>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Kolarstwo 2012 - Volta Ciclista a Catalunya (19.03-25.03)

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

▶ Rozkład jazdy:

19 marca - etap 1: Calella - Calella “Memorial Ramon Torres” (138,9 km)
20 marca - etap 2: Girona - Girona (161 km)
21 marca - etap 3: La Vall d’en Bas (Sant Esteve d’en Bas) - Port -Ainé (210,9 km)
22 marca - etap 4: Tremp - Ascó “La vostra energia” (199 km)
23 marca - etap 5: Ascó “La vostra energia” - Manresa (207,1 km)
24 marca - etap 6: Sant Fruitós de Bages - Badalona “Centre Comercial Màgic” (169,4 km)
25 marca - etap 7: Badalona “Centre Comercial Màgic” - Barcelona (Sarrià) (119,8 km)

▶ Oficjalna strona wyścigu:
http://www.voltacatalunya.cat/

Zapraszam do dyskusji, podawania typów, ciekawostek o wyścigu i wszystkiego innego czego dusza zapragnie oczywiście zgodnie z ideą tego tematu.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jutro rozpoczyna się Volta Ciclista a Catalunya. Tour z serii World Tour a bukmacherzy dają przysłowiowe dupy. Obsada bardzo, bardzo mocna i jestem sfrustrowany że nie będziemy mogli nigdzie tego wyścigu obstawiać. Pisałem już meile do dziadów z b365, unibet i Sb ale mają mnie w głębokim poważaniu i nawet nie odpisali. Także może też coś nasmarujcie im większe zainteresowanie to może chociaż jakieś ochłapy dadzą.

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jutro rozpoczyna się Volta Ciclista a Catalunya. Tour z serii World Tour a bukmacherzy dają przysłowiowe dupy. Obsada bardzo, bardzo mocna i jestem sfrustrowany że nie będziemy mogli nigdzie tego wyścigu obstawiać. Pisałem już meile do dziadów z B365, Unibet i SB ale mają mnie w głębokim poważaniu i nawet nie odpisali. Także może też coś nasmarujcie im większe zainteresowanie to może chociaż jakieś ochłapy dadzą.
Od bet365 :
Ewa P Tak, oferta bedzie wystawiona, jutro przez rozpoczeciem wyscigu.
Tak wiec szykujcie sie chlopaki do roboty bo biegi mi sie skonczyly a wole grac kolarstwo niz masowe dyscypliny ale jeszcze troche tego nie ogarniam wiec licze na was ;)

M 231

matros

Użytkownik
ja juz do nich w piątek pisałem, dostałem odpowiedz ze będzie. Tylko oby wystawili dziś wieczorem,nawet późnym, byle nie rano jutro...
Obsada kosmiczna prawda, wydaje mi sie ze można zagrać coś przeciwko Wigginsowi, rok temu Uran dobrze tutaj jechał, trzeba dbać o morale w ekipie po wczorajszym marnym wyniku. Wiggins jest w gazie,ale trzeba pamiętać ze główny cel to TDF i Olimpiada, więc musi odpuścić bo po prostu zbyt długo tak nie pociągnie.wiec SKY może jechać na Porte bądź właśnie Urana. No i tak jak wspominałem, morale, dobrze by było żeby pomocnicy na TDF tez mogli coś pojeździć na siebie

Otrzymane punkty reputacji: +4
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
W tym roku ciekawa trasa, konkretnie ten 3 etap

Nie ma czasówki, więc raczej nie dla Leviego czy Wiggo. Brakuje mi Purito. Zamiast niego Katiusza jedzie na Mienszowa, który do lipca nosa z peletonu nie wystawi.
Teoretycznie trasa sprzyja Valverde, ale ten podjazd spory, a takiego nie jechał jeszcze w tym roku, buki powinny go faworyzować, ale ja na przekór spróbuję coś złapać z wyższych kursów na generalkę. Może Martin? Horner coś w ten deseń mi pasuje.
Schleck dostał 1 w Radio, ale nie robiłbym z tego jakiejś poważnej sprawy.
Catalonia&#39;s night is superb. He will be the leader under the moon.
cytat z forum CN . dobre ????
W Saxo jedzie Majka, ale jest również cała reszta górali z tej ekipy, Dani, Jesus, CAS.
W tym tygodniu zaczynamy na dobre przygodę z brukami, jest też włoska tygodniówka, oby buki wystawiły ofertę ;)
@Adrians jakoś nie liczę, że wystawią jakieś pary z Ivanem po tych ostatnich problemach, ale jeśli to też chętnie zagram
W tym roku Samu jedzie inny program startowy niż w 2 ubiegłych latach, do tej pory jechał tylko w Murcji, może dobre wyniki w PN z ubiegłych lat przerzuci na Katalonię

