A to i ja napisze kilak słów od siebie:
Na dzień dzisiejszy coś ciężko przewidywać ,bo sezon jest długi i różne wałki dziać się będą,drużyna która dziś gra fenomenalnie , za pół roku może paść kondycyjnie,grać bubel i tyle.
Opisze tylko kilak drużyn:
1. Bayern- na dzień dzisiejszy jest to wielka niewiadoma ,na moje styl nie pasuje pod zawodników ,gra nie porywa i jest to wielka niewiadoma co z tym zdziała Guardiola.
2 City- dużo zakupów jak co roku,ale ta drużyna to wciąż niezbudowany zespół ,potrafią najsilniejsze drużyny klepać jak chcą ,a jak przychodzi dzień niemocy to dostają po dupie od słabych ekip.
3. MU- jakoś w nich nie wierze wciąż brakuje mi w ich ekipie jakiegoś lidera w środku pomocy kogoś kim był np. Scholes.
4. Juve- tu sam nie wiem niby ekipa budowana bardzo rozsądnie ,są nazwiska,kasa ,kibice,stadion ,niby wszystko cacy ,ale wciąż mi tez u nich czegoś brakuje ,od dłuższego czasu też obserwuje te ekipe i też podobnie jak City ,przychodzi u nich czasem "dzień niemocy"
5. PSG- Grube mln wpompowane ,transfery na moje na siłę pod publiczkę- może z grupy wyjdą i tyle.
6 Real- śmiech na sali z tym walijczykiem-na moje nie wart +/- tyle co CR7 ,a strata Ozila to juz w ogóle kpina jakaś- on dawał jakość tej ekipie on i CR7 dyrygentami gry w Realu byli ,stracić jednego z najlepszych graczy takiemu klubowi po prostu nie przystoi. Na moje Isco nie dorównuje do jego poziomu. Nic dobrego nie wróże Realowi.
7. Arsenal- wygranej też im nie wróże ,ale mogą namieszać ,defensywa nie pozwala na finał niestety ,ale Giroud strzelać umie ,a piłki dzięki mega transferowi Ozila będzie dostawał jak na tacy,coś czuje ,że jak w tamtym sezonie było narzekanie na francuza w tym się obudzi.
8. Barca- dalej mówię NIE tej ekipie ,dopóki nie będą mieli środkowego napastnika z prawdziwego zdarzenia.
9. Dortmund- ekipa wzmocniła sie bardzo solidnie,grają mega piłke, są w stanie na pewno wygrać
LM, dla mnei jedynym mankamentem mogącym im w tym przeszkodzić jest zadziwie pewnie wielu ale para stoperów ,jak tak oglądam ich mecze a i czasem jakis grosz postawie to o ból głowy mnie czesto ich wyprowadzenia piłki przyprawiają.
Choc w zeszłym sezonie też tak było a w finale się zameldowali. Klopp potrafi ich jakoś poukładać.
10. Milan - niby dobry sklad ale bez dyrygenta w pomocy i na ławce. Nie w tym roku panowie.
11. Chelsea - tu sprawa ma się podobnie jak u Guardioli ,niewiadoma ,zagłosowalęm na nich bo personalnie wyglądają bdb. a z czasem Mou powinien ich poukładać a ,że to potrafi potwierdzał juz w Porto,Interze i Realu , jak tak sobie oglądałem Euro 2012 to najlepsi zawodnicy w swoich reprezentacjach na szczeblach po wyjściu z grupy to podopieczni Mou z Realu ,gość ma łeb do swojej roboty. Z grupy powinni wyjść ,a czego bedzie brakowało zapewne dojdzie w zimowym okienku.