>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

KSW 28 Fighters Den - 4 pażdziernika

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Jest jakieś value w Longerze? Szukam jakiegoś underdoga, bo wiadomo że nie ma gali na której 100% faworytów wygrywa. A nie widzę innych ciekawych underdogów prócz Andryszaka i Różala.

U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
Z underdogow podoba mi sie Jackiewicz po 3.3.
Obaj to wielkie zagadki , nie wiem skąd taka różnica kursów.
Jak to skąd? Przecież Jackiewicz to drewniany, 37letni bokser, a Parcheta, to jakby nie patrzeć utytułowany zawodnik K1/Muay Thai, który w ostatnich latach rok rocznie przywoził medale z Muay Thai WMF Pro-Am, czy K1 Rules. Cały czas jest czynnym zawodnikiem, jest młodszy od Jackiewicza, w stójce będzie dominować nad Jackiewiczem i trzymać go na dystans. Prywatnie uważam, że jeśli nawet walka poszła by w parter (czego się nie spodziewam), to Parcheta z pewnością ma lepsze podstawy do jego opanowania, jako profesjonalista, który miał i ma styczność z różnymi stylami, zapewne odrobi lekcję i będzie przygotowany na taką ewentualność. Nie widzę najmniejszych szans dla Jackiewicza. Ponadto Parcheta to mańkut, a z takimi Jackiewicz sobie po prostu nie radził najlepiej, nawet jako bokser. Treningi Marcina w Berserkers też powinny zrobić swoje. Dla mnie kurs 1.40 jak najbardziej do gry.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Jak to skąd? Przecież Jackiewicz to drewniany, 37letni bokser, a Parcheta, to jakby nie patrzeć utytułowany zawodnik K1/Muay Thai, który w ostatnich latach rok rocznie przywoził medale z Muay Thai WMF Pro-Am, czy K1 Rules. Cały czas jest czynnym zawodnikiem, jest młodszy od Jackiewicza, w stójce będzie dominować nad Jackiewiczem i trzymać go na dystans. Prywatnie uważam, że jeśli nawet walka poszła by w parter (czego się nie spodziewam), to Parcheta z pewnością ma lepsze podstawy do jego opanowania, jako profesjonalista, który miał i ma styczność z różnymi stylami, zapewne odrobi lekcję i będzie przygotowany na taką ewentualność. Nie widzę najmniejszych szans dla Jackiewicza. Ponadto Parcheta to mańkut, a z takimi Jackiewicz sobie po prostu nie radził najlepiej, nawet jako bokser. Treningi Marcina w Berserkers też powinny zrobić swoje. Dla mnie kurs 1.40 jak najbardziej do gry.
A pamietasz walki :
Rózalski - Slowinski na KSW
Fouda - Cieslinski na Promacu ?
Wielkie nadzieje kładzione na mistrzach stójki a jak dochodzi do walki mma to ci mistrzowie nie umieją się odnaleźć.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
A pamietasz walki :
Wielkie nadzieje kładzione na mistrzach stójki a jak dochodzi do walki mma to ci mistrzowie nie umieją się odnaleźć.
Z Fouda-Cieśliński bym się nie zgodził... Fouda okazał się bardzo przeciętnym, ale ogarniającym wiele płaszczyzn zawodnikiem. Zerowa obrona przed sprowadzeniami i brak zapasów spowodowały, że walka wyglądała tak a nie inaczej. Zresztą chyba pierwsze obalanie &quot;na twarz&quot; to jakaś masakra. Cieśliński wyglądał źle nawet w stójce właśnie przez to, że obawiał się zejścia do parteru.
A Jackiewicz, Parcheta to dwaj jednopłaszczyznowi zawodnicy, więc to inna sytuacja. Jackiewicz nawet w stójce nie wygląda lepiej, to typowy rzemieślnik... moim zdaniem kursy są OK wystawione, ale jak ktoś słusznie zauważył to pierwsza ich walka w MMA więc mogą się dziać cuda.

U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
A pamietasz walki :
Kolega B3A dość dobrze to opisał, Cieśliński startując w MMA już kończył karierę sportową (41lat), i jednak walczył z zawodnikiem MMA. Jeśli chodzi o Stinga, faktycznie... Dla mnie było to duże zaskoczenie, przypuszczam, że odosobniony w tym nie jestem. Warto jednak zauważyć, że walka skończyła się duszeniem zza pleców. Różalski po prostu odrobił lekcję, pozytywnie zaskoczył, a Paul najwidoczniej olał temat. Teraz również faworytem w walce Marcina, dla mnie będzie Peter Graham (tak jak byl Paweł), ale pieniędzy na to nie postawię.
Widzisz możliwość poddania przez Rafała? Kontrolę w parterze? Ja nie. Jeśli miałbym widzieć wygraną Jackiewicza, to raczej tylko przez lucky punch. Po prostu Value bym tu nie szukał. Jak już napisałem, kurs 1.40 w pełni mnie zadowala, a pobrałbym go nawet po niższej linii.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Temat KSW powinien zostać przeniesiony z działu sporty walki do tego gdzie pisze się typy na Taniec z Gwiazdami.
I tak wielki mistrz Bedorf walczy z jak go KSW nazywa &quot;legendarnym&quot; Rollesem Gracie. Wielkim Rollesem który z UFC i WSOF wyleciał po paru minutach walk. Rywal Materli? Chyba nawet sam Materla skupia się bardziej na grudniowej gali, niż na bliżej nieznanym Brazolu z rekordem 19-10. Rywale Moksa i Azhieva z tej samej mizerii. Czy poważnie organizacja która chce funkcjonować jako poważna nie może dla swoich topowych gwiazd, ba! Mistrzów, znaleźć poważniejszych rywali, robiąc gale raz na 3 miesiące? To są jaja nie MMA. Jedyne ciekawe starcia to

• Kowalewicz-Gniadek, gdzie stawiałbym na niespodziankę w wykonaniu &quot;Undertakera&quot;, ale starcie może iść w obie strony i pasowałoby bardziej na PLMMA niż podobno najlepszą organizacje Europy.

• Waluś-Bajor, nie kupuje &quot;przemiany&quot; Walusia, dla mnie taka mini wersja Pudziana z jego treningów w ATT, które miały zrobić z Mariusza bestie, a wniosły jedno wielkie zero. Bajor wybitny nie jest, ale ukróci Kamila i odeśle na grudniowe PLMMA i main event z pewnym powracającym do MMA Marcinem...

• Jewtuszko-Bakosevic, bo Vaso jest nieprzewidywalny, ale znając życie i tak Jewtuszko wyciągnie jakąś decyzje.

• Andryszak-Włodarek, bo Włodarek zapowiadał się na mega kozaka, ale przez kontuzje musi odzyskiwać swoją pozycje, Andryszak wraca po małej kompromitacji w Rosji. Bez faworyta, w obie strony może iść, ale raczej Włodarek.

• Różalski-Graham, nie lubię Różala, ale zrobił postępy. Graham ma jednak za dobrą dla niego stójkę, a wątpię że tak łatwo pójdzie w parter.

• Jackiewicz-Parcheta, kto tam wie, dobrze panowie przytoczyliście osobę &quot;Stinga&quot;, żaden z nich ameryki nie odkryje, cuda w tej walce mogą się dziać.

Wybaczcie Panowie, ale nie chce mi się nawet rozpisywać nad tą galą. Bardzo, bardzo słaba rozpiska, standardowe karmienie Januszy tekstami o mocarnych rywalach, gdy w praktyce jedynie Graham cokolwiek ogarnia, reszta obcokrajowców nadaje się do obierania ziemniaków. Plus oczywiście wróżę że rozpiski się spieprzy nie raz w ciągu najbliższych dni. Pierwszy odpadnie Bakosević, następny ktoś z pary Różal-Graham.

Otrzymane punkty reputacji: +2
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Mam trochę czasu to spróbuje przewidzieć jak będzie wyglądała gala.;)
120 kg: Karol Bedorf (10-2) vs. Rolles Gracie (8-2)
Typ:1
Brazylijczyk swoje walki na UFC i WSOF i KSW dostaje tylko i wyłącznie za swoje nazwisko &quot;Gracie&quot;. Wystarczy zobaczyć ostatni nokaut z WSOF:

Ma te swoje 8 zwycięstw przez poddanie, ale walka zaczyna się w stójce a tam Coco jest nie do pokonania, jest ogromnie silny i te ciosy na pewno zrobią wrażenie na Brazylijczyku, a jak nie to to potężne low kicki zrobią swoje. Nawet jeśli walka pójdzie do parteru to Karol da rade w końcu trenuje w Ankosie. Moim zdaniem KO 2 runda.
84 kg: Michał Materla (20-4) vs. Jorge Luis Bezerra (19-10)
Rywal Materli to kompletne nie porozumienie, wzięty tylko dla tego aby Materla mógł szybko wygrać i cały Szczecin zadowolony. Niby ma 17 zwycięstw przez poddania, ale też 10 przegranych w przeróżny sposób jak widać jest do pokonania. Przykład Antonio dos Santos Jr. nokaut 2 runda zawodnik posiada rekord 5-1. Michał moim zdaniem potraktuje te walkę tylko przejściowo przed mistrzowską walką na KSW 29 którą najprawdopodobniej przegra.:grin: Nie ma co tutaj szukać sensacji, Materla KO 1 lub 2 runda.
120 kg: Marcin Różalski (5-2) vs. Peter Graham (9-7)
Osobiście bardzo czekam na tę walkę o ile się odbędzie i nikt nie wypadnie... Przejdźmy do rzeczy Marcin zrobił postępy i można powiedzieć że jest już zawodnikiem MMA, udusił wielkiego faworyta Słowińskiego i do tego jeszcze mówił po walce że nie czuł kopnięć Pawła. Graham przegrał przez decyzję z doświadczonym Cheick&#39;iem Kongo. Był tam ewidentnie obijany i demolowany, ale wytrzymał. Gify:

Ja osobiście przewiduję że najpierw będzie walka na ciosy i kopnięcia tak jak przystało na kickbokserów, nie sadzę aby w tej wymianie padł nokaut. Będzie druga runda tam ktoś się przewróci i walka będzie w parterze, a tam moim zdaniem Marcin ma lepsze umiejętności i skończy to poddaniem druga runda. Jeszcze na koniec dodam (pewnie większość mnie wyśmieje :grin ???? że moim zdaniem jak Marcin to wygra i o ile będzie chciał walczyć to dostanie walkę mistrzowską z Bedorfem lub z wygranym pojedynku Pudzian-Nastula.
70 kg: Maciej Jewtuszko (10-2) vs. Vaso Bakocevic (16-6-1)
Czarnogórzec to dzikus jakich mało, ale ta dzikość go gubi i przegrywa. Irokez przeleży na nim trzy rundy i wygra decyzją, Szczecin zadowolony. I na tym skończę bo wątpię, aby ta walka doszła do skutku, dlatego że Bakocevic walczy 30 września z Murad&#39;em Machaev&#39;em, by później za 4 dni znowu walczyć? Nawet jak przyjedzie to tak jak mówiłem Irokez przeleży 3 rudny i wygra.
77 kg: Rafał Moks (9-6) vs. Daniel Acacio (30-15)
Brazylijczyk ma passę trzech przegranych z rzędu i moim zdaniem będzie i czwarta przegrana. Acacio już powoli odcina kupony a nie walczy. Moks natomiast jest zdeterminowany, aby walczyć o pas. Miał pas M-1, ma pas GMC, to i teraz chce pas KSW. Walka dla Moksa będzie łatwa. Poddanie 1 runda.
66 kg: Anzor Azhiev (4-1) vs. Helson Henriques (7-2)
Typ:2
Tak stawiam tutaj na przekór wszystkim i typuje zwycięstwo Angolczyka z temu Nobregi. Anzor moim zdaniem nie radzi sobie ze stresem i presją ciążąca na nim. Dwie ostanie walki to pokazały. Teraz myślę ze będzie tak, Anzor będzie skupiony tylko i wyłącznie aby nie popełnić jakiegoś błędu, który by znowu wzbudził kontrowersje i szum. A Helson będzie dobrze przygotowany przez Nobregę i znokautuje rozkojarzonego Anzora w którejś z rund.
66 kg: Rafał Jackiewicz (0-0) vs. Marcin Parcheta (0-0)
Znowu typuje tutaj wygraną underdog&#39;a, ale moim zdaniem Parcheta będzie trochę oszołomiony show jakie zgotują kibice, a to może wykorzystać Jackiewicz który swoje sukcesy zawdzięcza tylko ciężkiej pracy na treningu. Jackiewicz umie kopać umie boksować i moim zdaniem nauczył się teraz parteru. Walka szybko przejdzie do parteru a tam Jackiewicz założy jakaś dźwignie i Parcheta odklepie. Nie sadze, aby Berserkerzy tak dobrze wytrenowali zawodnika muay thai w parterze.
120 kg: Michał Andryszak (12-4) vs. Michał Włodarek (5-0)
Moim zdaniem, gdyby nie kontuzje to Włodarek był by już w UFC, no ale cóż mamy go w KSW. Andryszak po kompletnej klapie w swojej ostatniej walce w Rosji, będzie pewnie chciał udowodnić wszystkim że był to przypadek, a Włodarek to wykorzysta sprowadzi walkę do parteru i tam go ubije. Mój typ przerwanie walki przez sędziego druga runda.
120 kg: Kamil Waluś (4-2) vs. Szymon Bajor (13-5)
Szymon to doświadczony zawodnik, do tego jest przygotowany bo trenował do walki z Olim thomsonem na Pitbull Fight, niestety walka się nie odbyła i musi się zadowolić Walusiem. Wraca po dwóch przegranym, dostaje niby przemienionego Walusia. No sorry, ale ja tego nie kupuje, aby Waluś zrobił taki postęp i pokonał Bajora o ile bym typował jego wygraną z Maćkowiakiem to z Bajorem nie ma on szans. Moim zdaniem decyzja na korzyść Bajora.
70 kg: Jakub Kowalewicz (3-1) vs. Kamil Gniadek (7-2)
Zwycięzca Berserkers Areny kontra młody gniewu Kowalewicz. Moim zdaniem Gniadek jest już &quot;obity&quot; na swoim podwórku i nie ma mowy o żadnej tremie i będzie skrupulatnie realizował plan na walkę przygotowany przez swój team. Co prawda Kowalewicz wytrzymał trzy rundy z bardzo dobrym Sergeje Grecicho, i później zdominował Kuliga, jednak moim zdaniem to za mało, aby pokonać Gniadka. Moim zdaniem Gniadek wygrywa przez decyzję.
I Tapology:

piotrex 36

piotrex

Użytkownik
Wg sherdoga Vaso Bakocevic, przeciwnik Irokeza, walczy dziś na gali w Moskwie z Muradem Machaevem. Ciekawe czy na gwałt panowie K&amp;L nie będą musieli szukać nowego przeciwnika dla Jewtuszki.

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Wg sherdoga Vaso Bakocevic, przeciwnik Irokeza, walczy dziś na gali w Moskwie z Muradem Machaevem. Ciekawe czy na gwałt panowie K&amp;L nie będą musieli szukać nowego przeciwnika dla Jewtuszki.
Całe szczęście ze vaso wybrał KSW:

W sztucznym limicie na pograniczu wagi lekkiej – pokonany w Bellatorze przez Marcina Helda – eksplozywny Murad Machaev (MMA 14-1) skrzyżuje rękawice z anonimowym Ukraińcem Alexey’em Angelovskim (MMA 0-0). Pierwotnie Dagestańczyk miał zmierzyć się z Czarnogórcem Vaso Bakocevicem (MMA 16-6-1), ale charakterny zawodnik z Bałkanów wybrał ofertę KSW i na najbliższej gali w Szczecinie stanie do walki z naszym Maciejem Jewtuszko (MMA 10-2).

I teraz jak dla mnie ważna informacja Peter Graham leci już do Polski!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152843011695757&amp;amp;set=a.10151458189875757.555719.678920756&amp;amp;type=1&amp;amp;theater

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Anzor Azhiev (POL) - Helson Henriques (ANG)
Typ: 1
Kurs: 1.07
✅✅✅

Anzor nie pokazał się z dobrej strony, a przeciwnik dobrze się postawił.

Pewniaczek, ale po tak biednym kursie nic nam to nie daje. Anzor to ciekawy zawodnik z dużym potencjałem, ba materiał bardzo dobrego fightera, który może walczyć w UFC, jeśli nikt nie zrobi mu wody z mózgu.

Rafal Moks (POL) - Daniel Acacio (BRA)
Kurs: 1.12
✅✅✅

Jak już dopadnie to nie puszcza. Zapewne dostanie walkę rewanżową z Borysem

Rafał wygrywa i dostaje walkę o pas. Walczy u siebie przed własną publicznością. Jestem pewien, że wszyscy trenujący w Szczecinie u pana Bagińskiego wygrają swoje walki. Proponuję pograć, że Moks wygra przez poddanie.

Marcin Rozalski (POL) - Peter Graham (AUS)
Kurs: 1.80
⛔

Szkoda mi Marcina, szkoda że nie wyleczył kontuzji.

Różal to dość ciekawy zawodnik u schyłku swojej kariery, podobnie jak najbliższy przeciwnik. Fakt, że Graham to legenda, ale kondycyjnie wypada gorzej od Marcina. Różal w parterze z przewagą. Peter bierze walkę w zastępstwie. Różalski pokazał w ostatnim czasie progres co przekonuje mnie, że wygra i warto postawić kilka złotówek.

Michal Materla (POL) - Jorge Luis Bezerra (BRA)
Kurs: 1.10
✅✅✅

Materla na spokojnie, bez szału. Dał się sprowadzać ogórkowi.

Ta walka to jakieś nieporozumienie. Matera sub pierwsza runda.
Materla walczy tylko dlatego, aby pokazać się przed własną publicznością, przyciągnąć widzów, a rywal z dupy.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Stawianie na jeźdźca bez głowy Anzora po kursie &lt;1.1 to szaleństwo.
Nawiązując do kolegi wyżej to wyklarowała się fajna perełka.
Karol Bedorf by TKO/KO/DQ
2.0
✅
Mój scenariusz jest taki - Bedorf kontroluje walkę zadając mocne kopnięcia i ciosy, LEGENDARNY Gracie próbuje obalenia raz, dwa ale Bedorf dobrze broni i pod koniec 1 rundy Gracie robi spacerek jak w poprzedniej swojej walce. Generalnie wątpię by walka trwała dłużej niż 1 rundę, a skoro Coco walczy z legendą znaną z bjj (????) to naturalnie wygra w stójce. Obejrzałem walkę z Mehmenem by się przekonać kim jest ten cały Rolls. Szybko uszło z niego powietrze, szedł do obaleń jak amator, obrona przed ciosami na porównywalnym poziomie do mnie no i szklana szczęka bo ten cios wcale taki mocny nie był. Karol na pewno wie że Gracie to głównie parter dlatego pewnie będzie trzymał walkę w stójce. To wszystko skłania mnie do zagrania nokautu Bedorfa.

piotrex 36

piotrex

Użytkownik
Hitem dzisiejszego ważenia jest to, że Kamil Waluś nie zmieścił się w limicie kategorii ciężkiej ????

Wyniki ważenia:
120 kg: Karol Bedorf (117,2 kg) vs Rolles Gracie (113,7 kg)
84 kg: Michał Materla (83,7 kg) vs Jorge Luis Bezerra (84,9 kg)
120 kg: Marcin Różalski (107 kg) vs Peter Graham (114,9 kg)
70 kg: Maciej Jewtuszko (69,6 kg) vs Vaso Bakocevic (70,3 kg)
77 kg: Rafał Moks (77 kg) vs Daniel Acacio (78,2 kg)
66 kg: Anzor Azhiev (66,3 kg) vs Helson Henriques (65,3 kg)
70 kg: Rafał Jackiewicz (70 kg) vs Marcin Parcheta (69,9 kg)
120 kg: Michał Andryszak (116,9 kg) vs Michał Włodarek (109,9 kg)
120 kg: Kamil Waluś (121,1 kg) vs Szymon Bajor (106,5 kg)
70 kg: Jakub Kowalewicz (70 kg) vs Kamil Gniadek (69,8 kg)

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
120 kg: Kamil Waluś vs Szymon Bajor
Walus to taki półzawodowiec. Nie pokonał nikogo poważnego, potencjału w nim nie widać, teraz nawet wagi nie zrobił.
Bajor to solidny polski zawodnik. Moze ma problemy z duzo cięższymi od siebie zawodnikami , walke wział w zastępstwie ale Walus to co najmniej jedna liga niżej
Bajor 1.52 Betsafe ✅

Marcin Różalski vs Peter Graham
Różal dostał w końcu zawodnika, który
1. nie jest kelnerem
2. nie jest w wielkim kryzysie
Graham to dobry zawodnik. Przegrana z Kongo wstydu nie przynosi, walke z niezlym Mighty Mo przegrał przez nieuwage w 3 r, wygrywał 2 pierwsze
Wczesniej zanotował serie 8 kolejnych zwycięstw : Eric Prindle, Konstantin Gluhov, Aleks Emalienko, Kawaguchi - dośc znane nazwiska.
Ma 39 lat ale Różal tez już zaraz konczy kariere.
Gdyby to nie było KSW to grałbym grubo na Australijczyka.
Tak zagram troche mniej grubo ;)
Graham 1.92 Betsafe ✅
Rafał Jackiewicz vs Marcin Parcheta
Niezły bokser kontra bardzo dobry kickbokser.
Ale chłopaki zadebiutują w mma. Troche sie zdziwię jak chłopaki będa pokazywac sie ze swoich dobrych stron i będzie to przypominało normalną walke mma. Ktos sie pogubi, ktos dostanie w jaja, komus pomyla się przepisy , czyli spodziewam się freak showu.
Jackiewicz 3.3 Betsafe ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
Do góry Bottom