>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kto Zostanie Mistrzem Anglii 2010/2011 ?

Status
Zamknięty.
matias1989 0

matias1989

Użytkownik
Podsumowując:
1.Arsenal
2.Liverpool
3.Chelsea
4.Man Utd.
5.Tottenham
6.Man City
7.Aston Villa
8.Everton
No kolego szalejesz z tą tabelą :grin::grin::grin:
LFC który w tamtym roku nie wyszedł z grupy LM, do tego siódme miejsce w lidze i plasujesz ich przed Chelsea i Man. Utd lol , no ale każdy ma prawo do oceny xD wicemistrzostwo dla Liverpoolu, coś mi się w to nie chce wierzyć ;p
Moje propozycje ;)
1. Chelsea
2. Man Utd.
3. Arsenal Londyn
4. Man City.
5. Liverpool
6.Tottenham

S 381

szczurek

Użytkownik
Ja opisywał stan rzeczy na dzień dzisiejszy. Nie jestem jasnowidzem, i nie wiem jakie transfery mają zostac przeprowadzone. Ale piszesz Fabregas... Barcelona zrezygnowała z kupienia go w tym okienku (za duża suma odstępnego), Gerrard i Torres zadeklarowali chęć gry w LFC w tym sezonie.
A co do Rooney&#39;a, to przypominam że gdy go zabrakło, Manchester przegrał Ligę Mistrzów (rewanż z Bayernem, Rooney na boisku - prowadzenie 3-0, Rooney zszedł - ojejku, 3-2) i Mistrzostwo Anglii (1-2 z Chelsea). Odejście Ronaldo było wielkim ciosem, ale udało się go zatuszować przez WIELKĄ formę Rooneya. Jak teraz tej formy zabraknie to krucho to widzę. Co do transferów United, to Ferguson jak narazie przegrywa na każdym froncie (Silva, Balotelli, Joe Cole). A i jeszcze napastnicy:
Berbatov jest dobry, i nie mogę temu zaprzeczyć, ale sam nie jest w stanie wygrywać meczów, jak Drogba/Rooney/Torres/Van Persie/Tevez/Defoe
Owen? Daj spokój facet znowu zagra parę meczów i się połamie.
Hernandez wielka niewiadoma, może wystrzeli ale raczej nie w pierwszym sezonie. Na mundialu był REZERWOWYM w reprezentacji Meksyku.
Macheda podobnie jak Hernandez, może być objawieniem, a może grać piach.
Zresztą kto ma ich wspomagać? Scholes i Giggs nie młodnieją, nie wiem jak ze zdrowiem Naniego, Ferdinanda i Andersona (jeśli wiesz to byłbym wdzięczny za info, czy zdołają się wykurować na początek sezonu), Carrick to typowy DM.
Naprawdę w tym składzie personalnym Manchesterowi nie wróżę sukcesów. Dobry Prawy Obrońca i Kreatywny Pomocnik - na tym powinien się skupić SAF.
Pozdrawiam ????

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
A więc tak najpierw odpowiedź na Twoje pytanie. Nani jest już zdrowy , trenuje z zespołem , miał zagrać w towarzyskim meczu z Philadelphia Union ( jakoś tak pisze ???? ) ale jednak nie zagrał. Sezon zapewne rozpocznie zgodnie z planem czyli z meczem z Newclate. Co do Ferdinanda to ciągle nic nie wiadomo. Planowany jest jego powrót na inauguracje ale znając SaFa jak nie będzie 100% gotowy to raczej nie będzie ryzykował i początek sezonu Rio może opuścić. Co do Andersona to tu sprawa jest bardziej skomplikowana. Jest po długiej i ciężkiej kontuzji więc nie wiadomo.
Ale piszesz Fabregas... Barcelona zrezygnowała z kupienia go w tym okienku (za duża suma odstępnego), Gerrard i Torres zadeklarowali chęć gry w LFC w tym sezonie.
ja znowu gdzieś nie dawno wyczytałem że Arsenal jednak chce się dogadać w sprawie transferu. Kwota to ponoć 60 mln € czyli do zaakceptowania w dzisiejszym futbolu. Fabregas bardzo chce do Barcy a jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika. Po za tym koledzy Cesca z kadry ( ci z FCB ) mówili nie raz że są pewni że Fabregas zmieni klub. Jednak coś w tym musi być.
A co do Rooney&#39;a, to przypominam że gdy go zabrakło, Manchester przegrał Ligę Mistrzów (rewanż z Bayernem, Rooney na boisku - prowadzenie 3-0, Rooney zszedł - ojejku, 3-2) i Mistrzostwo Anglii (1-2 z Chelsea).
Byłem pewien że to przytoczysz. To i ja coś napiszę żeby nie było że masz całkowicie rację bo jej nie masz. Wiadomo Rooney wtedy był po kontuzji kostki i nie jako jego absencja odbiła się na formie zespołu bo nikt nie był na taki obrót sprawy przygotowany. Nagle wszystko spadło na Berbatova który co jak co ale dużo nie grał w tamtym sezonie jak na napastnika. Ligę Mistrzów MU przegrał wyłącznie na własne życzenie i gorącą głowę Rafaela z głupią 2 żółta kartkę w konsekwencji czerwona. Do tego momentu wszystko się układało w grze diabłów. Po zejściu Rafaela normalne było że Bayern przejmie inicjatywę bo musieli gonić wynik. Piękny gol Robbena , awans po części zasłużony. Mecz z Chelsea nie zdecydował ostatecznie o tytule. Tytuł został przegrany również na własne życzenie remisem w jednym z ostatnich meczów sezonu z Bluckburn czy Boltonem. Rooney jest ważny ale nie niezastąpiony. Było przecież kilka innych meczów w sezonie gdzie MU grało bez Wazzy i grało dobrze co za tym idzie wygrywało. Choćby mecz z Wolfsburgiem i ustrzelony Hat-trick Owena.
Odejście Ronaldo było wielkim ciosem, ale udało się go zatuszować przez WIELKĄ formę Rooneya.
Błąd. Udało się zatuszować dobrą , równą formą całego zespołu i skutecznością Rooneya.
Co do transferów United, to Ferguson jak narazie przegrywa na każdym froncie (Silva, Balotelli, Joe Cole).
Balotelli jeszcze nigdzie nie przeszedł. Po za tym ja nie słyszałem żeby SaF oficjalnie przyznał się że chciał/chce któregoś z tych grajków. Jedyne co się przyznał to że Ville mu Barca sprzątnęła.
Zresztą kto ma ich wspomagać? Scholes i Giggs nie młodnieją,
fakt że nie młodnieją ale swój poziom trzymają i dają jeszcze bardzo dużo dobrego drużynie. Np taki Giggs w meczu z Celtickiem , zapierdzielał jak jakaś młoda dwudziestka ????
Naprawdę w tym składzie personalnym Manchesterowi nie wróżę sukcesów. Dobry Prawy Obrońca i Kreatywny Pomocnik - na tym powinien się skupić SAF.
A po co prawy obrońca ? Póki co gra Neville , zdarzają mu się słabsze mecze ale poziom trzyma. W tym sezonie zapewne częściej będzie grywał Rafael już. Widziałeś go może a kilku meczach ? Bardzo dobry obrońca i przede wszystkim gra nowocześnie czyli strasznie ciągnie go do przodu czyli coś jak Lahma. Pewnie gdzieś wyczytałeś że Lahm miałby przejść do MU co wg mnie jest wielką plotką. Po 1 Bayern nie odda swojego kluczowego zawodnika po 2 SaF ma oczy i widzi jakie postępy robi Rafael i na pewno w nim upatruje przyszłego PO.
Jedyne co by się przydało to jakiś dobry plejmejker który by nowocześnie kierował grą diabłów. Taki Sneijder ..... super by było. ???? Jeszcze jednego &quot;większego&quot; transferu można się spodziewać aczkolwiek niekoniecznie. Pozdro ????

S 381

szczurek

Użytkownik
Ciesze się że mimo różnicy zdań udaje się prowadzić kulturalną dyskusję ;)
Szczerze mówiąc nie słyszałem żeby Lahm miał przejść do United, i według mnie to jest totalna bzdura. Rafaela widziałem parę razy, ale z tego co pamiętam to on jest bardziej lewym obrońcą. Neville grał po prostu słabo, a Browna podsumuje milczeniem. Z wielu plotek które słyszałem, to najbliższa prawdy jest ta, według której SAF ma sprowadzić Rafinhę z Schalke.
Co do transferów, Joe Cole przez jakiś czas był bardzo blisko Old Trafford, ale w ostatnim momencie się rozmyślił. O Silvie SAF wypowiadał się już rok temu, a za Balotellego wpłynęła oficjalna oferta, ale Balotelli wolał warunki Citizens ($$$).
Giggs naprawdę jest wysokiej klasy graczem, i nie mam zamiaru polemizować, bo mimo że kibicuje Liverpoolowi, doceniam kunszt tego gracza. Ale nie jest w stanie grać na pełnych obrotach przez caly sezon. A Scholes mnie ostatnio nie przekonuje. A jeśli piszesz o problemach Andersona, to Diabły nie mają żadnego ofensywnego gracza w środku pola.
Zobaczymy jak się sezon się rozpocznie. Ja osobiście nie wierzę w sukces Manchesteru z tak wąską kadrą.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kadra wąska była również rok temu i vicemistrzostwo oraz CC wpadło. Wiem że jak na MU i ich ambicje to mało ale ja się tam cieszę z tego co jest bo mając na uwagę jak wyglądał skład MU na jesieni to aż dziw bierze że walczyli z CFC do końca.
Szczerze mówiąc nie słyszałem żeby Lahm miał przejść do United, i według mnie to jest totalna bzdura. Rafaela widziałem parę razy, ale z tego co pamiętam to on jest bardziej lewym obrońcą. Neville grał po prostu słabo, a Browna podsumuje milczeniem. Z wielu plotek które słyszałem, to najbliższa prawdy jest ta, według której SAF ma sprowadzić Rafinhę z Schalke.
O to ja znowu odwrotnie. Nic nie słyszałem o Rafinhi a za to dużo o Lahmie. Przeglądam dużo stron MU i o Rafinhi nic nie widzialem :| Z tym Rafaelem to chyba coś pomyliłeś bo na LO to on raczej nie grał z prostego powodu. Na LO grał i gra Evra który zagrał bodajże wszystkie mecze ligowe , LM , i te ważniejsze pucharowe. Chyba że ja coś przeoczyłem ale Rafaela na LO jeszcze nie widziałem.
Co do transferów, Joe Cole przez jakiś czas był bardzo blisko Old Trafford, ale w ostatnim momencie się rozmyślił. O Silvie SAF wypowiadał się już rok temu, a za Balotellego wpłynęła oficjalna oferta, ale Balotelli wolał warunki Citizens ($$$).
Fakt że Joe był łączony dość mocno z United , wybrał L&#39;pool zapewne dlatego że dostał lepszą ofertę bo jak wiadomo SaF nie lubi &quot;rozdawać&quot; wielkich kontraktów. Tzn że nie chce piłkarzy z wygórowanymi wymaganiami finansowymi. Co do Silvy , o wielu piłkarzach Alex się wypowiadał że fajnie by go było mieć ale to tylko gadanie , żadna z tego co wiem oficjalna oferta za Silve nie wpłynęła więc raczej nie wolno mówić że to kolejny przegrana rywalizacja. Co do Balotellego - ja osobiście nic nie wiem o tym aby miał podpisać kontrakt z MC , a sam agent piłkarza mówił że Mario nigdzie się nie śpieszy. Ponadto Mancini mówił ostatnio że jak zaczyna się interesować jakimś piłkarze to z racji takiej że to ManCity to cena jest znacznie znacznie większa. Gdzieś chyba jeszcze czytałem wywiad z agentem Mario że on nie chce do City bo nie grają w LM a on chce grać o najwyższe cele. No ciekawie jak to się rozwinie. Sam osobiście z chęcią zobaczył bym Mario &#39;u nas&#39; krąży opinia że SaF potrafi każdą gwiazdkę przypiłować a Mario właśnie taki jest ????
Fakt że w MU nie ma środkowego pomocnika który kreował by grą. Dlatego też pisałem że taki Sneijder czy Rafael VdV świetnie by pasowali do składu. Skrzydła są mocne ale środek pomocy średni. Scholes mieszane mecze , Carrick z Flatcherem głównie zadania defensywne , no chyba że Anderson który tamten sezon całkiem dobrze zaczął. Może zdąży się wykurować ????

