U
170
użytkownik-80336
Użytkownik
Borys Mańkowski vs. Mohsen Bahari
Tutaj nie ma co komentować. Po prostu różnica klas.
Aslambek Saidow vs. Rafał Moks
Widzę sporo osób gra tutaj w kierunku Kultiego. Moim zdaniem wygra Aslambek. Czemu?
Saidov zawsze jest przygotowany na 3 rundy, teorie o tym, jak wpłynął na niego areszt, czy odbije się to na kondycji... moim zdaniem znacząco nie wpłynie, Saidova zawsze cechował atletyzm, siła, dobre zapasy, przyzwoite cardio i niezła stójka. Ma przewagę również w warunkach fizycznych. Po ostatniej porażce z Borysem, z pewnością będzie chciał wygrać i doprowadzić do dalszej części 'sagi', a nie sądzę by dał się udusić czy złapać w dźwignię, mimo niekwestionowalnych umiejętności Moksa w tym aspekcie. W stójce przewaga spora, od góry Saidov będzie potrafił utrzymywać pozycję, typuję decyzję dla Aslambeka.
Karolina Kowalkiewicz vs. Kalindra Faria
Faria nie jest sprawdzona, bilans napompowany, Kowalkiewicz ambicje ma spore, cały czas się rozwija, jej przewaga powinna być widoczna w parterze. W stójce Faria (podobnie jak Karolina) jest dość chaotyczna, po raz kolejny decyzja dla Karoliny z uwagi na lepszy parter, gdzie powinna toczyć się większość walki.
Mateusz Gamrot vs. Rodrigo Cavalhiero
Podobnie jak w przypadku Borysa, rywal kelner, różnica klas.
Anzor Azhiev vs. Kleber Koike Erbst
Jak wyżej.
Michał Włodarek vs. Szymon Bajor
Solidny zawodnik, spore umiejętności, gdyby nie kontuzje, mógłby już sporo namieszać na polskiej scenie MMA. Przypuszczam wygraną przez KO, Bajor miał problemy już z Walusiem, przyciśnięty się gubi. Powinna być gładka wygrana i czekamy na walkę z Bedorfem ????
Jakub Kowalewicz vs. Łukasz Rajewski
Dziwią mnie typy w kierunku Rajewskiego. Kiepska walka z coraz starszym (aczkolwiek cały czas solidnym) Chlewickim. Rajewski jest zbyt mocno jednopłaszczyznowy i to będzie przyczyną jego porażki. W parterze Kowalewicz powinien mieć bardzo dużą przewagę a i w stójce nie skazywałbym go na pożarcie. U Jakuba widać stały progres, solidne przygotowanie i z pewnością jest to jeden z tych młodych zawodników, których warto na naszej scenie obserwować. Dużo osób typowało na KSW28 Gniadka, skończyło się jak się skończyło. Tutaj również widzę pewną wygraną Kowalewicza po decyzji.
Kamil Gniadek vs. Mateusz Zawadzki
Tutaj skłaniałbym się w kierunku Gniadka. Po pierwsze chęć pokazania się po ostatniej porażce, po drugie przeciwnik, który ma nabity rekord i niczego ciekawego nie prezentuje. Kamil powinien mieć przewagę w każdej płaszczyźnie i wygrać to pewnie czy to w stójce czy w parterze. Jeśli miałbym typować, to Gniadek przez poddanie.
Krótkie podsumowanie gali i typów:
Na pewno dużym zaskoczeniem była wygrana Koike z Anzorem, mimo, że walka trwała krótko, nieznany zawodnik zaprezentował się znakomicie, chętnie zobaczyłbym go na kolejnych galach KSW.
Kowalewicz tak jak napisałem, niezły prospekt, pewna wygrana. Praktycznie wszystko co napisałem się sprawdziło.
Gamer - formalność ????
Aslambek również wygrał, analiza mniej więcej się sprawdziła, aczkolwiek uczciwie napiszę, aż takiej przewagi się nie spodziewałem, genialna walka.
Włodarek, mimo iż wygrał nie zaprezentował się tak, jak tego oczekiwałem, jakby walka potrwała 30sekund dłużej, mogłaby się zupełnie inaczej zakończyć. Bajor zaprezentował się nieźle na tle Michała, mimo iż walka na plus, mnie osobiście zawiodła.
Kowalkiewicz moim zdaniem wygrała zasłużenie, co było widać po twarzy brazylijki. Zdecydowanie poprawiła stójkę, która wydaje się być coraz lepiej ułożona, spodziewałem się zupełnie innego game planu, ogólnie całkiem pozytywnie, gdyż spodziewałem się większej przewagi brazylijki w stójce.
Walka Gniadka z Zawadzkim moim zdaniem dobrze oceniona przez sędziów, nie doceniłem Zawadzkiego, który ma dość mocno nabity rekord. REMIS-ZWROT
Tasmański diabeł wygrał pewnie, ale nie tego się po nim spodziewałem, zaryzykuję, że jakby walka miała potrwać dzisiaj 5 rund wygrałby Bahari. Szacunek za takie podejście do walki kontraktując ją na 4 dni przed galą. Ciekawe czy wpływ miało na to robienie wagi / przetrenowanie / mentalność. Ja chciałbym rewanżu z Aslambekiem, byłoby ciekawie.
PODSUMOWANIE: 6 typów trafionych, 1 zwrot, 1 nietrafiony. Gala oczywiście na duży
Mam nadzieję, że choć część osób odwiodłem od gry na Kultiego i Rajewskiego bo tutaj w typach była spora przewaga typów w ich kierunku.