Stawiam na Francuzow, bardzo mocna kadra, a co wazne do tego zbilansowana od Llorisa na bramce, solidna obrone, bardzo dobry srodek pola, Pogba, Matuidi, Kante to prawdopodobnie najlepsza 2 linia zblizajacego sie turnieju, top 3 napewno, do tego w ataku najwieksza gwiazda griezmann oraz Payet z Martialem, majacy za soba swietny sezon. Ciekawi mnie to czy Deschamp zdecyduje sie na taka ruchliwa 3 z przodu, czy jednak z wysunietym Giroud, mozliwe ze zalezec to bd od rywala. Wlasnie srodek ataku to jedyny slabszy punkt w kadrze, mimo tego, ze Giroud calkiem solidnie gra w kadrze jednak do Benzemy mu brakuje sporo, tego typa to zrozumiec nie moge, takim debilnym zachowaniem pozbawic sie bycia na prawdopobnie najwazniejszej imprezie w zyciu, bywa i tak. Mimo tego Francuzi u siebie zawiezc nie powinii, i bd kibicowal im w zdobyciu tego zlota, chyba ze wygraja nasi to niech sie srebrem zadowola ;v
Oprocz nich wiadomo
Niemcy, moze w slabszej w formie, mimo wszystko zespol turniejowy, wystarczy ze niektorzy kluczowi pilkarze bd miec zwyzkowa forme, a Muller znowu bedzie tam gdzie wlasnie bd pilka i staja sie glownymi kandydatami do zwyciestwa.
Podpisuje sie ze slowami kolegi wyzej odnosnie Anglikow, sklad fajny, z dobra perspektywa na lata kolejne, ale na tu i teraz za malo doswadczony zeby zajsc az do finalu, jednak zespol mogacy namieszac sporo i napsuc duzo krwi najlepszym. Za to calkowicie nie wiem na na co stac Hiszpanow, taka wpadka jak 2 lata temu mimo ciezkiej grupy to zbyt irracjolane by bylo. Sklad spokojnie moze walczyc o najwyzsze cele, wsystko zalezec bd od formy i drabinki, atak nie wyglada moze jak kiedys( Torres, Villa), to takiego Morate czy Aduriza w formie niejeden zespol chcialby miec, np Wlosi
Wlasnie ciekawe jak wypadna Wlosi, dla mnie jeszcze wieksza zagadka od Hiszpanow. Na papierze atak marny, jedynie Insigne wyglada ok, ale to bardziej schodzacy napastnik, srodek pomocy jeszcze do niedawna moglby spokojnie byc jednym z najlepszych na turnieju, po wypadnieciu Marchisio i Verratiego wyglada co najwyzszej srednio, ale za to obrona z genialnym caly czas Buffonem wyglada swietnie, a jak wiadomo tytuly sie wygrywa wlasnie obrona, jednak dla mnie max cwiercfinal, za duzo przecietniakow w przodzie i w pomocy.
Na koniec dla mnie cichy faworyt, jeszcze 2 lata temu czarny kon, teraz juz w przypadku zajscia daleko w turnieju raczej by sie obeszlo bez wiekszego zdziwenia, mowa o Belgii. Hazard lapiacy forme, Lukaku/Origi, De Bruyne z przodu, srodek Dembele/Nainggolan, oraz zgrani i bardzo solidni stoperzy z Curtouis na bramce, argumentow pilakarskim im nie brakuje. Maja wszystko zeby wykorzystac swoje zlote pokolenie i zajsc jak najdalej.
Z czarnych konii napewno Chorwacja, moze namieszac, jakby byli w innej grupie to stawialbym na Turcje, zespol nieprzewidywlany z charakterem, a moze sie okazac ze nie wyjda z grupy smierci.
Austria ma fajna generacje pilkarzy ale raczej nie ten lvl, cwiercifnal bylby duzym sukcesem.
Portugalia ani czarny kon ani faworyt, jak Cristiano zagra wkoncu swietny turniej a reszta zawodnikow wespnie sie na wyzyny, to nie mozna ich skreslac.
Na deser nasza repra, spokojnie moze byc czarnym koniem turnieju. Trzeba wykorzystac obecna generacje pilkarzy bo od czasow medalu w 82r, to najlepsza kadra. Oczywisice duzo bd zalezec od 2 naszych kluczowych zawodnikow, do tego Milik/Zielinski niech utzyzmaja forme z ligi, a reszta pozostalych niech zagra solidny turniej. Na chlodno bez pompowania balonika, cwiercfinal, bd osiagnieciem na spory +