>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Krajowa Liga Żużlowa w sezonie 2025.

G 48,7K

gkskubik

Użytkownik
Wanda Kraków - Lokomotiv Daugavpils (-8,5) @ 1,68 Betclic

Kolejarz Opole - Wybrzeże Gdańsk @ 1,70 STS

Lokomotiv można powiedzieć, że trzy spotkania i trzy zwycięstwa. Jedno co prawda odebrane już po zakończeniu spotkania, ale siła zespołu została pokazana. Minimalne wygrane ze Startem i Z Diabłami w delegacji także mają swój wydźwięk. Dzisiaj wyjazd do odradzającego (???) się zespołu z Krakowa. Oby to nie była jednoroczna przygoda. Na razie skład złożony z węgla i papy. Szybki rozbrat z Mroczką, JJ, który niby miał tylko warszawkę. Nie wygląda to dobrze na papierze. Przewiduję spokojne, kontrolowane zwycięstwo drużyny przyjezdnych.

W Opolu spotkanie bez wyraźnego faworyta. Wybrzeże na razie ze swoimi problemami i w tym upatruję szansy na wygraną Kolejarza. Atut toru, na którym gdańszczanie dawno nie rywalizowali. Pieszczek jeszcze w wakacyjnej formie, raczej nie był przygotowany do nagłej szansy pokazania się w zawodach ligowych. Kacper Grzelak mocno zawodzi, ale pewnie pojedzie ze dwa razy zanim zmieni go zawodnik spod ósemki. Wydaje mi się, że do wygranej wyjazdowej może Wybrzeżu zabraknąć atutów.

Pozdro!

Odpowiadając na pytanie kolegi High_Roller High_Roller - zupełnie nic do mnie nie dotarło by jakieś grupowe absencje u gości się miały pojawić.

Ostatnia edycja:
High_Roller 615,4K

High_Roller

Użytkownik
Wanda Kraków - Lokomotiv Daugavpils (-8,5) @ 1,68 Betclic

Kolejarz Opole - Wybrzeże Gdańsk @ 1,70 STS

Lokomotiv można powiedzieć, że trzy spotkania i trzy zwycięstwa. Jedno co prawda odebrane już po zakończeniu spotkania, ale siła zespołu została pokazana. Minimalne wygrane ze Startem i Z Diabłami w delegacji także mają swój wydźwięk. Dzisiaj wyjazd do odradzającego (???) się zespołu z Krakowa. Oby to nie była jednoroczna przygoda. Na razie skład złożony z węgla i papy. Szybki rozbrat z Mroczką, JJ, który niby miał tylko warszawkę. Nie wygląda to dobrze na papierze. Przewiduję spokojne, kontrolowane zwycięstwo drużyny przyjezdnych.

Lokomotiv w 6 zawodników ? Bez jednego juniora ? 3 biegi pojada 1 zawodnikiem ? Wiesz coś o tym ?

Bieg juniorski : Kraków +0,5 pkt 1,84 sts kurs był 2,46 , źle wpisałem

Tam jadą w trzech więc jak się nie mylę żeby to nie weszło to ktoś z Krakowa musiał by byc wykluczony

Ostatnia edycja:
A 565,1K

adams235

Znawca - Żużel
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
O.Polis under 11.5 kurs 2.16 Fortuna
Bardzo ciężki 1 start ,pewnie również 15,też wydaje mi się że Opole to przepchnie ,ale taki kurs przy takiej linie mimo że Polis umie jechac u siebie to ja spróbuję

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1676
maniek81 555,9K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Gniezno - Piła
Henriksson [powyżej 6.5 pkt.] 1.65 betclic

9 pkt.

Idę dziś w kierunku Szweda. W dwóch dotychczasowych spotkaniach wykręcił 6 punktów z Gdańskiem gdzie ładnie zaczął mecz, następnie dwa zera, ale tam cała drużyna fatalnie pojechała ostatnie biegi oraz 7 punktów w wyjazdowym spotkaniu na Łotwie. Dzisiaj układ biegów przyjemnych, więc liczę że Szwed zanotuje dobry występ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1406
M 31,1K

murej

Użytkownik
Bet dnia to A.Gala vs A.Gala na betclicu 1,75-1,9
Na pewno któryś wejdzie :)

A już na poważnie to A.Gala under 6,5 Betclic 1,82
Duży rozstrzał pomiędzy STSem gdzie jest 4,5 a tutaj.Prawda może leżeć gdzieś po środku. Ciężkie biegi wszędzie gdzieś się czai Fajfer/Masters/Ellis i Salk
Liczę tutaj na 4 biegi,bo w innnym wypadku bet okaże się przegrany :)

Thoernbolm under1 9 Betclic 1,82

Dla mnie to zawodnik na 9 pkt.Dzisiaj zapowiada się dla niego ciekawy test.Już w 1 biegu ma Tima i Basso,następnie ciągłe wyścigi na Łęgowika,Iversena i Basso + nominowany.Liczę na to że pogubi dzisiaj sporo punktów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1657
maniek81 555,9K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Landshut - Gniezno [2] 1.70 betclic

Nie będzie to łatwe spotkanie dla gości, ale myślę, że wyszarpią zwycięstwo. Jest jedna większa luka w składzie Gniezna w osobie Adriana Gały, który miał się odrodzić po powrocie do macierzystego klubu, ale do tej pory to nie nastąpiło. Start ma jednak w rezerwie obiecującego młodego Bastiana Pedersena, który powinien dziś łatać ewentualne dziury w składzie gości i to moim zdaniem powinno przechylić szalę zwycięstwa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1413
karfus 146K

karfus

Użytkownik
Szyjemy z tego co mamy, czyli dziś tylko Landshut - Gniezno

#1 Adam Ellis poniżej 8.5 | 1.80 | betclic/fortuna/sts (pierwsze 5 startów)

Ellis zdecydowanie lepiej prezentuje się na torze w Gnieźnie, gdzie przywiózł 9 i 10 punktów w tym sezonie, wyjazdy to dwa razy 7 oczek. Przed rokiem występ na torze w Landshut w barwach Piły to zaledwie 5 oczek. Układ biegów średni, ciężki pierwszy bieg, prosty ostatni, jedzie dwa razy na Woelberta który u siebie jest mocny, oraz dwa razy z Kevinem, który przed rokiem całkiem nieźle tutaj pojechał.

#2 h2h Kim Nilsson - Adam Ellis | 1 | 1.55 | betclic

Fajnie to wygląda, dla mnie Kim jest zdecydowanym faworytem tego zestawienia. Jeden z liderów drużyny gospodarzy obok Rissa. W zeszłym sezonie niesamowita średnia na tym torze 2,4! Sezon wcześniej 2,325, nie schodzi poniżej pewnego poziomu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +686
G 48,7K

gkskubik

Użytkownik
Niels-Kristian Trochmann Iversen under 11,5 @ 2,01 STS

Benjamin Basso under 10,5 @ 1,70 STS

Rywal jaki przyjeżdża do Gdańska na papierze nie wygląda jakoś szczególnie mocno lecz w żadne handi bawić się nie będę. Już jedno spotkanie z kursem 1,05 było z Landshut i pamiętamy jak to wyglądało. Nie spodziewam się jakiś szczególnych ciężarów i myślę,że spotkanie rozstrzygnie się dość szybko. Liczę, że zawodnicy dostaną solidarnie po 4 biegi nie zapominając że mają w rezerwie Marcusa Birkemose.

Pozdro!

Dorzucam
Oleg Michailov over 5,5 @ 1,84 STS

Zawodnik, który się ewidentnie pogubił przez ostatnie lata. Pamiętam jednak, że ile razy do Gdańska nie przyjeżdżał to zawsze gospodarzom krwi mocno napsuł. Bez niego tych niespodzianek na wyjeździe by nie było. Taki mały kat Wybrzeża.

Ostatnia edycja:
slomiany400 129,7K

slomiany400

Użytkownik
Co ja mam pecha do zawodników w ostatnim czasie, to szkoda gadać…

Wczoraj Wojdyło miałem na over 6.5, to nie dostał nominowanych.
Seifert dzisiaj over 9.5, złe wszedł w mecz, ale później odbił, to dostał 15 bieg i miał wypadek.

K 8,4K

KubaGdz

Użytkownik
Polonia Piła kurs 2,15 Betclic

Fajny kurs na Polonię u siebie, wzmocnieni Wiktorem, podbudowani zwycięstwem ostatnio na wyjeździe. Po stronie Gdańska na pewno Duńczycy się postawią, lecz w polska formacje jakoś nie wierzę.

Ostatnia edycja:
G 48,7K

gkskubik

Użytkownik
Bez typów na razie, ale z informacją dla wszystkich którzy sobie coś ciułają w AKO. Różnica między bukami na spotkanie w Pile na tą chwilę spora i praktycznie podnosi dwukrotnie kurs.

STS X2 @ 1,98
Fortuna - 1 @ 2,21

shingayi 4,6K

shingayi

Użytkownik
Polonia Piła kurs 2,15 Betclic

Fajny kurs na Polonię u siebie, wzmocnieni Wiktorem, podbudowani zwycięstwem ostatnio na wyjeździe. Po stronie Gdańska na pewno Duńczycy się postawią, lecz w polska formacje jakoś nie wierzę.
Ciekawe spojrzenie. W polską formację Wybrzeża nie wierzysz gdzie analogicznie Piła ma na tych pozycjach Kościucha czy Sadurskiego... No szanujmy jednak trochę odbiorców. Obco zdecydowanie po stronie Gdańska, juniorzy dla Piły ale bez przepaści.

Jednym słowem:

Gdańsk 2.51 @ STS

G 48,7K

gkskubik

Użytkownik
Polonia Piła - Wybrzeże Gdańsk (25:29)

Wybrzeże (+5,5) @ 1,60 STS
Niels-Kristian Trochmann Iversen over 11,5 @ 1,80 ForBet
Jonas Seifert-Salk under 10,5 @ 1,85 ForBet
Tim Sørensen over 8,5 @ 1,75 ForBet

W porównaniu do konkurencji nad wyraz wysokie handi w kierunku przyjezdnych. Konkurent, u którego gram poniższe typy prawie po identycznym kursie daje tylko zapas 2,5 punkta. Nie do końca wiadomo jak poobijani gospodarze dadzą radę udźwignąć ciężar spotkania z mocną drużyną. Mocna duńska mafia. Powoli na wyższy poziom wchodzi Krystian. Kulą u nogi U24 w postaci Grzelaka (jego być może będzie zmieniał Basso z numeru 8). Juniorka słaba. Uważam, że nie będzie to jednostronne spotkanie, a Wybrzeże się postawi punktowo nawet jeśli będzie to wymuszało korzystanie z rezerw taktycznych, które dla pozostałych typów akurat powinny być korzystne.

Pozdro!

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom