Mam trochę czasu to spróbuje przewidzieć jak będzie wyglądała gala.
120 kg: Karol Bedorf (10-2) vs. Rolles Gracie (8-2)
Typ:1
Brazylijczyk swoje walki na
UFC i WSOF i
KSW dostaje tylko i wyłącznie za swoje nazwisko "Gracie". Wystarczy zobaczyć ostatni nokaut z WSOF:
Ma te swoje 8 zwycięstw przez poddanie, ale walka zaczyna się w stójce a tam Coco jest nie do pokonania, jest ogromnie silny i te ciosy na pewno zrobią wrażenie na Brazylijczyku, a jak nie to to potężne low kicki zrobią swoje. Nawet jeśli walka pójdzie do parteru to Karol da rade w końcu trenuje w Ankosie. Moim zdaniem KO 2 runda.
84 kg: Michał Materla (20-4) vs. Jorge Luis Bezerra (19-10)
Rywal Materli to kompletne nie porozumienie, wzięty tylko dla tego aby Materla mógł szybko wygrać i cały Szczecin zadowolony. Niby ma 17 zwycięstw przez poddania, ale też 10 przegranych w przeróżny sposób jak widać jest do pokonania. Przykład Antonio dos Santos Jr. nokaut 2 runda zawodnik posiada rekord 5-1. Michał moim zdaniem potraktuje te walkę tylko przejściowo przed mistrzowską walką na
KSW 29 którą najprawdopodobniej przegra.:grin: Nie ma co tutaj szukać sensacji, Materla KO 1 lub 2 runda.
120 kg: Marcin Różalski (5-2) vs. Peter Graham (9-7)
Osobiście bardzo czekam na tę walkę o ile się odbędzie i nikt nie wypadnie... Przejdźmy do rzeczy Marcin zrobił postępy i można powiedzieć że jest już zawodnikiem
MMA, udusił wielkiego faworyta Słowińskiego i do tego jeszcze mówił po walce że nie czuł kopnięć Pawła. Graham przegrał przez decyzję z doświadczonym Cheick'iem Kongo. Był tam ewidentnie obijany i demolowany, ale wytrzymał. Gify:
Ja osobiście przewiduję że najpierw będzie walka na ciosy i kopnięcia tak jak przystało na kickbokserów, nie sadzę aby w tej wymianie padł nokaut. Będzie druga runda tam ktoś się przewróci i walka będzie w parterze, a tam moim zdaniem Marcin ma lepsze umiejętności i skończy to poddaniem druga runda. Jeszcze na koniec dodam (pewnie większość mnie wyśmieje :grin ???? że moim zdaniem jak Marcin to wygra i o ile będzie chciał walczyć to dostanie walkę mistrzowską z Bedorfem lub z wygranym pojedynku
Pudzian-Nastula.
70 kg: Maciej Jewtuszko (10-2) vs. Vaso Bakocevic (16-6-1)
Czarnogórzec to dzikus jakich mało, ale ta dzikość go gubi i przegrywa. Irokez przeleży na nim trzy rundy i wygra decyzją, Szczecin zadowolony. I na tym skończę bo wątpię, aby ta walka doszła do skutku, dlatego że Bakocevic walczy 30 września z Murad'em Machaev'em, by później za 4 dni znowu walczyć? Nawet jak przyjedzie to tak jak mówiłem Irokez przeleży 3 rudny i wygra.
77 kg: Rafał Moks (9-6) vs. Daniel Acacio (30-15)
Brazylijczyk ma passę trzech przegranych z rzędu i moim zdaniem będzie i czwarta przegrana. Acacio już powoli odcina kupony a nie walczy. Moks natomiast jest zdeterminowany, aby walczyć o pas. Miał pas M-1, ma pas GMC, to i teraz chce pas
KSW. Walka dla Moksa będzie łatwa. Poddanie 1 runda.
66 kg: Anzor Azhiev (4-1) vs. Helson Henriques (7-2)
Typ:2
Tak stawiam tutaj na przekór wszystkim i typuje zwycięstwo Angolczyka z temu Nobregi. Anzor moim zdaniem nie radzi sobie ze stresem i presją ciążąca na nim. Dwie ostanie walki to pokazały. Teraz myślę ze będzie tak, Anzor będzie skupiony tylko i wyłącznie aby nie popełnić jakiegoś błędu, który by znowu wzbudził kontrowersje i szum. A Helson będzie dobrze przygotowany przez Nobregę i znokautuje rozkojarzonego Anzora w którejś z rund.
66 kg: Rafał Jackiewicz (0-0) vs. Marcin Parcheta (0-0)
Znowu typuje tutaj wygraną underdog'a, ale moim zdaniem Parcheta będzie trochę oszołomiony show jakie zgotują kibice, a to może wykorzystać Jackiewicz który swoje sukcesy zawdzięcza tylko ciężkiej pracy na treningu. Jackiewicz umie kopać umie boksować i moim zdaniem nauczył się teraz parteru. Walka szybko przejdzie do parteru a tam Jackiewicz założy jakaś dźwignie i Parcheta odklepie. Nie sadze, aby Berserkerzy tak dobrze wytrenowali zawodnika muay thai w parterze.
120 kg: Michał Andryszak (12-4) vs. Michał Włodarek (5-0)
Moim zdaniem, gdyby nie kontuzje to Włodarek był by już w
UFC, no ale cóż mamy go w
KSW. Andryszak po kompletnej klapie w swojej ostatniej walce w Rosji, będzie pewnie chciał udowodnić wszystkim że był to przypadek, a Włodarek to wykorzysta sprowadzi walkę do parteru i tam go ubije. Mój typ przerwanie walki przez sędziego druga runda.
120 kg: Kamil Waluś (4-2) vs. Szymon Bajor (13-5)
Szymon to doświadczony zawodnik, do tego jest przygotowany bo trenował do walki z Olim thomsonem na Pitbull Fight, niestety walka się nie odbyła i musi się zadowolić Walusiem. Wraca po dwóch przegranym, dostaje niby przemienionego Walusia. No sorry, ale ja tego nie kupuje, aby Waluś zrobił taki postęp i pokonał Bajora o ile bym typował jego wygraną z Maćkowiakiem to z Bajorem nie ma on szans. Moim zdaniem decyzja na korzyść Bajora.
70 kg: Jakub Kowalewicz (3-1) vs. Kamil Gniadek (7-2)
Zwycięzca Berserkers Areny kontra młody gniewu Kowalewicz. Moim zdaniem Gniadek jest już "obity" na swoim podwórku i nie ma mowy o żadnej tremie i będzie skrupulatnie realizował plan na walkę przygotowany przez swój team. Co prawda Kowalewicz wytrzymał trzy rundy z bardzo dobrym Sergeje Grecicho, i później zdominował Kuliga, jednak moim zdaniem to za mało, aby pokonać Gniadka. Moim zdaniem Gniadek wygrywa przez decyzję.
I Tapology: