kacmon
Forum VIP
A ja kolejny dzień wstrzymuje się od typów. Jeżeli miałbym coś grać to jakiś zakład w stronę Rygi, bo czuję tam niespodziankę. Wiem, że wszystkie argumenty przemawiają za D.Moskwa, ale liczę na przełamanie gospodarzy. Przecież Ryga to nie jest zespół, który będzie dostawał od wszystkich po kolei. Raczej mają chwilowy kryzys, który już powinien się zakończyć. Ostatnie dwa mecze bardzo słabe, ale nie wierzę, że trzeci raz w ciągu kilku dni u siebie zagrają tak beznadziejnie. Po porażce z Popradem, który jest na dzień dzisiejszy uważany za jedną z najgorszych ekip ligi, trzeba się wziąć w garść. Muszą coś udowodnić, bo 4 punkty w pięciu meczach przy takim terminarzu to wstyd. Dynamo Moskwa na pewno jest w lepszej formie, ale nie jest to drużyna, której nie da się pokonać. Od początku sezonu grają w kratkę, lepsze i gorsze mecze, a teraz mają na swoim koncie serie 3 wygranych. Wszystkie zwycięstwa na swoim terenie, a na wyjazdach 2 porażki i zwycięstwo ze słabiutkim Chekhovem. Historia spotkań w Rydze z ostatniego sezonu też po stronie gospodarzy. Może nie mam super argumentów, ale czuje niespodziankę. Ryga musi się kiedyś przełamać, goście sporo ostatnio wygrali i też czas na jakąś stratę punktów. Wczoraj niespodziankę w Petersburgu udało się wyczuć, może dzisiaj będzie podobnie. Chociaż ja ten mecz wolę odpuścić, a chciałem się tylko podzielić swoimi przemyśleniami