Michał Materla (POL) - Jay Silva (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Michał Materla (POL)
Kurs: 1.30
Kurs słabizna, choć nie dziwię się, że jest taki a nie inny.
Jeśli Materla nie wygra przed czasem, a cała walka będzie na nie jego korzyść, to z
UFC może się pożegnać.
Trzy ostatnie walki - dwie na siłę wygrane z pomocą sędziów pewną i przegrana przez KTFO.
Do Michała nic nie mam, cenię go za charakter do walki, jest bardzo twardym fajterem, zawsze walczy do końca i dlatego chciałbym zobaczyć go w
UFC. Wydaje mi się, że on sam by chciał zawalczyć z najlepszymi, co pokazują wyjazdy za Ocean oraz treningi z najlepszymi.
Dziś musi wygrać, nie za pomocą sędziów, ale sam i pokazać, że stać go na więcej.
War Materla War!
http://www.youtube.com/watch?v=IAa2ZyRY-8k
---------------------------------
Artur Sowiński (POL) - Anzor Azhiev (POL)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Artur Sowiński (POL)
Kurs: 4.50
Bez jaj, Anzor nie jest takim faworytem, za jakiego mają go bukmacherzy. Idę w stronę Artura, który według mnie nie jest na straconej pozycji. Wiemy, że pierwsza ich walka została przerwana na wskutek spowodowania kontuzji przed Anzora na Polaku.
Sowiński jest dobrym stójkowiczem i na tej płaszczyźnie powinien oprzeć swoją walkę, wyprowadza dużą ilość cisów, dysponuje dość ciekawym wachlarzem uderzeń, czym nie może pochwalić się jego jutrzejszy przeciwnik.
Większe doświadczenie widzę po stronie Polaka, który do tej pory stoczył więcej walk, dłużej jest na zawodowych ringach. Możemy zapisać kolejny atut po stronie Kornika.
Kolejny plus Sowińskiego to to, że jest wyższy, ma dłuższy zasięg ramion, co powinien wykorzystywać.
Jedynie o co można się obawiać u Artura to jego kiepski parter, oby walka nie sprowadziła się do tej płaszczyzny, bo będzie bardzo ciężko.
Przeciwnikiem Kornika jest młody Czeczen, który chce namieszać w
KSW i udowodnić, że jest najlepszy.
Jest szybki, bije dość mocno, stosuje różne kombinacje, ale Artur powinien poradzić sobie swoim zasięgiem.
Obawiam się, że Anzor sprowadzi walkę do parteru i będzie po ptokach.
Poniżej podaję link do walki Kornika z Irokezem, warto zwrócić uwagę, że Jewtuszko jest wyższy, ma większy zasię, a zobaczcie jak skończył:
http://www.video.banzaj.pl/film/10836/artur-kornik-sowinski-vs-maciej-irokez-jewtuszko---walka-ksw-17/