Kamil Waluś – Oli Thompson (2) – 1.42
Typ również ze względu na sympatię do Oliego i niecęci do Walusia. Wiem że to nieprofesjonalne ale jesteśmy tylko ludżmi ;-) Anglik skrzywdzony przy ostaniej gali (nie dostał zastepstwa przy kontuzji Walusia). Jest bardziej doświadczony, dał dobrą walkę z Bedorfem (według mnie był zbyd pasywny), od tamtej walki wygrał przed czasem ze znanym z gal
KSW, Kevinem Asplundem.
Waluś to zycięsca amatorskiego pucharu
KSW, promowany na siłę w słabo obsadzonej wadze ciężkiej. Chłopak na pewno zrobil kolosalny progres od swojej pierwszej walki ale według mnie to nadal za mało na Oliego. Poza tym jest po kontuzji bajcepsa i sądzę, że nie pozostanie to bez wpływu na pojedynek. Spotkałem Kamila osobiście i nie jest sympatycznym gościem, nie lubię jego wywiadów i mam nadzieję, że Oli wygra przed czasem żeby sędziowie go nie wydymali.
Matt Horwich – Piotr Strus (2) – 2.3
Tu liczę na niespodziankę. Matt dużo bardziej doświadczony (50 vs 10 walk). Strus na
KSW wygrał z dołujacym Kułakiem po jego kontuzji i niespodziewanie przegrał z turasem Koralgolem. Matt wygrał na
KSW 21 z ogórem Terry Martinem i na
KSW 19 ze słabym Chmielewskim. Polak walczy u siebie, jest mistrzem sanda. Jest mocny w stójce chociaż w walce z Karaoglu nie było tego widać. Myślę że Polak bedzie mega zmotywowany bo jeśli znów przegra może porzegnać z się z
KSW a
MMA Attack już nie ma. Liczę że Matt przyjedzie słabo przygotowany, ma już swoje lata i nawet jeśli przegra to i tak może jeszcze liczyć na walkę na
KSW, do tego dochodzi zmiana czasu. WAR Struś !!! ;-)
Rafal Moks – Luiz Cado Simon (1) – 1.28
Kulti w końcu przełamał się po passie 4 przegranych z rzędu i wygrał z Naruszczką na
KSW 22 i z Magomedowem w Niemczech. Simon wygrał ze słabo przygotowanym Piskorzem na
KSW 23, potem zaliczył jeszcze jedną wygraną. Moks mocne BJJ i stawiam na poddanie przez Polaka.
Krzysztof Kułak – Abu Azaitar (1) – 2.95
Ciężka przeprawa dla Krzyśka. Faworytem jest Turek ale jak ktoś wcześniej wspomniał doświadczenie przemawia za Polakiem. Bardzo ciekawi mnie czy Krzysiek ma jeszcze motywację do treningów i jak się przygotował. Nie było żadnych materiałów z przygotowań Krzyśka, za to Abu wrzucał sporo filmików i zdjęć. Ciężka walka do typowania ale stawiam na niespodziankę.
Aslambek Saidov – Daniel Acacio (2) – 3.1
Nie lubię Saidova i postawię na Brazylijczyka. Jest duzo bardziej doświadczony (43 walki!) przy 17 Czeczena. Saidov nie mierzył się z nikim poważnym w ostatnim czasie. Langman ogór, Mańkowski był wymagającym rywalem ale chyba zjadła go presja i złapał kontuzję. Saidov przegrał z naleśnikiem Djursaanem w Danii, wcześniej wygrał z marnym Gruzinem. Saidov walczy u sibie i walka jest o pas ale tu też szukam niespodzianki.
Mike Hayes – Virgii Zwicker – no bet
Nie widziałem walk tych zawodników.
Mamed Khalidov – Ryuta Sakurai – no bet
Za mały kurs na Mameda.
AKO – 38.23
Duży kurs i kilka niespodzianek ale postawię za małą kwotę. Wychodzę z założenia że na
KSW wygrywają Polacy (oprócz Walusia) Peace up!