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
To fakt, sporo dobrych kolarzy jedzie, ale ja raczej na Wigginsa nie liczę.Bardziej sądzę, że dominować będą kolarze hiszpańscy na czele z Valverde, Samu Sanchezem czy też może Menchovem.Z ciekawych postaci to jedzie też Andy Schleck, Gesing [ chyba jego pierwszy poważny start w tym sezonie ] czy też duński ulubieniec Dawida z Radioszaków.
Jak przeglądam profile etapów to wygląda na to, że wszystkie są mordercze, a podjazd trzeciego etapu to niesamowicie ciężka sprawa [ nie sprawdzałem jeszcze przełożeń ].Fajnie się zapowiada, z Polaków chyba najbardziej liczę na Rafała Majke, podczas TA mówił, że właśnie na Katalonię się szykował a w trybie awaryjnym pojechał we Włoszech.Sylwek Szmyd i Maciek Paterski mają wolną rękę i mogą jechać na swoje konto także zobaczymy co pokażą.
Zapewne kontynentalne ekipy jak Analuzja czy Caja Rujal będą sporo harcować na trasie także tego możemy być pewni z ich strony.Dla mnie natomiast głównym faworytem raczej Valverde, ale ostrze zęby na pojedynki hiszpański.

Jak będzie oferta to warto przeciw Basso bo jedzie treningowo.Ciekawe jak Horner bo TA zasygnalizował dobrą dyspozycję, rok temu w Katalonii też nieźle jechał.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Już w poniedziałek rozpocznie się rywalizacja na trasie znajdującego się w kalendarzu WorldTour 92. wyścigu dookoła Katalonii.

Tegoroczna trasa wydaje się bardziej urozmaicona od zeszłorocznej, kiedy triumfował Alberto Contador. Interesujący może być drugi odcinek w okolicach Girony, gdy 14 km przed metą przyjdzie przejechać Alt dels Àngels (dł. 6 km; 5,5%), a zwłaszcza królewski trzeci etap, na którym znajdzie się Colada de Toses (kat. 1; 74,5 km; dł. 24,4 km; 4%), Port del Cantó (kat. HC; 166,9 km; dł. 24,6 km; 4,8%) oraz finałowa wspinaczka na Port -Ainé (kat. HC; dł. 18,9 km; 6,5%).

W wyścigu udział weźmie cała masa świetnych zawodników, m. in. Alejandro Valverde (Movistar), Bradley Wiggins (Sky), Samuel Sanchez (Euskaltel), Ryder Hesjedal (Garmin), Denis Menchov (Katusha), Damiano Cunego (Lampre), Ivan Basso (Liquigas), Jureg Van den Broeck (Lotto), Robert Gesink (Rabobank), Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step), Andy Schleck (RadioShack) i Thomas De Gendt (Vacansolei).

Wystartuje również aż szóstka polskich kolarzy: Sylwester Szmyd i Maciej Paterski (obaj Liquigas), Tomasz Marczyński i Jacek Morajko (obaj Vacansolei), Michał Gołaś (Omega Pharma-Quick Step) oraz Rafał Majka (Saxo Bank).

Transmisje z Katalonii, codziennie od godziny 16:00, przeprowadzi stacja Eurosport.

Program 92. “Volta” Ciclista a Catalunya
19 marca - etap 1: Calella - Calella “Memorial Ramon Torres” (138,9 km)
20 marca - etap 2: Girona - Girona (161 km)
21 marca - etap 3: La Vall d’en Bas (Sant Esteve d’en Bas) - Port -Ainé (210,9 km)
22 marca - etap 4: Tremp - Ascó “La vostra energia” (199 km)
23 marca - etap 5: Ascó “La vostra energia” - Manresa (207,1 km)
24 marca - etap 6: Sant Fruitós de Bages - Badalona “Centre Comercial Màgic” (169,4 km)
25 marca - etap 7: Badalona “Centre Comercial Màgic” - Barcelona (Sarrià) (119,8 km)

Ostatni zwycięzcy:
2011 Alberto Contador
2010 Joaquim Rodríguez
2009 Alejandro Valverde
2008 Gustavo César Veloso
2007 Władimir Karpiec
2006 David Cañada
2005 Jarosław Popowycz
2004 Miguel Perdiguero
2003 José Antonio Pecharroman
2002 Roberto Heras
2001 Joseba Beloki
2000 José María Jiménez

źródło : rowery.org
Profileetapów: http://www.voltacatalunya.cat/ca/etapes/
Lista startowa : http://www.voltacatalunya.cat/ca/corredors/
Kolarze mogący się liczyć w walce o klasyfikację generalną :
Roche (AG2R),Brajković,Kiserlovski (obaj Astana),S.Sanchez,Nieve (obaj Euskaltel),Martin,Hesjedal,Danielson (wszyscy Garmin),Menchov (Katusha),Cunego (Lampre),Basso (Liquigas),Van den Broeck (Lotto),Valverde (Movistar),Leipheimer,Velits (obaj Omega),Gesink,L.Sanchez (obaj Rabobank),A.Schleck,Fuglsang (obaj Radioshack),Wiggins,Uran,Porte (wszyscy Sky).
Swój udział w wyścigu odwołali : Garate (za niego Krujswijk),Horner,Taaramae oraz Rodriguez.
Ivan Basso na temat swojego startu :
&quot;Razem z zespołem zdecydowaliśmy w ostatniej chwili na przyjazd do Katalonii. Moja aktualna dyspozycja na pozwala rozważać klasyfikacji generalnej, ale ważne by pokonać kilometry w ramach przygotowań do następnych startów. Po pierwsze liczę, że nie będę odczuwał dyskomfortu w okolicach żeber, po drugie popracuję nad formą. To najwyższy czas aby zacisnąć zęby i popracować przed Giro d’Italia.&quot;
Bradley Wiggins powiedział,że będzie sprawdzał nogę i pracował dla swojego zespołu. (źródło : http://www.guardian.co.uk/sport/blog/2012/mar/12/paris-nice-tour-de-france-bradley-wiggins)
Daniel Martin o swoich problemach z alergią i wyścigu w Katalonii : http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&amp;amp;id=10144
oraz http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&amp;amp;id=10144
Największym faworytem jest Valverde.Niewiadomą pozostaje jednak jego postawa w wysokich górach.Do walki o wygraną powinien włączyć się Martin z Garmin,który przywozi tutaj najsilniejszą drużynę.Wysoko powinien być też Uran,który powinien być liderem Sky.Przeciwko Basso i Wigginsowi można zagrać.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Rigoberto Uran - Francesco Gavazzi 2 @ 1.37 Pinnacle 88-10 ✅
Jeszcze przed 5 minutami było 1.45 :? Zestawienie górala ze sprinterem potrafiącym przejechać niejedną górę.Jutro etap pagórkowaty,ale wzniesienia z nachyleniem 4% Włoch przejedzie bez problemu,jeden z faworytów jutrzejszego etapu według mnie.

M 231

matros

Użytkownik
Volta a Catalunya 2012 -Klasyfikacja Końcowa - Tom Jelte Slagter v Mikel Nieve Typ: Mikel Nieve 1.85
Nieve to bardzo solidny zawodnik, bardzo dobry ubiegłoroczny sezon okraszony wspaniałym zwycięstwem na najtrudniejszym etapie giro. Bardzo dobrze radzi sobie w górach, a tegoroczna trasa wyścigu dookoła Kataloni jest własnie pod tym względem bardzo ciekawa. On i Samuel Sanchez będą liderami Basków na ten wyścig. Tom to bardzo młody zawodnik, dobrze zaprezentował sie w Omanie na początku sezonu,ale to bylo takie raczej wakacyjne ściganie jeszcze. Patrząc na wyniki z poprzedniego sezonu można zauważyć ze bez sukcesów jeśli chodzi o trudne górskie odcinki i odległe pozycje na metach tychże etapów . Nie sadze by byl w stanie nawiązać walkę z Baskiem. No i biorąc pod uwagę iz Rabobank jedzie w bardzo mocnym składzie ( Gesink, Luis Sanchez, Kruijswik ) Tom będzie musiał pracować na tych kolarzy.
2/10 bet365

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Niby oferta jest na jutrzejsze zmaganie jak i jakieś longtermy, ale 365 jakimiś fajnymi parami nie zszokował, ale można tłumaczyć to tym, że raczej sprinterów wybitnych tutaj nie mamy [ teraz uświadomiłem sobie, że prócz Freire Hiszpanie nie mają szybkich kolarzy ].Jutrzejszy etap odpuszczę jak i też jestem zmuszony do nie zagrania longtermów bo zwyczajnie nic ciekawego nie ma.Myślałem nad Martinem z Cunego i Levim z Gesingiem, ale ostatecznie odpuszczam granie na Martina i Leviego bo nie wiem jak potraktują te zmagania.

Liczyłem na jakąś fajną parę z Uranem bo czuję, że na górzystych etapach będzie w czołowej grupie także w jego stronę bym patrzał.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jutrzejszy etap odpuszczam. Moim cichym faworytem jest Anthony Ravard i Davide Apollonio. Żadnego zaskoczenia nie będzie jeśli któryś z nich jutro wygra. Także w ich kierunku szukałbym jakiś par jeśli miałbym grać. Oferta nie powala ale ważne że jest.

psm 921

psm

Użytkownik
Volta a Catalunya 2012 - Etap 1 - Jakob Fuglsang v Samuel Sanchez 2 1,90 bet365⛔ (54-64)
A ja sobie cos wybralem.Nie wiem jak bedzie jechalo tu RadioSchack ale mam nadzieje ze na Schlecka,a zwazywszy na forme jaka pokazal w Paryz-Nicea nie odegra tu wiekszej roli,choc tam podobno byly jakies klopoty zdrowotne.Z pewnoscia w gdyby byl w formie zaliczalby sie do grona faworytow ale tak nie jest,wiec jesli RadioSchack pojedzie na Luksemburczyka to upatruje tu szanse ze Fuglsang pomagajac mu moze gdzies zostac razem z Andym. Euskaltel zas niewatpliwie pojedzie na Sancheza i Nieve i beda sie liczyc,a ze ten pierwszy jest w ofercie to biore ten zaklad.Do tego sa dwa fajne zjazdy,a to Hiszpan robi swietnie,wiec sadze ze uplasuje sie w samym czubie dzisiejszego etapu.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Po pierwszym etapie i pierwszy wniosek jaki się nasuwa to generalnie słabsza organizacja niż we Włoszech, a w stosunku do Francji to trzeci świat.Brak jakiejś grafiki pokazującej ile do końca, przewagi uciekających ponadto taka chaotyczna relacja, że raczej ciężko będzie się oglądać wyścig.
Czytałem kiedyś, że są różne organizacje(?) zajmujące się poszczególnymi wyścigami i ci, którzy mają Francję i Benelux radzą sobie chyba najlepiej począwszy od strony internetowej [ mówię o tych z letour.fr ] aż po telewizyjną relację.

Co do samego etapu - wygrał Szwajcar o włoskim nazwisku jeżdżący w Australijskiej ekipie.Kolejny sukces GEdge w tym roku, ponadto wygrał z ucieczki i był jakieś 100 sek przed peletonem.Ciekawe czy bukmacher wystawiłby coś na to czy Albasini wygra bo bym zagrał, że nie :p.Może jutro coś ciekawszego pod względem bukmacherskim przyniesie etap, dobrze, że dziś odpuściłem.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
:grin: na takim króciutkim etapie odpuścić ucieczkę z taką przewagą i groźnym kolarzem jak Albasini? Zdrowia... Gierka podobna jak z Arroyo w Giro 10&#39; Ale gór jeszcze sporo przed nami, więc wszystko jest do nadrobienia.
Z organizacją chyba tak źle nie jest, bo wyniki się nawet szybko pojawiły, strona internetowa w miarę ogarnięta. A to pokazywanie w TV i realizacja to jak zwykle w Hiszpanii. W VaPB będzie podobnie albo gorzej :grin:
Fajnie, że w tym roku Eurosport daje relację.

szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Z tego co zauwazylem praktycznie wszystkie wyscigi w Hiszpani ktore sa transmitowane w tv maja obraz slabej jakosci.Kto oglada co roku VeE ten wie o czym mowie ????

psm 921

psm

Użytkownik
Ja juz mam pierwsze pudlo za soba...;) Nie wiem skad mi przyszedl pomysl do glowy z tymi zjazdami,na profilu wygladal na troche bardziej stromy,no nie wazne. Pod wzgledem organizacyjnym tak jak napisal Qozi,tragedia,tragedia i jeszcze raz tragedia.Ani przez chwile tak naprawde nie wiedzialem ile ma Albasini przewagi,bonawet jak mrugnal jakis komunikat to byl juz nieaktualny,pomiedzy drugim a trzecim kolarzem w ogole nie bylo pokazywanych czasow,lipa straszna.Strona,jak to powiedzieli komentatorzy tylko po Kastylijsku i Katalonsku,ze niby taka promocja regionu,szkoda gadac..
Co do samego wyscigu to chyba fajnie ze tak sie stalo,mam na mysli udana ucieczke.Na pewno pobudzi to zapedy innych kolarzy i ucieczek bedzie wiecej,zwlaszcza ze profile etapow az sie prosza o liczne proby...Co do szans Albasiniego na dojechanie do konca w koszulce lidera to zupelnie sie nie zgodze z komentatorami Eurosportu,ktorzy mowia ze bledem faworytow moglo byc zlekcewazenie Szwajcara.Moim zdaniem jest tu tylu swietnych gorali,powtarzam swietnych,a nie przecietnych ze strate 50 sekund moga odrobic nawet na jednym etapie,a trasa jak juz pisalem,zreszta wszyscy wiemy ku temu sprzyja.Pytanie tylko kto bedzie tym pierwszym z &quot;wielkich&quot; tego wyscigu,ktoremu uda sie odskoczyc i dojechac. Ja juz jakies typy mam.Bardzo mnie korci zagranie Txurruki na ktoryms etapie,ale nie wiem czy juz,bo jesli Sanchez i Nieve beda mieli szanse na generalke to pewnie bedzie musial na nich &quot;robic&quot;.Sylwek pokazal sie z dobrej strony w P-N i tez jak dadza go w parze z kims rozsadnym to sie pokusze patriotycznie;).Co do generalki to biore pod uwage Van Garderena,Valverde oczywiscie,Van den Broeck tez bedzie walczyl,nie bez szans oczywiscie LuLu i nie wolno zapominac o Levim,ale jutro na pewno juz cos sie wyklaruje,dlatego jak dzis 365 da jakies fajne kursy na generalke to za grosze sie pobawie na ww typy.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Co do szans Albasiniego na dojechanie do konca w koszulce lidera to zupelnie sie nie zgodze z komentatorami Eurosportu,ktorzy mowia ze bledem faworytow moglo byc zlekcewazenie Szwajcara.Moim zdaniem jest tu tylu swietnych gorali,powtarzam swietnych,a nie przecietnych ze strate 50 sekund moga odrobic nawet na jednym etapie,a trasa jak juz pisalem,zreszta wszyscy wiemy ku temu sprzyja.
O to, to.Ciekawe jakie by bukmacher wystawił kursy na to czy Albasini wygra Volte [ ale opcję tylko TAK-NIE ] to przyłożyłbym jeśli nawet byłoby 1,40 bo uważam, że na którymś z etapów Valverde, Wiggins, Levi go na pewno zamęczą i pęknie.Nie wiem czy się longtermy na generalkę ukażą, raczej w to wątpię.
Co do innych kolarzy, na Lulu to liczyłbym tylko jakieś zwycięstwo etapowe, sądzę, że raczej to będzie jego celem i o generalce tutaj nie ma mowy, z Euskaltela to raczej Nieve i Samu będę grać, a Txurruka widzi mi się co najwyżej w jakiejś ucieczce ;).
Sytuacja Van Garderena byłaby lepsza gdybyśmy mieli TT, ale młodego kolarza warto obserwować bo ciekawie się zapowiada, w Katalonii jedzie pierwszy raz.

M 231

matros

Użytkownik
Volta a Catalunya 2012 - Etap 2 - Alejandro Valverde v Daniel Martin Typ: Alejandro Valverde 1.85 ⛔ 64m - 11m
Alejandro od początku sezonu prezentuje wyborna formę. Mimo zawieszenia widać iz cały czas ciężko pracował by wrócić w jak najlepszej dyspozycji. Jutro w końcówce mamy dość trudny podjazd, nie należy spodziewać się jakiś zdecydowanych akcji zaczepnych głównych faworytów,ale sprinterów raczej nie zobaczymy. Alejandro jest szybszym kolarzem od Martina i ta końcówka powinna mu jutro pasować.

1,5/10 bet365
Volta a Catalunya 2012 - Etap 2 - Francesco Gavazzi v Samuel Dumoulin Typ: Francesco Gavazzi 1.75 ✅ 40m - 175m
1,5/10 bet365
niestety kłopoty Techniczne Valverde w decydującej fazie etapu sprawiły iz nie znalazł się w czołowej grupie.Cieszy dobra postawa Sylwestra Szmyda i jutro liczymy na walkę, a może powtórka akcji z Mt.Ventoux wraz z Valverde ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Etap 2:

Na ostatnim podjeździe ponad 10% nachylenia. Wygra góral który dobrze zjeżdża. Oferta tak słaba że płakać się chce. Chciałem grać na któregoś Sancheza ale są razem zestawieni. Więc nara.
Alejandro Valverde - Daniel Martin 1 @ 1,725 Pinnacle ⛔ 64-11
To chyba najlepszy typ jaki można wybrać tak słabej oferty na ten wyścig. Valverde w świetnej formie w tym sezonie, z bardzodobrej dyspozycji pokazywał się na początku sezonu w Tour Down Under gdzie wygrywał etap i często był w czołówce. Później świetna jazda podczas Paris-Nice. Movistar jedzie zdecydowanie pod niego. Wyścig w Hiszpanii także Alejandro ma dodatkową motywację. Przed wyścigiem mówił że powalczy o generalkę także zobaczymy czy mówił prawdę strata w generalce dość spora jak wszyscy znakomici górale, także teraz już trzeba być w czołówce i w odpowiednim momencie zaatakować. Valverde dobrze zjeżdża także może utrzymać się wysoko. Przy sprincie z grupy też może powalczyć. Brzydki z Garminu wyścig traktuje dość poważnie. Do tego warto przeczytać artykuł o jego alergii i wyścigu. Ma mocną drużynę także może być w czołówce, ale moim zdaniem jest słabszy niż Valverde. W tym roku dopiero rozpoczyna starty także kolejny plus w stronę Hiszpana. A jak będzie przekonamy się jutro. ;)

psm 921

psm

Użytkownik
Oferta naprawde beznadziejna,mysle tak sobie o tym ostatnim podjezdzie,bedzie trwal mniej wiecej 12km,ten najbradziej stromy jego odcinek(10%) ok 5,6km,dla mnie oczywistym jest wygrana ktoregos z bardzo dobrych gorali,nie wykluczalbym zadnego z faworytow do generalki,a tymczasem na Valverde mamy kurs 4,50.Leviego nie ma wcale w ofercie,Schlecka(w jakiej formie by nie byl) tez nie ma,Van Garderena nie ma,Van den Broecka nie ma.Txurruki,ktorego chcialem zagrac na ktorys z etapow (na szczescie jeszcze nie ten) nie ma,z Polakow jest golas,a gdzie Majka i Sylwek,ktorzy predzej wjada pod ta gore?Rece opadaja,co to jest za oferta?!....
Co mi pozostalo?Zagram sobie De Gendta,ktory wygral w zeszlym sezonie etap dookola Szwajcarii,takze jeden etap w P-N,w tym sezonie powtorzyl to osiagniecie wygrywajac w Nicei w pieknym stylu 7 etap,ktorego profil troche zblizony do dzisiejszego,co prawda podjazd nie byl az tak stromy ale co tam,nic innego sie nie nadaje do gry to przynajmniej bedzie komu kibicowac...
Thomas De Gendt wygra 2 etap 23.00 bet365⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom