Start Gniezno - Wybrzeże Gdańsk typ 2 @ 6,58 STS
Start Gniezno - Wybrzeże Gdańsk typ X2 @ 4,66 STS
Czaję się tak po prawdzie na handicapy jakie zostaną wystawione, ale mogę się ich nie doczekać znając naszych wspaniałych buków.
Gniezno w dzisiejszym spotkaniu jest faworytem. Sama juniorka powinna zrobić różnicę (choć liczę, że w miejsce Wardulińskiego wskoczy Jędrzej Chmura, który przeniósł się do Gdańska właśnie z Gniezna). Czy jednak aż takim aby wystawiać kurs 1,10 jadąc z zespołem będącym również tutaj na forum faworytem do wygrania ligi? Wiem, że ligę wygrywa się w play off gdzie różnicę robią również regularne przelewy, ale początek sezonu to jedna wielka niewiadoma o czym Wybrzeże się zdążyło tydzień temu przekonać. Atut toru gospodarzy może okazać się ich przekleństwem i robi się nagle mecz na styku (tydzień temu na GKS kurs wynosił 1,01). Ciekawi mnie występ gorącej głowy - Adriana Gały. Jeśli na chłodno weźmie spotkanie to gospodarze to ogarną, jeśli pojawią się literki to może być różnie.
Tak czy siak na tą chwilę wydaje mi się Gniezno dość mocno przeszacowane w tym akurat spotkaniu.
Pozdro!
Edit/
Start - Wybrzeże (+13,5) @ 1,84 STS 47-43
Jedyne dostępne handi i w nie wchodzę. Nie widzę gospodarzy w pierwszym spotkaniu u siebie, którzy będą nie do ruszenia nawet przy rezerwach taktycznych.