legionista87
Użytkownik
Po trwającej trzy miesiące przerwie w rozgrywkach ligowych piłkarze Legii wznawiają wyścig po tytuł Mistrza Polski.W piątek podopieczni Macieja Skorży zagrają w Krakowie z outsiderem ligi Cracovią.
Obie drużyny liczą na 3 punkty w tym meczu.Cracovia musi zbierać je aby w lidze się utrzymać Legia by ligę wygrać.W roli faworyta uznawana jest Legia która aktualnie zajmuję 3 lokatę i traci 3 pkt do liderującej Jagiellonii która w ten weekend nie rozegra swojego spotkania.Zespół Legii jeżeli chce myśleć o zdobyciu mistrzowskiego tytułu, nie może sobie pozwolić na stratę punktów w spotkaniu z Cracovią.Bilans pojedynków obu zespołów w ostatnich latach zdecydowanie przemawia na korzyść Legii, która z Cracovią nie przegrała od 2005 roku. Łącznie w ostatnich jedenastu meczach Legia ze zwycięstwa cieszyła się osiem razy, a w pozostałych trzech przypadkach dzieliła się punktami z Pasami. Legia wygrała także trzy ostatnie mecze na stadionie Cracovii.W Warszawskim zespole niewiadoma jest obsada lewego skrzydła.W sparingach najczęściej grywał tam Kucharczyk w obwodzie pozostają Radović Szałachowski i Cabral.Pewnym gry w Krakowie jest natomiast Wojtek Skaba.
W drużynie Cracovii mocne przetasowanie składu.Krakowski klub opuściło 13 piłkarzy.Do Cracovii doszło kliku uznanych zawodników którzy mają ratować ligę.Szczególnie ważne spotkanie bedzie dla Piotrka Gizy który odszedł właśnie z Legii do zespołu Krakowskiego.
Myślę że brak zgrania w ekipie "Pasów" może być kluczem do zwycięstwa Legii.Będzie to zapewne trudne spotkanie dla stołecznego zespołu jednak ja wierzę że rundę zaczniemy z 3 punktami.W perspektywie derbów za tydzień jest to niemalże priorytetem.Wiadomo jak z derbami a strata punktów w dwóch pierwszych meczach może praktycznie skreślić drużynę Skorży z wali o majstra.Chłopaki o tym wiedzą i pewnie przejadą się dzisiaj po "Pasach".
http://www.youtube.com/watch?v=kjfwMUVZs5A
Moje typy na ten mecz :
Legia win (2,05)
Legia DNB (1,50)
Legia x2 (1,25)
under 2,5 (1,65)