>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Kolarstwo 2012 - Volta Ciclista a Catalunya (19.03-25.03)

Status
Zamknięty.
psm 921

psm

Użytkownik
Piekny etap dziś mieliśmy,jak krzyczałem &quot;dawaj Sylwek!!!&quot; to kot mi uciekł z domu... Przede wszystkim bohater dnia to bez dwu zdań Sylwester Szmyd.Ciągła jazda w czubie,prawdopodobnie od początku czuł się świetnie i czekał na swoja chwilę i się doczekał.Jaka szkoda że wczoraj nie mogła się odbyć rywalizacja na pełnym dystansie,czuje że pod góre mogło być jeszcze lepiej,choć i tak jest super.Dzielnie się spisywał drugi z Polaków,jadący w koszulce Mistrza Polski Marczyński,który wspólnie z Sandy Casarem próbował uciec ale niestety został dogoniony.
Nie będę się wypowiadał za wszystkich ale ja wyróżniłbym czterech kolarzy,mianowicie Leiphaimer,ktory próbował zaatakować już na przedostatniej pętli,potem oderwał się z Sylwkiem i dzielnie walczył o jakieś sekundy do Albasiniego,którego także chciałem wyróżnić i publicznie,tzn tu na forum odszczekać to co pisałem że nie stać go na wygraną w tym wyścigu,bo to co pokazał jest warte podkreślenia.Kiedy już pomocnicy mu odpadli,a chyba stało się to pod koniec pierwszego podjazdu musiał radzić sobie sam i dzielnie brał na barki ten ciężar goniąc do samego końca ucieczkę.Trzeci kolarz dzisiejszego etapu,który zasługuje na szczególne wyróżnienie to Rigoberto Uran,ten zaatakował już na przedostatnim zjeździe,potem ładnie dołączył do z Samuelem do Sylwka i Leviego,dawał zmiany,nie woził się nadto i oczywiście wygrał.No i czwartym jest Szmyd,o którym napisałem wcześniej,zaskoczyl dziś na pewno nie tylko mnie ale także wielu fachowców od tego sportu.Słabo zjeżdża...To pokazał jak słabo jak się wyrwał Sanchez...Słabo finiszuje...To pokazał jak słabo,skończyć na trzeciej pozycji będąc złapanym kilkadziesiąt metrów wcześniej przez grupe pościgową to duży wyczyn,oni byli bardziej rozpędzeni,a on był już wycieńczony uciekaniem,brawo,brawo i jeszcze raz brawo Szmyd !!! No i moze jeszcz trzeba zwrócić uwagę na Van den Broecka,pomagał chyba najwięcej Albasiniemu,oczywiście z myślą o sobie,będzie mocny do końca.

wilu 9

wilu

Użytkownik
Jak zobaczyłem jak na zjeździe Sylwek mija Sancheza to myślałem że spadnę z krzesła. Aż się przypomniało Dauphine Libere i etap na Mont Ventoux. Oby było tak dalej ;)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ułomności organizacyjne tego wyścigu wynagrodził nam ten etap - w tym roku nie było chyba lepszego pod względem emocji [ choć w TA też było momentami fajnie ].Jedynie czego można żałować to, że czołowa szóstka nie dojechała z jakąś przewagą bo wtedy Sylwek byłby znacznie wyżej.Basso nawet nie wie jaki ma skarb w drużynie ;).Świetnie się oglądało kiedy Tomek Marczyński próbował odjechać, a jeszcze bardziej cieszyłem się kiedy Silver z Levim odjechali i ostatecznie uformowali sześcioosobową grupę.Na prawdę, świetny jest w górach Polak, dotrzymać kroku potrafi najlepszym [ w zasadzie to oni jemu :p ].

tzn tu na forum odszczekać to co pisałem że nie stać go na wygraną w tym wyścigu,bo to co pokazał jest warte podkreślenia.
Ja po pierwszym etapie wtórowałem Twojej opinii i nie do końca będę to odszczekiwać bo ciężko stwierdzić jakby sobie poradził wczoraj gdyby nie było cyrków ze skróceniem etapu i tego typu bajerami.Nieźle się trzyma to fakt, ale nie mogliśmy przewidzieć, że najważniejszy podjazd w tym wyścigu zostanie skasowany.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
O ja dopiero zobaczyłem skrót z wyścigu co robił Sylwek to masakra. Trochę się marnuje tylko pomagając Basso i Nibaliemu ;)
Wyścigu niestety nie śledzę bo nie mam czasu, ale oglądam skróty, czytam artykuły także z przymkniętym jednym okiem czuwam nad tym wyścigiem.
Michael Albasini - Daniel Martin 2 @ 1,85 Bet365 ⛔ 7-9
Jestem troszkę zaszokowany wystawieniem takiej pary. Ok Albasini jest liderem wyścigu, jutro bardzo ciężki i ciekawy etap. Albasini ma 1:32 przewagi także zawodnicy myślący o wygraniu tego wyścigu, a nim jest Martin powinni zaatakować. Wiadomo zespół będzie kasował ucieczki i próby ataków, ale sam Michael nie powinien forsować tempa przewagę ma sporą także jemu wystarczy przyjeżdżać z najlepszymi nie koniecznie musi wysoko finiszować. Martin pokazuje że na tym wyścigu mocno mu zależy dzisiaj mocno pracował także noga jedzie. Ogólnie dość dobrze wygląda w tym Tourze także liczę na jakąś akcję w jutrzejszym etapie ze strony Irlandczyka. Garmin jedzie na niego, a na tym wyścigu mają mocną drużynę także Daniel powinien zaatakować, a przynajmniej przyjechać wyżej niż Albasini.

psm 921

psm

Użytkownik

Nie mam za bardzo czasu dlatego tak na skróty;pierwsza powazna gorka na 20km to;
COMENÇA PORT - punt quilomètric 14 - Rampes en 6,5 Km - Desnivell mitjà 5% - Rampes màximes 8%.
ostatnia na 176km;
Gir a la dreta a Montserrat. COMENÇA PORT-Rampes en 7,6 Km - Desnivell mitjà 5,5% - Rampes màximes 8%.
Te 2 podjazdy prawdopodobnie najpierw podziela stawke a potem rozstrzygna o zwyciestwie,znow cos dla dobrze zjezdzajacych,czyli Sylwka;).A tak na powaznie z zawodnikow dostepnych w ofercie wczoraj najlepiej wygladali VdB,Leiphaimer,Cunego,Uran oczywiscie i ze wzgledu na te zjazdy trzeba brac w dalszym ciagu pod uwage Sanchezow,dlatego po wczorajszym slabym wystepie licze ze Lulu moze wreszcie cos pokaze;
LL Sanchez-Roche 1 2,06 pinnacle✅✅
S Sanchez -Menchov 1 1,58 pinnacle✅
Van den Broeck-Pardilla 1 1,52✅

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Trochę przeciętnie idzie ten wyścig, ale zobaczymy co będzie dalej, gram znowu na Albasiniego dlaczego? zapraszam niżej.
Michael Albasini - Julien Simon 1 @ 1,752 Pinnacle ⛔ 56-3
Ja rozumiem Simon dzisiaj wygrał, ale żeby od razu być zestawianym z Albasinim? Dla mnie przesada, rzadko się zdarza by zawodnik pokroju Juliena był wysoko w dwóch z rzędu etapach. Jutrzejszy etap rozstrzygnie się na 145 km. Widać że Albasini jest w gazie, trzyma rękę, no w sumie nogę na pulsie i kontroluje swoją półtora minutową przewagę w generalce. Dzisiaj nawet ładnie zafiniszował po płaskim i był 7. Koszulka lidera mocno go mobilizuje i myślę gdyby nie to w tym wyścigu by nie przyjeżdżał w czołówce.

M 231

matros

Użytkownik
Volta a Catalunya 2012 - Etap 7 - Sylvester Szmyd v Denis Menchov Typ: Sylwester Szmyd 2.30 ⛔ 14m - 10m
Sylwas pokazał nam na tym wyścigu ze potrafi, atakuje pod górę,na zjazdach, walczy na finiszach,jest ogromnie zmotywowany by zrobić jak najlepszy wynik. Jutro ostatnia szansa by coś awansować w generalce, na bank jest w stanie przyjechać w tej samej grupie co Menchov, a finisz to już loteria, po kursie 2,30 gram naszego rodaka ;)

1,5/10 bet365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Gram tak jak kolega wyżej na Sylwka, jeszcze w tym sezonie nie grałem na Polaka także musi być ten pierwszy raz.
Sylwester Szmyd - Denis Menchov 1 @ 2,52 Pinnacle
W klasyfikacji generalnej Szmyd jest 13, a Mienszow 12. Polak na tym tourze spisuje się bardzo dobrze, dwa razy zajmował miejsce na podium w pozostałych przyjeżdżał razem z czołówką, zresztą tak jak Denis. Dzisiaj dość trudny etap, ten końcowy zjazd powinien być na korzyść Sylwka, co da także lepszą pozycję do finiszu. Mienszow raczej nosa za peleton nie wytyka i jedzie dość spokojnie i defensywnie. Zresztą już od dwóch lat tak jeździ i jego jazdy po prostu nie da się oglądać. Jeśli do mety dojadą w jednej grupie to mocniejszy na finiszu wydaje się być Sylwek także po takim kursie według mnie warto zaryzykować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom