>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kto Zostanie Mistrzem Anglii 2010/2011 ?

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Kto w tym nowym sezonie zostanie mistrzem Anglii ? ????
Zapraszam do głosowania w ankiecie oraz komentarzy swojego wyboru

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Wydaje mi się że jeszcze jest za wcześnie na jakiekolwiek typy. Najpoważniejszymi kandydatami są jak co roku Manchester United i Chelsea Londyn, ale z głosem się jeszcze wstrzymam :grin: Teraz wszyscy są myślami przy Mundialu...:razz:

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Noo chyba Chelsea. Man UTD bez poważnych ruchów transferowych, Arsenal stawia na młodzież która nie wytrzyma pełnego sezonu... A Man City na razie też cisza. Stawiam na The Blues, wspaniały skład, trener,! THE BLUES!

brudny-harry 8

brudny-harry

Użytkownik
Noo chyba Chelsea. Man UTD bez poważnych ruchów transferowych, Arsenal stawia na młodzież która nie wytrzyma pełnego sezonu... A Man City na razie też cisza. Stawiam na The Blues, wspaniały skład, trener,! THE BLUES!
a znasz takiego gościa jak javier hernandez z meksyku? on własnie przeszedl do manchesteru. zaglosowalem na Chelsea bo to moj ukochany klub jednak oni na razie tylko mowia o wyprzedazy

fanabujaka 0

fanabujaka

Użytkownik
Chicharito nie należy traktować jako wzmocnienie, co najwyżej uzupełnienie kadry rokującym bardzo dobrze na przyszłość młodzieńcem. Czas pokaże na co go tak naprawdę stać ????
Głos w ankiecie na Czerwone Diabły.

matias1989 0

matias1989

Użytkownik
Na razie za wcześnie o tym mówić, ale można kilka zdań o tym napisać. Nie ma co na razie rozpisywać się o ruchach transferowych, bo oczy wszystkich na świecie skierowane są na RPA. Chelsea nie przedłużyła kontraktów z kilkoma piłkarzami z pierwszej półki, którzy mieli tygodniówki na poziomie. Na 100% zostaną sprowadzeni nowi gracze ; ) Man Utd. kogoś tam już kupuje, na razie zbytnio się tym nie interesuję. Jak przez ostatnie kilka lat The Blues a MU to dwie najpoważniejsze drużyny do zdobycia mistrzostwa w Anglii. Myślę, że Arsenal będzie miał jeszcze szanse, gdy zatrzyma Fabregasa i kupi jeszcze kogoś wartościowego. O miejsce 4 , dające grę w LM myślę, że stoczą walkę zespoły...Liverpoolu, AV , Koguty i MC. Tyle ode mnie na razie...

krzysiultd 0

krzysiultd

Użytkownik
mimo, że MŚ w toku, nie mogę się doczekać nowego sezonu Premiership. Mam nadzieję, że w tym roku niespodziankę swoim kibicom zrobi Arsenal i w końcu ugra jakiś tytuł. Czy będzie to mistrzostwo ligi? Kto wie, jeśli uda się zapobiec plagom kontuzji, które zwykle nękają graczy z Emirates Stadium, na pewno szanse mają. Jeśli Cesc zostanie, szanse wzrosną. Na pewno przybędzie Chamakh, a kto jeszcze? Na razie nie wiadomo, może jakiś talent z Mundialu dogada się z Arsenalem (Alexis Sanchez?). Na razie oczywiście za wcześnie na jakiekolwiek prognozy, ale tęsknię za Premiership i mam nadzieję, że kolejny sezon mnie nie zawiedzie :cool:

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Mysle że Menchester odzyska tytuł w ostanich latach wygrywali trzy lata z rzędu robili sobie przerwe i znowu trzy lata, to też w dużym stopniu będzie zależeć od Chelsi i pozostałych zespołów jednak pierwsze czwórka sie nie zmieni zobaczymy jak zagra Liverpool bez Beniteza ;)

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
a znasz takiego gościa jak javier hernandez z meksyku? on własnie przeszedl do manchesteru. zaglosowalem na Chelsea bo to moj ukochany klub jednak oni na razie tylko mowia o wyprzedazy
Znam... Ale nie wiedziałem że ten gość taki dobry. Tylko na Mundialu go 1 raz widziałem jest świetny. Chelsea będzie miała trudno ale da radę ! The Blues ;)

mason9233 2

mason9233

Użytkownik
Hernandez to db zakup ManUtd. Wygrają w tym roku Premiership. Chelsea nie obroni tytuliku, na razie sprzedaje swych piłkarzy, w zasadzie oddaje. Arsenal znowu w końcówce nie wytrzyma, Man City, Tottenham to zespoły, którym brakuje doświadczenia i zgrania w pierwszym przypadku i kadry w drugim. Wygra ManUtd. Pomęczą się ale wygrają. Co do Liverpoolu, to w tej chwili moim zdaniem jest to zespól tylko na walkę o lm. Jeszcze po ewentualnym transferze Gerrarda do &quot;The Special One Team&quot; (Real:cool:), i Torresa do Barcy (mało realne), byłaby to drużyna przeciętna. Dobra tylko z nazwy.
Głos Manchester United

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Uważam podobnie jak koledzy wyżej, że walka o mistrzostwo rozegra się pomiędzy Chelseą a Manchesterem United. W walkę o miejsca premiowane grą w przyszłorocznej Lidze Mistrzów włączą się zapewne te same zespoły co w ubiegłym sezonie, czyli Arsenal, Liverpool, Manchester City i Tottenham. Narazie nie słychać o jakiś wielkich transferach ( podobno Silva ma zagrać w Manchesterze City ), ale myślę że po Mundialu w RPA karuzela transferowa rozkręci się na całego i wtedy będziemy w stanie precyzyjniej określić, która drużyna będzie miała szansę na mistrza, a która tą szansę straci. Ogólnie mówiąc to mój głos wędruje na konto Manchesteru United.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Tottenham ???? . Dlaczego? Otóż świetny trener Harry Redknapp, który znakomicie poustawiał drużyne, efekty bylo widać w poprzednim sezonie. Ma grajków odpowiednich, no może prócz bramkarza. Sprzydalby im sie także stoper bo King juz powoli wysiada. Wspaniały playmaker Luka Modrić, w ataku Defoe. Moj czarny koń na ten sezon. Pozdrawiam.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Mój głos chyba wiadomo na kogo poleciał. Gorąco wierze że tytuł wróci na swoje właściwe miejsce czyli do gablotek na Old Trafford ???? ( od razu mówię bez napinek z tym właściwym miejscem bo chodziło mi o właściwe miejsce wg mnie ???? ) Trochę moim zdaniem za wcześnie aby cokolwiek można by konkretnego napisać bo okienko transferowe wrze ale o wstępne typy można się pokusić. Kolejność nie przypadkowa więc moim zdaniem czołówka tabeli zaprezentuje się tak:
Manchester United - dokładnie mniej więcej rok temu 3/4 osób pisało. &quot; to koniec Manchesteru &quot; &quot; bez Ronaldo nie dadzą rady&quot; &quot;Ronaldo i Tevez to było 3/4 drużyny , więc teraz nie mają czego szukać &quot; a nawet gdzieś spotkałem się ze stwierdzeniem typu &quot;awans do LM będzie dla MU wielkim sukcesem&quot; Tym czasem jak każdy widział nie ma piłkarza nie zastąpionego. Do tej pory nie mogę pogodzić się z tym że odszedł Tevez ale co do Ronaldo to byłem pewien że 94mln się przydadzą a zespół jako tako nie ucierpi. Można by powiedzieć że bardziej zabrakło Teveza , który swoją walecznością dużo dawał dobrego drużynie. I śmiem twierdzić że gdyby Carlos grał &quot;z nami&quot; to reszta ekip nie miała by czego szukać. Kluczowa była końcówka sezonu gdzie Rooney był po kontuzji i licznik bramek z jego strony się zatrzymał. Brakowało kogoś kto mógł by go godnie zastąpić. Owen 3/4 sezonu kontuzjowany , Macheda wtedy też wracał po kontuzji. Welbeck i Diouf bez ogrania. Berbatov ?? Sam na szpicy nie daje sobie kompletnie rady , gdy ktoś mu pomaga np taki Rooney to coś tam jeszcze grał aczkolwiek cały sezon jakiś taki nie mrawy. Właśnie w decydującym meczu sezonu z Chelsea na OT Berba zawiódł. Dlatego też pisałem że gdyby był to Tevez to było by pewnie inaczej. Tevez i Berba to całkowicie inni piłkarze. Berbatov - leń jakich mało , świetna technika , niekonwencjonalne zagrania i słaba skuteczność. Tevez odwrotnie - walczak , co mecz to zdrowie zostawiał na boisku i przede wszystkim strzelał. Ale już nie będę wchodził w szczegóły ???? MU tytuł przegrał na własne życzenie , na 3 czy 4 kolejki przed koncem był mecz z Blackburn , mecz koniczny do wygrania i było 0:0 właśnie tych 3 pkt zbrakło do tytułu bo wtedy po tej wpadce Chelsea odzyskała fotel i nie oddała do końca. Jak widać było luka po Ronaldo została zakryta. Mało tego. Wykreowały się kolejne gwiazdy które pozostawały w cieniu Cristiano. Mowa tu oczywiście o Rooneyu i Nanim. Nani jeszcze bądź co bądź świetne mecze przeplatał tymi gorszymi ale Ronaldo też w swoim takim pełnym sezonie gwiazdą nie był. Warto wspomnieć również o Valencii. Dużo dobrego robił na tej prawej pomocy , świetnie dryblował , doskonałe dośrodkowania , zresztą był taki okres gdzie Rooney na 8 bramek strzelonych w pewnym okresie ligi to 7 miał strzelonych głową , między innymi dzięki tym dośrodkowaniom Valencii. Warto również wspomnieć o wielkich problemach MU gdzieś na przełomie listopada i grudnia. Cała podstawowa obrona była kontuzjowana , wtedy w obronie grali między innymi niedoświadczony kompletnie De Laet i Carrick. Wtedy też uciekło bardzo dużo pkt bo były porażki z Aston Villą czy Fulham. Do czego dążę ... a no do tego że jeżeli zespół ominą takie plagi to będzie miał kto grać i wygrywać ???? zresztą Arsenal też cały rok miał problem z kontuzjami i jak się skończyło każdy wie. W tym sezonie trzon drużyny nie powinien się zmienić jak to było przed rokiem. Dodatkowo zespół zasilili już Smailling ( obrońca) oraz Javier Hernandez ( napastnik) każdy już pewnie o nim słyszał bo na mundialu się ładnie pokazał. Ciekawe jak da sobie radę na wyspach. Czego brakuje MU do sukcesu ? Jeszcze jednego dobrego transferu , konkretnie pomocnika który by umiał kreować grą. Może Van Der Vaart który marnuje się w realu podobnie jak marnowali się Robben i Sneijder ? Z przyjemnością patrzy się na takiego Sneijdera czy Modrica. Scholes któy kiedyś był właśnie takim plejmejkerem trochę się już wypalił , podobnie Giggs. Po tym sezonie prawdopodobnie zakończą kariery. Brakuje również jeszcze przebudzenia Berbatova. Rooney dawał radę w poprzednim sezonie ale jak pisałem przydarzyła się kontuzja jemu a wyglądało to jak by kontuzjowany był cały zespół. W tej słabej dyspozycji Berby widzę też trochę winę SAFa. Jak na napastnika mało grał , często wchodził gdzieś w 70 min , przeważnie za Rooneya ... moim zdaniem SAF powinien popróbować grania 4-4-2 właśnie z Wazza i Berbą w ataku i na zmiany byli by Hernandez czy Owen. Wiem że łatwo mówić ale futbol ofensywny powinien wziąć górę nad murowaniem bramki , choć nie zawsze. Tak więc do poprawienia kilka szczegółów i mistrzostwo znowu wróci na OT.

Chelsea - nie sądziłem że będą w stanie w ubiegłym sezonie wygrać ligę. Prędzej widziałem Liverpool przed MU niż niebieskich. Powiem otwarcie nie lubie tego zespołu i nigdy nie lubiłem ale szanuję ich jako zespół i jako rywala. Póki co w Chelsea bardziej sprzątają w składzie ( Ballack , Belletti czy Cole pożegnali się ze Stamford Bridge) ale wątpię aby Abramovic nie zrobił jakiegoś wielkiego transferu. ( chyba że kupi sobie nowy jacht zamiast 2-3 konkretnych piłkarzy ???? ) Póki co Benayoun przeniósł się z Liverpoolu do Londynu ale to póki co taki transfer cichszy. Chelsea wygrała ligę bo miała najlepszy atak. Drogba , Lampard , Malouda i Anelka strzelali multum bramek co nie wątpliwie dało im tytuł. Mieli po drodze trochę problemów ale ostatecznie sięgnęli po tytuł i musze przyznać w pełni zasłużenie. Nie wiem czy dobrze przypominam sobie wszystkie mecze ale bodajże po dwa razy ograli Manchester , Arsenal i Liverpool co jest nie wątpliwie wielkim wyczynem. Jeżeli poprawią nie co grę na wyjazdach ze słabszymi drużynami to będzie cholernie ciekawie. Jedyne co mnie zastanawia to Ancelotti i jego praca. Ktoś kiedyś z kibiców CFC pod koniec sezonu pisał że Hiddink zostawił świetnie pracującą maszynę gdzie wystarczyło aby lać paliwo ... ciekawe to bo jeżeli Chelsea będzie grać tak jak gdzieś od marca to może wcale nie być vice mistrzem. Odpadli z LM jak by nie było dość niespodziewanie , w lidze stracili fotel lidera ale na ostatnie mecze jakoś się zmobilizowali i wyrwali ten tytuł. CFC to jak dla mnie największy znak zapytania na ten sezon , dałem ich na drugie miejsce bo jednak nie sądzę aby Ancelotti tak popierniczył wszystko.
Arsenal i ManCity - tu miałem spory problem i nie podjąłem się wyznaczenia ostatniego miejsca na podium. Arsenal nie mal że do końca walczył o tytuł w tamtym sezonie , czego zabrakło ? nie wiem. Może trochę doświadczenia w tych sprawach ???? ale to już trochę taki argument wypalony bo od kilku sezonów mówi się że Kanonierzy są za młodzi na sukcesy ale kiedyś w końcu one muszą przyjść. Młodość ostatnimi czasy jest cenniejsza od doświadczenia co widać np po reprze Niemiec , Holandii jak by nie było Hiszpanii czy w drugą stronę np Milanu czy Juve. Arsenal jeżeli tylko minie pech to może nie być na nich rywali. Z tym pechem to chodzi mi o te kontuzje bo Kanonierzy chyba mieli z tym najwięcej problemów nie tylko na wyspach ale i chyba w całej Europie. Był taki okres gdzie Arsenal miał swoje gwiazdy w I składzie i automatycznie przez pewien okres grali oni najpiękniejszy futbol w Europie a i na świecie zapewne. Atak za atakiem , ład skład itp. Później znowu kontuzje i siadło wszystko. Dostawali 3 bramki od Stoke i mistrzowskie aspiracje odłożone na kolejny rok. Jeżeli nie daj Boże Manchester miał by nie wygrać ligi to będę gorąco kibicował Kanonierom i poniekąd razem z nimi będę się cieszył ( ale tylko trochę ???? ) Dlaczego na tym samym poziomie umieściłem City ? Wszystko można odpowiedzieć w jednym znaku €. Właśnie takim. Mówi się że gwiazdy sukcesów nie dają bo Real bo tamto... akurat szejki z City widać interesują się trochę piłką i wiedzą co kupować. w Tamtym sezonie Tevez , Adebayor , Toure Kolo , Bridge , Barry , Bellamy , de Jong to piłkarze ograni na wyspach i dużo dobrego wnieśli bo drużyny i nie mieli problemu z aklimatyzacją , tylko od razu stanowili o sile zespołu. Teraz znowu do ekipy dołączają Yaya Toure i David Silva. o Toure jestem spokojny bo to kawał byka i da se rade ale czy Silva to nie wiem. Problem The Citiznes są niewątpliwie nierozstrzygnięte mecze. Mieli bardzo dużo remisów. gdyby z połowę tych remisów zamienić na 3 pkt to 3 miejsce bite a kto wie może zmobilizowali by się lepiej na koniec sezonu do walki o większe cele.
Liverpool - jak dla mnie ten zespól trochę się wypalił. Zwolinili Beniteza , teraz nowy trener nowa koncepcja nowe pomysły. Nic dobrego im nie wróże LE to będzie maksimum tym bardziej że i Aston Villa i Everton znacznie znacznie lepiej grają i z LFC powalczyć mogą.

portugalia 0

portugalia

Użytkownik
Zagłosowałem na Chelsea Londyn. Jest to mój ulubiony klub, jest to także obrońca tytułu. Ja na razie Niebiescy nie szaleją na rynku transferowym. Zakupili tylko Izraelczyka Benauyna z Liverpoolu. Naszą siłą będzie doświadczenie, od kilku lat gramy prawie w niezmienionym składzie. Największym wzmocnieniem Chelsea może być powrót z kontuzji takich graczy jak Jose Bosingwa czy Michael Essien który jest jednym jeśli nie najlepszym defensywnym pomocnikiem na Świecie. Kolejnym argumentem może być to iż teraz już nie ciąży na nas taka presja jak w poprzednim sezonie. W tym możemy obronić mistrza ale wiemy że rok temu zdobyliśmy podwójną koronę. W poprzednim musieliśmy wygrać mistrza po 3 latach dominacji Manchesteru United. Jeśli już mówię o Manchesterze oni są przykładem że doświadczeniem a nie młodością wygrywa się Ligę. O tym że nie wolno grać samymi niedoświadczonymi graczami przekonał się Arsenal który tylko przez własne błędy w końcówce pożegnał się z tytułem chodź mieli na niego wielkie szanse. Zjadła ich presja, presja z jaką potrafią sobie radzić piłkarze Chelsea i Manchesteru United. Wydaje mi się że tylko te dwa kluby będą walczyć ze sobą o korone Mistrza. Powiecie że zbroi się Manchester City, zbroił się i rok temu a wywalczyli tylko piąte miejsce przegrywając w ostatnim meczu 4 pozycję z Tottenhamem którzy nie posiadają w składzie takich gwiazd jak Niebiescy z Manchesteru. Myślę że najciekawszym aspektem Ligi Angielskiej będzie walka o miejsca 3-4. O Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie zawalczy wiele zespołów. Jest jak już mówiłem City które zdążyło już zakontraktować Davida Silvę i Yaye Ture, Tottenham także nie złoży broni, jestem pewny że wzmocnią się jeszcze w tym lecie aby zdziałać coś w Lidze Mistrzów, przypomnę że mają w swoich szeregach świetnego obrońcę Garretha Bale&#39;a oraz Lukę Modricia którego w swoich szeregach bardzo chciała by mieć Londyńska Chelsea, jak zwykle o Ligę Mistrzów powalczą Kanionierzy o których mówi się że są za młodzi na sukces, mogą przez jakiś czas walczyć o mistrzostwo, tylko jest jeden warunek który musi zostać spełniony. Na Emirates Stadium pozostać musi Cesc Fabregas który jest bardzo kuszony przez Barcelonę. Nie zapominajmy także o Aston Villi która po cichu zajmuje coraz wyższe miejsca w tabeli, dodajmy do tego że mają w swoich szeregach Milnera i Gabriela Agbonlahora którzy są na listach życzeń wielu Managerów. Wielką niespodzianką w kolejnym sezonie będzie Liverpool. Odszedł Rafa Benitez, może odejść Steven Gerrard i Fernando Torres. Miejmy tylko nadzieje że nowy menager Poolu może odzyskać im dawny blask. Byłbym zapominał a co z ich rywalem zza miedzy ? Czyli Evertonem. Ci też nie zamierzają złożyć broni bez walki. Jedno jest pewne ten sezon najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii nie będzie dominacją tylko 4 drużyn jak to jest przez kilka lat. Może okazać się najciekawszym sezonem od Kilku lat.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jedno jest pewne ten sezon najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii nie będzie dominacją tylko 4 drużyn jak to jest przez kilka lat. Może okazać się najciekawszym sezonem od Kilku lat.
otóż to. już ten sezon pokazał że PremierLeague to nie tylko MU , Chelsea , Liverpool i Arsenal. Do tej czwórki nie wątpliwie dołączyli ManCity , Tottenham , Everton , Aston Villa. Jak widać prawie połowa ligi będzie walczyć i te 4 miejsca w LM. Druga połowa śmiało może myśleć o LE , bez wyjątków

zloty-typer 0

zloty-typer

Użytkownik
Mundial zdecydowanie za nami, niektórzy piłkarze już wracają z wakacji, niektórzy jeszcze wypoczywają. Część klubów powoli szykuje się do okresów przygotowawczych, intensywnych treningów, sparingów itp. Na chwilę obecną nikt nie potrafi powiedzieć, kto zostanie mistrzem Anglii, a jedynie potrafi wskazać faworytów do tytułu. Myślę, że ten sezon będzie wyjątkowy, choćby ze względu na niepohamowaną chęć zdobycia tytułu przez City. W ciągu 1,5 - 2 lat wydali ponad 300 mln € na transfery, z kolei rywal zza miedzy (mój faworyt do tytułu - United) nie inwestowali takiej sumy na piłkarzy przez ostatnich co najmniej 15 lat! Druga sprawa - Everton i Tottenham. Zacznę od Kogutów. Przed kilkoma dniami przedłużyli umowę z Redknappem, do klubu z wypożyczenia powrócił Giovanni dos Santos z Galaty (na mundialu spisał się bardzo dobrze), ponadto zakup w postaci Sandro z International&#39;u daje wiele do myślenia. To defensywny pomocnik... uwaga... o przysposobieniu ofensywnym. Śmiem go nazwać &quot;żelaznymi płucami&quot;. A tutaj filmik pokazujący namiastkę jego umiejętności...
http://www.youtube.com/watch?v=bSRIuZVMMCA
Oba kluby co sezon depczą po piętach &quot;Wielkiej Czwórce&quot;, plasując się na pozycjach gwarantujących start w Europejskich pucharach. Spodziewam się, że w tym sezonie będzie podobnie. To samo tyczy się The Villans. To tylko namiastka informacji, które przemawiają za tym, że Premiership będzie w przyszłym sezonie bardzo ciekawa;) Zresztą jak co roku - emocji nie brakuje.

S 381

szczurek

Użytkownik
Opiszę z mojego punktu widzenia ????
Chelsea - Jak zawsze silny skład, ale w tym roku, o dziwo osłabieni. Stracili dwóch ważnych zawodników (Ballack i Joe Cole), a sprowadzili tylko Benayouna. Większym wzmocnieniem niż Izraelczyk są powroty Essiena, Bosingwy i Obi Mikela po kontuzjach. Dużo będzie zależało od formy Franka Lamparda i Johna Terry&#39;ego. Kandydat do mistrzostwa, ale na pewno nie będzie im łatwo.
Man Utd. - Tutaj wszystko rozbija się o Rooneya. Rooney w formie - walka o mistrzostwo. Rooney bez formy - walka o Top 4. Jeśli Roo zagra tak jak na mundialu, to Diabłom sukcesu nie wróżę. Zwłaszcza że jedyny transfer - Javier Hernandez to raczej zakup przyszłościowy.
Arsenal - Grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze. Tak można najtrafniej podsumować postawę Arsenalu od dobrych kilku lat. Efektowna gra, a zawsze coś staje na drodze do mistrzostwa. W zeszłym sezonie były to kontuzje. Teraz, jeśli ominą Kanonierów kontuzje, są głównym faworytem do mistrzostwa. Arsene Wenger nie przeprowadza głośnych transferów. Gallasa zastąpił Koscielny, Eduardo zastąpił Chamakh. W klubie zostali Fabregas i Arshavin. Mój faworyt do końcowego triumfu.
Liverpool - Obok Arsenalu, drugi mój faworyt. Po blamażu w zeszłym sezonie, szefowie klubu zaczęli robić co trzeba. Rafę Beniteza zastąpił najlepszy menadżer na wyspach - Roy Hodgson, który zrobił ogromny sukces z pucharach, z przeciętnym Fulham. Do tego transfery Jovanovicia i Joe Cole&#39;a, w klubie zostają Gerrard i Torres. Jeśli nie odejdzie Javier Mascherano, mogą być bardzo groźni. Muszą zmazać plamę z poprzedniego sezonu.
Man City - Wielkie pieniądze, wielkie transfery, i wielkie ambicje &quot;The Citizens&quot;. Jednak według mnie znów nic nie osiągną. Z powodu trenera. Roberto Mancini to niewłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu. Do prowadzenia drużyny z tyloma gwiazdami, potrzebne są jaja wielkości kokosów. Mancini nie panuje nad tyloma indywidalnościami. Znów skończy się na 5-6 miejscu, mimo wielkich nazwisk.
Tottenham - Kolejny klub bez wielomilionowych transferów, ale wielkim trenerem. Harry Redknapp zbudował drużynę, która z powodzeniem walczyła o Top 4 w poprzednim sezonie, zostawiając za sobą Liverpool i Manchester City. Teraz drużyna się nie osłabiła, będzie równie groźna co w zeszłym sezonie. Mistrzem nie będzie, ale Top 4... czemu nie?
Aston Villa - Świetna atmosfera w drużynie jest ich atutem. Mocny atak, z Agbonlahorem, Carew i Heskeyem. Na skrzydłach Downing, Milner i Ashley Young. Wielkiego sukcesu im nie wróżę, ale parę punktów urwią, i będzie można obejrzeć ciekawe mecze z ich udziałem.
Everton - Poprzedni sezon stracony przez ogrom kontuzji na początku sezonu. Strata była tak duża, że nie sposób było jej odrobić. Grali ciekawą piłkę. Teraz także osłabień brak, ale wzmocnienia tej drużynie są potrzebne. Choćby w ataku, bo z Yakubu to oni Premier League nie zwojują ????
Podsumowując:
1.Arsenal
2.Liverpool
3.Chelsea
4.Man Utd.
5.Tottenham
6.Man City
7.Aston Villa
8.Everton

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Jak dla mnie:

1. Man Utd.
2. Chelsea
3. Man City
4. Liverpool
5. Arsenal
6. Tottenham

Man Utd. według mnie zostanie Mistrzem Anglii w przyszłym sezonie, wraz z Chelsea mają najmocniejsze 11 + równą ławkę rezerwowych do tego wzmocnienia jaki są planowane powinny jeszcze bardziej udokumentować ich przewagą nad resztą stawki. Carlo w tym roku postawi na równą grę w Lidze i na błysk w Lidze Mistrzów dlatego MU powinien wygrać na krajowym podwórku. 3 miejsce przeznaczyłem dla MC jeśli chodzi o nich to zagrożeniem na pewno jest LFC i Arsenal, ci pierwsi po 1,5 sezonu w LE stracili na wartości jednak będą celować w miejsce dające im LM, jednak MC dzięki petro$ powinni śmiało wskoczyć na miejsce dające LM i oni wraz z Liverpoolem powalczyć 3 miejsce. Arsenal pokazał w ubiegłym sezonie że nie potrafią grać z rywalem który nie tylko gra vet za vet ale również utrudnia grę . Arsenal ma i miał możliwości żeby zaistnieć w Europie jednak Arsène Wenger zbyt mało wymaga od swoich podopiecznych, stawiają na młodzież która już dorosłą do odnoszenie sukcesów mimo to nikt nie bierze na barki odpowiedzialności za wynik, dla Londyńczyków będzie to najtrudniejszy sezon ponieważ rywale po meczach z Barceloną wezmą sobie do serca fakt że Arsenalowi wystarczy zabrać piłkę i utrudnić grę(to już z własnych boisk) i już niema Arsenalu do tego niepewne pozostanie Fàbregasa

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
szczurek okienko transferowe w pełni a Ty już wiesz kto nie odejdzie i wogóle. Hernandez to nie jedyny zakup MU w tym sezonie, nie pewna jest sytuacja w sprawie transferu Fabregasa a Ty piszesz że już na pewno zostaje.... o zawodnikach narazie nie ma za bardzo co pisać bo nie wiadomo jak to z nimi będzie. Np taki Torres. Jest trochę szumu wokół niego i nie wiadomo , może jednak ktoś wyłoży wielką kasę za niego. Piszesz że Rooney bez formy to walka o Top4 ???? to zapewne w tamtym roku po odejściu Cristiano MU dawałeś walkę o utrzymanie. Pisanie że Manchester bez Rooneya traci wszystko czy nawet dużo jest błędem. Zobacz sobie większość bramek Rooneya jakie zdobył. Były to przede wszystkim akcje kolegów z drużyny gdzie Wazza musiał dostawić nogę , głowę , wykonać 11 czy po bardzo dobrym podaniu od kolegi musiał stanąć oko w oko z bramkarzem. Nie ma co porównywać kadry Anglii do MU. W klubie Rooney jest liderem i wszystko grane pod niego a on ma tylko zdobywać bramki choć lubi też sie wrócić po tą piłkę , w reprze natomiast Capello nie chce mieć czegoś takiego i ofensywę rozkłada na więcej zawodników. Wiem że teraz możesz mi zarzucić to że sam sobie zaprzeczam pisząc że MU nie jest uzależnione od Rooneya a poźniej piszę że wszystko jest grane pod niego ale tak nie jest.
a i jeszcze po za Rooneyem w ataku grają ( ci co mogą coś więcej zdziałać w tym sezonie)
Berbatov - zawsze nie przewidywalny , niekonwencjonalne zagranie i wynik meczu ustalony. Fakt że poprzedni sezon miał trochę słabszy ( bodajże 12 bramek w lidze) ale Berba pełni rolą w pewnym stopniu podobną do tej którą miał Rooney jak w klubie był Ronaldo czyli ma ułatwić życie Rooneyowi
Owen - pół sezonu kontuzja , doświadczony i ograny na wyspach. Swego czasu strzelał bramkę za bramką . Kto wie może się choć w pewnym stopniu przebudzi.
Hernandez - pokazał się już na mundialu z całkiem dobrej strony. Najszybszy piłkarz turnieju ???? ciężko cokolwiek o nim powiedzieć bo to jego pierwszy sezon na wyspach
Macheda - kilka meczów już zagrał , strzelał ważne gole które dały mistrzostwo rok temu , ogrania już trochę ma i sądzę że w tym sezonie będzie dostawał więcej okazji do gry.
Tak więc jak widzisz ma kto te gole o za Rooneyem zdobywać.
Robson.// Zapomniałeś o Wellbecku, który w pre season gra narazie świetnie. Liczę że Ferguson będzie na niego też stawiał w sezonie. Z pewnością to gracz lepszy od Machedy, więcej moze dac zespołowi zdecydowanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom