niewiemnajaki
Znawca - NBA
Można nie lubić SKY, ale podczas gdy nie ma mocnych dowodów na ich doping takie oskarżenia są bezsensowne...
Czy wyniki Henao nie są dowodem? Czy śmieszne wycofania Porte który na wieczór czuje się dobrze a za 15h nie może wstać z łóżka nie są wystarczającym dowodem? Czy wycofanie się Thomasa i Eisela z jutrzejszego wyścigu Dwars door Vlaanderen nie są podstawą do myślenia w tej sprawie? Dla mnie są i to już od zeszłego roku po wygraniu przez Porte Paris-Nice a może nawet wcześniej bo od 2 miejsca na Vuelcie w 2011 roku nikomu nie znanego Frooma i późniejszej jego dominacji wraz z pożal się Boże Sir Bradleyem Wigginsem który wygrał TdF, chyba najsłabszym w historii zwycięzcą tego wyścigu. Sky śmierdzi na kilometr.Można nie lubić SKY, ale podczas gdy nie ma mocnych dowodów na ich doping takie oskarżenia są bezsensowne...
http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/pirineu/cadimoixero1.htmlDan Martin @DanMartin86 4 hrs
"@NomesCiclisme: Meteocat says no snow for tomorrow but cold (-12ºC) and windy (50km/h) afternoon..
Oficjalne stanowisko jest takie że będzie zimno i mokro ale najważniejsze bez śniegu i etap będzie rozegrany normalnie, bez żadnego skracania.Może być skrócony w takim razie i będzie spore zamieszanie.
Jak się jeden wycofał to przegrana lub wygrana w zależności co grałeś, jak się dwóch zawodników wycofało to zwrot.Tak zostaną rozliczone typy na klasyfikację generalną?
Będzie LIVE to powielę ten typ bo uważam, że para jest mocno wyrównana i wczoraj dobra postawa Tidżeja, ale w mojej opinii to mały Włoch lepiej radzi sobie na tego typu podjazdach.Nie powiem, że Van Garderen to słaba opcja podjazdowa, ale potrafi spuchnąć w pewnym momencie (teraz przychodzi mi tylko do głowy zeszłoroczne Alpe d'Huez) i myślę, że prędzej trafi się to Jankesowi niż Pozzovivo.Lubię styl jazdy Domenico i on dobrze się czuje na tak wymagających trasach, w dodatku w tym roku więcej jeździł poważnych wyścigów bo też był na T-A, a Tidżej na dobrą sprawę to tylko w Omanie na poważnie się ścigał gdzie nie ma solidnych podjazdów.Tak więc pojawi się live na 365 to gram parę, którą zaproponował Kulu.Tejay van Garderen - Domenico Pozzovivo 2,10 Bet365
Tu tez zagram przeciwko faworytowi buków. Wczoraj o 3 sekundy lepszy był van Garderen. Tejay dobrze w tym roku pojechał w Omanie - 2 miejsce w generalce. O Pozzovivo pisałem już wcześniej, dobrze pojechał Tirreno - Adriatico. Na górskich etapach, wyścigach lepsze wyniki osiągał na pewno Wloch. Po dobrym kursie można spróbować.
H2H jak widać wypadło bardzo słabo. Dużo pogmatwała choroba Betancura. Po dobrym Tirreno teraz cały wyścig trochę słabszy...Richie Porte - Carlos Betancur 1,80 Bet365 zwrot - obaj nie ukończyli
Stawiam na Kolumbijczyka. Wygrał generalkę w Paryż-Nicea oraz dwa etapy, więc w dobrej formie. Wyścig w Katalonii jest dla niego kolejną fazą przygotowań do Giro. Richie Porte ma za zadanie pomagać Froome'owi. Nie powinien walczyć w generalce. Ciężko stwierdzić w jakiej będzie dyspozycji bo na Tirreno wycofał się po 4 etapie z powodu choroby. To także zadziała in minus.
Carlos Betancur - Daniel Martin 1,35 Unibet nie ukończył - 14
Popieram typ dawid.400, nie ma się co powtarzać. Betancur jest dużo mocniejszy w tym momencie sezonu.
Domenico Pozzovivo - Tejay van Garderen 1,57 Bet365 8 - 3
Gdyby była czasówka pewnie wstrzymałbym się z graniem. Jednak przy takiej strukturze i trasie wyścigu stawiam na Włocha. Dobrą formę zasygnalizował na Tirreno i wg mnie w generalce pojedzie lepiej od van Garderena.
Julian Arredondo - Andrew Talansky 1,66 Sportingbet nie ukończył - 7
Arredondo to kolejny młody Kolumbijczyk dobrze radzący sobie w górach. Podobał mi się na Tirreno gdzie walczył z czołówką górali. Talansky jakoś mnie nie przekonuję. Patrząc na skład Garmin spodziewam się, że bardziej będzie pomocnikiem dla Martina czy Hesjedala niż powalczy w generalce.