejsca,spotkanie chyba dadzą radę wygrać ale wątpię żeby pokryli handicap.
Bardzo często zdarzało się,że słabszy team wygrywał takie spotkania gdy miał nóż na gardle a faworyt mógł zagrać na luzie.Mimo nawet sporej porażki na własnym parkiecie Azerowie mają bardzo dużą motywację aby wywalczyć korzystny wynik.
Turcja-Czechy
Czechy +12,5 ⛔
1,87 betsson
Kolejny typ wart uwagi.Czesi muszą walczyć o utrzymanie swojej pozycji bo w małych punktach wszystko jest możliwe jeszcze.Goście na papierze są lepszym zespołem a jak pokazały te eliminacje duet Preldzic-Erden nie jest jeszcze gotowy na osiąganie dobrych wyników.Turcy mają bardzo wąski skład,co mści się na ich bilansie.
Tak duży handicap jest jak najbardziej warty zagrania,zwłaszcza że w pierwszym spotkaniu pomiędzy tymi zespołami Czesi wygrali różnicą aż 18 punktów.

Nie ma co Czesi chyba nie mieli ochoty grać dzisiaj w kosza. :;/:

K 1K

komandos5

Użytkownik
Co do Gruzji to moze dodam ze w ich szeregach nie zagra dzis Zaza Pachulia Holendrzy natomiast w Gruzji zameldowali sie w 10 bez Francisco Elsoni ( ktory grywal blisko 20 minut w meczu ) oraz Thomas Koenis ktory jednak grywal epizody , Gruzini niby mowia ze sa godni rewanzu i chca wysoko wygrac ale co oni maja mowic , brak zazy mowi wszystko bym powiedzial ;)

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Co do Czechów to jak przegrają np 13 czy 15 punktami to też im się nic nie stanie, bo i tak będą mieli lepsze H2H od Turków i będą na 2 miejscu, także tutaj bym uważał, bo jednak między tymi 18, a 12 punktami jest trochę różnicy, a to jest właśnie ten margines błędu, na który spokojnie sobie mogą pozwolić.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Co do Czechów to jak przegrają np 13 czy 15 punktami to też im się nic nie stanie, bo i tak będą mieli lepsze H2H od Turków i będą na 2 miejscu, także tutaj bym uważał, bo jednak między tymi 18, a 12 punktami jest trochę różnicy, a to jest właśnie ten margines błędu, na który spokojnie sobie mogą pozwolić.
Zgadzam się,ale nigdy zespoły nie kalkulują iloma mogą przegrać,bo zazwyczaj odbija im się to czkawką.Czesi muszą i tak grać najlepszymi zawodnikami,a moim zdaniem są zespołem znacząco lepszym i tak duży handicap został wystawiony chyba na wyrost.Osobiście daję nieco większe szanse gościom w tym spotkaniu zwłaszcza,że kebaby udowodnili,że w końcówce brakuje im &quot;jaj&quot; przykład- ostatnie spotkanie z Włochami.

K 1K

komandos5

Użytkownik
Jeszcze moze cos na temat grupy Serbskiej , Izrael ma juz awans , bo tutaj 6 osobowa grupa ma takie same prawa jak pozostale nie odejmuje sie wygranych wiec Izreal obojetnie czego nie zrobi jest juz dalej , dla Serbow natomiast mecz o zycie bo beda juz znali wynik estoni ktora zapewne ogra Islandie i to wysoko i wtedy tylko wygrana da im awans
Czyli co ? Niemcy dzis puszczaja slabszym o klase azerom we wlasnej hali w meczu transmitowanym przez telewizje przy komplecie publiczonsci a grajacy o frytki Izeal z druzyna rownorzedna (naciagnalem troszke na zydow korzysc) walczy na calego bo lepiej jest wygrywac i wywala Serbow z eurobasketu ...hhmm NAPEWNO !
✅ ✅ ✅

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? Serbia - Izrael (HC -12,5/0) --&gt; 1 - 1,83 (bet365) 3/10 ✅ 83-67
Początkowo napisałem, że nie zaufam już Serbii. Ale robię to ostatni raz. Tylko z tego względu, że Izrael ma już pewny awans. Natomiast Serbia MUSI wygrać ten mecz właśnie takim HC jak podany przez większość buków. Mecz o życie dla Serbów, dla Izraela właściwie o nic. I to przesądziło o tym, że jednak zagram to spotkanie właśnie w stronę Serbów. Będzie to gigantyczna porażka tej reprezentacji jeśli dziś nie wywalczą tego awansu, Koszykówka w Serbii to sport narodowy więc dziś będzie taki tumult w serbskiej hali, że głowa mała. Liczę na naprawdę maksymalne spięcie Serbów i ogarnięcie tego HC co da im awans na EuroBasket. Brak tego awansu będzie wypominany tej reprezentacji przez lata. Prawdą jest, że grają bardzo słabe eliminacje, ale to jest taka drużyna, że w tym najważniejszym spotkaniu może zaskoczyć i zagrać tak jak się należy, a wtedy nikt nie będzie pamiętał słabych eliminacji. Choć uczciwie trzeba przyznać, że jak na tą grę linia HC jest wysoka...

Otrzymane punkty reputacji: +4
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Tak więc zakończyły się eliminacje do Eurobasketu, wszystko już wiemy. Niespodzianek nie było, kto miał awansować to awansował. Lista drużyn tutaj:

- Belgia,
- Bośnia i Hercegowina,
- Chorwacja,
- Czarnogóra,
- Czechy,
- Finlandia,
- Gruzja,
- Izrael,
- Litwa,
- Łotwa,
- Niemcy,
- Polska,
- Serbia,
- Szwecja,
- Turcja,
- Ukraina,
- Włochy.

Ponadto stawkę na Eurobaskecie uzupełnią:

- Francja,
- Grecja,
- Hiszpania,
- Litwa,
- Macedonia,
- Rosja,
- Słowenia,
- Wielka Brytania.

Garść najbardziej popularnych statystyk z kwalifikacji:

Jak widać uznawany za jednego z czołowych podkoszowych Europy Gortat miał bardzo znaczący wkład w grę naszej ekipy. Szkoda tylko, że Koszarkowi tyle brakuje do Nasha :-|

To teraz poczekamy sobie jeszcze rok na Eurobasket, a tymczasem 10 najlepszych (nie wiem wg kogo) momentów tych eliminacji:

http://www.youtube.com/watch?v=qf2u28jJEpA&amp;amp;feature=plcp

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom