Universidad Catolica - Colo Colo
Można powiedzieć, że to hit tej kolejki. Myślałem długo nad tym typem, ale koniec końców próbuję, miejmy nadzieję że się nie rozczaruje. Jedna jak i druga drużyna posiadają mega potencjały w ofensywie, chociaż może troszku gorzej wygląda w przypadku Colo Colo. W Catolice strzelanie bramek rozłożone jest na paru zawodników, Castillo, Noir, Jaime, Kalinski czy Buonanotte strzelają ostatnio sporo, dzięki czemu wyniki osiągane przez Uni często można porównywać do tych z hokeja. U siebie wyglądają na pewno lepiej, bardzo rzadko tracą punkty, a jedyną porażką na przestrzeni ostatniego roku to tak na prawdę sierpniowa wtopa z Wanderers. Ostatnie wyniki również napawają optymizmem, gdyż na ostatnie pięć spotkań ligowych strzelili trzynaście bramek, tracąc przy tym bramkę w każdym spotkaniu. Ogólnie to tylko dwa razy w tym sezonie nie pokryli bts. Ofensywa bardzo dobra, ale defensywa potrafi stracić, a do tego dzisiaj nie zagra podstawowy obrońca Magnasco. Natomiast w pomocy zabraknie byłego już gracza dzisiejszych gospodarzy czyli Jose Fuenazalidi.
W Colo Colo sytuacja wygląda troszku inaczej. Za bramki odpowiedzialny jest Parades i to głównie na jego barkach spoczywa strzelanie bramek. Widać, że jest w mega formie, bo w ostatnich dwóch meczach strzelił 5 bramek, hattrick z San Luis i gdyby wykorzystał rzut karny w meczu z De Concepcion to byłby i drugi. Ogólnie mówi się, że jego dobra dyspozycja sprawi, że znowu zostanie powołany do kadry narodowej. Zdaje się że w końcu goście weszli w sezon, bo po niemrawym początku rozgrywek ostatnie siedem spotkań zakończyli bez porażki. Nie mówię, że w tym spotkaniu przerwą tą serię, ale o zwycięstwo będzie im ciężko, ale remis leży w ich zasięgu. Ogólnie to w 2 z 4 spotkań wyjazdowych zaliczali bts, właśnie z Concepcion i Audaxem, gdzie już w 32 minucie spotkania gospodarze stracili Drocco i korzystny wynik był już sprawą odległą.
Podsumowując, mam nadzieję, że to nie będzie nudny mecz i bramki zobaczymy, gospodarze mega potencjał w ofensywie lecz niestabilność i osłabienia w defensywie, z drugiej strony będący w świetnej formie Parades i doświadczona spółka, wnioski bynajmniej dla mnie są jasne, idę w obie strzelą i over 2,5 bramki.
Kupon #2 Bet365
Universidad Catolica - Colo Colo @ BTS + Over 2,5 bramki - 1,90
2-2
Stawka : 2/10
+1,80j