Ciesze się że mimo różnicy zdań udaje się prowadzić kulturalną dyskusję
???? ????

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Stawiam na Arsenal ktory ma mloda ale juz dosyc ograna druzyne i w koncu musi przyjsc czas na dobre wyniki. Tylko pozadnego bramkarza musza kupic.....

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Zagłosowałem na MU ale to tylko strzał można powiedzieć bo liga jest bardzo równa.Jednak United mają stary nie zmieniony prawie skład.Tak jak w zeszłym sezonie pisałem że początek ligi bedzie dla nich ciężki tak teraz powinni od początku wygrywać.Nie chce żeby Chelsea obroniła tytuł ale mają ku temu predyspozycje.Cos mi się wydaje że LFC będzie mocny.Arsenal jak zwykle do czasu będą wysoko i gra będzie ładna ale jak zwykle coś w nich peknie i nie wytrzymają presji.Bardzo licze za to na dobrą grę Kogutów.Może sprawią niespodziankę i w top4 się znajdą.Bardzo mocno na papierze wygląda MC ale w drużynie budowanej pieniędzmi raczej nie ma tzw,chemii i ciężko będzie coś wygrać

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Koguty już w tym roku byli w Top 4. Co prawdą rzutem na taśmę ale fakt jest faktem. Dlatego też Top 4 w tym sezonie raczej niespodzianką by nie było tylko raczej jest to minimum na przyszły sezon tak aby grać w LM , teraz zagrają w IV rundzie kw i kto wie może przyjedzie im grać z Lechem ?? ???? Choć wolałbym uniknąć takiego rywala dla Lechitów.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Koguty już w tym roku byli w Top 4. Co prawdą rzutem na taśmę ale fakt jest faktem. Dlatego też Top 4 w tym sezonie raczej niespodzianką by nie było tylko raczej jest to minimum na przyszły sezon tak aby grać w LM , teraz zagrają w IV rundzie kw i kto wie może przyjedzie im grać z Lechem ?? ???? Choć wolałbym uniknąć takiego rywala dla Lechitów.
Top 3 chciałem napisać.Blisko siebie i nie zauważyłem.Też chciałbym uniknąć takiego rywala chociaż jak Lech zagra tak jak z Azerami to każdy ich zniszczy(niestety).Pamiętam dwumecz Wisły z Kogutami chyba dwa lata temu.Bardzo fajne mecze i Wisła ładnie zagrała wtedy.(troche nie na temat ale sprostowanie takie)
edit//Nie porównuje tamtego tottenhamu z tym.To tylko taka dygresja.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
nie ma co porównywać Tottenhamu tamtego do tego. Całkiem inny zespół. Wtedy o ile dobrze pamiętam Tottenham okupował miejsca spadkowe w tabeli. Grali słabo a Wisłę dość szczęśliwie przeszli. O top 3 na pewno będzie ciężko bo około 7 drużyn ma aspiracje na mistrzostwo i śmiało o tym mówią a do Top 3 to może z połowa ligi ???? Tottenham w tamtym sezonie już się bardzo dobrze pokazał , tylko też mają spory problem dość podobny do MU. w dużej mierze uzależnieni są/byli w tamtym sezonie od Defoe , który jak by nie było miał duży wpływ na to jakie miejsce Koguty zajęły. Jakaś kontuzja i będzie ciężko. Po za tym Redknapp ...obok Fergussona , Hodgsona to najlepszy wg mnie trener w lidze. Z zespołu który nie liczył się w lidze za bardzo zrobił pakę z która trzeba się bardzo mocno liczyć.

S 381

szczurek

Użytkownik
[...]Po za tym Redknapp ...obok Fergussona , Hodgsona to najlepszy wg mnie trener w lidze. Z zespołu który nie liczył się w lidze za bardzo zrobił pakę z która trzeba się bardzo mocno liczyć.
I znowu muszę się z tobą nie zgodzić ????
Redknapp i Hodgson to oczywiście świetni fachowcy, ale mimo wszystko nie ustawiłbym Fergusona na równi z nimi. Z SAF to jest tak, że &quot;wypada&quot; go podziwiać bo pracuje w Man Utd. od 30 lat. Ale z tymi pieniędzmi jakie ma, to nie sztuka zrobić drużynę. Sztuką jest doprowadzić przeciętniaków na wyżyny, jak to zrobił Hodgson w zeszłym sezonie, czy Redknapp jeszcze w Portsmouth gdzie zrobił dobrą ekipę. Ktoś przytacza mecze Wisły z Tottenhamem, to dobre porównanie. Tottenham za Ramosa ledwo co przeszedł Wisłę Kraków i okupował dół tabeli, a Tottenham Redknappa rozbił Big 4 i będzie grał w eliminacjach LM.
Według mnie tą trójkę powinien uzupełnić Arsene Wenger, za umiejętność wprowadzania młodzieży do drużyny. On nie kupuje gwiazd, on je kreuje. Sagna, Clichy, Diaby, Song, Vermaelen, kto o nich słyszał zanim przeszli do Arsenalu? Do tego nauczył grać efektownie angielską drużynę. Dlatego cenię go wyżej niż Fergusona.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
O to teraz ja nie mogę się z Tobą zgodzić co do Fergusona ;)
Trzeba cofnąć się te 30 lat wstecz ???? Przed przyjściem Szkota do zespołu Manchester też nie był potęgą , tuż przed jego przyjściem bronili się chyba nawet przed spadkiem z ligi. Warto dodać że przed tym Czerwone Diabły były jedną z największych potęg. W składzie grali m.in Best , Charlton i Law czyli 3 z pierwszej czwórki najlepszych strzelców MU. ( jeszcze parę lat i dołączy do nich Rooney ;) ) I właśnie jak już wspomniałem potem nastąpiły gorsze czasy dla United po czym zespół przejął SaF i wszystko zaczęło wracać do normy. Pierwsze sezony fakt były ciężkie , były pojedyncze sukcesy ale raczej 25 lat temu ciężko było zrobić wielką pakę w sezon czy dwa. Za to lata 90 do czasu współczesnego to już jest zespół który głównie dzięki Fergusonowi jest kim jest i był. Nie ma sensu się rozpisywać u sukcesach bo do wieczora bym nie zdążył ???? Cofnąłem się tyle bo żeby zobaczyć że SaF to wielki trener to trzeba było porównać co wziął a co później z tego zrobił. M.in jak Ty z Redknappem że wziął Tote z dołka a wsadził ich do Big 4.
Co do kreowania gwiazd przez Wengera.SaF też w tym dobry jest. Beckham , Giggs , Scholes , Gary Neville , Phil Neville , Flatcher , czyli wychowankowie i jeszcze jemu przypisuje się oszlifowanie Ronaldo , czy po części Rooneya. A i jeszcze wiele wiele wielkich gwiazd może wyjść z pod jego ręki. Mówisz że taką kasą jaką dysponuje to nie sztuka zrobić drużynę ... z większych transferów to Ferdinand , Hargo , Andersson , Valencia , Nani , Ronaldo , Van Nisterloy i z tych grubych Berbatov i Rooney. Po za Ferdinandem i Berbatovem reszta zawodników miała być siłą drużyny za jakiś czas a nie od razu. I po za Hargo wszystkie te transfery trafione ( Anderson jeszcze pokaże na co go stać) Czyli nie jest to coś że co okienko to minimum 80 mln musi być wydane. Wszyscy dobrze wiedzą o tym że Ferguson chytry jest + do tego dochodzą problemy MU z kasą ( raczej Glazerami) to stwierdzenie że z taką kasą łatwo jest zrobić zespół mija się z faktem. Jak dla mnie Ferguson w pełni zasługuje aby być w tej trójce najlepszych trenerów w PL , a nawet w pełni kandydować może do samodzielnego liderowania.

edit:/ a i zobacz kto zbudował zespoł na kasie w ostatnim czasie. To raczej Totenham za Harrego wywalił kupe hajsu na piłkarzy ... Gomes , Bentley , Pawluczenko , Keane , Palacios , Modric , Crouch , Dos Santos , Defoe , Bassong , Krancjar , Corluka , Woodgate , to tylko kilka takich głośniejszych nazwisk. Więc jak widzisz Redknapp wydał więcej w dwa lata niż Fergusson w ostatnie 10 ???? więc nie sztuką jest zrobić zespół jak ma się tyle hajsu ;)

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
edit:/ a i zobacz kto zbudował zespoł na kasie w ostatnim czasie. To raczej Totenham za Harrego wywalił kupe hajsu na piłkarzy ... Gomes , Bentley , Pawluczenko , Keane , Palacios , Modric , Crouch , Dos Santos , Defoe , Bassong , Krancjar , Corluka , Woodgate , to tylko kilka takich głośniejszych nazwisk. Więc jak widzisz Redknapp wydał więcej w dwa lata niż Fergusson w ostatnie 10 ???? więc nie sztuką jest zrobić zespół jak ma się tyle hajsu ;)
Tak za bardzo moze nie śledzę transferów Tottenhamu ale ci piłkarze których wymieniłeś to część przyszła za Ramosa.Tak mi się wydaje ale może się mylę.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Może i tak , nie chce mi się sprawdzać konkretnie kto kiedy dołączył ale wiem że przez te 2 lata wielu piłkarzy przewinęło się w Totte , kilku odeszło i jeszcze więcej przyszło. Kiedyś gdzieś czytałem , że Redknapp już w połowie sezonu jak prowadził Portstmouth był kuszony przez inne kluby z PL do zmiany klubu , chyba to z Newcastle był już ugadany i miał tam dostać fuchę. Kto wie może wtedy Tottenham się wtrącił i sobie go zaklepał ? ???? Więc jak by nie było Redknapp jakoś ciężko nie miał aby zbudować dobrą drużynę choć nie wątpliwie ojcem sukcesów Spursów jest nie wątpliwie on. A wywyższanie go jakoś wyżej jak Fergusona nie jest &quot;sprawiedliwe&quot;

M 0

maleczks

Użytkownik
A odświeżę trochę temat ???? .
Co prawda już po 3 kolejkach liga i sonda zamknięta, ale to dopiero początek sezonu i ja stawiałbym na Chelsea Londyn. Jednak w tej stawce wypadają najprzyzwoiciej i nie kieruję się tu wynikami z początku sezonu choć oczywiśćie właśnie one podkreślają siłę Londyńczyków w tym sezonie i wydają mi się głównym kandydatem do majstra na wyspach.
2 pozycję rezerwowałbym Czerwonym Diabłom albo Kanonierom. United nie wydają mi się tak groźni już w tym sezonie, jak w poprzednim roku czy latach wstecz, ale z nimi zawsze się liczyć trzeba. Kanonierzy jeśli tylko nie spartaczą kilku meczów pod rząd, jak rozgrywki temu to śmiało mogą walczyć o pozycję vicelidera. Młoda maszynka Wengera musi w końcu osiągnąć &quot;coś&quot; poważniejszego. Na dalszych pozycjach uplasują się pewnie Koguty, Aston Villa i ... zastanawia mnie pozycja The Citizens. 130 milionów włożonych w transfery, by przegrywać, jak dziś z przeciętnym Sunderlandem, co prawda karny i to 90 min., ale z tymi piłkarzami Mancini na pewno nie walczy o miejsca 5-8, dlatego ich pozycja jest sporą zagadką.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Myślę że po tym co prezentują obecnie czołowe ekipy Premier League to faworytem do mistrza wydaje się być Chelsea , ale dopiero jesteśmy po pierwszych kolejkach i na razie nie ma co tutaj przesądzać kto wygra a kto nie .

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Ja również typowałem na Chelsea Londyn. Faktycznie, początek sezonu w jej wykonaniu jest dość imponujący. Drużyna Romana Abramovica zanotowała wysokie zwycięstwa, które z pewnością &quot;sieją postrach&quot; wśród rywali. Po trzech kolejkach plasują się na pierwszym miejscu z kompletem punktów. Ich dorobek strzelecki jest również imponujący - aż 14 strzelonych bramek i 0 straconych. To może budzić respekt. Ancelotti po ostatnim meczu wypowiadał się, że nie jest do końca zadowolony z postawy swoich zawodników w meczu ze Stoke City. Niektórzy uznają go za dziwaka, inni się zgodzą, jednak ja uważam, że może za bardzo &quot;napalił się&quot; na kolejne wielkie zwycięstwo. Liczą się przede wszystkim punkty i szkoleniowiec na pewno o tym dobrze wie. Inne drużyny prezentują się nieco słabiej na tle Chelsea. Kilka postów wyżej ktoś napisał, że to Liverpool zajmie 2 miejsce w tabeli... Po takiej grze, jaką obecnie prezentuje, to może jedynie pomarzyć o tak wysokiej pozycji, a realna wydaje się 5 lub nawet 6.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
2 pozycję rezerwowałbym Czerwonym Diabłom albo Kanonierom. United nie wydają mi się tak groźni już w tym sezonie, jak w poprzednim roku czy latach wstecz, ale z nimi zawsze się liczyć trzeba. Kanonierzy jeśli tylko nie spartaczą kilku meczów pod rząd, jak rozgrywki temu to śmiało mogą walczyć o pozycję vicelidera. Młoda maszynka Wengera musi w końcu osiągnąć &quot;coś&quot; poważniejszego.
Nie wiem czemu ale ja mam trochę inne zdanie na temat MU , że już nie są tacy groźni jak w poprzednim. Wręcz przeciwnie. Co prawda minęło dopiero 3 kolejki ale widać po grze , że jest myśl. Scholes rozgrywa świetne mecze. Rooney w końcu ma zmienników. Obrona w komplecie. W tamtym sezonie gra mi się nie podobała za bardzo. Była taka zachowawcza. Teraz jest inaczej. Na razie 3:0 z Newcastle które w następnej kolejce rozbiło AV 6:0. Dość pechowy remis na Craven Cottage , nie strzelony karny Naniego i gol na remis w ostatnich minutach. Ale na Cottage każdy będzie miał ciężko. Już w tamtym sezonie Fulham z dobrej strony się pokazało. Teraz w niedzielę 3:0 z WHU. Rywal niezbyt wymagający ale solidny , z dobrym trenerem. Do strzelenia pierwszej bramki United mieli trochę kłopotów ze sforsowaniem defensywy młotów ale później jakoś poleciało i mogło się skończyć co najmniej 5:0. W końcu rozegrał się Nani i Berbatov. Takich zawodników brakowało rok temu. Ciekawe czy utrzymają takie formy. Rooney wraca już do formy. Gol z karnego musi mu pomóc. Dlatego też nie zgodzę się , że United z zeszłego roku było groźniejsze niż w tym.

Co do Chelsea. W tamtym roku było zupełnie podobnie. W wielu meczach 5:0 i więcej nawet a o tytuł walczyli do końca sezonu dlatego też takimi meczami w ich przypadku nie rajcował bym się bo u nich to normalne. Zgodzę się natomiast co do Arsenalu. Kiedyś ta maszyna musi wypalić. W sumie w każdym sezonie odpalała ale problem był jedne , że po kilku meczach gasła. W tym roku może być podobnie. Jak by nie było sezon będzie jak zwykle świetny

katalonczyk 480

katalonczyk

Użytkownik
Powiem tak... Chelsea zdominuje ligę. Więc stawiam ich w roli faworyta, zagrozić im może tylko Manchester United ???? A Manchester City nie zajmie nawet ostatniego miejsca na podium ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom