# 13
Mikhail Youzhny - David Ferrer
Typ: 1 (+1.5 seta)
Kurs: 1.57
Julien Bennetau - Jerzy Janowicz
Typ: 2
Kurs: 1.89
Milos Raonic - Steve Johnson
Typ: 2 (+3.5 gema)
Kurs: 1.85
AKO: 5.50
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 30zł
Do wygrania: 165zł
Rosjanin fajnie sobie tutaj pogrywa, buduje formę na US Open. Po drugiej stronie Ferrer, który męczy się ostatnio graniem i nie jest w najwyższej formie. H2h korzystne dla Mikhaila, którego stać tutaj spokojnie na zwycięstwo, jednak biorąc pod uwagę jego chimeryczność podpieram się handicapem setowym.
Janowicz dobry mecz wczoraj i bardzo istotne zwycięstwo nad Dimitrovem, które powinno go nakręcić. Jerzyk jest takim zawodnikiem, którego sukcesy bardzo budują i wierzę, że ten turniej pomoże mu wrócić do swojej optymalnej gry. Do tej pory zawsze pokonywał Francuza i myślę, że dziś będzie podobnie.
Johnson gra tutaj bardzo dobrze, pewnie trzyma serwis i to może być bardzo ważne w starciu z innym serwismanem jakim jest Raonic. Spodziewam się wyrównanego meczu, pewnie będzie jakiś tie-break. Johnson jest w na tyle dobrej dyspozycji, że na pewno powalczy i mam nadzieję, że pokryje handi.
# 14
Caroline Wozniacki - Angelique Kerber
Typ: Over 22 gemy
Kurs: 1.95
Lucie Safarova - Simona Halep
Typ: 1 (+1.5 seta)
Kurs: 1.82
AKO: 3.55
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 20zł
Do wygrania: 71zł
Bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy Dunką, a Niemką. Kierowałem się tutaj w stronę Wozniacki, która jest w bardzo dobrej formie, jednak kurs jest nieco za niski, bo jednak Kerber to bardzo dobra zawodniczka na hardzie, której forma też jest ostatnio dobra. Spodziewam się tutaj wyrównanego spotkania, bardzo prawdopodobne 3 sety.
W drugim meczu idę w stronę utalentowanej Czeski, której gra w ostatnim czasie bardzo mi się podoba. By myśleć o przedarciu się do czołówki
WTA musi stać się przede wszystkim bardziej regularna, ale należy pamiętać, że Halep nie grała ostatnio zbyt wiele, więc i jej pewnie w tym meczu zdarzą się wahania w grze. Safarova spokojnie jest tutaj w stanie ugrać co najmniej seta.